Jump to content
Naimisiin.info

Missä yritätte säästää?


-Rory-

Recommended Posts

Tässä niitä asioita missä me aiomme säästää: (kun tarkoitus olisi päästä rakentamaan kohta puoleen jo omaa taloa, ja häät maksetaan omasta pussista...)

- teemme itse ruuat, toki meillä on paljon auttajia (eikä ole sitten tulossa mitään courmet-ruokaa  ;D )

- samoin kutsut ja muut "paperihommat" hoidetaan itse

- luonnonkukat koristelussa

- hääautona oma hiano Audi

- ei bändiä, vaan soitamme musiikin kokoelma-cd:iltä

- ostan oman pukuni käytettynä

- juhlat työväentalolla jossa kohtuu halpa vuokra

- ei mitään hirmu juominkeja

Eli tälläsiä juttuja nyt ainankin.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Itse asiassa syynä ei ole säästäminen, mutta tämä päätös on kyllä olennaisesti vaikuttanut budjettiin:

ollaan pidetty tiukasti kiinni alkuperäisestä visiosta, eli intiimit ja tärkeilemättömät häät, joihin kunniavieraiksi "pääsevät" vain omat lapset, sisarukset perheineen/avec ja vanhemmat (puolisoineen).  Eli hyvinkin pieni hääseurue siis tulossa.

Kaikenlaista kaupallista hörhellystä yritetään kovasti välttää; mitään keinotekoisia muovikoristeita, nimikoituja laseja, ilmapalloja, huippukalliita pukuja ei meidän häihin tarvita, kun oma tyyli on normaalielämässäkin minimalistinen. Koristelu on tarkoitus hoitaa pääasiassa oman puutarhan ja luonnon "antimin". Ja ylipäänsä sellainen omin käsin tehdyn tuntu saisi näkyä kautta linjan.

Hääpaikasta emme tinkineet, se on oikea unelmien täyttymys (upea rantahuvila) ja hinta on sen mukainen. Hyvä puoli on myös, että vietämme samassa paikassa viikon hääloman sulhon kanssa, eli päätimme suosiolla jättää varsinaisen häämatkan myöhempään ajakohtaan, kun on enemmän energiaa siitä nauttia. Ja aikaa suunnitella :D Ja siihen kyllä panostetaan myös budjetissa  ;)

Valokuvaajasta ei olla vielä tehty päätöstä, luotetaanko omiin kykyihin vai tilataanko ammattikuvaaja.

Ruoka-puoli on tarkoitus olla "parasta mitä löytyy"  :-X mutta n 20 henkilölle hinnalla ei ole niin suurta merkitystä. Iltapalan taidamme kuitenkin valmistaa itse..

Vinkiksi sanoisin kaikille, että kannattaa kyseenalaistaa niitä hääsuunnitelmia - onko KAIKKI tarpeen vai tulisiko juhlasta yhtä onnistunut (tai jopa tyylikkäämpi/parempi) ilmankin tai toisella vaihtoehdolla  ;)

Link to comment
Share on other sites

Myöskin säästölinjalla...Ainakin auto saadaan mun vanhemmilta ja nakitetaan joku sitä ajamaan, bändin muodostaa sukulaismiehet, molempien puvut vuokrataan, kortit ja muut pikkusälät askarrellaan itse, äiti tekee kukka-asetelmat jne. Löytyyhän noita. Vielä on aikaa miettiä mistä pihistää.

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan päästy säästämään aika monessa asiassa! Valokuvaaja on siskon mies! Kampaaja on kaveri, ei veloita! Meikkaaja on kosmetologisiskoni. Bändi on mieheni bändi joka hoitaa musiikin ilman tulevaa miestäni pelkällä ruokapalkalla. Teimme kutsukortit itse! Ja olen ostanut näiltä sivuilta aika paljon käytettyä tavaraa kuten esim, kakkukoristeen ja tiaran.

Morsiuskimpun teetän kun haluan siitä juuri oikeanlaisen, mutta heittokimpun sidon itse!

Että on tossa tullut reilusti yli tuhat euroa säästettyä... ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest smurffimorsian

Me olemme ajatelleet säästää siinä ettei kustanneta kuin osa alkoholeista vieraille, paikassa on A-oikeudet joten omia viinoja ei saa viedä. Paikassa on baari avoinna, joten vieraat saavat siitä omakustanteisesti lisää kun meidän tarjoama ilojuoma loppuu. Harkittiin myös että jätettäisiin skumppa pois ja onnittelumaljana toimisi alkoholiton drinkki tai siideripohjainen juoma. Kuulostaako tyhmältä :-[ Itse tehdään myös kaikki kutsut, paikkakortit ym. Ja koristelua suunnitellessa saatamme pistäytyä ikeassa. Hääyöksi kelpaa tavallinen hotellihuone, ei tarvita sviittiä  :D Kotiin emme hääyöksi voi mennä kun häät pidetään eri paikkakunnalla. Hääkakuksi olisin halunnut jonkun "jenkkiunelman" mutta taidetaan päätyä tavalliseen mansikkakakkuun.

Asioita joista emme tingi on mun puku, bändi, ruokakokonaisuus.

Link to comment
Share on other sites

Vieraslista karsitaan minimiin (turha sinne häihin on jotain kummin kaiman serkkuja kutsua, joita ei ees tunnista ko tulevat kadulla vastaan). Sit niin paljon tehdään ite ko vaan mahdollista. Meillä luultavasti vaan kahvitarjoilu, joten siinäkin säästyy pitkä penni kun ite tekee kakut sun muut. Paikan suhteenkin toivottavasti pystytään säästämään. Mökillä haluisin häät pitää, mutta sitten menee kyllä säästetty raha koristeluun. Noh, tuleepahan omannäköistä  ;D Häämatkalle etelään meistä kumpikaa ei halua, joten valittiin häämatkakohteeksi hemmotteluloma kylpylässä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Voi kun ei tarttis ajatella säästämistä...

Tahtoo niin prinsessapäivän siitä, kun se on niin ainutkertaista, mutta jostain on karsittava.

oon aatellu luopua, mun unelmapuvusta ja tyytyä siihen toiseen vaihtoehtoon, jonka mahdollisesti saan ostettua naikkarisiskolta :) jos vaan on sopiva..

siitte hääauto on varmaankin omasta takaa, samoin hääyö vietetään mökillä..

Tällasii säästösuunnitelmia meillä.

Kutsut ja kaikki koristeet väkerrän itse, en tiiä meneekö se enää säästön puolelle kuitenkaan. sen verran tahtoo kaikenlaista tilpehööverii!! Ihanaa!

Hääpaikasta en ajatellut luopua, se on mulle kaikki kaikessa, niin ihana ja samoin bändi, jos vaan ikinä mahdollsista saada haluamani soittamaan sinne! ei vielä varattu..

Kaikkea kun ei voi saada.. Viinasta on myös pakko tinkiä, koska hääpaikalla on oikeudet, eli ei omia juomia, ainoastaan ruokajuomat aateltiin tarjoilla, mahdollisesti janojuomat olut ja siideri myöhemmin illalla... ei väkeviä.

Link to comment
Share on other sites

Guest keijuneiti

Haluamme yksikertaiset häät, joten säästöä syntyy ihan huomaamatta. Juhlapaikka tulee olemaan ilmainen, meillä ei ole alkoholitarjoilua, bändiä ei tule, vaan laitetaan tuttu soittelemaan,kiikarissa on hääpuku joka ei maksa maltaita, kutsut tehdään itse (yksikertaiset ja helpot..), hääauto oma auto, koristelut tulee olemaan myös yksinkertaiset eikä mitään tilpehööriä. nimittäin yksinkertainen on meidän mielestä kaunista..  ;D rahaa menee siis pääosin pitopalveluun, valokuvaukseen, kiitoskortteihin(suurimmalle osalle joku itse napattu kuva), vaatteisiin, sormukseen, kukkiin. ja kovasti yritetään sitä, että ostellaan jo nyt semmosia mitä voi ostaa ettei kaikki tule maksettavaksi kerralla.  :)

Link to comment
Share on other sites

Me säästetään aika pitkälti samoissa asioissa kuin muutkin. Tuli mieleen muutama yleisluontoista ohjetta säästämiseen:

- Kannattaa miettiä, mikä itselle on juhlan onnistumisen kannalta olennaista ja tärkeää ja karsia kaikki ylimääräinen pois.

