-Rory-

Missä yritätte säästää?

360 viestiä aiheessa

Meillä on säästetty siinä, että löysin mekon hääkirpparilta käyttämättömänä 100€ ja on juuri ihana! Musiikkipuolen hoitaa spotify, koriste-esineitä on hamstrattu käytettynä (ja halvalla ;))

Hääauto tulee olemaan oma auto ja kuskina kaason mies. Pitopalvelu saatiin halvalla, koska on vielä uusi yritys jolloin hinnat ei ole katossa ja saatiin mieleinen menukin. Valokuvaaja on tuttava harrastelija. Kaasot maksaa mulle kampauksen ja meikin joten sekin on omasta pussista pois. Kukkia ei tule pöytiin ollenkaan eli vain kimppu, kaasojen ja bestmanien kukat. Miehen puku vuokrataan. Huh, näitä olis varmaan vielä lisääkin, mutta ei tuu juuri nyt mieleen :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuvaaja saatiin edullisesti ja sain sen 2015 hinnaston mukaan sen vuoksi, että varasin tosi hyvissä ajoin. On puoliammattilainen, useat häät dokumentaarisesti kuvannut ja kehitys näkyy kuvissa. Säästin sormuksessa kun löysin alesta, sekä puvussa kun löysin käytettynä. Musiikki tulee koneelta, kukat on tekokukkia. Kampauksen ja meikin tekee maskeeraaja-kampaajaystävä, lahjaksi joten ilmaiseksi saan. Juhlapaikka ei mikään wauwou, mutta edullinen jossa saa varmasti kivat pirskeet aikaan. Alkoholia on rajattu määrä ja ne haetaan todnäk Virosta. Nämä ainakin tulee mieleen, missä säästää. Kaikkein isoin säästövinkki on varmaan se, että menee sesongin ulkopuolella naimsiin. : D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikessa muussa paitsi sormuksissa, miehen puvustuksessa, valokuvauksessa sekä ruoka- ja juomatarjoiluissa. Suurin säästö varmasti tulee vieraide vähyydestä (25henk), sekä sesongin ulkopuolisesta ajankohdasta. Teemme paperituotteet itse, Spotify dj:n sijasta, näissä siis myös verrattain iso säästö. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Säästämme, kun meille ei tule:

- valokuvaajaa (miehellä on hyvä kamera, valtuutamme yhden vieraista ottamaan sillä kuvia niin paljon kuin sielu sietää. Emme ole mitään valokuvissa viihtyviä, joten ei hätää, vaikkei koko iltaa kamera laulaisikaan)

- hääautoa (just mietitään, kuka heittäis meidät hääpaikalle, ettei tartte omalla autonkotterolla ajella ;) )

- miljoonia koristeita (en keksi niille mitään käyttöä häiden jälkeen, joten vähemmän on parempi)

- ns. oikeaa hääpukua (ostin vaaleasävyisen juhlamekon hintaan 139 e)

Sen sijaan panostamme:

- musiikkiin (tulee oikea nelihenkinen bändi soittamaan)

- pitopalveluun (ketään vierasta ei laiteta hiki hatussa kokkaamaan, leipomaan ja tarjoilemaan, eikä ruoka saa loppua kesken)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ensinnäkin säästämme sillä, että pidämme häät vain perheelle eli sisaruksille ja vanhemmille. Jos laajentaisimme tästä esimerkiksi vanhempien sisaruksiin, serkkuihin, kavereihin, olisi vierasluku nopeasti 100, sillä molemmilla on isot suvut.

Sen lisäksi säästämme (sekä aikaa että rahaa) kaikissa koristeissa ja ylimääräisissa, turhemmissa yksityiskohdissa. Esimerkiksi hääautoa emme lähde koristelemaan ollenkaan ja autonkin hommaamme tuttujen kautta ilmaiseksi. Mitään hääkarkkeja tai muita lahjoja meille ei tule. Omissa kengissä aion pihistää, koska ne ei näy mekon alta. Kuvaajassa säästämme, kun otamme harrastekuvaajan. Koristeita ei tule tällä tietoa mitään, koska pidämme ravintolaruokailun. 

 

Panostamme sen sijaan isoihin ja näkyvämpiin linjoihin tai asioihin, jotka näkyy ja pysyy koko loppuelämän. Esimerkiksi mun sormus tulee maksamaan aika paljon, koska sen on tarkoitus olla sormessa koko loppuelämän ja ihastuin tiettyyn sormukseen, jolla on tietty, isohko hinta. :D Mekkoon panostan myös, koska se on mulle tärkeä ja koko hääväkihän siihen kiinnittää muutenkin huomiota aika paljon. :D:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen varmaan omituinen morsian kun aion säästää sormuksessa (kaiverrutan kihlaan vain toisenkin päivämäärän). Puvun haluaisin ostaa käytettynä. Pidämme häät muualla kuin pk-seudulla ja osa palveluntarjoajista on tuttuja, joten niissä säästyy rahaa. Valokuvaajan ei tarvitse olla se paras eikä bändin/dj:n se tunnetuin. Hääyöksi riittää kun johonkin päänsä kallistaa ja autoksi sellainen joka kuskaa luotettavasti paikasta toiseen.

Juhlapaikasta, ruuasta, vieraiden määrästä ja häämatkasta emme ainakaan tingi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musiikki tulee spotifysta eli ei bändiä/dj:tä. Meille ei tule hääautoa, hääkarkkeja/vieraslahjoja tai kukkia. Koristeet pyritään samaan kasaan lainaamalla ja käytettynä ostamalla, toista sormusta en välttämättä hanki ja puku olisi tavoitteena löytää käytettynä edullisesti. Vielä on harkinnassa saataisiinko ainakin osa ruokatarjoilusta tehtyä itse ja säästettyä siinä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alunperin piti säästää enemmässäkin, mutta sitten päädyimme kuitenkin myös esim. bändiin. Vieraslahjoja ei tule ja sormus sekä asut ostettiin melko kovilla tarjoushinnoilla. Hääautoksi käy isän auto. Koristeluissa pelkästään kukkia. Juomat haettiin Virosta ja laivalta. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään