Jump to content
Naimisiin.info

Koivu somistuksessa


kecofa

Recommended Posts

  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hei!

Olin talvella häissä, joissa käsittääkseni silloin puista kerättyjä koivun oksia, oli spreijattu valkoisella maalilla. Oksat oli sidottu nippuihin ja ympärille vielä kieritetty helminauhaa. Olivat tosi kauniita ja sopivat talvihäihin.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...
Guest Mrs Melen

62142_1164290535.jpgBirchLarge1.jpg

Vaaseissa seinillä

vine_wal.jpg

pöydillä ja gerberat sinne tänne sekaan. Siitä tulisi minun mielestäni kaunista!

Tässä ei siis lehtiä mukana... ;9

Nyt kannattaa siis kerätä jos haluaa kuivia mustia oksia johonkin :)

964_round.jpg

VOTIVES.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ajattelin käyttää koivuja koristelussa , mutta niitten kestävyydestä ei minulla ole mitään tietoa.  :-?

Eli voiko ne hakea metsästä jo edellisenä iltana ja pistää esim vesisankkoon odottamaan????  

Osa tulisi siis maitotonkkiin koristeeksi ja muutamasta oksasta ajattelin tehdä pienempiä koristeita . ne pienemmät koristeet ei tulis olevaan vedessä , eli mitenköhän kauan kestää . olis kiva saada kaikki tehtyä mahdollisimman aikaseen...

Niin ja sitten vielä jos ootte käyttäny koivunlehtiä riisin tilalla heiteltävänä niin millon ootte riipineet lehdet oksista ja ovatko kestäneet hyvin??

tämmöinen kysymystulva , toivottavasti joku osais vielä vastatakin  :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli koivuja koristelussa ja kestivät ihan hyvin. Meillä oli niinikään tonkissa ja edellisenä iltana olivat laitetut. Ne vedessä olleet eivät olleet kuivaneet lainkaan. Meillä oli koivunoksia myös pujoteltuna hääparin pöytäntakana seinällä olleeseen pajusydänristikkoon. Nämäkin laitettiin edellisenä iltana ja olivat ihan ok vielä seuraavana päivänä, ehkä aavistuksen kuivahtaneet, mutta näyttävät silti kuvissa hyvältä. Hääkaari meillä oli pihalla ja siinä koivunoksia, nekin edellisenä iltana/päivänä laitettuja, samoin koivut portaiden pielissä. Eivät olleet nekään pahasti kuivuneet seuraavaan päivään mennessä. Eli kyllä koivu siis sen ajan kestää. Sitä parempi tietenkin, mitä myöhempään ne koivukoristelut jättää silloin edellisenä päivänä.  

Link to comment
Share on other sites

Guest Alisa_85

Ihanaa että joku oli hoksannut kysyä tätäkin asiaa.  :):-X  Hyvä Miana! Meille myös tulee ensi kesän häihimme koivunoksia koristeiksi ainakin ovenpieliin, ehkä myös jonnekin muuallekin. Ajattelin että koska toinen mammani on taitava käsistään ja hän voisi tehdä morsiuspöydän taakse seinälle koivunoksista suuren sydämen.

Link to comment
Share on other sites

Koivut kestävät hyvin ja pitkään, kunhan vettä riittää. Varsinkin alkuun juovat paljon, joten edellisenä päivänä kannattaa hakea, sillä hääaamuna on muutakin puuhaa kuin kantaa litroittain vettä.

Siilu: En ole koskaan kuullut, että joku olisi allerginen koivuille, koivun siitepölylle vain, joten tähän aikaan vuodesta ei pitäisi olla mitään ongelmia sen suhteen.

Link to comment
Share on other sites

Niin ja sitten vielä jos ootte käyttäny koivunlehtiä riisin tilalla heiteltävänä niin millon ootte riipineet lehdet oksista ja ovatko kestäneet hyvin??

Meillä heitellään myös koivunlehtiä, ja tajusin juuri etten ollut ajatellutkaan tuota että milloin ne lehdet sitten hankkii kokoon. Tai että kuka sen tekee... Uskoisin että koivunlehdet kyllä säilyisi aika hyvin ja eihän niiden ihan priimakunnossa siinä heittelyssä kai tarvitse ollakaan. Ajattelin nyt ehkä nakittaa lehtien riipimisen sulhasen siskolle hääpäivän aamusella tehtäväksi. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli myös koivuja koristeena omissa häissämme, "kujana" ulko-ovella ja sisällä juhlapaikalla. Siis ihan katkaistuja puita. Juhlapaikan omistaja, joka oli mukana koivujen laitossa antoi ohjeeksi ettei koivuja tarvitse laittaa veteen. Ne kestävät kaadosta 2-3 päivää hyvinä ilman vettä. Koivu ei oikeastaan edes "juo" vettä enää kaadon jälkeen. Juhlapaikkamme oli sellainen, jossa lähes aina käytetään koivukoristeita ja paikan omistajalla on siis asiasta monien vuosien kokemus. Ohjeen mukaan me teimme, koivut kaadettiin häitä edeltävänä päivänä (aamulla) ja koivut olivat upeita vielä häitä seuraavanakin päivänä!  :) Koivun oksat ovatkin sitten varmaan eri juttu... Niistä minulla ei ole kokemusta, mutta tarvitsevat varmaankin vettä.

Muoks: Sen lisään vielä, että meillä oli oikein aurinkoinen ja lämmin sää häiden aikaan eikä vesiä tarvittu!  :)

Link to comment
Share on other sites

En ole koskaan kuullut, että joku olisi allerginen koivuille, koivun siitepölylle vain, joten tähän aikaan vuodesta ei pitäisi olla mitään ongelmia sen suhteen.

Kyllä ihmiset voivat olla allergisia myös sille itse koivulle ja sen tuoksulle. Esimerkiksi kaikki eivät voi saunassa vihtoa, kun koivun aromit aiheuttaa esim. hengenahdistusta...  :-/

Link to comment
Share on other sites

^Ok, kiitos tiedosta, Veeris! Luuletko, että koivu voi aiheuttaa allergisia reaktioita myös tavallisessa lämpötilassa ja kosteudessa? Saunaolosuhteet ovat (toivottavasti ;)) hyvin erilaiset kuin useimpien juhlapaikkojen olosuhteet.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli myös koivuja koristeina. Edellisenä iltana laitoimme koivuja ulos maahan ovien pieliin ja portaiden pieliin. Hyvin kestivät ja hyviltä näytivät hääpäivänä. Osa oksista laitettiin veteen ja neikin kestivät hyvin. Jos vain on koivuja saatavilla, niin ovat hyvä, halpa ja kaunis koristus kesähäihin. :D

Link to comment
Share on other sites

Nyt on Häät onnellisesti ohi ja rouvas elämä voi alkaa  ;D

Koivut kestivät tosi hyvin maitotonkissa ...eikä vettäkään tarvinnut niille lisätä kun hääpäivän aamuna tuli niin  paljon vettä taivaalta.... olivat vielä sunnuntainakin kuin uusia.

Niin ja koivunlehdet jotka oli heiteltävinä , haettiin perjantaina ( lehdet oli vielä siis oksissa kiinni) ja pistettiin maljakkoon. Lauantaina aamulla sitten riivittiin lehdet oksista ja laitettiin koriin ja kori muovipussiin jotteivät lehdet kuihtuisi.. hyvin kestivät nekin eivätkä olleet yhtään kuihtuneen tai kuolleen näköisiä ja hyvin lensivät  ;D

Link to comment
Share on other sites

Guest Alisa_85

Onnea Miana rouviintumisesta!  ;D Sulta Jonsu.K aattelin ryövätä idean koivunlehtien heittämisestä kirkon ulkopuolella.  Kuulostaa ihanalta!  :D Ja Mianan viestistä päätellen olivat täyttäneet tehtävänsä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...×
×
  • Create New...