Sign in to follow this  
Followers 0
Leleth

1700-luvun loppu Karibialla

16 posts in this topic

Halusin normaalit ja perinteiset häät kunnes näin eräästä hääpuvusta kuvan. Häät tunnelmassa "Pirates of the Caribbean" tuli tavoitteeksi.

Häissämme tullaan soittamaan "merirosvomusiikkia", sulhanen on pukeutunut kuin herrasmiehet 1700-luvun lopussa korkokenkiä myöten ja vanhennetulle paperille kirjoitetut kutsut lähetetään ainakin osalle pulloissa.

Juhlatilan somistus kuitenkin ontuu pahasti, en saa itselleni mitään selkeitä mielikuvia. Kun emme kuitenkaan halua mitään selkeästi merirosvoihin viittaavaa - olemmeko vain liian vaativia. ;D

Pieniä kiviä, simpukoita, hamppuköyttä... entä kynttilät, (molemmat olemme kynttiläfriikkejä)?

Paikkakortit, menut, ohjelmat ja muut vastaavat paperiset tulevat olemaan tyyliltään kutsuja vastaavia.

Ja tiedän kyllä, että merirosvojen kultakausi oli jo tuolloin ohi, mutta edelleen niitä oli ja pääasiassa haemme tunnelmaan jotain ryöväritunnetta ja samalla yleistä 1700-luvun lopun tunnelmaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muista ei nyt suoralta kädeltä tule ideoita, mutta nuo kynttilät vois olla sellaisissa messinkisissä tms. kynttilänjaloissa ja kynttilät vois olla sellasia valuvia.

Ei koristelujen tarvitse olla merirosvoihin viittaavaa vaan voihan olla jotain tunnelmaa 1700-luvun laivoista yleensä. Tummaa puuta, samettia ehkä. Kuvia en kyllä tähän hätään netistä löytänyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä muutama kuva, jonka löysin äkkiseltään. Jos haussa on nimen omaan POTC-henkinen tyyli, en suosittelisi korkokenkiä vaan saappaita... 1700-luvun vaatetuksesta on valtavasti kirjallisuutta. Kynttilöitä kannatan ja niitä paljon, koska niistä tulee oikeanlainen valo.

1898928065.jpg [img width=307 height=205]http://kensforce.com/07pirates3.jpg photo_41_hires.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahtava idea Leleth! Voi kun oma sulhokin olisi uskaliaampi, niin takuulla ehdottaisin jotain vastaavaa.. Tsemppiä sulle somisteluun!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kultaa, kimallusta, "aarteita" (kootkaa esim pieni aarrearkku somisteeksi kakkupöytään tms?). Ottakaa vaikutteita myös itämailta ja "mustalaistyylistä" :)

Pilkunnysväystä, mutta merirosmojen kulta-aika oli jo oli 1700-luvun lopulla...

"Ajanjakso vuosien 1500 ja 1700 välillä oli eurooppalaisen merirosvouden kulta-aikaa etenkin Amerikan vesillä." Näin sanoo wikipedia :) Itse perehtyin aikoinani tähän aiheeseen enemmän kuin tarpeeksi :D

Muuten aivan ihana idea :) Itsekin mietin jotain vähän tämäntapaista, mutta eipä tuo mies taida suostua  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

ite yhdistäisin siihen fiilikseen paljon lämpimiä värejä, ei liikaa tilaa (tiivis tunnelma), voimakkaita tuoksuja ja makuja. Mielestäni juhlapaikan ei pitäisi myöskään olla liian valoisa... Mutta en osaa antaa juuri nyt muuta neuvoa, kuin että kannattaa ehkä kysellä larppaajilta (liveroolipelaajat kun sisustavat pelipaikkoja roolipelin tyyliin sopivaksi) ja heitä löytää osoitteesta http://www.larp.fi/ajatuksia.html . Sivustolle pitää kirjautua, mutta se on ilmaista :) Ite oon "käyttänyt hyväkseni" larppaaja ystävääni erilaisten juhlien järjestämisessä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voimmakkaat tuoksut ovat kielettyjen asioiden listalla - en halua, että kaasoni saa jonkin allergiakohtauksen.

Itse larppaan, apukaasoni larppaa ja sulhanenkin on hieman kokeillut larppaamista, joten se puoli on hoidossa ;)

Paikka vain luo haasteita ja vuodenaika - suosikissa kun on isot ikkunat ja häät ovat toukokuussa. Haluaisimme hitosti kynttilöitä, ei yhtä tai kymmentä vaan kymmeniä (sadat olisivat jo ehkä liioittelua).

Samoin se, että tila on suunniteltu puolet isommalle joukolle. Täytyy katsoa mitä ideoita saan kun pääsen käymään juhlapaikalla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on aikomuksena sitten aikanaan pitää Karibia/merirosvotyyliset häät. Hääpaikalle tulee paljon tummaa puuta, kynttilöitä, erilaisia helminauhakoristeita, paljon oksia/kukkia/jotain, että tulee vehreää, vähän kuin olisi keskellä metsää. Tynnyreitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

meille on kanssa suunneteilla merisosvohäät :) , ajatuksena jo jotain esim.viinipulloissa kynttilät. ajateltiin vielä saada ruusu samaan teemaan( ittellä iso ruusu tattoo olkapäässä) olisi hieno nähdä kuvia ja ideoita, kun en googlettamalla löytänyt. :girl_cray:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihania unelmia teillä. Itse en häihin halua ihan näin teemallista meininkiä, mutta muihin juhliinhan tämä olisi ihana.

Muutamia mielikuvia mitä itselle tuli:

Raskaat kankaat, tummat kunnon sametit esmes tai sitten luonnon materiaalit eli sellaiset perunasäkki kankaat toisivat varmaan sellasita vanhan ajan tuntua.

Kynttilöitä voi olla paljon, mutta muistathan kysyä saako kyseisessä paikassa kynttilöitä polttaa :) ja lapsivieraita jos on useampi tulossa kannattaa kiinnittää huomiota turvallisuuteen. Valoisuus on juhlissa miellyttäväkin asia joten turhaan sitä murehtia jos paikassa on suuret ikkunat, parempi se kuin kovat loisteputkivalaisimet.

Suosisin muutenkin ihan valkoisen sijasta luonnonvalkoista ja jopa ehkä vähän kellertävää materiaalia. Pöytiin laittaisin simppelisti korkeat kyntteliköt joissa roikkuisi mahdollisesti helminauhaa tai ketjuja. Kangasservettejen ympärillehän ja verhoihin voisi kiinnittää sellaiset vanhan ajan tupsut. Tai vaihtoehtoisesti ihan sellaista maalaisköyttä, mitäköhän sekin on oikeesti nimeltään :) Pyöreät pöydät toisivat vähän myös kyseisen ajan tuntua.

Tuoksut jättäisin minäkin pois ettei kellään iske päänsärky, mutta boolinahan voi olla joku mausteinen glögimainen malja josta tulisi hento mausteinen tuoksu. Muutenkin Ruoat laittailin tarjolle puulaidoilla ja keskittyisin perusruoka aineisiin. Pöytiinhän voisi asettaa puutarjottimella leipää ja juustoa ja rypäleitä joista sitten voi murtaa ja napostella.

Itse koristelisin paikat joko suhteellisen rauhallisesti tai sitten löisin kunnolla yli :). Välimuoto voi olla liian yritetty.

Ihania suunnittelu hetkiä!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niin ja tilaahan voisi jakaa hieman vaikka sermeillä, jos se tuntuu liian suurelta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

onko kellään ideaa minkä laista musiikkia, meneekö teidän mielestä överiksi jos soitetaan hurriganesia häätanssiksi? meillä on ajatuksena soittaa ruuan aikan bluesii ja illalla mitä sattuu cd:ltä. niin joo ja keksittiin että meillä tarjotaan booli aarrearkusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Verhoja, kangaskerroksia pöytiin jne. Vanhoja esineitä koristeeksi tilaan esimerkiksi tynnyri, kynttilänjalkoja, helmiä ja muita koruja, maalauksia, viuhkoja, rasioita ja muita aarteita...

Puuta, luonnonmateriaaleja. Värit luonnollisia murrettuja tai taitettuja. Valot hämyisät ja kellertäväsävyiset.

Soihtuja ulos näyttäviin astioihin. Kynttilöitä vaikkapa kynttilänjaloissa tai roikkuvissa lyhdyissä.

Kukkia ja hedelmiä.

castle_lake_ad.jpg

castle_at_maryvale_2.jpg

italian-table-clothes.jpgluxury-table-linens.jpg

4689pearl1.jpgtable-cloths.jpg

candles-1-1.gifAdHocCandles.jpg

2763765942.jpg

Asuissa vanhaa henkeä jollain tapaa, samoin morsiamen koruissa ja kampauksessa.

il_430xN.61982563.jpg

feature_00783_top_ten_movie_wedding_dresses_4.jpg

jane35.jpg

http://a4.vox.com/6a00d4142d48de3c7f00fae8dbd684000b-320pi

pirates_of_the_caribbean_2_02.jpg

http://s7.dsi.go.com/is/image/DisneyShoppi...#036;full$

keira-knightley-pirates-of-the-caribbean.jpg

Kuvat ja kutsut jne paperilla olevat asiat vanhaa tyyliä.

wedding_program_s1.jpg

wedding_invitations_s1.jpg

Pirates_of_the_Caribbean-002.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0