Jump to content
Naimisiin.info

Juhlapaikan villit verhot


Rau

Recommended Posts

Ihana juhlapaikkamme on liki täydellinen: on hyvin tilaa, erillinen huone seisovalle pöydälle, tilavat vessat, kaunis sisäänkäynti/piha-alue, tukevat ja käytännölliset pöydät ja ihana erkkeri hääparin pöydälle.

MUTTA. Juhlatila on todella korkea ja paikan vakioverhot ovat melko hurjat. Eivät sinänsä kamalat, mutta meidän teemaamme aivan vääränlaiset. Verhoja on melkoisesti, joten niiden vaihtaminen tulisi olemaan melko mahdotonta (myös siksi, että tarvitsisin ehkä tikapuut ylettääkseni vaihtamaan ne). Ei yksinkertaisesti ole varaa ostaa uusia verhoja yhtä käyttökertaa varten. (Eikä kyllä oikein muutenkaan, opiskelijabudjetilla...)

Verhot eivät sovi teemaamme mitenkään. Meillä koristelut ovat yksinkertaisia - valkoista, hopeaa ja vaaleansinistä - ja verhot ovat tyypilliset kesäkukkaverhot: tummansinisellä pohjalla vaaleita raitoja ja keltaisia/valkoisia kukkasia. Ja siis meidän häämme ovat marraskuussa ja teemalla haetaan talvisuutta, jään tuntua yms.

Eli mitä ihmettä teen juhlapaikan verhoille? Olen aivan hukassa, ei tunnu tulevan mitään ideoita itselleni. Millä ne saisi piiloon tai edes huomaamattomammiksi? Eikä niitä kai kokonaan voi poiskaan ottaa (vaikka ylettäisikin, mikä ei ole todennäköistä), kun sittenhän ikkunat olisivat ihan paljaat ja kylmät? A-PU-A!

Link to comment
Share on other sites

kysy onko siellä paikalla toisenlaisia verhoja olemassa. jos on niin sanot että haluat ne vaihtoon. tiedän yhden vastaavanlaisen tilan ja siellä on kahdet vaihtoverhot toiset marimekon unikkoa sillä lautasantennin kokosella kukalla (aika hallitseva,varsinkin kun värinä on limen vihreä) ja sit ihan perus valkoiset. vaihtaavat ne kuulema mielellään jos ei miellytä.

minä ainakin henk koht vaikka maksasin siitä että he ne verhot vaihtaisivat kuin että laittaisin teema värini häissä uusiksi. kannattaa kysyä ihan rohkeasti! yleensä yritykset jotka vuokraavat tilojaan toisetna käyttöön eivät välttämättä edes itse tajua miten toisen mielestä ihana ja toisen mielestä kamala voi pilata fiiliksen ihan täysin. ja onhan se yrityksellekkin positiivista imagoa että he ovat sopeutuvaisia asiakkaiden toiveisiin..

toivotaan että verho asia ratkeaa :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Kiitos ideoista!

Pitänee tosiaan kysäistä, olisiko juhlapaikalla muita verhoja olemassa. Tiedä vaikka olisikin, paikka on kuitenkin sellainen, jossa suhteellisen usein vuokrataan juhlatilaksi.

Myös tuo hallaharso on kyllä sellainen idea, että sitä voisi harkita, jos mitään muuta ei ole tehtävissä.

Mietin, että stressaankohan tästä nyt ihan turhaan, mahtaako kukaan edes huomata juhlapaikan verhoja? Mutta kaipa se jo riittää tunnelman latistajaksi, jos itseä häiritsee, joten yritän jotain kehitellä.

Link to comment
Share on other sites

:) Itsekin olen sortunut huokailmaan väärän värisiä tuoleja ja verhoja, mutta ei niillä oikeasti ole väliä. Kaikki vieraat varmasti ymmärtävät, että verhot ovat juhlapaikan omat, ei teidän valitsemat. Varsinkin jos likkeellä on pienellä budjetilla, kannattaa panostaa niihin asioihin, jotka ovat häiden kannalta oleellisia. Mielummin siis verhorahat tarjoiluun tai ohjelmaan.

En tiedä minkälaiset nuo verhot livenä ovat, mutta ei nuo nyt ihan älyttömiltä kuulosta. Katso vaikka itse:

"Meillä koristelut ovat yksinkertaisia - valkoista, hopeaa ja vaaleansinistä"

Eli siis vaaleaa, sininistä, hopeaa

"tummansinisellä pohjalla vaaleita raitoja ja keltaisia/valkoisia kukkasia."

Eli vaaleaa, sinistä, valkoista (keltaista).

Ei tuo tilanne minusta ole ollenkaan niin paha, miltä se saattaa sinusta vaikuttaa. :) Yksi keino on hävittää nuo kukkakuvot verhoista vetämällä ne sivuun "kasoihin" ja sitoa ne vaikka paksulla hopeisella nauhalla. Näin niistä ei näy kukkaset, vaan värisävyt. Jos ikkunoissa on laudat, niihinhän voi laittaa kynttilät (LED-kynttilät, jos ei aitoja saa laittaa), jotka vetävät katseen itseensä ja pois verhoista. Tai jos ikkunalautoja ei ole, niin korkeat lattialla seisovat kynttilänjalat vastaavasti. Marraskuussa on jo niin pimeää, että nuo varmasti näyttävät hyvältä.

Mitä et voi muuttaa tai poistaa, sen lähelle kannattaa laittaa joku juttu, joka vetää katseet itseensä. :)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos ideoista!

Pitänee tosiaan kysäistä, olisiko juhlapaikalla muita verhoja olemassa. Tiedä vaikka olisikin, paikka on kuitenkin sellainen, jossa suhteellisen usein vuokrataan juhlatilaksi.

Myös tuo hallaharso on kyllä sellainen idea, että sitä voisi harkita, jos mitään muuta ei ole tehtävissä.

Mietin, että stressaankohan tästä nyt ihan turhaan, mahtaako kukaan edes huomata juhlapaikan verhoja? Mutta kaipa se jo riittää tunnelman latistajaksi, jos itseä häiritsee, joten yritän jotain kehitellä.

Täytyy rehellisesti sanoa, että en ole koskaan ajatelllut minkälaiset verhot juhlapaikassa on, tai onko siellä ylipäätään verhoja. Häissä kiinnitän huomioni hääpariin ja yleiseen tunnelmaan, en verhoihin.

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni ei ole lainkaan ihmeellistä että ketjun aloittaja murehtii verhoja. Eräässä paikassa, jota kävimme katsomassa ja joka sitten muista syistä karsiutui, oli aivan hirvittävät verhot, ja ehdin jo lyhyen aikaa murehtia mitä keksisin niiden tilalle. Kävin jo mielessäni IKEAn valikoimat ja mietin millaisia halvimmat lakanat olisivat verhoina...

Ja olen kuullut kyllä häistä, joissa morsian hankki uudet verhot, kun juhlapaikan verhot eivät miellyttäneet. Että ei ongelma taida olla niin harvinainen :girl_wink: Toivottavasti löydät kivan ratkaisun ongelmaasi!

Tämä on mielestäni jollain tapaa verrannollinen muuhun juhlatilan olemassa olevaan somistukseen (taulut, vaakunat, "rumat"tapetit), joka saattaa häiritä huomattavasti juhlatilaa valitessa. Jos juhlatilan seinä on täynnä vaakunoita, pitääkö se vain hyväksyä vai peittää/irrotella ja asentaa takaisin jotenkin? Itse olen siis pähkinyt sitä, että onko mielestäni rumat somisteet riittävä syy hylätä juhlapaikka (olettaen että juhlapaikka ei ole täysin täydellinen muilta osin)...

Link to comment
Share on other sites

Itse hylkäsin yhden juhlapaikan osittein hirveiden verhojen takia.

Oli siinä vähän muutakin vikaa, mutta ne verhot oli vaan niin karseet ja ikkunoita oli paljon ja korkeita.

Kyseessä siis kauniin vaalean vihreäksi maalatut seinät, joihin oli yhdistetty todella kirjavat raidalliset verhot. Verhoissa oli kaikkia mahdollisia värejä, räikeitä, jotka ei tosiaankaan sopineet edes mihinkään tilan muihin väreihin.

Lisäksi paikka oli aika kulunut sieltä täältä, joten hylätyksi tuli. Muut asiat olisin voinut sivuuttaa, kun tila oli iso ja lähellä kirkkoa, upea ympäristö. Mutta ne verhot oli se viimeinen niitti, ihan hirveät.

Varattiin sitten toinen tila joka oli kalliimpi, pienempi ja kauempana kirkosta, mutta todella viehättävä ja idyllinen paikka. Ainakaan nyt ei vielä kaduta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Olipas hyvä, että tämän viestiketjun luin läpi! Alustavasti mietin, että teemaväreinä olisi ollut violetti, lila, musta ja hopea meidä häissä. Nyt kävin viestejen innoittamana/pelosta jäykkänä katsastamassa vielä haaveidemme juhlapaikan verhot kuvista ja niinhän ne näyttävät olevan vaalean vihreitä! Lisäksi pöydät ja tuolit ovat vaaleaa puuta (pöytien pinnat saisi periaatteessa piilotettua toisen värisillä liinoilla). Mutta mitenkähän nuo tuolit saisi vaihtamaan väriä..Pitääkö tässä nyt ruveta vuokraamaan tuoleja muualta :girl_haha:

Onneksi häihin on vielä aikaa ja mitään suunnitelmia ei ole vielä lyöty lukkoon eli ei saa nyt antaa paniikin nousta...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

itse kuulin juuri, että juhlapaikkamme marraskuussa on jo ns. jouluasussa,

mikä tarkoittaa käytännössä punaisia, kuviollisia jouluverhoja.

ei varmaan tarvitse sanoa, ettei teemamme ole joulu, tonttu tai olkipukki .

:(

Link to comment
Share on other sites

Meillä alustavasti katsotussa juhlapaikassa on myrkynvihreät verhot, ruskeat kuviotapetit ja mm. maisemataluja seinillä :blink:

Sen takia muu värimaailma tulee olemaan pelkistetysti musta-valkea-hopea. Onneksi paikan valot toimivat himmentimellä niin niillä saa taustavärejä häivytettyä. Siihen lisäksi paljon talven tunnelmaan sopivia kynttilöitä ja rento ja välitön tunnelma niin kukaan tuskin huomaa ympärillä olevaa värimaailmaa :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

meillä on aivan ihana ja sympaattinen seuraintalo hääpaikkana. olen siis todella siihen tyytyväinen, ja mietinkin, olenko ihan kamala kun vaivaan päätäni tällä verhokysymyksellä. enpä ole kuitenkaan näköjään ainoa.. tosin tämän ketjun perusteella taidan antaa oranssi-valko-ruutu-raidallisten kappaverhojen olla, tai sitten juuri vetää ne jotenkin sivuun. sinistä teemaa ajattelin, kyllähän se vastaväri menee.

tuoleja on kolmen värisiä, ruosteenpunaisia, vihreitä ja tummansinisiä.. ei hyvä, toivottavasti jotain niistä olisi tarpeeksi ettei tarvitsisi ihan kaikkia käyttää;)

eniten kuitenkin kaikista häiritsee (toki metsästysseuran omistamalle juhlatalolle ominaiset) täytetyt eläimet ja eläimenpäät salin seinillä!! kysyin mieheltä vaivihkaa, olisikohan niitä mahdollista saada pois..? no vastaus kuului että no saa kai, mutta miksi ihmeessä pitäisi, sehän on metsästysseuran talo. onhan se totta, mutta jotain ristiriitaista on sitten laittaa hienoa juhlasomistusta täytettyjen oravien seuraksi. ehkä ripustan jotain tyllirusetteja hirvensarviin :D

Link to comment
Share on other sites

Samaa mieltä Tinakeijun kanssa. Eli ei nuo verhot nyt mitenkään mahdottomilta kuulosta teidän teemaväreihinnekään nähden, ja tosiaan jos ne laittaa kasaan mahdollisimman pieniksi ja vetää huomion niistä jotenkin pois, niin tuskin kukaan vieraista niitä edes huomaa. Ja vaikka huomaisikin, niin kaikki varmaan tajuaa että ne kuuluu siihen juhlatilaan, ei teidän koristeluihin. Eli turha niistä on liikaa murehtia. :) Sitä paitsi, jos suunnitelmissanne on luoda tunnelmaa valaistuksella, kuten talvihäissä monet tekevät, niin silläkin saa verhoja vielä lisää häivytettyä. Eli jos mahdollista, valaistus jotenkin niin, että ikkunoiden edustat jäävät hämäriksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Löysinpä tällaisen vanhan ketjun...

 

Meillä juhlapaikassa on keltaiset seinät ja viininpunaiset verhot. Kyseessä on työväentalo. Olen miettinyt miten saisi sitä tilaa enemmän meidän väreihin sopivaksi. Eli meillä teemaväreinä on turkoosi-valkoinen-musta-hopea. Musta ja hopea pienemmässä määrin.

Link to comment
Share on other sites

Jos juhlapaikalla ei ole muita verhoja kuin ne olemassa olevat, niin voi kai ne kokonaan ottaa pois, jos vuokraaja siihen suostuu? Itse ainakin yksinkertaisen ystävänä pidän pääsääntöisesti muutenkin enemmän verhottomista ikkunoista kuin että niissä roikkuisi jotkut vaarin blackhorset.

 

Seiniä on toki paha mennä vaihtamaan, mutta tuskin kukaan niihin niin kiinnittää huomiota, ellei kyseessä ole oikein silmille pomppaava, kirkuva väri.

 

Edit: Tietysti verhoilla on tilan akustiikkaankin vaikutusta (kaiukuu), mutta ehkäpä sitäkin voi pehmentää muilla asioilla.

Muokattu: , käyttäjä: fru
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mä en tykkää yhtään meidän juhla paikan verhoista 10v vanhat ja tummanharmaat vihreillä raidoilla. Ne lähtee ja ikkunoihin verhoiksi tulee juurikin hallaharsoa. Joku joka oli valkoiset verhot tehnyt ko.tilaan vuokrasi niitä (3ikkunaa3-4m/ikkuna) mutta vuokrahinta oli hyvin kuohkea 50e. Joka musta on kallis. Hallaharsoa oli onneksi tarjouksessa 1.99/paketti (2,4m x6m).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...