Illuusian.unelma

Miksi mennä naimisiin?

27 viestiä aiheessa

Minä olen ajatellut asian niin, että jos olemme molemmat muutenkin sitä mieltä, että haluamme elää loppulämämme yhdessä, niin miksi emme virallistaisi asiaa ja menisi naimisiin? Se tuo turvaa ja juridisen aseman liitolle, ja meistä tulee muiden silmissä vielä tiiviimpi "perhe" vaikka juuri mikään ei arjessa tietenkään muutu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvin pitkälti samoja ajatuksia yllä olevan kanssa eli periaatteessa hyvin käytännönläheinen suhtautuminen asiaan. Kuitenkin ajatuksissani on mukana myös se romanttisempi puoli. Suhteessamme on ollut omat vaikeutensa, olemme olleet lähellä eroa ja joutuneet todella punnitsemaan, mitä haluamme elämältä. Aina on päädytty loppujen lopuksi siihen, että yhdessä haluamme tätä elämää katsella ja kokea. Sen takia symbolinen merkitys on itselleni tärkeä, naimisiin meneminen ikään kuin vahvistaa tämän yhteisen tahdon. Nuorempana se oli ehkä enemmän sitä, että haaveili "unelmien satuprinssistä" ja "siitä yhdestä oikeasta", mutta nyt hieman vanhempana pitkässä suhteessa ajatus on jotenkin realistisemmalla tasolla, eikä meidän arkemme tietenkään juuri muutu ja miksi pitäisikään.

Miehen motivaatio naimisiin menemiseen on puhtaasti tuo juridinen puoli (ja se, että asia on minulle melko tärkeä). Hän ei oikein ymmärrä tätä symboliikkaa, jonka itse päätöksessämme näen. Välillä tuntuu, että miehen syy olisi jotenkin "väärä" ja se vie omaa iloani asiasta. Tuntuu tyhmältä ottaa vastaan onnitteluita, kun mies on tietyllä tavalla niin paljon laimeammilla fiiliksillä liikenteessä. Ei se minua vaimoksi ottaisi, jos ei tosissaan olisi ja rakastaisi, mutta sitä ahdistaa kaikki siihen liittyvä hössötys, mitä taas jossain määrin ehkä itse kaipaan. Ihan sama, vaikka mentäisiin kahdestaan maistraatissa naimisiin, niin haluaisin siitä jäävän lämpimän ja romanttisen muiston, mitä mies ei tunnu ihan käsittävän... :rolleyes: 

Ohoh, meni vähän jo ohi aiheen... :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään