shine-78

Pienen budjetin häät (yhdistetty ketjuja)

146 posts in this topic

Budjettimme on pieni :o, syystä että olen kahden lapsen kanssa kotiäitinä. Ruoat aiomme ottaa joka tapauksessa pitopalvelun kautta, koska vieraita aiotaan kutsua n. 70-80 ja sellaiselle määrälle emme aio talkoilla tarjoiluja laittaa. Askartelussa en ole haka, mutta siitä huolimatta aion askarrella itse (ja ystävien avustuksella) kaikki mahdolliset: kutsut, kaikki koristelut, kiitoskortit, hääkarkit, menu- ja ohjelmalaput...

Nyt kyselisinkin kaikkia mahdollisia säästövinkkejä! Myös kaikki askarteluvinkit ovat tervetulleita, koska itsellä tuntuu ideat olevan aikalailla hukassa  ??? Joten kertokaa: missä olette säästäneet? Missä ette missään nimessä säästäisi? Mitkä ovat mielestänne hyviä säästökohteita? Mikä on mielestänne sellaista oleellista hääjuhlassa, mistä ette luopuisi? Ja miten voisi vaikka korvata jotain kallista hieman halvemmalla, erilaisella tai itsetehdyllä vaihtoehdolla? Kertokaa myös, jos teillä on hyviä ideoita huokeista, mutta kauniista koristeista! Kaikki ideat kehiin, tuhannesti kiitos!  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos teillä on käytössä hyvä tietokone ja tulostin, niitä käyttäen saa aika helposti ja nopeasti askarreltua esim noita kutsuja, menuja ym.

Mä itse säästäisin sellasessa "ylimääräisessä" (tai no mikä nyt on kenellekin ylimääräistä  :D), mikä ei varsinaisesti liity itse juhlaan, esim hääautossa (tavallinen kelpaisi hyvin), just noissa korteissa yms koska niitä ei kukaan kuitenkaan säästä, meikin voisin tehdä itse, hiukset voisi joku taitava kaveri laittaa -varsinkin jos on lyhyet ja sillä tavalla helppolaittoiset hiukset, mulla on kyllä paljon kampaajaystäviä joten se ratkeaa nopeasti- , orkesteria ei hankita vaan cd:t saa hoitaa hommat. Puvun aion tietysti vuokrata jollen sitten halua monikäyttöisempää iltapukua tms. Kyllä noista saa jo säästettyä. Ja menu vaikuttaa tietenkin paljon. Voi myös valita yksinkertaista mutta maistuvaa!

Niin enkä mä välttämättä halua kimppua, ehkä jonkun tosi yksinkertaisen. Ja valokuvaus ajateltiin hoitaa luottamalla kolmeen juhliin tulevaan digikameraan. Eiköhän niistä löydy muutama edustavakin kuva.  :)

Onnellista suunnitteluaikaa!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näissäkin voi säästää jos ei itsestä tunnu niinn kauhean tärkeiltä...

Hääparin shampanjalasit voi ostaa esim.tavaratalosta, jos kelpaa ilman nimikirjaimia, Alusasu voi olla esim kauniit rintsikat ja pikkuhousut,eikä kallista korsettia. Kaikki turhat ylimääräiset kivat pois, kuten häälehti, hääkarkit jne.

Yksinkertainen mneu, jos kesähäät niin ei välttämättä pakko olla lämmintä ruokaa. Kannattaa ostaa alennusmyyntien aikaan sormuksesta lähtien mahdollisimman paljon.. Nämä tulivat näin äkkiseltään mieleeni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tärkeimpiä säästötapoja meillä on

- Alennusmyynnit

Paperitavaraa ja pienempää sälää on löytynyt. Pukuakin yritin ale:sta löytää mutta ei tärpännyt. Kun oikeeaan aikaan tietää mitä tahtoo, voi varmaan tehdä isojakin löytöjä.

- Taxfree

Laivareissuja ja muita ulkomaanmatkoja on hyödynnetty maksimaalisesti. Myös booliin menevä viini

on "taxfreetä" eli kotiviiniä.

- Luonnon antimet

Juhlapaikkaan kerätään runsas määrä luonnonkukkia ja muuta äitiemme yms. puutarhoista löytyvää. Jotain kukkaa myös kasvatetaan siemenistä keväällä ihan häitä varten. Ehkä näistä laitetaan myös morsiustytöille kimput/vieheet.

- Itse tekeminen

Koristeluja ja paperivärkkejä teen itse lähinnä tekemisen ilosta, en rahan säästämisen takia. Mutta esim. yöpala tehdään/tarjoillaan itse jotta pitopalvelun väen ei tarvitse tuntikaupalla odotella (ja palkat juoksee). Myös kahvipöytään tulee äitien tuotoksia kakun ohelle.

- Suhteet ja luontaisedut

Vihkimistä ja juhlaa valokuvaa ja videokuvaa omat tutut (varsinainen valokuva silti haluttiin myös ammattilaiselta). Työpaikoillamme saatetaan ottaa "muutama" kopio *sssshh!* Hääauto tai hevoskyyti olisi myös kiva saada jonkun tuttavan kautta mutta en tiedä löytyykö. Esiintyjäpuolella meillä tulee roimaa säästöä; kirkossa laulaa sukulainen (ammattilainen kylläkin) ja juhlan musiikkina on kavereiden bändi + soittolistat tietokoneelta. Äänentoistojutut ja piano saadaan ilmaiseksi lainaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vähän vielä ideoita säästölistaan. Hääauto joko oma auto tai tuttavapiiristä joku kiva.

Kukkia voi ostaa torilta tai puutarhoista ja laittaa ihan maljakoihin, ostettujen kukkaasetelmien sijaan. Myös hääkimpun voi itse tehdä.

Kannattaa olla korvat höröllään. Yllättäen ympäriltä tuttavista alkaa löytyä eri alojen osaajia, joiden osaamista kannattaa hyödyntää. Ja varmasti moni on valmis antamaan häälahjaksi palvelujaan (esim. tuttava valokuvaaja)... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me säästämme hyödyntämällä läheisten ammattitaitoa!  ;) Eli onneksi lähipiiristä löytyy niin kukka-alan ihmisiä, kampaajia, meikkaaja, leipuri, valokuvaaja ym...Saamme heidät palkattua vähän huokeammalla.

Itse en missään tapauksessa säästäisi esim. bändistä! Se on niin tärkeä osa juhlaa. Mieluummin esim. hääautosta (meillekin tulee kaverin vuoden 69 auto, tosi romanttinen!) Kutsut teen myös itse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja vielä lisäys edelliseen: Vaikka meillä on isot häät ja iso juhlatila ei koristeisiin mene markkaakaan rahaa. En halunnut MITÄÄN askarreltuja paperikoristeita tms. Ainoat koristeet ovat pöydässä olevat kukat jotka voivat siis mainiosti olla vaikka luonnonkukkia... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shine-78: Samassa veneessä ollaan, oon myös ollu kahden lapsen kans kotona eli rahatilanne on todella kehno :(

Me yritetään tehdä häihin mahdollisimman paljon itse; kutsut tulostetaan ihan vaan kuviotulostepaperille ( kuitenkin tyylikkäälle sellaiselle... ), hääkarkit värkkään itse tulitikkurasioista ( jo 65 tehtynä, wau ), ruoka- ja juomatarjoilu tehdään ainakin osin itse, bändi muodostuu kavereista, valokuvauksen hoitaa kaveri + muu hääväki jne. jne.

Apua! Siis teidän häät on ens kesänä ja meidän jo ... Kiirehän tässä taitaa tulla, kas kun yhtäkkiä huomasin  :o

Yhteenvetona: yritämme nipistää vähän joka puolelta eikä kaiken tarvitse olla niin "täydellistä". Ikimuistoinen päivä se jokatapauksessa tulee olemaan! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu, eli valokuvaus ja bändi on sellasta ylimääräistä, jotka kuitenkin vievät paljon rahaa. Voihan sitä itsekin laittaa jotain musiikkia soimaan. (eikö?)

Ja juhlapaikan koristeluun voi käyttää just luonnon kukkia, kiviä, kaisloja, omenoita, puunoksia..

Alkoholissakin voi säästää tekemällä boolin/viinin itse, ostamalla oluet Tallinnasta tai olemalla tarjoamatta alkoholia ollenkaan (ei välttämättä hyvä vaihtoehto..)

:) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huomenta

Meillä oli talvihäät ja tarjottiin alkuun lämmin juoma, siihen sai terästettä jos halusi, mutta selvästikään moni ei ollut halunnut, koska sitä jäi aika paljon yli. Mehu oli huomattavasti edullisempaa kuin kuohuviini.

Kappelista hääpaikalle mentiin kaverin kyydissä, ei siis mitään vuokra-autoa. Kutsut tehtiin yhteistyössä kaverin kanssa, eli me suunniteltiin ja hän toteutti ja kaikki ovat kehuneet, ei se hienous vaan hauskuus.

Ruoka otettiin pitopalvelusta, mutta hiukkasen edullisempi menu (100.n hengen häissä jo parin euron säästö / nuppi on paljon) ja kaikki tykkäs, oli vähän erilaista, lasagnea ja salaatteja. Iltapalat tehtiin itse.

Kalliiksihan häät tulee joka tapauksessa, siitä ei mihinkään pääse, mutta kyllä meidänkin häistä olisi saanut vielä monta kymppitonnia kalliimmat, eikä taatusti olisi ollut yhtään hauskempaa.

Ai niin ja musiikista vastasi bestmanin laatima levykokoelma (poltti itse CD:lle hyviä biisejä) sekä one man band, eli trubaduuri, joka oli huomattavasti edullisempi kuin kokonainen bändi ja pelkällä levymusiikillakin olis muuten näin jälkeenpäin ajatellen pärjätty. Viinit tilattiin netistä, säästettiin siinäkin vähän ja muuta juomaa kannettiin Tallinnasta (tosin jos varta vasten lähtee hakureissulle, niin tuotto taitaa olla plus /miinus nolla tai jopa mennä pakkasen puolelle, kun meneehän sitä rahaa reissussakin)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun vinkki olisi, että kannattaa miettiä tarkkaan pitääkö häät ravintolassa vai muualla. Ravintolahäät ei nimittäin välttämättä tule kalliimmaksi jos aikoo kuitenkin ottaa ruuat pitopalvelulta. Monesti paikan vuokra voi jo olla korkea ja pitopalvelu saattaa laskuttaa ruuan lisäksi astioista ja tarjoilusta, unohtamatta tietenkään koristelu. Me päädyttiin pitämään juhlat ravintolassa, koska hinta per naama n.22 euroo sisältää koristelut, tarjoilut + muut ja puhumattakaan oman stressin vähenemisestä. Juomat nyt on ainut miinus puoli, mutta jokainen saa ostaa tiskiltä mitä haluaa ja ainahan on mahdollista järjestää auton takaluukku-tarjoilu. Ja saadaan viedä itse tehty kakku, ei tartte ottaa paikan päältä vaikka ravintola onkin, joten säästöä syntyy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hääparin shampanjalasit voi ostaa esim.tavaratalosta, jos kelpaa ilman nimikirjaimia,

Tästä tuli mieleen, että miksi ostaa ne lasit? Meille  ainakin olisi käynyt ihan pitopalvelun tavalliset skumppalasit, jollei äiti olisi jostain alennuksesta pongannut nättejä laseja meille puoleen hintaan. Tämä tietysti käy vain siinä tapauksessa, että on pitopalvelu jolla on kunnon lasit..  ;D

Ja mäkin suosittelen noita luonnonkukkia. Meille ostettiin vain ruusut ja nekin halvalla. Muuten kerättiin asetelmiin luonnosta mustikan varpuja, pihlajanoksia ja isän puutarhasta villiviinin köynnöstä. Miehen vanhempien metsästä haettiin pihlajia marjoineen koristeeksi sekä sisälle että ulos. Eipä tulleet hienot koristeet paljoa maksamaan!  :) Itse tehtiin asetelmat, pääasiassa minä itse, mutta myös äitini ja tätini oli auttamassa.

Samoin suosittelen, että jos on kotona tietokone ja väriprintteri, tehkää itse kutsut. Jollei perusta sellaisista joissa tarvitsee hirveästi vaivaa askarteluun käyttää, kysymykseen tulisi sellainen yksinkertainen mikä meillä oli. (kotisivuilla on kuva)

Meillä tehtiin lisäksi viinit itse. Eli äitini uusi mies teki valkoviinit sekä masikkaviinin booliin. Ja ei todellakaan tule kalliiksi! Mutta tässäkin pitää olla sellainen ihminen tekemässä, jolta viininteko onnistuu hyvin kokemuksella.

Sitten vielä talkootyötä niin kyllä se siitä!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vielä noista shampanjalaseista:

Vinkki 1: Aikoinaan ystäväni kaasona hommasin (yllätimme morsiusparin kirkolla kuoharilla) heidän häihinsä ihan tavalliset lasit (Sittarissa 6 kpl 15 mk). Sitten kultatussilla piirsin itse koristeet (kukkasia, sydämen, lintuja) ja päivämäärän + nimikirjaimet.

Kultatussi ei kestä konepesua, mutta kestää normaalin käsipesun. Ja tuskin niitä tarvitsee pestä kuin se yhden kerran.

Vinkki 2: Meidän häissä tulee olemaan kihlajaislahjaksi saamamme lasit - ne on sellaiset kaupan koristellut lasit missä lukee morsian ja sulhanen on on joku kuva. Niihin itse sitten taas rustailen koristeita (nauhaa, kukkia).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me säästämme hääautosta. Menemme kirkolle taksilla ja lainaamme sen kaverin autoa kirkolta hääpaikalle jolla häiden aikaan on paras auto : ). Juhlapaikalta hotelliin menemme taksilla.

Samoin säätämme hotellista, otamme luultavasti tavallisen hotellihuoneen. En maksa 100 euroa enempää hotellihuoneesta, en edes hääyönä.

Säästämme tekemällä kutsut ja muut paperijutut itse. Esim. kutsun hinnaksi tuli 0,8 senttiä. Helpot tehdä & tyylikkäät.

Iso säästö tuli myös siinä, että emme pidä ravintolahäitä. Nuorisoseuran talolle saa tuoda Alkosta kuoharit jne. Joissain ravintolassa pelkät kuoharit olisivat tulleet maksamaan 400 euroa sadalle vieraalle!!

Jotkut ovat kirjoitelleet hääparin kuohuviini laseista. No meille tulee ihan samat lasit kuin kaikille muillekin...onko tääkin sitten säästöä?

Huomenlahjoille olemme vähän hekotelleet...minusta on jo valtava lahja, että saamme toisemme & meillä on  madollisuus järjestää häät.

Mietin, olisinko teetättänyt meikin ja kampauksen ammattikoululla. Mutta olin jo varannut ajat toisaalle. Mutta amiksella ainakin Oulussa tekevät upeita kampauksia esim. wanhojen tasseihin.

Kannattaa säästää kaikessa semmoisessa, joka on omasta mielestä vähemmän tärkeää. Ei sitä 10 vuoden päästä tosiaankaan enään edes muista jotain hääauto juttuja. En usko ainakaan.

tiploomi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä on tullut todella paljon hyviä ideoita! Kannattaa lähteä liikkeelle miettimällä minkätyyppiset juhlat haluaa. Esim. paikka voi olla ravintola, nuorisoseurantalo tms, kesämökki, oma koti; ruoat voi laittaa itse, tehdä talkootöinä tai tilata pitopalvelusta. Ruokatarjoilun valinnassa kannattaa huomioida juhlapaikka niin kuin joku jo mainitsikin: ravintolaruokailu voi olla halvempi vaihtoehto kuin maksaa tilavuokraa ja tehdä ruoat itse. Pitopalvelulta tilattuna ruoan hintaan vaikuttaa runsaasti siinä käytetyt raaka-aineet (korvasienikeitto on hyvää, mutta niin on myös herkkusienikeitto, joka on paljon halvempaa), mutta myös ruoan tyyli: uuniruoat kuten lasagne ja kiusaus ovat todennäköisesti halvempia kuin paahtopaistit kastikkeineen ja lisukkeineen.

Koristeita kannatta miettiä tarkasti. Kaunis juhlapaikka ei kaipaa koristesälää ja hyvät juhlat saa ilman erikoiskynttilöitä, floristin tekemiä kukka-asetelmia, morsiuskaarta yms. Tosin juhlantuntua saa, jos osaa ja jaksaa itse tehdä esim. kauniit paikkakortit ja poimia kauniit kesäkukat maljakkoon.

Itsestäni tuntuu, että eniten rahaa morsiamet laittavat omaan pukeutumiseensa. Lisäksi morsiamia rahastetaan aivan rajattomasti kalliilla alusvaatteilla yms. Vaatteita ja asusteita saa edullisesti alennusmyynneistä ja niitä voi myös tehdä itse. Esim. sukkanauha voi ostettuna maksaa yli 40 e, mutta itse tekemällä sen saa helposti muutamalla eurolla (kuminauhaa, pitsiä ja nauhaa). (Ja voihan koko sukkanauhan jättää poiskin...)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun paras säästövinkki on se, että jättää turhan sälän pois. Eli sellaisen, jota ei katso tarvitsevansa.

Vaikka rahaa olisi kuin roskaa, niin emme menisi hotelliin yöksi. Häät järjestetään kotiseudulla, enkä muutenkaan halua ylimääräistä hässäkkää siitä että pitäisi vielä huolehtia pakkaamisesta hääyötä varten!

Alusvaatteet. Jotenkin tuntuu hullulta investoida sellaiseen, mikä ei edes näy päällepäin. Kauniita alusvaatteita on kaapissa ihan riittävästi ennestään. Hääpäivä on pitkä ja rankka, joten mielummin valitsen omat hyväksi havaitut alusvaatteet. Olisi kamalaa jos uusien pikkareiden kuminauha kiristäisi koko päivän tai rintsikoiden kaaret painaisivat!

Shampanjalasit, morsiuskaaret, ylimääräiset koristeet ja rekvisiitat, ne onkin jo mainittu. Samoin hääauto. Aikaisemmin ajattelin että koko porukka vaan metroon tai ratikkaan, olisipahan ohikulkijoilla pällistelemistä  ;D

Muutenkin on ihan tervettä keskittyä niihin oleellisiin asioihin: Kaunis morsian, komea sulhanen, riittävästi ruokaa, hieman musiikkia ja paljon hyvää seuraa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tosi hyviä säästövinkkejä tässä onkin jo tullut, mutta mikäli suvusta/töistä/kavereista ei löydy kampaajia, muusikoita, valokuvaajia ja kondiittoreita/kokkeja, niin kannattaa ottaa yhteyttä alan oppilaitoksiin ;)

-Ruoat voi saada hyvinkin edullisesti ammattikouluista tarjoilun kanssa, jos pitää häät kouluaikana (=ei kesällä).

-Musiikkikouluista kandee kysyä bändiä: melkein joka opinahjolla on joku bändilinja!!!

-Valokuvaajaksi minulle tulee siskoni, joka opiskeli vielä hetken aikaa sitten alaa, ja usein jutteli, että kavereilla on rahanpuutetta..

-Ammattikoulujen kampaamoissa tehdään myös hääkampauksia harjoituskampauksen kanssa aika paljon halvemmalla kuin "oikeissa" kampaamoissa!

.. ja veikkaan että laatu ei näistäkään säästövinkeistä kärsisi, päinvastoin!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Muutenkin on ihan tervettä keskittyä niihin oleellisiin asioihin: Kaunis morsian, komea sulhanen, riittävästi ruokaa, hieman musiikkia ja paljon hyvää seuraa!

Meidän häissä toteuttettiin lähestulkoon kaikki täällä mainitut säästövinkit: tehtiin/tein itse kutsut, koristelut, ruoat, viinit, mun puku ja kimppu, morsiusneitojen puvut.. Ja käytettiin "hyväksi" lähipiirin taidot: ystävä videokuvas, sisko valokuvas ne virallisetkin, pomo antoi karaokelaitteet ilmaiseksi käyttöön ja työkaveri juonsi sen lahjaksi meille, hääautona oli bm:n oma auto (se oli meidän kuski), keittiössä hääräs sulhon kummitäti ja siskon pari ystävää, hääyö vietettiin kotona..

Eli näitähän löytyy! Juhlapäivänä tärkeintä on kuitenkin se, että morsian tuntee itsensä kauniiksi ja sulhanen komeaksi, ruokaa ja juomaa (alkoholia ei oo pakko tarjota, kunhan vieraat tietää tilanteen etukäteen!) on riittävästi ja musiikkia tai muuta ohjelmaa, hääparista riippuen, on tarpeeksi. Mitä tahansa juhlia elämän varrelta mietin, niin aina parhaita on olleet ne, missä isäntäpari on ollut rentoja ja iloisia. Muu rekvisiitta ja tarjoilu on voinut olla lähestulkoon mitä tahansa.. Eli kannattaa keskittyä olennaiseen!!

Shine-78:n alkuperäiseen kysymykseen palaisin: Onko teillä jo varattuna juhlapaikka? Jos, niin millainen? Onko jotakin teemaa/yhteisiä harrastuksia/muuten mainittavaa, josta lähtien vois alkaa miettiä askarteluja? Mihin aikaan vuodesta häät on? (Tääkin muuten voi vaikuttaa hintoihin..) Tuleeko mieleen muuta mainittavaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Laitoin tämän jo tuonne postimerkki ketjuunkin, mutta lisään sen myös tänne. Postimerkkien hinnat nousevat maaliskuun alusta 5 sentillä, joten kannattaa suunnata postiin vielä tämän kuun puolella.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

hyviä säästövinkkejä! pienen budjetin häät myös minulla. yksi jota en vielä huomannut ja tänään sen taas räikeästi huomasin.. morsiusliikkeet rahastavat aivan mielettömästi. niissä kannattaa käydä lähinnä katsastamassa ideoita yms, mutta samat hankinnat voi tehdä muuallakin, jos nimittäin ei tarvitse olla laadullisesti parasta. esim monet pikku kempparit myyvät tiaroja ja hiuskoristeita reilusti halvemmalla (tiara alle 20 euroo). samoin morsiammen pussukat ym. voi itsekin näprätä vaikka ei varsinainen käsityöihminen olisikaan. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyviä vinkkejä on jo tullutkin reilusti.

Meillä säästetään ainakin kutsuissa ja kiitoskorteissa. Saadaan ne painatettua edullisesti kun käytämme hyväksi anopin suhteita.  :D

Kimpun ja mahdolliset asetelmat tekee kaasoni, joka alan ammattilainen. Tykötarpeita asetelmiin aion ostaa torilta. Kimpun kukat kukkakaupasta.

Kaikki ylimääräinen krääsä koristeluissa karsitaan pois. En ole askartelijatyyppiä muutenkaan. Eli esim. askarreltujen hääkarkkihässäköiden sijaan konvehteja kauniisti tarjolle kahvipöytään. Koko juhlapaikan koristelu minimiin, itse juhlapaikka on kaunis. Vähän, mutta tyylikästä, pelkistettyä ja edullista. Ei mitään hääkaaria, ilmapalloja ym.

Ei häälehteä. Jonkinlainen ohjelmalehtinen mahdollisesti joka pöytään, sekin ihan itse omalla koneella printattu, samoin kirkko-ohjelmat, menut ym.

Hääauto/kuljetus tuttavapiiristä tai erittäin halpa ratkaisu. Juhlapaikalta meidät joku vie hotelliin. Auton koristelu minimi.

Omasta pukeutumisesta olen säästänyt. Pukuni on vuokrapuku. Sain silti juuri sellaisen kuin etsinkin, eikä tule säilytysongelmia! Hinta oli kohtuullinen verrattuna siihen, että ostaisin tuhannen euron puvun, jota käytän kerran. Kengät ja tiara kerran käytetyt, moitteettomassa kunnossa, yksistään niissä säästin 100 e ovh:sta.

Mitään erillisiä skumppalaseja emme osta, mitä me niillä teemme häiden jälkeen? Samanlaiset lasit kuin muillakin, joku pieni koristus vaan mukaan. Esim. väreihin sopivaa satiininauhaa rusetilla lasin jalkaan kiinni tms. Ei painatettuja lautasliinoja ym, mikä maksaa maltaita, eikä ole meidän makuun muutenkaan. Meille tulee perusvalkoiset talon puolesta.

Ylipäänsä, kuten täällä on jo mainittukin, sanalla "HÄÄ" ja "MORSIUS" voidaan myydä mitä vaan tähtitieteelliseen hintaan. Joten jos vaan voin välttää, aion sen tehdä!  ;D

Kirkolla ei riisipussihörhellyksiä, vaan korissa jotain heitettävää, kukin ottaa sopivan määrän. Säästyy rahaa ja askartelun vaiva.

Nämä nyt ainakin tulee ensimmäisenä mieleen, mistä me aiomme säästää/olemme jo säästäneet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koska muuten häätarvikkeiden alennusmyyntejä pidetään? Kun on tässä vielä aikaa omiin pippaloihin, niin niitäkin voisi hyödyntää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hääkarkit ei oo mitenkään välttämättömiä, voit ihan hyvin asettaa suureen kippoon iloisenvärisiä karkkeja, joita vieraat saavat vapaasti napsia: Tai sitten jätät karkit kokonaan pois!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestäni viimeiseksi kannattaa säästää niistä asioista, jotka jää jäljelle häiden jälkeen. Eli kunnolliset sormukset ja valokuvat, niistä voi sitten iloita erinäisiä vuosikymmeniä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on oikestaan vain neljä asiaa, joihin haluan panostaa rahallisesti hyvin mielin:

1. Juhlapaikka ruokineen

2. Meidän puvut

3. Meidän sormukset

4. Valokuvaus

Nuo ovatkin sitten samalla ne isoimmat rahareiät. Itse olen päätynyt tähän mennessä seuraaviin säästöratkaisuihin:

~ teen puvun itse / äiti tekee puvun, jos vain mahdollista

~ ei bändiä juhlapaikalle, CD-soitin hoitakoon musiikkipuolen

~ askartelen kutsut ja kiitoskortitkin (digikuvista) itse

~ meikkaan ja teen juhlakampauksen itse

~ meille ei tule hääautoa

~ "tyydymme" hääyönä tavalliseen hotellihuoneeseen, joka on meille ihan tarpeeksi luksusta tavalliseen arkeen nähden  ;)

~ serkkuni (floristi) saa väsätä hääkimpun

~ käytämme riisipussien sijasta tähtisadetikkuja (talvihäät)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now