Jump to content
Naimisiin.info

hääkuva, kun puku on yllätys?


Recommended Posts

Meillä otetaan tämänhetkisten suunnitelmien mukaan osa potreteista kirkon pihalla vihkimisen jälkeen, osa juhlapaikalla ja juhlapaikan pihalla meren rannalla ruokailun lomassa. Ruokaillessahan -ainakin jos kyseessä on noutopöytä- hääpari on yleensä syönyt ensimmäisten joukossa, jonka jälkeen voi livahtaa hetkeksi poseeraamaan vieraiden vielä nauttiessa pöydän antimista. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillakin otetaan miljookuvat vihkimisen jalkeen kirkon ulkopuolella - osassa naista ovat myos perheet ja ystavat mukana - ja ruokailun jalkeen karkaamme merenrantaan kuvattavaksi. Nain puku pysyy yllatyksena, vieraat eivat joudu odottelemaan missaan vaiheessa kovin kauan (heille tarjotaan juotavaa ja pikkusuolaista tuon ensimmaisen kuvauksen aikana) ja saamme potretteja erilaisilla taustoilla.

Link to comment
Share on other sites

Meillä myös mies ehdottomasti haluaa nähdä puvun+minut vasta alttarilla, joten kuvaus kirkon jälkeen...

Meillä on homma järjestetty niin, että kun vieraat juhlapaikalla meitä "odottelevat" aloitetaan jo ohjelma, eli varsinaista luppoaikaa(tylisitymistä) ei vieraille kerry...Kaasot+bestman tekevät meistä powerpoint esityksen joka heijastetaan valkokankaalle ja tämän jälkeen on ns tutustumisleikki, eli jollain, vielä hakusessa olevalla tavalla, vieraita esitellään toisilleen. Esim huiskutusleikillä, "kuka on ollut paikalla kun morsian syntyi" jne (me kuitenkin tunnemme vieraamme, eli meitä ei tähän tarvita :D). Lisäksi juomapiste aukeaa heti,eli ei kuivin suin tarvitse istuskella. Näin täytämme aukon, joka muuten huutaisi olemassaoloaan, mutta uskomme että tällä tavalla ei kukaan edes huomaa meidän puuttumista...lisäksi meistä on mukava tulla vieraiden jälkeen paikalle, eli juhlakansa  on meitä  vastaanottamassa...tästäkin järjestetään oma ohjelmanumeronsa. (meillä kättely tulee olemaan jo kirkossa, eli sekin on hoidettu alta pois ennen juhlapaikkaa)

Mielestäni ei hääparin tarvitse olla paikalla heti, rentoa ohjelmaa kehiin heti alkuun, niin kyllä se juhla siitä lähtee käyntiin!!!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei myöskään tule kysymykseenkään että kävisimme kuvassa ennen vihkimistä. Mun mielestä on aika tylyä sanoa että kaikkein tylsimmät häät alkavat sillä että morsiusparia saa odottaa kuvasta. Odotusaikaanhan voi keksiä vaikka mitä tekemistä vieraille, ja luulis että sukulaisilla olisi paljon juteltavaa varsinkin kun porukkaa kerääntyy ympäri Suomea. Meillä tämä aukko täyttyy sillä että ihmiset jotka jäävät paikalle yöksi, majoittuvat huoneisiinsa. Kaasokin on niin kykeneväinen, että vaikka improvisoi sitte siihen jotain ohjelmaan. Itsekin olen ollut häissä jossa hääpari meni kuvaan vasta vihkimisen jälkeen. Itseasiassa tajusin vasta ihan hiljattain, että välissä oli niinkin pitkä tauko. Eihän me muuten oltaisi ehditty Alkoon  ;D. Eikä ehtinyt yhtään tulla tylsää.

Link to comment
Share on other sites

Guest Grace K.
Kaikista tylsimmät häät alkavat juuri niin, että joudutaan odottelemaan hääparia heidän ollessa kuvauksessa.

Mielestäni tämä riippuu ihan täysin siitä, miten asia on hoidettu.

Me kävimme kuvauksessa kirkon jälkeen. Kuvauspaikka valittiin läheltä juhlapaikkaa, joten ajelemiseen ei mennyt hirveästi ylimääräistä aikaa, ja hääpaikalla vieraille oli järjestetty odotteluajaksi ohjelmaa, juotavaa ja pikkusuolaista. Vieraat olivat oikein tyytyväisiä järjestelyyn!

Link to comment
Share on other sites

Guest Annuska1

Mies ei ole halunnut nähdä pukua, vaikka se jo on ostettu, eli ei ennen vihkimistä. Meillä kuvataan juhlapaikalla, et varmaan siinä onnittelujen jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Tuuls22

miekään en halua että sulho näkee pukua ennen vihkimistä :) eli toi ruokailun yhteydessä otettavat valokuvat ois hyvä, meillä kun on vihkiminen ja juhla samassa paikassa...ulkokuvista haaveilen...täytyy vaan odottaa että kuvaaja eli sulhon isäkin on syönyt :) tosin hän sanoi että videoi vaan, mutta tais puhuu leikillään...oikeasti haluaisin ammattikuvaajan paikalle, mut ku...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä menee kirkolta 20 min valokuvaajalle ja kuvat otetaan 45 minuutissa, siitä ajetaan juhlapaikalle 15-20 min. Kirkolla vierailla menee 10-15 min kunnes he pääsevät lähtemään juhlapaikkaan, minne he ajavat 20-30 min. Juhlapaikalla kaikkia odottaa lämmin glögi ja istumapaikan etsintä + tutustumisohjelma. Luotan siihen, että sulhasen vanhemmat ja äitini + siskoni pitävät vieraat viihtyisinä tuon 35-40 min mikä meillä kestää vieraita kauemmin.  :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä kuvaus ruokailun jälkeen. Kuitenkin ruokailuun menee aikaa, ja mehän varmaan syödään ensimmäisinä.. ;) Joten siinä on syömisen jälkeen hyvin aikaa ottaa kuvia. Jos alkaa näyttää siltä, että vieraat ehtii syömään ennen kun olemme valmiita, meillä on ohjelmaa varalle. Näin ei tule tylsää.. ;D

Link to comment
Share on other sites

Oltiin häissä, joissa kuvauksen takia osa porukasta lähti pois juhlista ennen kuin kuvauksessa ikuisuuden viipyvä hääpari suvaitsi saapua paikalle. Kuvausaikataulu oli "vähän" venähtänyt ja kolmen tunnin odottelun jälkeen ilmapiiri oli erittäin kireä. Ohjelmaa oli, syötävää ja juotavaa myös - tosin liian vähän, mutta silti aika kävi pitkäksi ja väkisin väännetty ohjelma oli suorastaan ärsyttävää.

Tuskinpa siitä kenellekään avioeroa tulee, jos sulhanen näkee puvun ennen vihkimistä.

Link to comment
Share on other sites

^ no mulle on kuitenkin ainakin tärkeetä, että sulholle mun puku on yllätys. sulhanen on myös samaa mieltä, joten meillä tehdään näin. ja meiltä ainakin löytyy sen verran ihan normaalia maalaisjärkee, että vieraita ei odotuteta liikaa. tarkoituksena on kuitenkin ottaa kuvat juhlapaikalla, joten kaasoista joku voi tulla asiasta huomauttamaankin, jos aikataulu venyy liiaksi. riippuu kuitenkin aika paljon myös kuvaajan ammattitaidosta, että kauanko kuvaukseen menee. meillä ainakin ihan ammattikuvaaja, joten kuvien ottamiseen ei pitäisi mennä edes tuntia. toki joku voi vetää herneet nenukkiinsa, jos häissä juhlaparia ei viiteen minuuttiin näy, meille kuitenkin tulossa vain sellaisia vieraita, jotka on rennolla asenteella tulossa juhliin, eikä kyttäämään pelkästään hääparin joka liikettä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kuvaus myös vasta kirkon jälkeen heti kirkolla, koska siellä on kaikkein kauneimmat maisemat. Mutta se on samalla eräänlainen "ohjelmanumero", siellä kun otetaan myös kuvia sukulaisista, ystävistä yms meidän kanssamme ja siitä sitten siirrymme yhdessä juhlapaikalle. Täytyy hioa vielä toteutusta  ::)

Link to comment
Share on other sites

Kyseisissä, epäonnistuneissa häissä kyseessä oli miltei joka vuosi palkittu kuvaaja, ammattilainen siis hänkin. Noissa häissä sattui aikataulu pettämään pahimmassa mahdollisessa paikassa. Kuvaajilla on yleensä muitakin kuvattavia samana päivänä, joten siinä yleisin viivästyksen syy, eikä hääpari siihen pystynyt vaikuttamaan - vaikka etukäteen olisi ehkä kannattanut miettiä kuvauksen toteutusta. Onneksi häissä oli sentään rentoa porukkaa etteivät avautuneet fiiliksistään morsiusparille suoraan onniteltaessa, mutta ymmärrän hyvin, että huonokuntoisimmat, nälkäisimmät ja lapsiperheet kyllästyivät odottamaan ja lähtivät kotiin. Häät ovat vain juhla, eikä mitään yliluonnollista ja varmasti onnistuineimmat häät ovat silloin, kun kaikki tuntevat olonsa huomioiduksi.

Miksi puvun pitää olla yllätys? Yhtä paljon ne ihmiset eroavat, jotka näyttävät sulhaselle pukunsa, mitä ne jotka eivät näytä. Itse ajattelen niin, että haluan hyväksynnän lopulliseen morsius-look:iini sulhaselta, etten näytä hänen mielestään muulta kuin kauniilta itseltäni enkä joltakin roolihahmolta.

Link to comment
Share on other sites

No meillä kuvaaja on kuvaamassa koko päivän, joten ei tule ongelmaa hänen aikataulustaan, vaan voidaan kuvata sopivana hetkenä. Meidän tapauksessa ei myöskään ole kyse mistään taikauskosta, vaan yksinkertaisesti siitä, että me halutaan puvun olevan kiva yllätys sulhaselle samoin kun mun sormus ja sulhasen puku tulee olemaan mulle, luotetaan siis toistemme makuihin. Ja vaikka kyse olisikin taikauskosta, niin kukinhan taaplaa häissäänkin omalla tyylillään. Valitettavaa tietenkin on, jos puuttuu sitä kuuluisaa maalaisjärkeä sen verran, että vieraat jostain kärsii. Itse olen ollut vieraana monissa häissä, joissa parista on otettu potretit juurikin tuon syömisen aikana, eikä missään näistä häistä ole siitä vieraat kärsineet yhtään. Odottelua ei yksinkertaisesti tule, kun syöminen hoituu sillä välin, kun kuvia otetaan.

Itse luotan omaan makuuni täydellisesti, en tarvitse kenenkään hyväksyntää omalle morsius- kuten en muillekaan lookeilleni, tiedän että myös sulhanen tykkää varmasti. Kun valitsee vaan oman näkösiä juttuja myös morsiuslookiinsa, niin ei sitä parhaallakaan yrittämisellä näytä miltään roolihahmolta.

Link to comment
Share on other sites

mimosa83: meillä oli myös kuvaaja koko päivän ja kuvia otettiin vihkimisen jälkeen kirkolla (vieraat siirtyivät juhlapaikalle sillä välin) ja lisäksi kuvattiin sen jälkeen kun olimme syönneet, vieraat jäivät vielä nauttiimaan ruuasta. Me emme olisi ehtineet ottamaan kuvia ennen vihkimistä, joten järestimme asian noin ja kaikki meni hyvin, ei tarvinnut vieraiden odotella. Sitä en itsekään ymmärrä kun hääpari lähtee vihkimisen jälkeen kuvattavaksi jonnekin studiolle ja sitten odotellaan tunnista-kolmeen heitä juhlapaikalle. Ihan sama vaikka olisi mitä ohjelmaa järjestetty, se on aina tunnelmaa lannistavaa odottelua (eikä kerro kovin hyvää minusta itse hääparista).

Link to comment
Share on other sites

^ Näin mäkin olen ajatellut. Lisäksi meidät vihitään juhlapaikalla, joten ei tuu mitään siirtymisiä minnekään, kuvia voidaan ottaa vaikka osittain koko päivän. Oon aivan täysin varma, että meillä tämä kuvaus onnistuu hääpäivänä vihkimisen jälkeen, jos jossain vaiheessa alkaa venyä, niin varmasti ainakin joku kaasosita siitä tulee ilmottamaan.

Link to comment
Share on other sites

Tuo on kyllä tosi hyvä juttu tuo koko juhlan kattava kuvaus, kun monesti ne parhaimmat kuvat saa silloin, kun kuvauksen kohde ei tajua olevansa kuvattavana. Lisäksi silloin saattaa myös onnistua tuo kesken häiden kuvaus, kun ei tarvi lähteä erikseen ajelemaan jonnekin studiolle, mikä ottaa aina kuitenkin oman aikansa parkkipaikkojen etsimisineen jne...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...