Jump to content
Naimisiin.info

Kihlauspäivän valintaperuste?


Guest Tähdikki

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 527
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me olemme ilmeisesti valtavirrasta poikkeava pariskunta, me emme nimittäin puhuneet naimisiinmenosta lainkaan ennen kosintaa. Ystäväni olivat jännityksestä karrella jokaisen ulkomaanmatkan jälkeen.."No, noh, kosiko se..?"

Minulle alkoi pikkuhiljaa vahvistumaan, että tämä on tässä ja että mieheni varmasti kosii minua jossain vaiheessa. Puhumme usein mieheni kanssa siitä, että jos puhuu naimisiin menosta tyttöystävälleen ja miettii tulevia yhdessä ääneen, silloinhan on jo kosittu tavallaan.

Pidin kuitenkin itseni rauhallisena ja ajattelin, että parempi kun ei mieti koko juttua - kyllä se sieltä tulee. Olimme siis olleet pari vuotta yhdessä ja asuneet n. 1,5 vuotta yhteisessä kodissa, kun mieheni pohti mielessään ennen lomamatkallemme lähtöä, että jos sattuu sopiva hetki, voisi esittää kriittisen kysymyksen. Jos ei sopivaa hetkeä tule, voidaan homma hoitaa seuraavalla lomamatkalla. Ihan hyvä pläni. Hän oli kuulemma jo päättänyt, että hän tulee sen joka tapauksessa tekemään.

Saimme sitten uudenvuoden päiväksi niin romanttisen illallispöydän aivan upean mansionin puutarhassa merenrannalla, että tilanne ole kuin suunniteltu kosinnalle. Kuulimme paikasta samassa guesthousessa yöpyneeltä vanhemmalta pariskunnalta.

Ilta oli todellakin meidän. Otimme paljon kuvia toisistamme. Ihanan seafood dinnerin jälkeen mieheni kertoi kuinka ihanaa yhdessä olo on ollut ja kuinka hän arvostaa ja rakastaa minua. Hän aloitti pehmeästi 5 vuoden perspektiivistä ja siirtyi sitten 10 vuoteen, 20 vuoteen, 30 vuoteen kunnes kysyi, jos voisin olla hänen vaimonaan elämän loppuun saakka.  :-X

Hetki oli ihana, unohtumaton ja meidän näköinen. Pihalla roihusi tulet ja taivas punersi auringonlaskussa meren yllä. Henki meinasi salpautua, itkukaan ei ihan tullut, kun oli niin herkkää.

Seuraavana yönä pyörin sängyssä ylikierroksilla. Aamulla kun avasin silmäni, mieheni sanoi " nyt lähdetään ostamaan sormuksia". Sain mieheltäni ihanan sormuksen, jota vieläkin katselen haltioissani, se on tosi ihana. "Tämä on merkki komittoitumisestani." Se tuntui ihanalta. Illalla ratsastimme merenrannalla ja lähetimme viestejä perheenjäsenillemme.

Suosittelen kaikille sitä, että mies valitsee kihlauspäivän ja paikan ja sanat. Kosinnasta jää teille näin tosi ihana muisto. Lisäksi kosinnasta tulee se taianomainen hetki teille, jossa te olette kahdenkesken sitoutuneet toisiinne eliniäksi. Vihkiminen on sitten se, kun Jumala pyydetään mukaan siunauksellaan (niillä, joille se on tärkeää) ja hääjuhla se sosiaalinen hetki, jossa lähimmät yhtyvät teidän iloonne.

Tsemppiä kihlauspäivän valintaan!

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei kihlaukseen liittynyt varsinaista kosintaa, koska sulkki "kosi" jo noin kuukauden seurustelun jälkeen. Hän siis miehiseen tapaansa ilmoitti, että aikoo viedä mut jonain päivänä alttarille.  ;) Pari vuotta sitä silti joutui sormusta odottamaan ja jännittämään mahdollista yllätystä. No sitä ei tullut, ihan yhdessä päätettiin, että sormukset haetaan nyt ja kihlapäiväksi valittiin seuraava sunnuntai, koska silloin oli anopin 60 w päivä ja hänelle ei voinut sen parempaa lahjaa antaa, kuin ainoan pojan kihlautuminen. Toisaalta päivämääräkin on niin helppo, ettei sitä tarvitse sormuksesta tarkistaa kysyttäessä. ;D

Link to comment
Share on other sites

Sulhaseni sanoi minulle uudenvuoden yönä (samalla kun poksauttelimme samppispulloja ja tiirailimme ilotulitusta) että hän aikoo kosia minua tämän uuden alkavan vuoden aikana. Tiesin siis että kosinta on tulossa, mutta ajankohta ja paikka olivat yllätys. Olimme koko kevään ja kesän tiiviisti töissä ja alkusyksystä sitten pääsimme viikon yhteiselle lomamatkalle. Vähän aavistelinkin että kosinta saattaisi tapahtua matkalla ja niinhän siinä kävi.  :) Sulhaseni polvistui eteeni tunturin huipulla ja aavistin tämän kyllä jo ennen, sillä jännityksen saattoi aistia! Tunnen tulevan puolisoni sen verran hyvin, että näin hänen sydämensä pamppailevan. (Mutta en sanonut mitään, sillä en halunnut pilata yllätystä!) Sormuksia sulkki ei ollut ostanut valmiiksi, vaan teimme "väliaikaissormukset" siellä paikan päällä puusta ja viikkoa myöhemmin (palattuamme lomalta) menimme kultasepänliikkeeseen.  :-X

Link to comment
Share on other sites

Meidän kihlauspäiväksi tuli se päivä, jolloin ensimmäisen kerran "tavattiin". Tavattiin -sana on sen takia heittomerkeissä, koska se ensimmäinen "tapaaminen" ei ollu livetapaaminen vaan netissä kissin chatissa :D Niin me vaan ollaan tavattu. Tuosta tapaamispäivästä oli kulunut 2 vuotta, kun menimme kihloihin. Kihloista oli puhuttu jo pitkään ennen sitä eli se tapahtui yhteisellä päätöksellä ilman erityistä yllätystä. Tosin perheillemme se oli yllätys :D

Link to comment
Share on other sites

070707:sta oltiin puhuttu, mutta tuossa viides päivä oltiin mökillä ja oli niin ihana päivä että kulta kosi jo tuolloin :) ja eipä siinä, tuli semmoinen päivä mistä on mukavia muistoja eikä vain numerosarja. Ja jos jotain symboliikkaa halutaan hakea, niin saman päivän aamuna olin tullu kuukauden kesävaihdosta Saksasta ja samaten se oli kullan armeijasta pääsyn 3kk-päivä että nyt sitten on nuo tuommoiset yksilöhommat hoidettu ja voidaan olla yhes vaan :]

Link to comment
Share on other sites

Meillä kihlauspäivä on 23.6.06. Mies kosi yllättäen juhannusreissussa. Silloin ei ollut vielä sormusta mukana, koska tiesi että haluan mummoni vanhan kultasormuksen kihlarinkulaksi. Sen jälkeen sitten kävi joku päivä sormuksen pienennyttämässä ja itselleensäkin valitsi mieleisen kihlasormuksen. Ei oltu puhuttu naimisiinmenosta ja häistä aiemmin ollenkaan. Toisaalta itse pidän varsinaisena kihlapäivänä vasta tätä juhannusta, kun päätettiin hääpäivä.

Link to comment
Share on other sites

Olimme puhuneet jo jonkin aikaa et jos mentäisiin kihloihin. En halunnut painostaa kun mies vain puhui että sitten joskus. 20.9.2005 mies haki minut koulusta ja sitten ehdotti etteikö nyt olisi hyvä aika mennä kihloihin. Olemmehan jo seurustelleen yli vuoden (siis kaksi päivää ;)) Sanoin että mikä ettei... sydän tietenkin hakkasi tuhatta ja sataa. Päivä on myös samalla minun syntymäpäiväni. Kihlasormukseni on ikinä kaunein saamani synttärilahja.

Minua ei siis ole vielä sen paremmin kosittu vaan on päätetty mennä kihloihin. Siitä sitten marssimme kultakauppaan ostamaan sormuksia. Meidän sormuksen osto olikin sitten hankalaa kun haluttiin ne kaiverruksen kanssa vielä samana päivänä sormeen. Kaiken kahden liikkeen välisen ravaamisen jälkeen ostettiin kihlat toisesta ja kaiverrettiin toisessa, jotta saisimme ne vielä samaisena päivänä.

Link to comment
Share on other sites

Me oltiin seurusteltu jo viisi vuotta ja asuttu yhdessäkin yli neljä vuotta mutta naimisiinmenosta ei ollut puhettakaan. Minäkin odottelin mahdollisia kosintoja ja häistä puhuttiin vaan yleisellä tasolla. Ekojen treffien vuosipäivänä oltiin perjantai-iltana ulkona syömässä ja olikin tosi mukava ilta kaikinpuolin. Lauantaina oltiin kotisalla, vietettiin mukavaa koti-iltaa jälleen hyvän ruoan ja viinin merkeissä, mutta kosintaa ei tippunut vaikka asiasta vuosipäivän tiimoilla yritinkin vihjailla. Ei siinä sitten muu auttanut kuin ottaa asia puheeksi, kysyin ihan vaan paikkavarausten kannalta että jos ensi kesänä haluat mun kanssa naimisiin niin varauksia pitäisi jo alkaa tekemään jos haluaa päivän valita. Mies oli aika hölmistyneenä, totesi että: "eihän sen näin päin pitänyt mennä" mutta suostui toki ja oli tyytyväinen, että otin asian puheeksi. Eihän hän ollut mitään käytännön juttuja miettinyt vaan oli kuulemma suunnitellut kosintaa syksyllä tulevalle matkalle. Kihlat käytiin ostamassa parin päivän päästä ja hääpaikka- ja kirkkokin varattiin samantien. Kosintaa tuskin tulee enää, ollaan molemmat sitä mieltä että se on aika tarpeeton tässä vaiheessa kun kihloissa ollaan ja häät on tulossa joka tapauksessa. ;)

Link to comment
Share on other sites

Kinkkinen kysymys, me kun käytännössä ollan jo kihloissa, sormuksia ja kosintaa ei vaan ole vielä tippunut.. ::)

Ollaan jo vuoden verran puhuttu että mennään -08 naimisiin ja nyt viime kuukausina ollaan jo ihan tosissaan suunniteltu asiaa. Kirkkokin on varattu. Luultavasti kihlapäiväksi tulee kumminkin se päivä kun mies laskee toisen polvensa maahan, vaikka avioliittoon ollaan toisillemme luvattu astua jo viime kesänä. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä on hieman erikoinen peruste kihlapäivän valintaan, nimittäin 12.2.07. Tuona päivänä aloimme seurustella. (loppuelämämme ensinmäinen päivä) virallisesti 13.4 pidimme kihlajaiset. Hääpäiväkin tuli noista päivistä 12 maistraati ja 13 siunaus ja juhlat.

On helppoa sitten laskea päivän tarkkuudella kuinka kauan olemme olleet yhdessä, kun se on kaivarrettu kihlaan.

Voi olla että vihkiini tuleekin kaksi päivämäärää, kihlapäivä ja vihkipäivä. (päivä jona lupasin olla vain sinun ja päivä jona lunastin lupaukseni)

Link to comment
Share on other sites

Sovittiin juhannuskihloista yhdessä. Haluttiin kihloihin juuri silloin, koska se tuntui oikealta hetkeltä. Juhannus tuli puheeksi, kun haluttiin juhlia kihloja jotenkin muuten kuin erillisiä juhlia järjestämällä. Jussia nyt juhlitaan muutenkin ja tiedettiin, että vietetään se parhaiden ystäviemme kanssa. Samalla kerralla se kihlaus sitten sujui.

Vietettiin miehen vanhempien mökillä saaressa juhannusta pienellä kaveriporukalla. Sai sitten tilanteen ja paikan valita puolisko ihan itse. Siellä mies vei mut metsään jonnekin saaren korkeimpaan kohtaan kallioille ja kosi romanttisesti polvikosinnalla.

Eli kihloihin mentiin 22.6.07. Sormukset ostettiin kesäkuun lopussa palkkapäivänä.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä kihlauspäivä oli 070707. Miehen päättämä päivämäärä. Mä siihen sanoin, että sopii. Hääpäiväksi sovittiin 080808.  :D

Aika hauska, että sattuu numerokikkailu sekä kihla-, että hääpäivänkin kohdalle!  :D Itse naimisiin menossa 080808, mutta kihlat tuo yllämainittu 220607

Link to comment
Share on other sites

Meil ei ollu mitään puhettakaan koko asiasta mut mies kosi 10.8.2006 ja hääpäivä on 11.8.2007 :) Alunperin hääpäivä valittiin yhden juhlapaikan mukaan ku tollon ois ollu vapaana eikä tajuttu et sehän on ihan päivä sen jälkeen ku ollaan oltu kihloissa vuosi. Nyt tosin juhlapaikka muuttunu :D

Link to comment
Share on other sites

Kihlaus ei tullut yllätyksenä, kun itse siitä aloin pikkasen painokkaammin viime kuussa vihjailemaan... Sopivaa kihlajaispäivää mietittiin yhdessä ja eka vaihtoehto oli vuosipäivä 14.7, mutta ei oltais saatu siihen mennessä sormuksia, koska ne teetettiin. Niinpä jostain keksin, varmaankin täältä, että 20.07.2007 olisi hauska päivämäärä ja sepä sitten valittiin. Nyt harkitaan, että hääpäivä olisi 20.09.2009, se sattuu vaan olemaan sunnuntai, mikä ois ehkä ikävämpi vaihtoehto kaukana asuville. Tykkään tämmösistä numerokikkailuista. :D

Link to comment
Share on other sites

Guest Antin_mussu

Meillä mies otti kolmisen viikkoa ennen puheeksi, että haluaisi kihlata minut joko nimi- tai syntymäpäivänäni. Sain itse vaikuttaa, niinpä kihlauduimme nimipäivänäni. Varsinaista kosintaa ei ollut, koska tiesin jo jonkin aikaa etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies puhui jo pitkään minun kihlaamisestani, mutta pidin sitä pelkkänä puheena. Tuskin mitään konkreettista olis tapahtunutkaan, ellen olisi aika suoraankin vihjannut, että saa toimiakin. Päivä ei ollut mitenkään erikoinen, siis mitään perusteita juuri sille päivälle ei ollut. Olimme olleet noin vuoden yhdessä, ja sormukset vaihdoimme, kun saimme mieleisemme.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...