Crazy_Kaaso

Pitkä aikaväli seremonian ja ruokailun välillä!?

25 posts in this topic

Kyselin tätä samaa asiaa tuolla hääjuhla-foorumissa, mutta tännehän se paremmin spisi. Siirsin alla olevan viestin siis tänne ja poistan vaikka huomenna tämän samaisen aiheen hhäjuhla-foorumilta...

* * * * *

Tällä asialla ei ole vielä vähimmässäkään määrin kiire, mutta kun tunnen itseni ja tiedän pähkäileväni tätä vaikka koko hääjärjestelyjen loppuajan, niin kysynpä teidän mielipidettänne. Vastauksia siis, pliis...

Eli suurin osa (n. 2/3) vieraista tulee kauempaa häidenviettokaupunkiin, joten he yöpyvät juhlapaikan lähellä olevassa hotellissa. Jos paikat laittaisi janaan, niin silloin olisi hotelli 0 km - juhlapaikka 6 km - kirkko 25 km - vieraiden tulosuunta n. 300 km. Onpas sekavaa... ::)

Koska vieraiden olisi mielestämme turha käydä ennen vihkimistä 30 kilsan päässä hotellilla kirjautumassa sisään, niin olemme miettineet, että vihkimisen jälkeen olisi siirtymäaikaa varattuna noin puolitoista tuntia, jolloin ihmiset ehtisivät käydä hotellilla kirjautumassa sisään ja heittää kamppeensa huoneisiin ja siirtyä sitten juhlapaikalle eikä yöllä tarvitsisi suotta sumplia hotellihuoneiden kanssa, vaan pääsisi rauhassa suoraan nukkumaan... Ja tietysti toinen kärpänen samalla iskulla: serkku ehtisi ottaa meistä kuvia ennen juhlan alkua, ettei tarvitsisi juhlasta livistää välillä kuvattavaksi.

Tällaisesta järjestelystä infottaisiin tietysti kutsun mukana. Onko idea mielestänne ihan kuolleena syntynyt?  :-?

Niille, jotka eivät hotellilla majoittuisi, tulisi tunnin verran joutoaikaa esim. juhlapaikalla, mutta olisiko se vieraiden näkökulmasta miten tyhmää? Siinä välissä juhlapaikalla ehtisi vaikka viedä lahjat lahjapöytään, kirjoitella vieraskirjaa ja katsella lapsuudenaikaisia kuvia tms... Jotain pientä naposteltavaa ja juotavaa voisi tähän myös varata...

Tuntuisiko teistä vieraana tällainen järjestely huonolta? Latistuisiko tunnelma?? Kaveriporukka on sen verran yhtenäinen, että he varmaan viihtyisivät, mutta mitenköhän sukulaiset?  :-?

Hjälp!!

* * * * *

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee tauko vihkimisen ja hääjuhlan väliin. Isä stä ehdotti kun tulee kaukaa vieraita tai siis kaikki ;D niin ehtivät sitten käydä tarvittaessa hotellilla. Kun meillä alkaa jo vihkiminen 12.45 ja sitten minul ja sulhol sekä kaasoil+bm:l on aikaa viel juhlapiakl viimeset tarkastelut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kun kaikki tietää etukäteen että tauko on tulossa (ja että sen tarvittaessa voi viettää juhlapaikalla) niin mun mielestä toi on ihan varteenotettava vaihtoehto. Se säästää kuitenkin kauempaa tulevilta sen tunnin-puolitoista aamussa.

Toisaalta tietysti jotkut varmaan mieluummin ajais kuumassa autossa paikan päälle ja sitten vasta pukeutuis hotellilla. :-?

Mun tuli mieleen, että olsiko siinä lähistöllä odottelijoille esim. kotiseutumuseota tmv. johon voisivat halutessaan käydä odotteluajalla tutustumassa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee n. tunnin verran taukoa kun mennään kuvaan vihkimisen jälkeen. En ressaa asiasta koska ilmotamme ennen häitä jo että siinä on n. tunnin tauko jonka voi viettää kylällä tai sitten jatkopaikalla. Jatkopaikalle varataan ainakin juomista ja miksei hieman syömistäkin. Siinä kerkee käydä vaik kaupassa tai sitten hotellilla (meillekin tulee pitkänmatkalaisia joille olen hotelliin varannut huoneita).

Share this post


Link to post
Share on other sites

TAuko on ihan hyvä, mutta kannattaa varata juhlijoille, joilla ei ole tarvetta käydä hotellilla jotain pientä ohjelmaa. Esimerkiksi lehti hääparista tai jotian muuta, mitä he voivat puuhata odotellessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä hyvin huono idea. Vieraat eivät varmastikaan halua matkustaa juhlavaatteissaan, ja aika moni haluaa ehkä käydä suihkussa / vaihtaa vaatteet/ laittaa hiukset ennen kirkkoa. Osa saapunee jo aamulla tai aamupäivällä.

Tällöin on hassua, jos vihkimisen ja varsinaisen juhlan välillä on tauko, jossa käydään hotellilla istuskelemassa, kun ei mitään konkreettistä ehdi kuitenkaan tekemään, kun vaan istua juhlavaatteissa huoneessa tai käydä kaffella. Nälkäkin on tuohon aikaan jo varmasti vierailla kova, ja odottavat jo pöytään pääsyä.

Vieraan näkökulmasta - en kannata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nonna-Marien kanssa samaa mieltä. Odottelu häissä ei koskaan ole kivaa. Miksette sitten vaikka siirrä vihkimistäkin myöhemmäksi, jolloin vieraat ehtivät käydä hotellilla ennen sitä? Ja voitte käydä kuvassa ennen vihkimistä.

Luultavasti monet vieraat tulevat paikalle autolla, jolloin 300 km ajomatkan jälkeen on ihan sama ajavatko vielä sen 30 km hotellin ja kirkon välillä. Ja tosiaan, aika harva varmaan matkustaa niissä juhlavaatteissa jos ovat kuitenkin menossa hotelliin yöksi, jossa voisivat periaatteessa vaihtaa ne vaatteet. Eri asia jos lähtevät häistänne ajamaan suoraan kotiin takaisin eivätkä jää yöksi. Silloin saattavat ajatella, ettei kannata vaihtaa vaatteita välissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En kannata myöskään minä moista. Ensin ajattelin, että kuulostaa hyvältä, mutta sitten toisaaltaan kun ajattelen asiaa, niin ei missään tapauksessa.

3-4h autossa on melkoisen pitkä aika, jotta sen jälkeen hyppäisi kirkkoon ja sitten lorvisi tunnin, puolitoista. Tässähän tulisi tavallaan kaksi lähtöä samalle päivälle. Ensin kotoa ja sitten hotellilta. Nälkäkin varmasti on jo, me suomalaiset kun emme tietenkään syö hääpäivänä mitään jotta juhlissa voi syödä vatsantaäyteen.

Ja tuon autossa istumisen jälkeen ei todellakaan tunne itseään kovin edustavaksi. Ainut asia mikä tätä väliaikaa puoltaa on se, ettei hotellihuoneita kai luovuteta kaikissa paikoissa ennen kahta?

Ja sitten ne ihmiset jotka odottelevat siellä juhlapaikalla muodostavat jo omia kuppikuntiaan, kyllästyvät huokailevat jne. Vaikka paikalle olisi järjestetty jotain ohjelmaakin (valokuva albumeja yms) ei niitä kuitenkaan pääse kaikki yhtäaikaa katsomaan joten se kansio istuu sitten sen kummitädin polvella koko sen ajan kun olette poissa, eikä muill aole ohjelmaa.

En kannata.

Tehkää vaikka morsiusparin ryöstö ruoan ja kahvin välissä ja ottakaa kuvat sillä välin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Komppaan edellisiä. En suosittelisi taukoa, kun sitä odottelua tulee häissä aina muutenkin, ja itse haluaisin automatkan jälkeen käydä vaihtamassa vaatteet ja hiukka siistiytymässä ennen kirkkoon menemistä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa mieltä minäkin, ei taukoja.

Eräissä häissä meinasi oikeesti perse puutua puupenkissä kun jouduttiin odottelemaan hääparia kirkosta ja kuvasta 1.5 h!! Ei mitään juomaa, ei musiikkia eikä mitään tälle ajalle. Itse en tuolloin edes taskumatille päässyt kun olin raskaana... jengi oli todella kypsänä.

Tämän vuoksi meidät vihitään hääpaikalla (meidän tapauksessa kirkosta hääpaikalle liian pitkä matka) ja siitä ihmiset pääsevät suoraan juhlimaan. Lisäksi meidän kuvataan ennen vihkimistä hääpaikalla, vaikka joku sanoikin, että ei kai sulhanen näe sun pukua etukäteen. Aivan sama meille...

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä on suunnitelma näillä näkymin tälläinen: kirkon jälkeen otetaan mukaan vanhemmat, sisarukset ja isovanhemmat ja mennään ravintolaan syömään..ruokailun jälkeen poistumme mieheni kanssa ja otamme kaverit mukaan jonneki mökille juhlimaan..siinä väkisellä tulee kavereille odottelua varmaan reilusti tunti..kaikki kaverit on onneksikin paikkakuntalaisia ja kaikilla on paikka, jonne voi mennä odottelemaan jos ei jaksa aikaa kuluttaa kaupungilla, mutta mietin että onko tämä järjestely huono...?!?

Vanhempia ja isovanhempia ei haluta tuonne mökille ihan siitäkin syystä, että siellä tullaan ottamaan aika lailla sitä alkoholia, niin parempi ihan vaan kaveriporukalla olla. Ja sitten kuitenki halutaan järjestää jotain nuille "vanhuksillekin"..ettei pelkästään kirkossa käyntiin jää..

Kertokaa mielipiteitä tai ehdotuksia..jos löytyy.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

jennalo: Mä sijoittaisin nuo ohjelmat eri päiville.

Esim. perjantaina vihkiminen (jonne voisi kaveritkin siis tulla) ja sitten syömään vanhempien, sisarusten ja isovanhempien kanssa. Heidän kanssaan voisi juhlia ja istua iltaa hillitymmin, ilman sen kummempia ohjelmanumeroita. Mutta pointtina on varata heillekin kunnolla sitä aikaa.

Lauantaina sitten biletystä kavereiden kanssa railakkaampaan tyyliin.

Jos nuo ovat samana päivänä, niin aikataulu siirtymisineen ym. voi vetää turhan tiukaksi. Olisi aika tylyä parin tunnin ruokailun jälkeen sanoa vain isovanhemmille, että "sori, mennään jatkaan bileitä toisen porukan kanssa".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen osittain samoilla linjoilla Morren kanssa. Tosin olen sitä mieltä, että jos vihkiminen on aikaisin, sanotaan klo 12, niin silloin siinä on mielestäni hyvinkin iltapäivällä aikaa viettää aikaa sukulaisten kanssa. Ja mikäli mökki ei ole missään hirvittävän kaukana, niin sinne ehtisi sitten menemään illalla (18-19 aikoihin). Itse voisin hyvinkin osallistua tällaisiin häihin (kaverina), mikäli kotiin ei olisi pitkä matka ja kulkeminen olisi vaivatonta.

Edited by Minette

Share this post


Link to post
Share on other sites

mietinkin eka tuota, että pitäisi kahtena päivänä juhlat..mutta kuitenkin kaikki kaverit, kaaso ja minä ollaan laittauduttu kirkkoon jo eka päivänä, niin seuraavalle päivälle pitäisi taas tehdä kampaus ja meikki ym. uusiksi..kun haluan kuitenkin olla saman näköisenä koko juhlan ajan.. :) ja toisaalta haluan hääyön viettoon myös hääpäivänä..hankalaa...

vanhemmille olen sanonut, että mikä on suunnitelma eikä ne sen kummemmin ole ainakaan vastustaneet ajatusta, että eivät pääse kovin pitkille juhlille..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä välissä reilu tunnin tauko.. matka kirkolta juhlapaikkaan kestää puolisen tuntia.

Juhlat pidetään lomakeskuksella, eli mökin avaimen voi käydä odotellessa.

Meillä on myös kuvaus ennen juhlaa ja seremoniamestarin kanssa on suunniteltu että hän pitää huolen vieraista ennen kun me saavumme paikalle..

minun mielestäni ajatuksessa ei ole mitään vikaa :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joissain häissä vieraat meni juhlapaikalle, juomat jaettiin ja sitten kerrottiin, että hääpari on menny valokuvaukseen. Siinä tönötettiin tunti pihalla ja se ehkä pilas tunnelmaa aika rankasti. Jos siitä etukäteen tietää, ni ihan eri asia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vihminen vasta kello 15.00, ni ajateltiin ottaa kuvat aamulla. Huonoa onnea tai ei että sulhanen näkee ennen vihkimistä :D Oishan se ollu hienoa, ku ois nähny ekaa kertaa vasta, kun tuun kirkon ovista sisään, mut ei haluta odotuttaa vieraita.. Meijän kuvan ottaa kyllä mahdollisesti yks valokuvausta harrastava sukulainen tai sit yks ammattikuvaajasukulainen, joten yks vaihtoehto ois ollu/on, että vieraita infotaan, että hääpari menee nyt juhlapaikan rantaan ja siellä otetaan kuvat. Kun ilmotetaan, vieraat voi mennä kuvauspaikalle ja ottaa omia potretteja eri kombinaatioilla. Yksissä juhlissa hääpari lähti kesken kuvaukseen, mut sillon ei vieraat päässy paikalle..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuohon alkuperäisen kysmykseen sanoisin, että itse vieraana ollessa en todellakaan tykkäisi. Kun vieraat joutuvat ajamaan noinkin pitkän matkan, he tuskin haluavat ajaa sitä juhlatamineissa, vaan vaihtaisivat vaatteet mielellään vasta hotellilla. Minä siis menisin tuossakin tapauksessa käymään hotellilla jo ennen kirkka, vaikka kutsussa olisikin mainittu tauosta.

Me olimme viime kesänä häissä, joissa tuo meidän matka meni juuri niin, että ajoimme ensin kirkon ohi noin 30km hotelliin, sieltä takaisin kirkolle ja vielä takaisin hotellille, jonka vieressa juhlapaikka oli. Mutta vaikka tuo kuulostaa ramppaamiselta, niin meille se sopi erinomaisesti. Koska oli luvattu erittäin kuumaa päivää ja meillä oli juhliin matkaa noin 400km, lähdimme liikkeelle sen verran ajoissa, että ehdimme käydä hotellilla vielä suihkussa, pukea ja meikata yms. Eli me emme käyneet hotellilla vain kirjautumassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut vieraana useissa häissä, joissa vihkimisen ja häävastaanoton alkamiseen on jäänyt tauko, kun hääpari on mennyt kuvattavaksi. Varsinkin kun tauoista ei ole koskaan ilmoitettu etukäteen ja pisin tauko on ollut puolitoista tuntia niin se on todella ärsyttävää ja latistaa mielestäni tunnelmaa paljonkin!! Joissain häissä on sitten tämän tauon aikana tarjoiltu alkumalja...sitten osa porukasta seisoo/istuu tyhmänä lasi kädessä ja osa porukasta juo samantien koko lasillisen, eikä kukaan tiedä onko juotava tarkoitettu tauolla juotavaksi vai onko sillä tarkoitus skoolata sitten kun hääpari saapuu paikalle! Joskus kuvattavana on vielä kaaso ja bestmankin, joten kukaan ei ole edes kertomassa vieraille mitä seuraavaksi tapahtuu ja kaikki vaan haahuilee hoomoilasina :girl_mad:

Sen verran itseä on ärsyttänyt tuo vieraiden odotuttaminen, että aiomme itse ottaa potretit ennen kirkkoa, ei onneksi olla taikauskoisia ja kirkko on vasta iltapäivällä :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Otsikossa se tulikin :girl_sad: pähkäilen tässä logistiikka propleemaa joka on syntynyt pitkästä aikavälistä seremonian ja ruokailun välillä.