- Vieraslista kannattaa rajata tarkasti. Kannattaa miettiä selkeät rajausperiaatteet (esim. "kutsumme vain sellaiset ihmiset, joiden kanssa olemme tekemisissä säännöllisesti") ja myös käyttää niitä kaikkien vieraiden kohdalla. Älkää antako muiden vaikuttaa vieraslistaanne tai ylimääräisten ihmisten ilmoittautua.

- Kaikki palveluntarjoajat kannattaa kilpailuttaa ja vertailla tuotteiden hintoja. Tämä on ollut ainakin meillä erittäin tärkeä säästökeino.

- Kannattaa miettiä, mitä kaikkea voi tehdä itse, ja myös se, tuleeko itse tehty lopulta oikeasti valmiina ostettua edullisemmaksi.

Näissä asioissa meille on tullut / tulee säästöä:

- Juhlapaikasta ei mene tilavuokraa, vaan ainoastaan ruokakustannukset / vieras. Tähän sisältyy myös juhlapaikan koristelu ja opaskyltit! Juhlapaikalla on myös baari, josta vieraat voivat ostaa omakustanteisesti juotavaa näin halutessaan, joten jos olisimme halunneet alunperin tarjota vieraillemme alkoholia, olisimme säästäneet tässäkin.

- Emme hanki mitään kukkakimppuja, -koristeita tai -asetelmia. Kukat eivät ole meille tärkeitä ja näemme ne vain rahanhukkana.

- Emme hanki kakunkoristetta. Säästö se on pienikin säästö. ;D

- En osta itselleni uusia hääkenkiä ja -laukkua, vaan hyödynnän minulla jo valmiiksi olevia. Löysin itselleni myös edullisen (40€) hääalusasun tavallisesta nettikaupasta.

- Äitini tekee kampaukseni ja sulhaseni kampauksen. Meikkaan ja laitan kynteni itse.

- Emme varanneet hääyöksi sviittiä, vaan tavallisen, poreammeellisen superior-huoneen myöhäisellä check-outilla ilman hääpakettia. Jos huoneeseen haluaa romanttista yöpalaa ja kuohuviiniä, ne voi hankkia sinne itsekin, huomattavasti hääpakettihintoja edullisemmin.

- Hääjuhlaamme ei tule bändiä, vaan ystäväni esittävät pari musiikkiesitystä, ja illemmalla musiikki tulee CD-levyiltä. Näin saamme juhliimme myös juuri sitä musiikkia, mitä haluamme.

- Hääjuhlaamme ei tule ammattivalokuvaajaa, vaan sisareni ja sulhaseni veli kuvaavat juhlassa. Käymme ottamassa vain potrettikuvat ammattilaisella.

- Teemme kutsu- ja kiitoskortit itse.

Näissä asioissa emme tinkineet:

- Haluamme vihkimisen juhlapaikalle, vaikka siitä tuleekin kustannuksia 200€ + matkakulut, kun taas maistraatissa virka-aikana avioituminen ei maksa mitään.

- Meille on tärkeää, että saamme haluamamme puvut. Minun pukuni on häidemme suurin yksittäinen kustannuserä. Kuitenkin löysimme sulhaselleni juuri täydellisen puvun hyvin edullisesti kevään valmistujaispukumyynnistä.

- Sormuksista emme myöskään tinkineet, mutta löysimme itsellemme juuri täydelliset vihkisormukset mielestämme hyvin edullisesti.

- Valitsimme valokuvaajamme kuvien laadun, ei hinnan, perusteella. Päädyimme kuitenkin kuvaajaan, joka on edullisimmasta päästä.

- Mieheni halusi vuokrata meille hääauton, joten sellaisen hän myös saa, vaikka minulle olisi kelvannut myös oma tai laina-auto. Tässäkin asiassa teemme kuitenkin hintavertailua.

Link to comment
Share on other sites

Mä olen päättänyt että itse teen esim. kutsukortit ja kirkko-ohjelmat koska tietokoneen käyttö on hallussa. Luonnonkukkasia ollaan ajateltu käyttää ainakin pöytäkoristeissa ja itse istutetaan nekin keväällä. Miehen puku vuokrataan, omastani en vielä ole päättänyt ja esim. alkoholi aiotaan hakea Tallinnasta eli kyllä pyritään säästämään tekemällä mahdollisimman paljon itse. Pitopalvelu otetaan kyllä ja ne kilpailutetaan tässä lähiaikoina.

Monessa ollaan jä säästetty vaikka hankinnat on alussa. Ajattelin myös tutkia jos saisin esim. käytetyn puvun ja esim. jotain koristeita saisi joltakin ostettua...

Link to comment
Share on other sites

Vaatteet ja asusteet käytettynä, alkoholi Tallinnasta, kilpailuttaminen kaikessa missä mahd. Koristeet yms. käytettynä. Itselle tärkein: onko tuo tavara/asia sellainen jota tarvitsen/haluan häihini oikeasti?

Link to comment
Share on other sites

Säästökohteet:

- juomat Tallinnasta

- itse tehdään syömiset ja halvalla tarjoilijat (ei pitopalvelua)

- vuokrataan puvut

- itse askartelen kaiken mahdollisen

- verrataan eri kauppojen hintoja

- saadaan tietynmerkkisistä kaupoista alennusta

- päästään tukkuun ostamaan

- emme maksa kaikkia kuluja, vaan vanhemmat maksavat osan (voiko sen pistää säästöksi?)  ;)

Link to comment
Share on other sites

- viinakset Tallinnasta

- puku, kampaus, meikki tuttujen kautta

- puvun kangas ikivanhaa pellavaa, äidin perintöä

- kutsut tehdään luultavasti itse

- kakku tulee luultavasti kaason kautta

- hääautona vanhempien auto

Link to comment
Share on other sites

Guest JessiBride

- juomat Tallinnasta

- hääauto vanhemmilta

- juhlapaikka rajaa turhat vieraat

- frakki löytyy jo mieheltä

- sormuksista (siihen satsataan kyllä eniten ;) ) saadaan hintaetua tietyiltä liikkeiltä

- ostan ehkä uuden puvun jos ei löydy käytettynä, saahan sen aina myytyä

jotain tuollaista...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

-Meillä säästetään puvussa: teetän itselleni puvun, suunnittelen sen itse ja se tehdään mittojeni mukaan, mutta jätän sen vuokrattavaksi liikkeeseen, eli en saa sitä omakseni vaikka se minulle tehdään.

-Auton hankkii bestman sedältään

-Äitini tekee kaikki kukkakoristeet ja hääkimpun kun kerran oikein hyvin sen osaa

-Isoisäni soittaa haitaria ja ehkä tuo koko bändinsä jos saliin mahtuu

-Viina ei tarjoilla

-Häämatka tehdään sitten kun on varaa (heti jos jäi rahaa, muuten aloitetaan uusi säästäminen)

-Kyselimme eri paikkojen hintoja, valitsimme sen keskihintaisen, mutta kauneimman paikan

-Kutsukortit, koristeet ja kiitoskortit tehdään itse (ihan vain siksi että se on kivaa)

-Kaveri toimii kuvaajana, joka antaa alennusta

-Ajattelimme että menemme maistraatissa ensin naimisiin ja säästämme yli 200 e, mutta nyt on alkanut mietityttämään, että pitäisikö se tyyppi kutsua ihan paikan päälle.....

