Lilly

Sineteistä ja sinettileimasimista

175 viestiä aiheessa

Sinooperissa tosiaan sanottiin, että yksi sinettitanko riittää 15 max 20 sinettiin. Ostin KAKSI TANKOA ja ne RIITTIVÄT helposti 80:een kutsuun. Yksi tanko siellä maksoi vajaat 5€.

Parhaiten nuo sinetit sai laitettua (ja riittämään) kun kääri tangon leivinpaperiin, murskasi sen palasiksi vasaralla, palaset lusikkaan ja lusikka kynttilän liekin päälle. Vaha suli nätisti ja siitä vaan kaatoi kirjekuoren päälle ja eikun sinettiä siihen.

Samat kokemukset mulla. Ostin tosin vahat Kaisniemenkadun HobbyPointista. Saa tosi siistiä jälkeä, kun sulattaa ensin lusikassa ja sitten vasta kaataa sen haluamalleen paikalle.

Ja kaikille tiedoksi: Postissa voi pyytää, että kuoret leimattaisiin käsin, jolloin ei tarvi pelätä sitä, että sinetit menee rikki leimauskoneessa. Ainakin pienemmissä postikonttoreissa tämä onnistuu. En tiedä sitten ruuhkaisemmista konttoreista.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä onnistui erittäin hyvin sulattaminen suoraan Akateemisestä ostetusta sinettipötköstä: sellaisella sytyttimellä sai täsmäsulatusta.

En ole kuullut, että yksikään sinetti olisi mennyt rikki postituksen aikana. Kutsut kävivät käsinleimauksen.

Niin, ja yhdestä pötköstä riitti 80 kutsuun ja jäi vielä ylikin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä riitti myös hyvin yksi (sinooperin) sinettipötkö 50 kutsuun, ja olisi riittänyt varmaan yli 60:eenkin. Me "vuoltiin" pötköstä puukolla palasia jotka sitten sulatettiin lusikassa kynttilän päällä. Tuo sinooperin vaha päästi valitettavasti rasvaläikän ohuen paperin läpi, mutta onneksi meillä kuoret oli sen verran paksua paperia että testikuoresta vaha ei ainakaan mennyt läpi.  toi edellä mainittu folioidea kuullostaa loistavalta, itse en samaa hoksannut..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nostetaanpas vielä. Sinooperilla on nykyisin, ainakin JKL:n seudulla saatavuusongelmia tukkurilta. Osa näistä linkeistä oli kuolleita. Ehdotuksia otetaan vastaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

www.slojd-detaljer.com:sta löytyy joitakin lakkasinettileimasimia, mm. sydämiä ja sormuksia.

Sinettilakkaa on tietääkseni ainakin kahdenlaista; sellaista kynttilänmallista ja ihan tavallista pötköä. Kynttilänmallisessa sydänlanka sytytetään ja kun lakka sulaa, kaadetaan lakkaa toivottuun kohtaan.

Kokemusta ei ole ko. hommasta, mutta joskus vielä kokeilen joulukortteihin  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Haluaisimme kutsuun hopean värisen sinetin, mutta ainakin Sinooperin "hopea" sinettilakka näytti ennemminkin kullan väriseltä.. Olisiko kellään tietoa, mistä saisi ihan täysin hopean väristä sinettilakkaa?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jahas, taas kannatti surffata. Toi sinetti on ihana idea, eipä olisi tullut mieleenkään!  PItää vaan löytää jostain sit ruusun kuva, se kun on meidän teemana. Ja eikun sinooperiin..

Kiitos kaikille  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

JD:llä oli hyvä idea. Minäkin sulatin sinetin ensin voipaperille ja liimasin sitten korttiin (käytän sinettiä koristeena, en kuoren sulkemiseen). Hyvin kestää.

Mutta vinkkinä kuitenkin, että pienenkin sinettipalan sulattaminen kestää. Varmasti tuplaatte kutsujen tekoajan, eli en suosittele ihmisille, joille tulee paljon vieraita. :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

jostain muualta bongasin vinkin siitä että korsite tarkoitukseen tulevat sinetit voi ja kannattaa tehdä askartelumassasta jonka sitten maalaa.

Ei raasta hermoja eikä pilaa kalliita kortteja. Meillä on vasta sinetti tilauksessa (siitä Ateneuminkujan kylttiliikkssetä saa tilata sinettejä omilla nimikirjaimilla, tai vaikka itse piirtämällään kuvalla) joten vielä ei olla testattu miten tuo sinettien teko käytännössä toimii ;)

Kutsuja pitäisi vääntää 50-60 ja kiitoskortteja saman verran, joten toivottavasti ei mene ikä ja terveys ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen ihastunut sinetti-ideaan ja haluaisin hopean väriset sinetit ainakin kutsujen kuoreen, kiitoskorttien kuoreen sekä ehkä kirkossa annettavan ohjelman (tulee rullalle) sulkijaksi. Onko kellään parempaa tietoa onnistuuko rullien sinetöinti vai menevätkö rullat väkisin ryttyyn? ???

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siitä Atenuminkujan kylttiliikkeestä saa vaikka minkä väristä lvahaa ja Calligraphen myy valmiita "papanoita" (kulta, hopea ja viininpunainen), eli pääsee suoraan sulattamaan vaikka lusikassa sitä vahaa. Ei tarvitse ottaa vasaraa käyttöön.