Kappelissa itse seremonia vie aikaa 15 min-30 min, jonka jälkeen tulee se propleema miten käyttää 1h 30min - 1h 45min ennenkuin pääsemme ravintolaan ruokailemaan? Ravintola on tullut jo nyt vastaan sillä tavoin että aikaistaa buffetin tarjontaa klo 16 alkaen. Mutta tuntuisi todella tyhmältä istua siellä melkein kaksi tuntia odottamassa vieraiden kanssa koska päästään syömään. :girl_impossible:

Mieleen tuli sellainenkin ratkaisu että kävellään vieraiden kanssa kappelista meidän kotiin ja alkumaljat juodaan siellä + jotain pientä purtavaa, sitten vieraskirjaan erikielillä olevia sanontoja voi halutessaan liimata oman tekstin lisäksi ja siinä olisi aikaa seurustella rennommin pienen vierasjoukon kesken.

Toki tämä järjestely ei logistiikan kannalta ole kovin selkeä ja vieraille tulee yllätyksenä, koska sitä ei kutsussa mainittu. Plah..

Ideoita otetaan mieluusti vastaan jos jotenkin tuon ajan voisi käyttää ilman suuria järjestelyjä. :flirt:

Edited by Karitasi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuohan olisi luonteva väli ottaa ryhmäkuvia eri kokoonpanoilla. Aikaa menee myös onnittelujonossa.

Jos porukka on sopivan kokoinen ja kotinne matkan varrella, minusta on ihan hauska idea pistäytyä siellä viettämässä pieni "cocktail hour". Kauhean pitkää mutkaa en kävellen tekisi, jos siitä ei ole ilmoitettu etukäteen, koska yllätyksenä tuleva ylimääräinen taivallus juhlakorkkareissa ei ainakaan itselleni olisi kovin mieleinen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ryhmäkuvat :girl_smile: tosiaan, siinä menisi "coctail hourin" siivellä hyvin aikaa. Kiitos vinkistä! Matkaa on kohtuullisesti about 500m kappelin ja kodin välillä. Ravintolaan siirtymiseen menee varmaan 10 min autoilla, joten ongelma taitaa olla ratkaistu.

Täytyy sanoa että yksin kun näitä hääasioita pähkäilee ja järjestelee niin tällainen palsta on sitten loistava antamaan uusia vinkkejä ja selkeyttämään suunnitelmia muiden kirjoittajien suosiollisella avustuksella. Ihan vilpittömästi näin! :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyy sanoa että yksin kun näitä hääasioita pähkäilee ja järjestelee niin tällainen palsta on sitten loistava antamaan uusia vinkkejä ja selkeyttämään suunnitelmia muiden kirjoittajien suosiollisella avustuksella. Ihan vilpittömästi näin! :girl_sigh:

Kiva jos olin avuksi! Palstasta on kyllä ollut paljon hyötyä itsellenikin.

Voin jo kuvitella kuinka kivalta tulette näyttämään kävellen kulkueena kaupungilla morsiuspari etunenässä! Bestman voisi kantaa Just married -kylttiä kepin nokassa! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä alkaa vihkiminen jo klo 11.

Sen jälkeen me karataan sulhasen kanssa valokuvaukseen ja vieraat viedään läheiseen ravintolaan tervetulodrinkeille, ehkä jotain pikkupurtavaakin on tarjolla. Sitten tulee vielä vähän ohjelmaa (turistimeininkiä) ja vasta sitten yhdessä juhlapaikkaan, jossa ruokailemme.

Häät pidetään ulkomailla.

Ajattelin mainita tauosta meidän hääsivuilla, niin vieraat osaavat sitten varautua syömään tukevan aamiaisen.

Näin siis meillä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies ehdotti että oltaisiin pidetty tauko. Totesin tähän miehelle, että aattelitko että meikäläisen perhe menee huoltsikalle pariks tunniks tai ajelee 40minsan päähän kotona käymään? :P No tultiin siihen tulokseen, että kun kirkko on klo. 12 mennään sieltä sen jälkeen perheiden keskeen ravintolaan syömään. Tämän jälkeen otetaan perheiden kanssa kuvat ja meidän hääkuvat. Ja sitten klo 17 liittyvät ystävät seuraamme. Näin meillä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now