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Me säästetään luopumalla ammattivalokuvaajasta, ei mennä edes hääkuvaan. Kavereilla ja sukulaisilla on niin paljon digikameroita että loistava kehystettävä ja kiitoskortteihin liitettävä hääkuva löytyy varmasti ihan perhepiiristä.

Ja kaikkia pikkujuttuja, esim. ostin puvun alennusmyynnistä, askartelutarvikkeet kampanjatarjousten aikana, hääkukistakin tulee alennus kun sopi suunnitteluajan messuilla :) Kyllä niitä pieniä säästökohteita löytyy koko ajan lisää. Ja musta on ihana tehä kaikkee ite, joten itse askarrellaan todellakin kaikki jutut!

Lisäks me säästetään perinteisesti tiirailemalla vieraslistaa sillä silmällä  ;)

Link to comment
Share on other sites

Näissä säästämme

:-X vieraslista karsittu vain niihin tärkeimpiin ja läheisimpiin

:-X ruoat tehdään itse  

:-X häät vihkimisineen vietetään sulhasen vanhempien kotona

:-X ostetaan valmiit hääkutsut esim. kirjakaupasta tai sitten kirjoitetaan hääkutsukirje koneella

:-X kukka-asetelmia ei tule kuin korkeintaan 1-2 kpl ruokapöytään (vieraissa tuoksuallergikkoja)

:-X mitään älytöntä prinsessaunelma morsiuspukua (hyi yäks) päälleni ei tasan tule

Näissä emme

:-X ruoka (saadaan just sitä mitä itse halutaan, eikä taatusti lopu kesken)

:-X juoma

:-X kampaus ja meikki (kun ei omat taidot riitä alkuunkaan)

:-X valokuvaus

Link to comment
Share on other sites

Säästämme siinä että hääjuhla järjestetään vanhempieni mökillä - ei tilavuokraa!! Teemme mahdollisimman paljon itse. Hääpaikka koristellaan luonnonkukilla. Sulhasen yhteyksien kautta saamme todella alennetuin hinnoin lämpimän ruoan, hääkakun ja bändin. Hääautosta (amerikan rauta, älä kysy merkkiä  ;D ) ei tarvitse maksaa mitään kunhan laitamme tankin täyteen bensaa. Sukulaiset ja tuttavat leipovat. Meillä ei ole ammattikuvaajaa, vaan ystävä joka on kuvausharrastelija ja omistaa jonkun tosi hyvä kameran?!? onni että sulhasella on yhteyksiä.. Niin ja minulla veljen vaimo joka on enemmän kuin pätevä tekemään mulle meikin hääpäivänä!!

Hintoja kannattaa vertailla!!!

Link to comment
Share on other sites

En oikein tiedä mitä mieltä olisin säästämisestä häissä. Päivä kun kuitenkin on ainutkertainen eikä sitä voi saada kuin kerran. Ehkä sitten säästetään siinä että ei oteta sellaisia juttuja häihimme mitä ei itse haluta tai koeta tarvitsevamme ;)

Taidan nyt olla ilonpilaaja kun sanon mutta taatusti tulette säästämään joissakin asioissa. Esim. sormus voi maksaa 100€ tai sitten 100 000€. En usko että te kaikkea valitsette vain sen mukaan mitä haluatte, hintaa katsomatta.

Link to comment
Share on other sites

Taidan nyt olla ilonpilaaja kun sanon mutta taatusti tulette säästämään joissakin asioissa. Esim. sormus voi maksaa 100€ tai sitten 100 000€. En usko että te kaikkea valitsette vain sen mukaan mitä haluatte, hintaa katsomatta.

Tämä nyt riippuu siitä, onko kallis vai halpa maku. Väitän, että me valitsimme kaiken aika pitkälti hintaa katsomatta, ja saimme kaiken, mitä halusimme (no joo, olisimme kylllä halunneet eri hääauton, se oli vähän rahakysymys). Eikä meidän budjetti ollut kuin 4000€. Valitsimme juhlapaikan, molempien puvut, sormukset ja muut korut hintaa katsomatta, ja silti selvisimme niistä melko edullisesti. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...