Jump to content
Naimisiin.info

Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun vol. 2


Recommended Posts

An chan  Onnittelut NOA2:sta :girl_smile:  Itse olen kuullut että k1-viisumi on voimassa sen 6kk, ja se kumoutuu siis heti kun menet usaan ja sitten on se 3kk aikaa mennä naimisiin.

 

Itse aijon ainakin ostaa menopaluu lipun ja jättää paluun vaan käyttämättä.. Ei kai siitä mitään ongelmia tule, en usko ainakaan? Yksisuuntaiset liput tuppaa olemaan kaksi kertaa kalliimpia..:/

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 663
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Noista paluulipuista, itse ostin kanssa menopaluun ja sitten siirsin sita "paluuta" niin edespain kun pystyin (oisko ollut 12kk) ja menin silla kaymaan Suomessa. Olen myos jattanyt paluulennon kayttamatta eli peruin sen ja se jai niinkuin "credit," jonka olisin voinut kayttaa myohemmin, mutta se sitten vanheni. 

Link to comment
Share on other sites

Onnittelut kaikille, joilla prosessi etenee. Tsemppiä myös haastatteluun, joka tosin taitaa tällaisesta matalan petosriskin maasta tuleville silkka muodollisuus. :)

 

Noista lennoista muuten-- ei kai siitä tule hankaluuksia jos tulee maahan viisumilla, mutta kourassa onkin menopaluu? Katsovatko paljonkin kieroon? Olen myös miettinyt tuota omaisuuden roudaamista. Huonekalut ja sellaiset myyn tai survon jonnekkin sukulaisten nurkkiin odottamaan paluumuuttoa (meidän long term plan kun on muuttaa Suomeen asumaan), mutta mites sitä saadaan vaatteet ja tärkeät esineet matkaan. Rahti taitaa olla aika kallista lystiä? Pitää katsoa paljon ylimääräisistä matkatavaroista saa pulittaa, ja saako niitä edes olla jos matkustan koiran kanssa.

 

Onneksi nää tulee mieleen ennenkuin asia tulee liiankin ajankohtaiseksi. Ehtii vähän sulatella, että kamat pitää myydä tai lahjoittaa tai survoa säilytykseen.  :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

Minä ostin kans menopaluu lipun, oli puolet halvempaa tehdä niin :) aion kans varmaan sitten tulla käymään suomessa paluu lipulla tai sitten perua sen :)

 

Haastattelu se vaan lähenee.. Ottaako ne siis kaikki laukun ja puhelimen yms pois haastattelun ajaksi? 

Mulla on kansioon järjestettynä kaikki "todistusaineisto" ja muut paperit, ne varmaan saa ottaa mukaan?? :D

Millaisia kokemuksia teillä on tuosta haastattelu hommasta?

Link to comment
Share on other sites

Paljon onnea kaikille joilla on jotain prosessissa tapahtunut!

Vendar, paljon odottelua, itse haastatteluosuus oli helppo ja nopea. Kamat tosiaan täytyy jättää turvatarkastukseen, ainoastaan kaikki paperit saa ottaa mukaan.

Keräättehän kaikki lentomaileja? Mä sain ykssuuntasen lennon (American Airlines) puolet halvemmalla kun menopaluun, kun käytin maileja. Hintaa korotti, kun vähän piti ostaa maileja lisää, koska niitä kaikkein halvimpia maililentoja ei ollu just silloin kun mun piti lentää.

Link to comment
Share on other sites

Noniin, nyt on minultakin haastattelu takana! Kaikki sujui hyvin :)

 

 

Viisumi tuli tänään postissa, ja nyt on kyllä helpottunut olo.

Kirjekuori,jota ei saa avata, annetaan siis maahantuloviranomaisille? Antavatko he sen takaisin vai pitääkö se jättää heille?

Hieman jännittää, kun minulla on vaihto Newarkissa, 2 tuntia aikaa, ja pitäisi laukut checkata uudestaan ja sitten tuo maahantulo "haastattelu"..

Onko kenelläkään kokemuksia tuosta lentokentästä?

 

Tsemppiä kaikille viisumi-prosessiin! :)

Link to comment
Share on other sites

Heippa Vendar,

 

 

Onnittelut viisumista! :) Kirjekuori pitaa jattaa maahantuloviranomaisille, ja se jaa heille. Periaatteessa siella on kai vaan kaikki kopiot laakarintodistuksista ym, eli ei mitaan sen kummempaa.

 

Mulla oli muistaakseni noin 3h vaihtoaikaa, ja aika tiukille se kylla meni. Riippuu ihan kauan joudut jonottamaan tarkastukseen, pyytavatko takahuoneeseen ym ym. Ma oon kerran missannut mun jatkolennon, kun odotin maahantulojonossa, mutta buukkasivat sitten vaan seuraavalle lennolle, eli siita ei ollut sen kummempaa huolta.  

Mutta toivotaan, etta kaikki sujuu jouheasti! :)

Minne pain olitkaan muuttamassa?

Link to comment
Share on other sites

Mulla oli haastattelu tänään, kesti kokonaisuudessaan ehkä 5minuuttia + melkein tunnin odottelu ym. sormenjälkien otto. Haastattelija ei sanonut olenko hyväksytty vai hylätty.. sanoi vaan että everything looks good, ja että noin viikko menee että voin hakea paperini ja passini..mitähän tämä siis tarkoittaa? Että he miettivät vielä? :-(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tuli mieleeni, että pitääkö USA:an mennessä jotain tavaroita tullata?

Otan kaksi ruumaan menevää matkalaukkua, mukaan tulee vaatteet ja astioita enimmäkseen.. Ei mitään erikoista!

Miten asian kanssa olette toimineet/miten pitää toimia? :)

Pitääkö siihen lentokoneessa täytettävään lappuun laittaa vaan että ei ole mitään tullattavaa?

 

Vielä yksi kysymys, tarvitseeko AOS:ia varten siis sen rokotustodisuksen minkä sai sieltä lääkärintarkastuksesta? :)

Mitä muita papereita tarvitsee suomesta?

 

Ja vielä kysyisin, oletteko käyttäneet USA:ssa suomen ajokorttia vai pitääkö hankkia siellä paikallinen ajokortti?

 

Lähtö senkuin lähenee, vielä 2 viikkoa suomessa! hui :)

 

kiitos avusta ja tsemppiä kaikille! :)

Link to comment
Share on other sites

Ei kannata jatkolennosta stressata. Silloin kun lennot on myyty samalle lipulle, buukkaavat sinut ongelmitta sitten seuraavalle mahdolliselle lennolle. Se on helppo nakki. Itselläni kävi viimeksi niin, että ensimmäinen lento myöhästyi (tuskalliset) kolme tuntia, missasin jatkolennon. Minut buukattiin (vahingossa?) lennolle joka oli jo sulkeutunut, joten jouduin vaihtamaan lentoa vielä toistamiseen (tässä vaiheessa törmäsin Chicagon kentällä toiseen suomalaiseen jolle suu vaahdossa selitin miten AA sotkee aina kaiken). Mutta siinä ei itse tarvitse paljoa mitään tehdä. Kerrot sitten haastattelijalle jatkolennosta jos meinaa kauankin kestää. :)

Jos joutuu tosi nopealla aikataululla jatkolentoa vaihtamaan, niin matkatavarat saattaa hukkua matkalle. Omani sain ovelletuotuina seuraavana iltapäivänä (saavuin myöhäisellä iltalennolla).

Link to comment
Share on other sites

Joo, jos lennot ovat samalla lipulla, buukkaavat sinut kylla yleensa ongelmitta seuraavalle mahdollisille lennolle. Isoilla ja ruuhkaisilla kentilla sita sattuu ihan yhta mittaa. 

 

Me kaukosuhteiltiin vuoden verran, joten toin tanne aika paljon tavaraa joka kerta kun tulin. Vaatteita, astioita, muistoesineita.... Viimeisella kerralla otin mukaan kaksi matkalaukkua plus matkustamoon menevan laukun. Viikkoa ennen lahtoa jaoin kaikki mukaan lahtemattomat tavarat sukulaisille ja kavereille. Aitin varastoon jai viela sanky, astioita ja jotain muuta pienta salaa, joita voin sitten aina pakkailla mukaan Suomessa kaydessa. :) 

Link to comment
Share on other sites

Täällä sitä ollaan rapakon toisella puolella :) Me tuotiin lisämatkalaukkuja ja sitten lähetin postin kautta pari laatikkoa. Kilohintaa ajatellen lisämatkalaukut on halvimpia (100 dollaria 23kg) ja sitten seuraavaks halvin on ihan tavallinen posti (15-30kg on 136 euroa). Mutta toinen postin kautta lähetetty lähetys oli "hajonnut" matkalla ja siten myös osa tavaroista sisällä. Tärkeimmät särkyvät esineet varmaan parasta tuoda ihan käsimatkatavaroissa tai pakata tosi hyvin matkalaukkuun mukaan.

Haastattelu lentokentällä oli aika iisi, kesti ehkä 15-20 minsaa. Asiaa ehkä saattoi auttaa että kihlattu oli mukana. Tullivirkailija oli tosi mukava ja toivotteli tervetulleeks maahan :) Tultiin Detroitin kautta ja vaihtoaikaa oli 2 tuntia. Tsemppiä kaikille!

Link to comment
Share on other sites

Nagoon, tervetuloa valtameren tanne puolen! Hei jos haluat myohemminkin vaihdella kuulumisia ym, hieman "yksityisemmin" niin rekisteroityneena kayttajana paaset mukaan meidan "K1-American housewives clubiin" joka loytyy "Muut kuin haapaivakirjat" linkin alta. Ja toki muutkin tanne muuttaneet tervetuloa mukaan. Ryhma on melko aktiivinen ja lahinna vaihdellaan kuulumisia, mutta myos ajatuksia amerikkalaisesta elamanmenosta :)

Link to comment
Share on other sites

Onnittelut Nagoon! :)

 

Minullakin on nyt lisämatkalaukku, tullaan sitten  joskus loppukeväästä(toivottavasti) tai aikaisemmin kun/jos saan sen Advance Parolen Suomeen pitämään kirkkohäät, ja sitten loput tavarat mukaan! 

Ehkä mä selviän aluksi ilman suomen astioitani ;)

 

Onko täällä kenelläkään kokemusta tuosta advance parolesta? :)

Link to comment
Share on other sites

Heippa!

 

Hetki mennyt kun kirjottelin tänne. :) Naimisiin mentiin täällä jenkeissä oman puolison kanssa, turistiviisumin turvin kylläkin. Nyt kävi pieni ylläri, että odotan mahdollista esikoista ja siksi suomeen lähtisin ultraan, koska en omista vielä mitään oleskelulupaa joutuisin varmaan pulittamaan sievoiset summat lääkäri käynneistä?? Tällä hetkellä olen vielä maassa turistiviisumilla, mutta sitä kyselisinkin, että mites sitten kun olen suomessa, ja takaisin tulossa, joudunko hakemaan mieheni kanssa puolisoviisumia suomesta käsin vai kuinkas se homma nyt hoituu? Tai mitäs jos innostumme jäämään suomeen, kuinka hakea viisumia miehelle? Ja maahan siis tosiaan muuten pääsisin jäämään jo nyt pienellä suhde avustuksella, mutta kun tuli tarve itselle päästä kotiin vilauttaa mahaa.  :rolleyes:

 

 Kiitos jos joku osaa asiaa valoittaa. Ihanaa syksyä kaikille!  ^_^

Link to comment
Share on other sites

Noniin, nyt olen minäkin päässyt rapakon toiselle puolelle :)

 

Haastattelu lentokentällä oli aika mitätön, oikeastaan pettymys koska olin varautunut pahempaan :D

Aluksi piti odottaa ehkä 10 minuuttia, koska oli hieman jonoa siellä mihin vietiin viisumin kanssa tulevat.

Sitten kun nimeni huudettiin, virkailija kysyi kaksi kysymystä: milloin menet naimisiin ja missä menet naimisiin. Kesti ehkä 1 minuutti ja se olikin sitten sillä selvä!

 

Tsemppiä kaikille viisumi-prosessiin! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nabbu, vahan myohassa vastailen, olet varmaan saanut jo vastaukset muualta :) Oma kokemukseni puolisoviisumista on seuraava: ollaan nyt puolisen vuotta odoteltu NOA2:sta ja USCIS "asiakaspalvelu" on sanonut, etta hommassa saattaa menna parikin vuotta. Ja se aika tosiaan pitaa odotella vierailuja lukuunottamatta kotimaassa/Yhdysvaltojen ulkopuolella. 

 

Jos siis vain mahdollista, niin kannattaa miettia sita AOS:aa. Mutta jos jaatte Suomeen niin se onkin helpompi juttu :) Eli matkustatte vaan Suomeen ja tulopaivasta 3kk sisalla miehen tulee hakea Suomen oleskelulupaa. Maksoi muistaakseni paalle 300e ja tuli nopsaan. Minun mieheni ei tarvinnut edes kayda erikseen haastattelussa, han vaan vei hakemuksen maksuineen poliisiasemalle ja haki sielta myonnetyn luvan sitten myohemmin. Onnea odotukseen!

 

Emmi G, ainakin yksi bloggari on mielestani Arizonassa, ellen ole vaarin ymmartanyt. Laitan yksarina blogin osoitteen.

Link to comment
Share on other sites

Hei taas! Sain pari päivää sitten suurlähetystöstä tuon packet 3:n (JEEE), ja nyt kyselisin taas noista lääkäreistä, vaihteeksi. Aiemmista viesteistä oon käsittänyt että Borgstrom vähän huithapeli, mutta jos kellään ei sen suhteen ole ollut ongelmia, niin ei kai se sitten haittaa. Oliko noilla eri lääkäreillä jonkinasteisia hintaeroja? Kelpaako terveysasemalta haettu rokotuskortti noiden rokotusten suhteen? Muistaisin lukeneeni jostain että ne olisi pitänyt faksata terveysasemalta suoraan toimistoon, mutta olikohan tuo sitten taas jonkun tietyn lääkärin sääntöjä?

 

Niin, ja jos oikein käsitin, niin niistä rokotuksista piti pyytää siitä lomakkeesta kopio AOS-prosessia varten. Eikö näin?

 

Tuli tosi voittajafiilis ku viimeinki kolahti toi kirjekuori postiluukusta :) Nyt vaan enää jännittää tuo lääkärikäynti, se kun maksaakin niin muikeasti. Haastattelua en niinkään vielä jännitä, mutta eiköhän sekin sitten hiljalleen kun saan näitä checklistin rasteja lisättyä papereihin...

 

Onnittelut teille, Nagoon ja vendar! Ehkä pian pääsisi jo itsekin sille puolelle rapakkoa :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...