Me luovuttiin tuosta askartelumassa ideasta (ei tullut himu kauniita, ja oli kuitenkin aika hankalaa) ja päädyttiin Calligraphenin vaha-papanoihin ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Teemanamme on Fantasia ja keskiaika joten meidän sinettimme tulee olemaan lohikäärme. Sormuksiin myös tulee lohikäärme kuvio joten leimasimen löytyminen valmiina oli todella mukavaa.

Hintaa tälle huville tuli n 30€ (leimasin halkaisijaltaan 26mm ja 3 lakkapötköä) Liike tekee ihan piirroksistakin myös leimasimia mutta hinta on sitten jo 52 € ylöspäin.

Omat tarvikkeeni ostin Turusta Linnankadulla sijaitsevasta liikkeestä Blue Sign.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heippa!

Osaisiko joku kertoa kuinka moneen (noin) sinettiin yksi Sinooperin lakkatanko

riittää?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiitos tiedosta!  :D

Sitten joskus kun alan kutsuja vääntämään, niin tarkotuksena ois laittaa niihin sinettejä.

Joten pistetään tämä korvan taakse, eli suunnatkaamme stockalle...   ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kiva! Toi sinetti kuoreen vois ollakin tosi hyvä idea, tulis kuorista arvokkaamman näköiset. Mutta eikö sitä tosiaan oo muun värisenä, vaikka hopeisena?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jaa ne siis oli samoja kuin noi Calligraphenin tuotteet? Niitä olinkin jo katellut, sieltä sitten voisi tilata... ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Erittäin hyvää sinettivahaa on myös Sinellissä, ja värejä on valittavaksi asti, tulossa kuulemma lisääkin, mm. norsunluu, vaaleanpunainen ja -sininen, muunmuassa. Sinettileimasimissakin on valinnanvaraa: kauniit monogrammitkin sekä sydämiä, amoreita, vauva-aiheita ja muita.

Sinellin uuden sinettivahan voi sulattaa myös matalalämpöliimapistoolilla, mikä nopeuttaa hommaa ratkaisevasti!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kysynpä täällä, kun nyt sineteistä puhutaan. Eli rasvaavatko nuo sinettivahat paperia? Siis jos laittaa sinetin suoraan kutsupaperiin, niin eihän siitä tule rasvatahraa toiselle puolelle paperia?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kysymykseen en osaa valitettavasti vastata, tulin vaan kiittämään vinkistä. Ollaan just mietitty mistä ostetaan sinettivaha (leimasin on jo)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me sitten ostettiin myös tuota Chroniclen vahaa ja leimasin, ja toimi todella mainiosti. Kauheita kauhutarinoita olen kuullut miten menee hermot ja kutsuja pilalle, mutta 50 sinetöidyssä kuoressa ei tullut yhtään epäonnistunutta sinettiä.

Niin joo, tuosta mitä kysyin aikaisemmin: ei ainakaan sille paperille, jota me käytettiin, näyttänyt tahroja tulevan. Meillä oli hieman huokoista paperia, ja sinetit tarttuivat kiinni todella tiukasti. Ensin ajateltiin sinetöidä kutsut, mutta kun harjoituskappaleen avaaminen tuntui hankalalta, niin päädyttiin sinetöimään kuoret. Toivottavasti kestää postituksen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ainakaan mun sinooperista ostamillani lakkatangoilla tullut rasvaista läikkää. Itse hakkasin tangot vasaralla palasiksi ja sulatin sopivan kokoisia palasia lusikassa. Mulla myös oli stockmannilta ostettu leimasin käytössä. Heidän lakkatankoaan en tullut käyttäneeksi. Lusikkaa ei saanut niin puhtaaksi, että vaihto olisi onnistunut (kokeilin, ja näitä kahta ei tosiaankaan kannata sekoittaa keskenään).  harjoittelin sinettejä ensin leivinpaperille, mutta liiman kuivuminen sinetin ja kuoren välissä kesti todella kauan, joten päätin tehdä loput 50 suoraan kuoriin.  Yhteen ainoaan kuoreen oonistuin tiputtamaan tipan sinettilakkaa väärään paikkaan, mutta korjasin sen tekemällä siihen kuoreen kaksi sinettiä. ::) Muuten kaikki meni tosi hyvin ja sineteistä tuli nättejä. Kehuja on tullut. Kannattaa kuitenkin harjoitella ensin vaikkapa leivinpaperille. Pilalle menneet voi silloin sulattaa uudestaan. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tarkoitus laittaa kutsujen kuoreen sinettivahalla sinetti. Kutsut on muuten valmiit, mutta se sinetti-osuus puuttuu...

Sulho on jo hankkinut sinettivahaa. Meni ostaan ekasta kaupasta 11,90e ja sitten meni seuraavaan kauppaan katselemaan, että täällähän niitä myydään 5 eurolla.  :P

Leimasin puuttuu. Olisiko kellään vinkkejä mistä materiaalista ja miten se kannattaisi itse tehdä??

Myös muut vinkit sinetin teosta otetaan vastaan!

Itse en ole koskaan ennen käyttänyt...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään