pipa

Kotihäät

62 posts in this topic

Vitän pienen budjektin häitä ja hääjuhlat vietetään meillä kotona. Vieraita tulee about alle 60. Ajateltiin laittaa huvikatos meijän pihalle(piha ei ole kovinkaan iso ja asutaan rivitaloissa). Olisko kenelläkään samankaltaista tillannetta tai ideoita hääjuhliin?

Vinkkejä ja neuvoja kehiin.

Oon ajatellu nyt tähän asti:

* Seisovapöytä

* musiikki mp3

Mut mihin laitan ihmiset syömään, ei kai ne seisaalteen voi syödä...apuaa! Luovia ajatuksia. Koti 63 neliöö ja piha on noin 18neliöö.

Ajattelin laittaa seisovan pöydän olkkaariin. Eli olkkari tyhjäks huonekaluista ja makuuhuone myös ja keittiö on sit ns. henkilökunnan käyttöön ::)

Kaikki leikit ja plaa plaa jutut sit pihalla. Ja pihalla todennäkösesti myös syödään. Pöytään ajattelin vaan tunkea salaatteja ja voileipäkakkuja ja jotain keksejä ja makeita kakkuja. Ei mitään lämminruokaa.

Haluan pitää kuitenkin kauniit pihahäät ja koristelu sun muu on kyllä hallussa, mutta käytännön asiat ei sitten niinkään :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häät on omalla mökillä itsetehtynä ja kuvittelin että selvitään näin helpolla ja halvemmalla. (vaikka pääasiallinen idea kyllä oli että halutaan häät mökille, ei niinkään helppous/edullisuus) Oppia ikä kaikki.

1 Häät tulle hemmetin paljon kalliimmaksi :(

-paikkojen korjaus ja kuntoonlaitto. Paikkoja piti korjata siivota raivata ja laittaa kuntoon, okei osan hommista olis joutunu tekemään ennenpitkää, mutta keskellä muuta järjestelypuuhaa homma kävi ja käy edelleen tosi raskaaks.

-koristelu. Monissa juhlapaikoissa tila on jo itsessään niin hieno ettei sinne tarvitse ostaa kun joitain kukkia että juhla näyttää hääjuhlalta. Kotona täytyy ehkä vähän enemmän yrittää.

-pöydät tuolit ruokailuvälineet jne.

Pitopalvelua ei oikeen saa mökille ainakaan normihintaan (=saaressa, hankalat yhteydet), joten pitopalvelun kautta tulevat astiat pöytäliinat jne on kaikki haalittava jostain kasaan. Samoin maljakot, tarjoiluastiat jne. Meille tulee 30 vierasta ja koska haluttiin kaikki istumaan johonkin muualle kun kalliolle, pöydistä koitui todellinen ongelma. Laskettiin että 30 henkeä tarvitsee noin 6 metriä pitkää pöytää jossa istutaan nenät vastakkain ja päädyissä. Ihan minimi on varmaan joku 45 senttiä/nokka. Pöydän ja penkkien yhteinen leveys on joku 1,5 - 2 metriä ja niiden takaakin pitäisi päästä kulkemaan. Pähkäilyn ja jokusen pinnan katkeamisen jälkeen rakennettiin painekyllästetystä puusta pihapenkit ja pöydät, lautaa meni satoja metrejä, eikä puu todellakaan ole halpaa. Onneksi saatiin suurin osa puista tutun rakennuksen jämälaudoista. Onhan kalusteet seuraaviinkin pitoihin. Ja onneksi pihalla on juuri oikean kokoinen kuisti, johon kalusteet on helppo sijoittaa.

2. Lisästressi (=aina kun ostat valmista voit jotenkin luottaa että jotain on todella valmiina, joku muu miettii mitä puuttuu/tarvitaan)

- sisätilaan mahtuu kaikki jos sataa, mutta tulee todella ankean ahdasta sää siis todella stressaa.

- työmäärä, ollaan todella tehty töitä näiden häiden eteen. kesäkuun alussa naimisiinmennyt serkkuni ei joutunut joka viikonloppu haravoimaan tms.

- aika, edelliseen liittyen hommat kannattaa aloittaa todella ajoissa. Ajattelin että tämä olisi positiivinen asia kun pääsee tekemään eritavalla ennakkoon kun vuokratilassa. Ettei viimetipassa tarvitse sitten hosua koristeiden kanssa. -Kissanviikset, kakkua vaan ei voi kantaa pöytään viikkoa ennen kuitenkaan ja koristeistakaan kaikki ei kestä jos edellispäivänä sataa.

- jos jotain unohtuu. Itsetehdyssä pitää myös aina muistaa kaikki. Erityisesti meillä saaressa kun mitään ei oikeen pääse hakemaan kesken juhlan ja kun kokemusta hääjuhlan järjestelystä ei kauheasti ole, on tullut

- vessa, uskomatonta kuinka pitkät pissajonot tulee jos laskee 60 ihmisen käyvän yhdessä vessassa :o. Itse en luota edes siihen että 30 hengelle riittää yksi vessa. Rakennetaan siis riuku kun tota metsää kyllä riittää..

3 muut itsetehdyn ongelmat

-ajoitus, millon mitäkin pöytään jne

-tarjoilijat

-kuka tiskaa

-kuka siivoo

Ketään et haluaisi nakittaa hommiin hääpäivänä. ne ihmiset, jotka ovat niin läheisiä että heitä voisi pyytää ilmaiseksi auttamaan, haluat kuitenkin juhlimaan kanssasi. Pohdinnan jälkeen jouduttiin kuitenkin palkkaamaan ammattilainen.

4 tila

- liian ahtaat juhlat on aina hiukan hankalia

Eli yhteenvetona, jos olisin tämän kaiken tajunnut, takuuvarmasti oltas sijoitettu se tonni juhlatilan vuokraan (halvemmallakin olis taatusti selvinny, mutta halusin juhlat erityisen kauniiseen paikkaan), vaikka mökillä onkin se oma tunnearvonsa. Suosittelen että istut alas mahdollisimman ison porukan kanssa ja suunnittelet ratkaisut ainakin noihin kaikkiin ongelmiin/kysymyksiin. Teet todella tarkan budjetin ainakin siitä mitä pakollisiin menoihin uppoaa ja kysyt itseltäsi vielä kerran, onko tämä nyt oikea vaihtoehto. Meille kävi niin että säästäessä tuhlattiin, vaikka, kuten mainitsin säästö ei ollut se (ainakaan ensisijainen)syy.

Ihan nopeana mielipiteenä sanoisin että karsikaa vielä. Ehkä 40 mahtuisi, mutta 60 tuntuu todella ahtaalta. Jos tuntuu hankalalta mieltää miten ahdasta, kutsu teidän pihaan seisomaan vaikka 20 ystävääsi ja katso kuinka tiukkaa sekin tekee. Jos päädytte kotihäihin kaikista varoituksistani huolimatta, en siis todellakaan ole omassa ympäristössä pidettyjä häitä vastaan, vaan koitan kokemuksella varoitella, autan mielelläni kaikessa missä pystyn. Pistä kysymyksiä vaikka yv:llä, jos unohdan seurata tätä aihetta. :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

aapua...nyt siis alkaa tulee pieni paniikin poikanen! :o

Olet täysin oikeassa...täälä tulee olee liian ahdasta...

Mitä mä teen, mitä mä teen?!?! Mistä sit sais pk alueelta tosi halvalla vuokrattua tilaa??? :-?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli toinen puoli häistä (siis menimme maistraatissa vihilli, jonka jälkeen oli ravitola-juhlat erikseen pienelle porukalle) mökillä ja kappas, kaikki meni oikein hyvin!!!

Meillä oli grillaustyyppiset häät yht. 30 hlö:ä ja kaikille oli kerrottu että juhlitaan rennosti mökillä, näin vältyttiin ikäviltä nilkan nyrjähtämisiltä korkokengissä  ;)  Ruokaa oli paviljongin alla pöydässä pihalla: salaattia, makkaroita, vartaita, pihvejä, karkkibuffet ja mausteet. Sisällä oli sitten erikseen kahvipöytä, jossa oli imelät herkut ja karjalanpiirakat. Myös juomat oli tällä pöydällä ettei ötökät härnäisi.

Koristelimme paikan orvokeilla ja kun mökki oli järven rannalla luonnonkauniilla paikalla, niin helpolla päästiin.

Tuo sää oli kyllä asia, jota stressasin paaaaljooooon!! Mutta onneksemme paistoi aurinko ja pihalla oli kiva istuksia ja pelailla pihapelejä. Pöydät ja tuolit oli eri sarjaa pihalle laitettuina, muttei haitannut ketään...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Erisarjaiset pöydät ja tuolit ei olis meitäkään haitannu, mutta niitä ei olis siltikään ollu läheskään tarpeeksi. Lisäksi kuistille ei olisi mahtunut 30 henkeä syömään yhtäaikaa kuin yhden pitkän pöydän ääreen.

Pipa: kyselehän tosta juhlatilasta tuolla juhlapaikat palstalla. Osaavat varmasti auttaa. Ja voittehan edelleen pitää lyhytkestoisemmat kakku/voileipäkakku-kahvihäät. Se tulee ainakin halvemmaksi kun täysi ruoka  ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

en mä halua pitää lyhyempiä hääjuhlia... :-[

Ajateltiin nyt kattoo jotain edullisia tiloja...eiköhän me sellanen löydetä jostain...toivottavasti... :-?

Share this post


Link to post
Share on other sites

tuosta häät mökillä kertomuksesta innoittamana...

me meinataan pitää häät kesällä 2008 perheemme mökillä. ei sähköjä, ei juoksevaa vettä  ::) paikka ratkaisee enemmän kuin juhlien järjestämisen helppous. toivomme vaan, että sää olisi hyvä, sillä sateella homma luonnollisesti lätsähtää. mutta kuitenkin vieraita tulossa hieman vajaat 60. ostamme ison teltan, jonne katamme istumapaikat kaikille. tarjoilu tapahtuu todennäköisesti mökin kuistilta ja pieni "tanssilava" rakennetaan johonkin. pitopalvelua olemme miettineet, sen kautta saisimme oikeat ruokailuvälineet jne, kun muuten mennään kertakäyttöisillä (juuri tuon tiskaus ongelman tautta) häämme ei varmasti tule kaikkein halvimmaksi mökillä järjestettynä, eikä helpoimmaksi, mutta silti päätimme ne siellä pitää. iltapalan teemme itse, mutta muuten varmaankin päädymme pitopalveluun. koristelut jne hoidan itse tai perheen avustuksella ja kaikki askartelut teen minä itse. ne on jo aloitettukin  :) aikaa on paljon, ehtii suunnitella kaikkea ja muuttaa suunnitelmia. isoin asia mikä minua häissämme mietityttää on juuri sää, sekä ruoka puoli ja sähköttömyys. sähköä pitää kuitenkin jotenkin saada. varmaan sitten generaattorilla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ette tekään ole sitä helpointa reittiä valinneet ;D, onnea suunnitteluillle ja erityisesti sille toteutukselle. Suosittelen todella sitä pitopalvelua, vaikka hirmuisen kauniita kertakäyttöastioita saa mm stockalta. On siinä rakkaassa mökissä kuitenkin oma tunnelmansa..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on oikeastaan kokoajan ollut hakusessa joku paikka, joissa voisi mökkityyppisesti juhlat järjestää. Mietimme vakavasti myös häitä talvella ja silloinhan tämä vaihtoehto ei tulisi kyseeseen. Nyt ollaan päädytty siihen, että häät olisivat elokuussa. Olen koittanut etsiä joitakin lomahuviloita, paikkaa, jossa olisi useita huviloita ja majoitustilaa vieraille. Muutama potentiaalinen paikka onkin löytynyt.

Minua ehkä eniten huolettaa, sään lisäksi, se että en osaa kuvitella kuinka paljon tilaa tarvitaan ja sitten 100 hlön pälmähtäessä paikalla ollaan huuli pyöreänä.  ::) Siis tottakai teltta tms. ja pöytiä ja tuoleja järjestetty henkilömäärään nähden. Silti jotenkin mietityttää miten esim. grillaaminen sujuu 80-100hlön voimin.  ;D Eli ihan käytännössä..mitä se vaatii ja kuinka sujuvasti kaikki saisivat ruokaa ym. Ja jos sattuisi satamaan, niin ei se telttakatos varmaan hirveesti lohduta, jos ilma menee todella koleaksi.. :-/

Idea houkuttelee todella paljon ja tuntuu meille juuri sopivalta ja meidän näköiseltä, mutta käytännön puoli vähän huolettaa. 30hlöä on kuitenkin aika eri kuin 100hlöä..Noh, mietiskellään.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me laskettiin että 30 on ehdoton maksimi mökille ihan vaan tilan takia. Joudutaan majoittamaan porukka ja osa joutuu jo nukkumaan teltassa. Kokki ilmoitti että loimulohen ja monimutkaisen grilliruuan valmistaminen yhtäaikaa ja lämpimänä pitäminen on todella hankalaa, joten päätettiin että vasta iltapalalla grillataan kun ei ole niin väliä saako kaikki yhtäaikaa sitä makkaraa.

Itse olen kerran grillannut grillikatoksessa noin 20 hengelle. Grilli oli semmonen ihan normikokonen yleisen grillikatoksen grilli, eli noin 1,5 kertaa meidän normaali mökkigrilli. Hommaa oli kyllä yhdelle ihmiselle liikaa kun koitti saada koko porukan makkarat valmiiksi. Mökkigrillissä olen huomannut että alle 10 hengen sapuskat tulee kerralla suhteellisen kivutta, jos on tehnyt hyvät valmistelut. Tietysti jos ruuan olisi kypsentänyt jo valmiiksi ja vaikka vartaat vaan llämmittäisi grillissä homma voisi olla helpompi.

Mutta jos vaikka yksärillä muistutatte kerron viimeistään elokuun alussa miten meillä meni grillaus ja muutenkin juhla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häitä ei enää sitten pidetä kotona, ainakin toivon kovasti niin vaan ehkä kaverin hienossa kolmikerroksessa mökissä, joka oli osa nupurin Kartanoa ja nykyään sitten erillinen. Mut kattoo nyt... Haluisin kuitenkin johonkin vuorattavaan mestaan, koska en haluis mennä jonkun toisen mökille tuhoamaan omaisuutta vahingossa.

Mut on vähän huonoa varata mitään pitopaikkaa, ku kaikki on jo varattu >:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tällä hetkellä suunnitelma seuraava: vieraita 40aik.+10 lasta. Kirkon jälkeen srk:lle kahville ja sitten ne vieraat, jotka haluaa voi siirtyä meille kotiin jatkamaan. Ongelma on nyt se että muutetaan kk ennen häitä uuteen kotiin ja voi olla että aika moni haluaa tulla katsomaan kotia. Eli onko tuo kahvittelu srk:lla ihan turha mutka?

Jos sitten kuitenkin menisi kirkolta suoraan kotiin? Mahtuuko tuo porukka sisälle (kyseessä kun on talvihäät, niin kukaan tuskiin haluaa oleskella ulkona...)? Olohuone on 26m2 ja keittiö 21m2. Työtasoa voisi hyödyntää tarjoilussa, jolloin keittiön 6n hengen pöytä jäisi käyttöön, lisäksi isohko puutarhapöytä. Hääpärillekin olisi pyöreä puutarhapöytä. Kaikkiin tietenkin tulisi liinat päälle, niin ei tuo erilaisuus haittaa. Mutta missä syö ne jotka eivät sovi istumaan?

Töistä saisin kahvikuppeja, onko törkeää jos laitan kertakäyttöastiat kakulle ja mahdolliselle muulle ruualle (hirvipaistia, salaattia tms...)? Juhliin tulee lähisukulaiset ja muutama kaveri, eli hyvin tuttu porukka on kyseessä, siitä ei tarvitse ottaa paineita.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostellaas tätä vähän. Meillä on siis elokuussa grillijuhlat kotona reilulle parillekymmenelle hengelle.

Lisää voi lukea päikystä. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me juhlittiin häitämme pari kuukautta sitten kotona tupareiden varjolla ;) Päivällä pyysimme vieraita käymään parissa erässä, sen verran väliä, että ensimmäiset ehtivät kahvit juoda ja herkkuja syödä, jotta seuraavat pääsivät pöytään. Vieraita oli kaiken kaikkiaan ehkä 25, en muista tarkkaa lukumäärää, ja illalla muutamia kavereita :) Pikkusiskoa olin pyytänyt kaatelemaan kahveja, lisäämään tarjottavia, siivoilemaan paikkoja jne. Me emme tarjoilleet lämmintä ruokaa ollenkaan, vaan tilasimme leipomosta voileipäkakkua, lohipaistosta, hääkakun, kampanisuja, mustaherukkahyydykekakun, itse teimme cocktailpiirakoita munavoilla, persiljalla ja tomaatinlohkoilla koristeltuina, sydämen muotoisia leipäjuuston paloja hillojen kera, oli pikkuleipälajitelmaa, suklaasuukkoja, vaahtokarkkeja, rommisuklaapalloja ja muuta vastaavaa :) On kyllä tosi, että astioiden lainaamisessa yms oli oma hommansa, juhlapäivänä juoksin vielä sekatavarakauppaan ostamaan unohtuneita mehukannuja :lol: Tosi tarkkaan piti kaikki miettiä, vaikka pienet häät olivatkin kyseessä. Yli 30henkilöä en lähtisi kuitenkaan kotiin kerralla kutsumaan, jos ei ole käytössä suurta omakotitaloa :D Meillä kuitenkin kaikki sujui hyvin, ja kaikki viihtyivät! Rennot häät ilman turhaa jäykistelyä tahdoimme- ja saimme ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä hääjuhla vietetään vanhalla maatilallamme, jossa äiti asuu avomiehensä kanssa. Vieraita on kutsuttu 152 henkeä, joista 40 lapsia. Talo on kyllä iso, tupa n. 100 m2 ja sali ja muutamat kammarit. lisäksi meillä on pihassa 5x10 m telttakatos, pihapöytäryhmiä aitan kuistilla jne. Tässä maatalossa on ennenkin pidetty pitoja ja kinkereitä, äitini ja isäni häät, mummin ja ukin häät, ukin ja isän hautajaiset jne... Aina on kaikki mahtuneet. Muistot sitovat vahvasti paikkaan, enkä haluaisi missään muualla vihkiäisiämme viettää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostanpa tätä, kun meillä olisi suunnitteilla hääjuhlan vietto omassa kodissamme.

Vieraita kutsutaan näillä näkymin noin 40

Kaipaisin hieman vinkkejä teiltä jotka ovat järjestäneet hääjuhlan kotona, ilman pitopalvelua. Miten onnistui? Ketkä hoitivat kahvinkeiton, ruokien esillepanon, astioiden keräämisen ym... ja miten heidän avuliaisuutensa palkittiin?

Uskoisin että juomapuolen, boolien yms. tekemiseen ja tarjolle laittamiseen (ja juomiseen) kyllä löytyy vapaaehtoisia :girl_haha:

Ja myöskin iltaselle suunniteltuun grillaamiseen innokkaita grillaustaitojensa esittelijöitä löytyy...

Nyt vain hirvittää, että jos sukulaiset hoitaa nuo em. käytännönjärjestelyt, syntyykö siinä sitten keskinäistä kyräilyä siitä kuka on tehnyt eniten... joku voisi hyvinkin heittäytyä marttyyriksi tässäkin asiassa :rolleyes:

Ja mistä ihmeestä me kaikki pöydät ja tuolit hommataan? :o Naapureiltakaan kehtaa mennä kyselemään lainaksi, kun heitä ole kutsuttu.

Tilaa kyllä löytyy, on iso ja uusi autotalli ja todennäköisesti vuokrataan miehen työnantajalta myös juhlateltta, mutta valitettavasti vain yksi vessa, joten jonoa voi syntyä varsinkin sitten kun kunnon illanvietto alkaa... :huh:

(joutunevatko sitten ainakin miesväki hakemaan helpotusta metsänreunan pusikoista :grin: )

No tulipas sekava. On se varsinainen kysymys siellä kuitenkin ensimmäisenä :D

*paniikinomaisin tunnelmin*

Share this post


Link to post
Share on other sites
Nostanpa tätä, kun meillä olisi suunnitteilla hääjuhlan vietto omassa kodissamme.

Vieraita kutsutaan näillä näkymin noin 40

Kaipaisin hieman vinkkejä teiltä jotka ovat järjestäneet hääjuhlan kotona, ilman pitopalvelua. Miten onnistui? Ketkä hoitivat kahvinkeiton, ruokien esillepanon, astioiden keräämisen ym... ja miten heidän avuliaisuutensa palkittiin?

*paniikinomaisin tunnelmin*

En oo (ainakaan vielä) kotihäissä ollu, mut muissa vastaavan kokoisissa kekkereissä kodeissa kylläkin. Muutamassa oon itse hoidellut keittiötä (sukulaisten ja tuttujen juhlissa siis, ei missään omissa), mut edellämainittuja on paha nakittaa, jos hekin haluaisivat kunnolla juhlia. Ehkä kannattaisi kysellä alueen ammattikouluista tai muista vastaavista paria opiskelijaa tulemaan kotiinne hoitamaan tarjoilut, astioiden pesut, keittiön siivoukset ja niin edelleen, eikä tartte miettiä mitään erityistä "kiitoslahjaakaan" (opiskelijana itsekin ilahtuisin ihan vaan rahasta, ja toisten häitä katsellessa voi "töissäkin" aika kulua ihan mukavasti). :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myö järjestetään noin kuukauden päästä hääjuhlasta (jonne kutsutaan pääasiassa sukulaisia) pippalot kavereille. Kutsutaan noin 30 henkilöä. Juhlista olis tarkotus tulla rennot iltabileet ja aioinkin tehdä kaikki tarjoilut itse. Jotain tex-mex -tyylistä naposteltavaa, esim. nachoja, pieniä tortillarullia, jotain mausteista piirakkaa tjms. Jälkkäriksi sitten kakkua, jota myö leikataan "asianmukaisella tavalla" ;) Tarjolla on sitten myös kylmiä alkoholillisia että holittomia juomia, ainakin joku booli. Kahvia tjms. kuumia juomia, joiden valmistaminen tuottaa liikaa vaivaa ei tule :) Ruokapöytä saa olla olkkarissa seinän vierellä, jolloin se vie mahdollisimman vähän tilaa ja ihmiset mahtuvat paremmin :)

Ajattelin ostaa jonkun verran kukkia, joilla koristelen paikkoja. Lisäksi voisi laittaa kynttilöitä palamaan, tosin toukokuussa on varmaankin jo sen verran valoisaa, että ne eivät tuo sellaista kunnon tunnelmaa... Musiikkia soitetaan mp3:lta :) Ohjelmana ajattelin jonkinlaisen kimpunheiton, kakunleikkuun ja ehkä voitais tanssiakkin jotain :) Illalla sitten, kun ihmiset alkavat olla rennompia, voisi kaivaa singstarit ja guitarherot esiin :)

Istumapaikkoja meillä ei ole kaikille, mutta koska cocktail- tyyppiset tarjoilut voi syödä seisaaltaankin, en aio stressata asiasta. Ajattelin kyllä, että voitaisiin ostaa muutamia jakkaroita, meillä nimittäin on istumapaikkoja kokonaisuudessaan noin 12 hengelle. Pikkujouluissa suurin osa porukasta istuikin lattialla tai meijän sängyllä, mutta eipä se menoa haitannut :P

Asunnon koko meillä on siis 76 neliötä, pihaa ei ole kun asutaan kerrostalossa. Vietettiin pikkujouluja viime vuonna täällä ja hyvin mahtu noin 20 henkeä :) Enemmänkin ois mahtunu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista :)

Meidän häämme vain sattuvat olemaan samana päivänä kuin, luultavasti, tänä vuonna on koulujen päättäjäiset, eli mahdollisesti ammattikoululaisetkin ovat silloin juhlimassa :girl_drink1:

Ruokailu ja kahvitilaisuus seurakuntatalolla olisi tietysti se helpoin ratkaisu (se meille onkin alustavasti varattuna), siellä kun olis astiastot ja pöydät valmiina ja ruoanvalmistuksen ja tarjoilun hoitais jotkut muut kuin meidän äidit :)

Siinä on vain se mutka, ettei mies oikein innostu asiasta, kun siellä pitää kuulemma olla niin vakavia ja pitää puheita :P

Tänne kotosalle jäiskin sitten järjestettäväksi vai boolit sun muut juomingit ja jotain iltapalaa.

*Suunnittelu jatkukoon*

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me juhlitaan kotona n. 30 hengen voimin ja ehdottomasti pitopalvelun kanssa! Haluan kuitenkin että koko kutsuttu lähipiiri saa nauttia juhlasta ilman "keittiö vuoroa" ja ettei aamulla ensimmäisenä törmää suureen tiskivuoreen keittiössä! Tila riittää varmasti ja vessojakin on kaksi. Yksi puuttuva pöytä ja tuolit lainataan naapurista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olemme miettineet sulhon kanssa, että kutsumme hääjuhlaan ainoastaan lähipiirin ja ystävät. Naimisiin menemme maistraatissa, jonka jälkeen menemme syömään todistajien kanssa. Lauantaina on sitten epäviralliset pirskeet. Onko kukaan pitänyt hääjuhlaa sulhon/morsiamen kotona? Miten on sujunut ja viihtykö vieraat? Millaista ohjelmaa teillä oli? Ja millaiset kutsut lähetitte? Laitoitteko lahjatoiveita kutsuun?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nosto!

Me juhlimme kanssa kotona tosi pienesti, tyyliin 10 hengen voimin. Tarjoilut teen itse suurimmaksi osaksi, pikkuleivät ymv. ostan valmiina. Lämmintä ruokaa en ajatellut tehdä, illalla voi sitten grillata, jos siltä tuntuu. Meillä on 150 neliöinen kaksikerroksinen omakotitalo, joten tilaa pitäis olla! Tarjoilut laitan ruokasaliin, perus seisovanpöydän tyyliin ja jokainen istuu minne lystää. Varmaan olohuone siinä vieressä on kaikkein käytetyin tila. Omalla kohdalla tämä järjestely on kaikkein paras, ei tarvitse viedä koiria hoitoon, pyöriköön siinä jaloissa tai olkoot tarhassa ulkona, tiedä vaikka lauma on silloin kasvanut kahdesta kolmeen.

Rennolla meiningillä mennään alusta loppuun, saadaan takuulla omannäköiset häät.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitä mieltä olette kotihäistä?

Päätettiin sulhasen kanssa mennä naimisiin tänä vuonna ja todettiin että kun nuoria ollaan eikä kummempia säästöjä ole, ettei ole oikein varaa mitään kummempaa juhlaa järjestää ja muutenkin halutaan persoonalliset häät ja kumpikaan ei halua mitään älytöntä!

Haluan kuitenkin itse järjestää jotkut pienet juhlat jonne kutsutaan vaan lähimmät sukulaiset ja ystävät.

Ruoaksi suunnittelin ihan vaan jotain pientä purtavaa, voileipäkakkua ja tietysti hääkakku.

Asutaan rivitalossa jossa meillä on katettu terassi ja pieni piha johon kuitenkin mahtuu jos kesällä juhlitaan.

Itse naimisiin mennään maistraatissa.

Kuulostaako tyhmältä? Onko muilla kokemuksia? :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulostaa oikein hyvätä. Itseasiassa itse olisin halunnut tehdä juuri kuten suunnittelette, mutta minkäs teet, kun asunnossa on alle 40 neliötä eikä parveketta tai edes pihaa. Olen ollut vastaavantyyppisissä häissä ja ne olivat aivan ihanat mielestäni. Turha "pönötys" on poisssa kun vieraat koostuu juuri niistä lähimmistä ihmisistä. Rento ja lämmin tunnelma on taattu:D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now