Guest flower07

Ikäviä kommentteja

352 posts in this topic

Haluaisin kuulla naikkaireiden mielipiteitä seuraavasta asiasta!

Olemme sulhon kanssa menossa siis ensi kesänä naimisiin ja häävuoden päätimme sillä perusteella, ettei se osuisi samalle kesälle kuin sulhon velipuolella ja hänen morsiamellaan. He ilmoittivat muutama vuosi sitten kihlautuessaan avioituvansa kesällä -08, joten koska sulho ei halunnut samalle kesälle molempien häitä, päätimme me mennä naimisiin -07. Ilmoitimme tästä lähimmille sukulaisille pian päivän päätettyämme.

Muutama viikko sitten sain sulhon velipuolen morsiamelta "terveisiä" että naimisiin mennään vain, jos suhteessa on jotain pielessä tai on tarvetta "näyttää" sukulaisille jotain. He eivät olekaan nyt menossa naimisiin, koska "heillä ei ole tarvetta näyttää suvulle mitään". Kuulin tämän eräältä sulkin sukulaiselta, jolle kyseinen morsmaikku oli asian sanonut. Asia ei sinänsä meille kuulu, mutta kieltämättä tuli ikävät fiilikset omien häiden suhteen, jos joku lähipiiristä oleva noin ajattelee. Mitä mieltä olette? En anna jutun häiritä omien häiden odotusta ja niistä nauttimista, mutta ihmetyttää.  :-? Mieleeni juolahti myös ajatus, jos heidän omassa suhteessaan on jotain pielessä ja tuo olisikin ehkä kateutta.  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

No onpas kurjasti kommentoitu.  :(

Olen kanssasi samaa mieltä, että tuo kuulostaa tosiaan siltä, että heillä ei menisikään itsellään kovin hyvin ja kaataa tämän syyllisyyden tunteen teidän niskaanne kateellisena.  Olkaa te onnellisia ja näyttäkää heidän olevan väärässä.

Helppo on täältä ruudun edestä huudella neuvoja, mutta sanoisin, että yritä ohittaa moiset kommentit (koska ne eivät ilmeisesti pidä paikkaansa, eihän) ja jatkat hymyillen porskuttaen omia häitäsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

on meillekin sanottu että onko käyny vahinko kun ootte menossa naimisiin. ja me ainakin ollaan menossa naimisiin koska halutaan olla mies ja vaimo  :-X ei pidä kuunnella toisten kateellisia mielipiteitä, tiedä vaikka heillä on menossa huonosti ja siksi eivät mene naimisiin :) en tietenkään toivo sitä kenellekään..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toki tuollaisesta tulee kurja olo, vaikka hyvin ymmärtääkin, että motiivit noiden kommenttien sanomiseen taitavat tosiaan olla sellaiset, että ko. henkilöllä ei itse mene kovin hyvin.

Mun paras (?) ystävä esimerkiksi, on seurustellut vuosikaudet saman miehen kanssa. Kun sitten minä ilmoitin kohtuullisen pikaisesta naimisiinmenosta, sain häneltä tällaisia kommentteja:

- Mulla ei ainakaan oo enää yhtään sellaista halua mennä naimisiin. Ei se oo mulle yhtään tärkeää, niinkuin joskus nuorempana.

- Oon ihan tyytyväinen tähän, me *miehen kanssa* elellään yhdessä päivä kerrallaan

- Oon mä miettinyt, että ei se lastenkaan hankkiminen ole niin tärkeää. Veljen lapsissa riittää ihan tarpeeksi.

Ja kaikki henkilöltä, joka on suurin piirtein suunnitellut häänsä valmiiksi, ja on aina halunnut avioliiton, perheen ja lapsia ja koiran. Ensimmäisen kerran puhui tuollaisia silloin, kun ensi kerran puhuttiin mun kihlauksesta ja hääsuunnitelmista. Ihan selvästi tarkoitus oli yrittää pienentää mun iloa ja mun ihmissuhteen kehittymistä. Tuli vähän kurja olo, mutta en antanut sen häiritä, koska arvelin ystävälläni olevan vielä kurjempi olo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ääh..he eivät siis olekaan menossa naimisiin...

joten tuo kuulostaa ihan pelkältä kateellisuudelta..

älä anna sen lannistaa! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos mielipiteistä!  :-X

Hyacinth, ymmärrän pointtisi. Mielessäni on käynyt tuokin vaihtoehto, mutta jotenkin se vain tuntuisi niin oudolta että voi noin ajatella. Heille syntyi viime kesänä myös ensimmäinen lapsi, joten luulisi siinäkin olevan touhua niin paljon, ettei ehdi muiden naimisiinmenoa murehtimaan tai ainakaan siitä loukkaantumaan. Kaiken lisäksi nainen on jo 29-vuotias eli luulisi hänelläkin olevan hieman kypsempi ajattelutapa.

PMLats, itsellenikin tuli sellainen olo että naikkonen yrittää olla ilonpilaajana... Viime aikoina suvun huomio on ollut heidän lapsessaan ja nyt sitten meidän häät ovat enemmän puheenaiheena. Ehkä hän on harmissaan, että huomio on kääntynyt toisaalle. Mietin myös sitäkin vaihtoehtoa, onko hän jostain suuttunut minulle ja sulholleni, koska emme heidän perheenlisäyksestään ole erityisen kiinnostuneita olleet. Siis toki olemme olleet ristiäisissäja huomioineet lasta esim. jouluna, mutta emme ole kovin lapsirakkaita ja mielellämme puhumme tavatessamme muistakin aiheista kuin vauvoista. Ehkä mekin sitten olemme tietämättämme loukanneet häntä ja hän haluaa nyt näpäyttää. Sitä tosin en ymmärrä, miten joku voi suutuspäissään omat häänsä perua, joten on taustalla varmaan oltava muutakin. ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisaalta nuo kateelliset kommentit kuulostaa ihan "järkeviltäkin"...tai siis että he vaan yrittävät kääntää asian itselleen parhain päin..Sitä mitä en voi saada niin en haluakkaan. Se on taas eri asia onko se kauheen aikuismaista, mutta näinhän me toimimme. Toisaalta välilllä itse miettii eivät he itse huomaa omaa läpinäkyvyyttää ja voi olla rehellisiä itselleen ja vain yksin kertasesti ilosia toisen puolesta!!

Itselläni ei ole ihan sama tilanne, mutta yksi lapsuuden ystäväni on ollut aina jonkin vuoksi mulle kateellinen mitä oudoimista asioista. Toissa kesänä yhteinen lapsuuden ystävämme meni naimisiin ja hän hehkutti asiaa aivan överiksi asti. Minun kihloihin menosta ja naimisiin menosta hän kyllä onnitteli.. Mutta kommentit olivat ihan kuin meillä olisi jokin kilpailu asetelma, vaikka hän ei ole menossa naimisiin, ainakaan vielä. En tiedä pitäisikö hänen saada tehdä tälläiset asiat mielestään ennen mua vai mikä.. No en oo antanut sen kaihertaa kovasti, mutta välillä mietityttää että kuinka ainakin päällepäin voi olla toisen puolesta NIIIN onnellinen ja minä olen aina se "kilpakumppani". Ystäviä olemme olleet kuitenki kauemmin hänen kanssaan kuin hän ja tämä toinen...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helpommin sanottu kuin tehty, mutta jätä tuollaiset kommentit ihan omaan arvoonsa  >:( Aika säälittävää, että pitää yrittää tuolla tavalla saada kaikki huomio taas takaisin itseensä.... Voi elämä  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mä luulen flower07, että typsyä ottaa päähän se että teidän häät on vuosi ennen heitä, vaikka he ilmoittivat omista häistään ennen teitä. Ymmärrätkö mitä ajan takaa?

Mä epäilisin samaa syytä... Johan tälläkin palstalla on nähty näitä "kaveri ilmoitti menevänsä naimisiin ensi kesänä, onko epäkohteliasta, jos me menemmekin ennen heitä"- tai "kaverillani on häät kesäkuussa-07 ja me varasimme päivän elokuulle-07 - nyt kaverini ei suostu puhumaan minulle"-keskusteluja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika omituista reagoida noin.Voi olla, että on kateutta ilmassa, ehkä omat hääsuunnitelmat on vaikka menny mönkään tai on muuten vaan mutkia matkassa... Joka tapauksessa lapsellista touhua. Älä anna häiritä itsees ja omaa onnees!!! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mua on alkanut harmittaa, että kerroin ohimennen messengerissä vanhoille kavereille, että olemme menossa naimisiin. nyt tämä on levinnyt kaikille vanhoille (yhteisille) kavereillemme. Ja jokaiselta melkeen tullut kommentti että "no huuhuh, ihan miten vaan.."

"mä kuulin semmosen hyvän läpän että ootte menossa naimisiin... pikkasen rupes naurattaa"

Mä en tajuu, miks ihmiset ei ymmärrä, että ne ei tiedä meidän elämästä yhtään mitään... ei ole tiennyt moneen vuoteen. Ja nyt ne tulee tommosta sanoo. Ne itse elää vielä sellasta "villiä nuoruutta" ja vaihtavat heilaa joka toinen kk... Niin ei ne tajuakaan tätä..

Ja kun ne ei tajuu sitäkää, että ihmisä on monenlaisia.. jotku sitoutuu nuoremmassa iässä ja jotkut vasta just 40 vuotioina! Ärsyttää ihan että piti kertoa kellekään!!!! Pitäneen nauraa sitten, kun ne menee joskus naimisiin...

En vaan tajuu miten ne voi nauraa jne kun ei tosiaan tiiä meistä mitään.. Hullua!! Ehkä sisimmässään kateellisia :) Mut mitä väliä... Eikö?

Share this post


Link to post
Share on other sites

katjamaaria: tuntuu tosi ikävältä tollanen suhtautuminen :(  Kuten itekin sanoit, ni ihmisillä on niin erilaisia elämäntilanteita ja eihän kaikki yksinkertaisesti vaan pidä samoista asioista. Voi tietty olla myös, että siinäkin on jotain kateutta ilmassa, ehkä nää henkilöt ei oo itse löytäny sitä oikeaa, vaikka oikeesti haluaiskin, ja sit harmittaa, kun toisillamenee hyvin. Joka tapauksessa, ei kannata välittää tollasista tyypeistä. Mun mielestä ne, jotka ei osaa arvostaa toisen iloa ja onnea ei oikeesti oo ees mitään ystäviä tai kavereita, joten paras olla välittämättä ollenkaan tollasista kommenteista! Onnea teille ja ihanaa häiden suunnittelua!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mä luulen et tossa tapaukses kyse on morsiosta jonka unelmat on menny puihin.yksi ilkeä kommentti on tullu,kun ilmoitin hääpäivää tutulle niin sanoi et kerro sit vasta kun tiedät teidän eropäivän.just joo..

Share this post


Link to post
Share on other sites

onpa kyllä ikävä kommentti. ikävä kyllä tässä meidänkin onnemme ympärillä on tullut myös muutamia tylyjä kommentteja, osa vieraista jätetty kutsumattakin kun emme tarvitse häihin kateellisia tunnelmaa pilaamaan. tosiaan tuo kuulostaa kyllä kateelisen puheelta, jota yrittää piilotella näiden kommenttien taakse.

meille sulhasen veljen 35 avovaimo sanoi ettei halua tulla häihimme, koska itse ei koskaan pääse naimisiin :-? eli tymiä ihmisiä löytyy...

samoin kaasoni on myös laukonut kummallisia kommentteja, koska hänen häänsä menivät puihin, eikä vain tajua että kommentit "mua ei ainakaan kiinnosta mennä naimisiin" tai "onneks ei ite tarvii tehä tällasta" saa minut todella surulliseksi...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos LittleMermaid ja muut!!!!!

Ne jotka noita kommentteja ovat mulle sanoneet, eivät todella olekaan enään mitään kavereita edes! Kunhan joskus heittää kuulumiset!

Ja todella sitä mietin, että miten jotkut edes viittii moittia toisten asioita, kun ne todella on toisten! Keskittyisivät omaan elämään ja antasivat muiden elää omaa niin kuin haluavat, ilman ihmettelyjä jne!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulee kyllä ihan paha mieli teidän puolesta...että ihmiset voi olla noin kateellisia ja katkeria. Mutta sitä se oikeasti on. Kannattaa pitää mielessä, että näillä ihmisillä on itsellään paha olo ja ehkä jotenkin epätoivottu elämäntilanne. Se teidän tilanne taas on jotain sellaista mitä ne toivois itselleenkin... :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

se taisi puhua kommentillaan omasta suhteestaan... siellä taitaa olla jotain pielessä tai sitten siellä ollaan kateellisia, kun te ehditte niitä ennen. olette ripeämmällä vauhdilla toimineet, ja sekös harmittaa ja ei osaa olla iloisia teidän puolesta... MUTTA NAUTI SINÄ SUHTEESTASI JA JUHLISTASI; OLETEN ANSAINNUT!!!! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

:o

Just joo "Me peruttiin haat koska paatettiin, etta naimisiin meno on vaan shown vetamista ja mummojen mielistelya". Jatkona varmaan "Oikeasta sitoutumisesta te ette tieda mitaan - toista se on kun on jo yhteisia lapsia".

Me olemme onneksi kuulleet vain positiivisia kommentteja, vaikka kun yksi kaveri meni kihloihin ennen meita han ehka hieman ajttelemattomana hihkaisi, etta "ma niin luulin etta sa ehtisit ensin!' - ihan kuin naimisiinmeno tai kihlautuminen olisi jonkinsortin kilpailu... ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

nii meillekin on sanottu että meette varmaan siks ku mekin :D tämä siis sulhon veljen tulevan vaimon suusta...no eripurat on jo takana :) kyl se siitä, flower :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kateellisten puheelta kuulostaa. Naikkosta taitaa harmittaa, kun omat häät ovat peruuntuneet ja nyt te olette menossa naimisiin. Katkeran ääni se siellä kaikuu.

Mutta nainen on naiselle susi. Valitettavasti. Onneksi omassa kaveriporukassa on kaikilla joku järki tallessa. Ensimmäinen pari mennyt naimisiin ja seuraavilla (eli meillä & toisella pariskunnalla) on kesällä -08. Sulassa sovussa varmistettiin, että mennään eri aikaan naimiisin, että päästään toistemme kekkereille. No asuntojen kanssa oli sama. Kun ensimmäiset hankki, niin muutkin seuras perässä. Silloin tosin sinkuillakin oli joku mahdollisuus  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei kannata harmistua kateellisten kommenteista!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Haluaisin kuulla naikkaireiden mielipiteitä seuraavasta asiasta!

Olemme sulhon kanssa menossa siis ensi kesänä naimisiin ja häävuoden päätimme sillä perusteella, ettei se osuisi samalle kesälle kuin sulhon velipuolella ja hänen morsiamellaan. He ilmoittivat muutama vuosi sitten kihlautuessaan avioituvansa kesällä -08, joten koska sulho ei halunnut samalle kesälle molempien häitä, päätimme me mennä naimisiin -07. Ilmoitimme tästä lähimmille sukulaisille pian päivän päätettyämme.

Muutama viikko sitten sain sulhon velipuolen morsiamelta "terveisiä" että naimisiin mennään vain, jos suhteessa on jotain pielessä tai on tarvetta "näyttää" sukulaisille jotain. He eivät olekaan nyt menossa naimisiin, koska "heillä ei ole tarvetta näyttää suvulle mitään". Kuulin tämän eräältä sulkin sukulaiselta, jolle kyseinen morsmaikku oli asian sanonut. Asia ei sinänsä meille kuulu, mutta kieltämättä tuli ikävät fiilikset omien häiden suhteen, jos joku lähipiiristä oleva noin ajattelee. Mitä mieltä olette? En anna jutun häiritä omien häiden odotusta ja niistä nauttimista, mutta ihmetyttää.  :-? Mieleeni juolahti myös ajatus, jos heidän omassa suhteessaan on jotain pielessä ja tuo olisikin ehkä kateutta.  :-/

Tulipa mieleen, että tämäkin voi olla niitä asioita, että suhasesi velipuolen morsian sitten toisaalla täällä palstalla päivittelee, kun "sulhaseni velipuolen piti tunkea häät ennen meidän häitä, vaikka ovat olleet vähemmän aika yhdessä eikä niillä ole lapsiakaan, ja tiesivät vielä, että ollaan menossa naimisiin 08 ja silti laittoivat omat häänsä 07, että saisivat enemmän huomiota"... Tarkoitan siis, että kyseinen morsian on saattanut kokea, että tuolla heidän häidensä edelle "tunkemisella" yritätte viedä kaiken huomion heidän häistään sekä todistella suhteenne vakavuutta, ja kenties olette päättäneet mennä naimisiin vain sen takia, että hekin ovat menossa naimisiin. Sillä tuollaisia ketjujahan tällä palstalla on useampiakin, joissa morsian on pahoittanut mielensä, kun joku on heidän hääpäivän julkistamisen jälkeen ilmoittanut omat häänsä aiempaan ajankohtaan.

Hauskaa on, että täällä saattavat kiistan molemmat osapuolet purkaa pahaa mieltään omissa viestiketjuissaan, ja muut naikkarit päivittelevät asiaa ja kirjoittavat kannustavia (ja toista osapuolta tyrmääviä) kommentteja kumpiikin viestiketjuihin. :)

Jos sulhasesi on velipuolensa kanssa edes jotenkin läheisissä väleissä, kannattaisi vaikkapa kautta rantain tiedustella, millä mielellä siellä ollaan. Taustalla voi hyvinkin olla väärä tulkinta teidän aikeistanne, ja sukulaisen kautta kuultuna asia on saattanut vielä saada rutkasti lisäväriäkin.. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
on meillekin sanottu että onko käyny vahinko kun ootte menossa naimisiin. ja me ainakin ollaan menossa naimisiin koska halutaan olla mies ja vaimo  :-X ei pidä kuunnella toisten kateellisia mielipiteitä, tiedä vaikka heillä on menossa huonosti ja siksi eivät mene naimisiin :) en tietenkään toivo sitä kenellekään..

Opiskelen vielä, ja "luokanvalvojani" on todella hyvä tyyppi, mies. Hän jutteli meidän kaikkien kanssa syksyllä kun uusi lukuvuosi alkoi, kyseli millä mielin ollaan ja millaisia suunnitelmia vuodelle. Kerroin häistämme, ja hän kysyi seuraavaksi, onko meille tulossa perheenlisäystä  ::) Sain sitten tälle opettajalle selitellä moneen kertaan, että ei, ei ole tulossa, emmekä siis siksi ole menossa naimisiin.

Ihmetyttää että varsinkin tällaiset nuoret naimisiin aikovat kuten me (20 ja 23v) saavat heti naamalleen arvailut siitä että raskaus on syy naimisiin menoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Flower07: Mä en voi sanoa tähän muuta kun että varsinaisia imbesillejä sun miehesi velipuoli morsmaikkuineen. ;D Sinuna en moista idiotismia noteeraisi millään tavalla, korkeintaan nauraisin kunnon hörönaurut heidän "viisauksilleen".

Selvästikin heitä potuttaa joku asia, mutta se liittyy suurella todennäköisyydellä heidän omaan suhteeseensa/tilanteeseensa. Voithan sanoa heille vastineeksi, että sinun nähdäksesi syy siihen, miksi ihmiset EIVÄT mene naimisiin on epävarmuus omasta suhteesta ja sen kestävyydestä tai sitten se, ettei heillä tällä hetkellä yksinkertaisesti ole varaa järjestää sellaisia häitä, kun tahtoisivat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Näitä ikäviä kommentteja tuntuu kuulevan yks sun toinenkin :(. Millon ne koskee ajankohtaa, millon itse naimisiinmenon ajatusta ja millon taas hääjärjestelyjä. Siitä päivästä lähtien kun kerrot häistäsi sukulaisille/ystäville, häistä tullee yleistä riistaa. Sen jälkeen jokainen lähipiiristäsi on omasta mielestään oikeutettu kommentoimaan suhdettanne ja häitä, vertaamaan niitä omiin kokemuksiinsa ja laukomaan niistä mielipiteitään.

Häät liittyvät olennaissti rakkauteen ja rakkaus tunteisiin. Rakkaus ja naimisiinmeno on niin arvostettu asia ettei tarvitse olla edes lapsellinen tunteakseen kateutta siitä että toisella se onni on, kun meillä toinen haluaa vielä odottaa/miettiä. Epävarmuus siitä mitä oma kumppani todella haluaa, aiheuttaa paljon mielipahaa erityisesti jos kaikilla muilla pariskunnilla näyttäisi kaikki olevan hyvin. Häät myös useimmiten mielletään varsinkin naisen kohdalla the juhlaksi. Elämääkin suuremmaksi kokemukseksi, joka melkein määrittelee parisuhteen rakkauden ja henkilöiden persoonallisuuden. Päivä prinsessana, tai oikeastaan vuosi prinsessana jo häitä järjestellessä, vie huomiota kaikelta muulta. Naimisiinmeno ja sen ajankohta on kahden ihmisen kompromissi. Parisuhteen molemmat osapuolet eivät yleensä pääse haluamaansa ratkaisuun, mielipiteitä kun on kaksi. Kateutta voi aiheuttaa vaikka se ettei minun mieheni halua valtavia häitä, kun Maija taas ne saa. Omia turhautumia puretaan haukkumalla, vähättelemällä tai arvostelemalla läheisen ratkaisuja.

Häät ja avioliitto on niin valtava asia että se aiheuttaa kateutta todella monissa. Kaikki eivät osaa tai pysty pitämään tunetta sisällään, vaan puolivahingossa laukovat tyhmiä ja satuttavat toisia. Ollaan me morsiammet ja sulhaset onnellisia omasta elämästämme ja koitetaan ymmärtää meitä loukanneita ystäviä. Ei meidän suurta hetkeä voi ystävän kateus pilata. Ymmärretään, koska rakkaus tekee meistä vahvoja, eikä loukkaannuta, koska toisella on vielä pahempi olo. Ollaan hienotunteisia hössöttäessämme ja keskustellaan avoimesti ystävien kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now