Jump to content
Naimisiin.info

Kihlajaiset?


Illuusia

Recommended Posts

Me mentiin kihloihin juhannuksena ja kerrottiin siitä kaikille lehti-ilmoituksella juhannuksen jälkeisenä tiistaina. Toki oltiin itse jo silloin Kyproksella.  ;D

Meidän suvussa ei ole kukaan koskaan pitänyt sen suurempia kihlajaisia. Mulle olisi hyvin riittänyt mummojen, kummien ja muiden lähimpien sukulaisten kahvittaminen ja baari-ilta kavereiden kanssa. Sulhon suvussa kihlajaisia on kuitenkin perinteisesti juhlittu lähes yhtä isosti kuin häitä. Eli laitetiin sitten lehteen kutsu ja juhlittiin anoppilassa melkein sadan hengen voimin. Valokuvia otettiin vain anoppilan puutarhassa, mutta monta onnistunutta otosta sielläkin sai. Hyvät juhlat ne oli, ei siinä mitään  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me kihlauduttiin aprillipäivänä, eikä vielä olla kuin muutamalle mun kaverille kerrottu. Kummankaan vanhemmat ei esim. tiedä. Ajateltiin kertoa vanhemmilla viikonloppuna kun heitä nähdään, alunperin piti kertoa mun vanhemmille jo tänään, mutta meillä on sormukset kaiverruksessa niin halutaan odottaa.

Mutta miten muille sukulaisille, kummeille, isovanhemmille ym.?

Me ajateltiin laittaa kortit, joissa on latinankielinen lause: "NUNC SCIO QUID SIT AMOR", joka tarkoittaa, että: "Nyt tiedän mitä rakkaus on" ja sit kuva ja päiväys ja molempien nimet. Onko ihan tyhmä idea tuollaiset kortit?

Link to comment
Share on other sites

Me mentiin kihloihin äitini enon mökillä keskisuomessa, ihanana elokuisena iltapäivänä   :-X

Oltiin aikaisemmin ostettu sormukset ja sovittu päivämäärä siksi päiväksi.

Äidin enon mökille (alueella monta mökkiä) oli menossa meidän lähisukua vähän enemmänkin kyseisenä viikonloppuna kun oli venetsialaiset.

Minun siskoni miehensä kanssa tiesi ainoastaan tulevasta kihlauksesta ja auttoivat vähän juonimaan.

Käytiin 30 km päässä kaupungilla ostamassa frödingen pakastekakkuja kaksi kappaletta, kuoharia, konjakkia ja likööriä sekä lapsille limpparia....kakut sai sulaa rauhassa auton takakontissa.

Iltapäivällä sitten ilmoitimme mieheni kanssa että siihen ja siihen aikaan saa tulla "meidän" mökkiin iltapäiväkahville että me vuorostaan tarjoamme sen nyt tänään.

Sornukset vaihdoimme kahdestaan ihanan järven rannalla suukotellen ja sitten kahvin keittoon.

Oli siinä äiti,isä ja muut sukulaiset ihmeissään kun marssivat jonossa mökille ja mies olikin heitä vastassa tarjottimen kanssa jossa oli miehille konjakkia ja naisille likööriä   :)

Mies virnuili vaan ja tarjoili juomia ja kehotti astumaan sisään...

Ihmetys aina vaan kasvoi kun tulivat mökkiin sisälle ja näkivät suklaa ja mansikkakakun pöydällä kahvikuppien vieressä  :)

Mies vaan sanoi että ajateltiin tarjota vähän parempaa kuin te muut olette tarjoilleet... :D

Ja kun sitten paljastettiin että ollaan juuri vaihdettu kihlat niin voi sitä riemua ja kyyneleitä mitä se sai aikaiseksi  :)

Sitten juhlittiinkin koko ilta ja yö isolla porukalla! Ikimuistoinen ilta   :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Me mentiin kihloihin ihan kahdestaan, kosinta tuli puolen yön aikaan kun mies ei malttanut odottaa seuraavaan päivään  ;D

Tekstiviestillä ilmoitettiin runon muodossa, ja samalla kutsuttiin lähimmät ihmiset kihlajaisjuhliin jotka pidetään noin viikko kihlautumisesta, ja ihan vaan sen vuoksi että vanhemmat ei ole tavanneet toisiaan.

Ei ole tarkoitus mitään lahoja saada tms, kunhan saadaan lähin suku yhteen.

Täytyy varmaan jo henkisesti valmistautua juhliin, oma perheeni oli vierailulla myöhemmin samana päivänä kun ilmoitettiin, ja voi sitä hössötystä  :o

On sitten jo puolet häistä suunniteltu valmiiksi  ;)

Miehen äiti kun jo itki puhelimessa tiedon saatuaan, niin saa nähdä kun pääseevät laittamaan viisaat päänsä yhteen...

No, ainakin tajuttiin molemmat kertaheitolla että ollaan todella menossa naimisiin, niin uusi juttu ettei vielä ollut asiaa sisäistänyt vaikka on puhuttu asiasta jo jonkin aikaa.

Hullulta vaan tuntuu että häihin on reilusti yli vuosi aikaa ja kaikki on sitä mieltä että nyt pitää samantien alkaa suunnitella ja varailla kirkkoa ja juhlapaikkaa, kun itse olin ajatellut etten hössötä ja otetaan ainakin syksyyn saakka ihan rauhallisesti.

Sisko meinaa jo katsella mulle hääpukuakin kun lähtee tänään Tallinnaan, ja ostella kuulema kaikkia "pieniä valkoisia juttuja"  ;D

Link to comment
Share on other sites

Hih.. meillä onkin jännät paikat, kun tuo kihlautuminen on vasta edessä... sormukset meinaan tulee vasta perjantaina hakuun. Ihan kahdestaan vietetään perjantai, käydään syömässä, pukeudutaan hieman paremmin, ehkä saunotaan ja tuijotellaan toisiamme ja sormuksiamme koko illan. Lauantaina tuleekin sitten vieraita, ne ei tosin tiedä miksi ne on kutsuttu kahville. Luulen tosin että sulhasen äiti taitaa aavistella jotain, kun kysyi että "pitääkö panna iltapuku päälle?"

Link to comment
Share on other sites

Mitä kaikkia ihania ja erilaisia tapoja juhlistaa ja juhlia kihlajaisia on teillä ollut?

Oletteko vain menneet kihloihin kaksin?

Käyneet kihlajaismatkalla?

Järjestäneet kunnon kihlajaisjuhlat?

Miten olette ilmoitelleet sukulaisille?

Mies kosi uutena vuotena rakettien räiskyessä taivaalla, tuona hetkenä olimme kaksin. Tammikuun lopulla lähdimme thaimaaseen kahdeksi viikoksi ja tuosta tuli samalla meidän kihlajaismatkamme, vaikka se oli varattu jo kauan ennen kosintaa.

Miehen vanhemmille ilmoitimme heti päivällä (kosinta siis keskiyöllä, kun vuosi vaihtui) sairaalassa jossa appi oli silloin hoidettavana (olipahan hoitajia lähellä jos olisi oikein kovasti ottanut sydämestä ;D)

Omille vanhemmilleni ilmoitin päivä-pari myöhemmin kun en malttanut olla kertomatta.menimme loppiaisena käymään siellä.

Kihlajaiset järjestimme 25.3-07 ja sinne kutsuimme sukulaisia ja perheemme. Melkein kaikki pääsivätkin tulemaan.(pari sairastui) Tarjolla oli syötävää ja juotavaa...ja jos kukaan vinkeistä ymmärsi niin paljastimme, että häätkin on tulossa ...(vaikka veljenpoikani olikin skeptinen asian suhteen ::))

Pääosin sukulaiset kuulivat kihlauksestamme puskaradion kautta... ;D ;D ;D

Kumpikin meistä ollut aiemminkin "kihloissa" vailla sen suurempaa merkitystä ja nyt kun kummatkin haluavat naimisiin niin oli vaan sopivaa juhlistaa sitä läheisten kanssa. :) ja toivottavasti samat henkilöt tulevat todistamaan avioon astumistammekin... Kyllähän niitä uteluita siis tuli, että "millos häät" johon annoimme ympäripyöreitä vastauksia, koska mieheni ei vielä halunnut paljastaa päivämäärää, ja se voi vielä muuttua jos perheenlisäys ilmoittaa tulostaan ennen häitä...siinä toinen syy miksei kerrottu VIELÄ...

Link to comment
Share on other sites

Mies kosi ja sormukset käytiin yhdessä ostamassa. Taidettiin pari päivää olla ne kädessä ilman, että kukaan huomasi  :) Muistan kyllä äitini reaktion kun vihdoin tajusi, pelkästään iloinen hän siis oli, mutta aivan puulla päähän lyöty.

Minun vanhempani veivät meidät sitten syömään, muita "juhlallisuuksia" ei ollut. Astetta hienompi lahjakin saatin heiltä.

Miehen vanhemmat/muut sukulaiset eivät asiaa mitenkään huomioineet, en muista että olisivat edes onnitelleet.

Link to comment
Share on other sites

Me haluttaisiin juhlia kihlautumista kahdestaan jotenkin, tehdä jotakin arkipäivästä poikkeavaa. Oltiin jo ostettu liput yhdelle tulevalle keikalle, joten tuossa sormusten oston lomassa kun pähkäiltiin mitä tehtäisiin, keksittiin että voitaisiin viettää kihlajaisia tuona keikkailtana. Varattiin upea poreammeellinen hotellihuone valmiiksi, eli suunnitelmissa on nauttia hotellihuoneesta, käydä ravintolassa, keikalla ja palata sen jälkeen nauttimaan hotellihuoneesta.. ;)

Nyt vaan jännätään sitä, saadaanko sulhon sormus valmiiksi ko. päivään mennessä.  ;D

Siitä muutaman päivän päähän aiotaan sitten järkätä meidän vanhemmat tapaamaan toisensa ensimmäistä kertaa (virallisesti), pyydetään niitä ravintolaan meidän kanssa ja paljastetaan uutinen sitten. Kavereille taitaa lähteä kuvaviestiä, mutta sen kummemmin tuskin juhlitaan, onhan ne häät kuitenkin jo reilun vuoden päästä!  :-X

-edit-

Tänään varmistui, että sormus valmistuu ajoissa!  :-X

Link to comment
Share on other sites

Meillä jäi valitettavasti kihlajaisten järjestäminen kokonaan väliin lähipiirin reaktioista johtuen. Oma isäni kysäisi kauniisti uutisen kerrottuani, että kenenkäs kanssa tällä kertaa kihlauduin. (Olin toki aiemmin ollut kihloissa eri miehen kanssa, joskin kihlaus purettiin ja suhde päättyi kovasta yrityksestä huolimatta. Tulevan sulhoni kanssa olin puolestaan jo asunut yhdessä viitisen kuukautta kihlapäivänä, joten olisi kuvitellut isäni tietävän ja tuntevan kihlattuni... Ehkä kyse oli huonosta huumorista, mutta silloin ei kyllä naurattanut  :-/)

Tuleva anoppi puolestaan pohti nopeaa toimintaamme (kaikki on niin kovin suhteellista..) ja samoja epäilyksiä saimme kuulla myös minun ystäviltäni. Em. syistä emme oikein tunteneet tarvetta juhlia kihloja. Lähipiirin reaktioita peläten siirsimme myös elokuulle 2007 suunnitellut häämme kesälle 2008. Eli se niistä kihlajaisista, toivottavasti suhtautuminen avioitumiseemme on suopeampaa...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Olimme tuolloin tre:lla (tekemässä remonttia uudessa asunnossamme), kun menimme kihloihin. Kerroimme erikseen molempien vanhemmille, kun tulimme takaisin tre:lta.

Tuon toisen puoliskon vanhemmat eivät asiaan sen kummemmin reagoineet. Onnittelivat vaan ja ostivat pullon kuohuvaa ihan perheen kesken.

Omat vanhempani kutsuivat meidät seuraavana päivänä kotiinsa, jossa heillä oli järjestettynä kakkukahvit ja kakun lisäksi vaikka mitä muuta tarjoiltavaa. He antoivat meille myös ihanat tinaiset kynttilänjalat, johon kaiverruttivat jälkeenpäin nimikirjaimemme.

Nyt kun kihlautumisesta ja uutisen ilmoittamisesta eri tahoille on kulunut jo vähän aikaa, on lahjoja tullut aina silloin tällöin. Minusta ihan mukavaa, varsinkin kun ollaan muuttamassa uuteen asuntoon ja puutelistalla on vaikka mitä.

Mitään sen kummempia perheiden/ suvun välisiä juhlia ei olla pidetty, kun ei nähty sitä välttämättömäksi :)

Link to comment
Share on other sites

Me mentiin kihloihin vuoden kuluttua ensitapaamisesta. Ja kosinta tapahtui vielä samassa paikassa, missä ensi kerran tavattiin!  :) Ihan kahdestaan juhlittiin, ja sukulaisille & tutuille ilmoitimme seuraavana päivänä. Ei siis järjestetty mitään kihlajaisia.

Kun ilmoitimme kihlauksesta yhdelle siskoistani, niin hän sanoi, että sama täällä. He olivat kihlautuneet viisi päivää ennen meitä, mutta eivät ilmoitelleet mitään aikaisemmin. Ei sentäs ihan sama kihlapäivä sattunut!  :D

Link to comment
Share on other sites

kihloihin mentiin salaa, eikä haluttu mitään hössötystä, vain toisemme  :-X

Äidille ja mummolle asia valkeni melkein heti, valitettavasti. Saimme mummolta todella "romanttisen" saarnan siitä kuinka olin nyt pilannut elämäni menemällä kihloihin.... :-/

Äiti oli onneksi iloinen kihlautumisestamme...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Itse olin suunnitellut ja kertonut myös miehelle, miten minua tulee kosia :)

Minua tulee kosia niin, että yllätyn, eli minä en saa aavistaa mitä tuleman pitää.

Mutta...

Olen tässä nyt jo jonkin aikaa puhunut vain ja ainoastaan kosinnasta, kihlautumisesta ja suunnittelen kovaa vauhta häitä...eikä kosintaa siis ole vielä edes kuulunut :)

Otin tänään puheeksi sen, että kun tilanne nyt on, mikä on (eli ei hän kykene kosimaan niin että yllätyn, sillä TIEDÄN, että hän kosii hetkenä, minä hyvänsä) niin mitäpäs jos hän nyt vain paljastaisi minulla kihlautumispäivän. Näin lähinnä siksi, että saan kihlajaiskutsut menemään oikeaan aikaan.

Sovittiin siis periaatteessa nyt yhdessä, että kihlajaisjuhlat vietetään 30.6.2007, jota ennen mies minua kosii.

Eli nyt vain odottelen kosintaa muutaman viikon, jonka aikana se tulla tupsahtaa   :-X

Ei kovinkaan romanttista (lähinnä järkevää), mutta katsotaan mitä mies saa aikaan...voihan se tilanne sitten vielä yllättää :)

Juhlimme aamupäivän kera n 30 sukulaisen ja illan juhlimme noin 20 ystävän läsnäollessa. Tilaisuus pidetään kotonamme, pannaan pöytä vieraille koreaksi ja nautitaan :)

Link to comment
Share on other sites

Mies kosi vapunaattona, tasan vuosi ensitapaamisestamme. Sormukset saamme ensi viikolla palattuani ulkomailta. Toivottavasti omani on sopiva, että pääsee heti käyttöön eikä tarvitse odotella pienennyksestä...

Kihlajaiskahvit perheiden kesken on odotettavissa ensi kuun puolivälissä. Sen kummemmin emme ole ajatelleet juhlistaa kihlaustamme, kaverien kanssa juhlimme ehkä tupareiden yhteydessä.

Link to comment
Share on other sites

Kihloihin mentiin kun minä "pienessä" humalatilassa kosin polvillaan miestäni parvekkeella. Oltiin alkuilta kuunneltu yhteisiä kappaleitamme, juotu viiniä ja pidetty toisiamme hyvänä  ::) Puolivuotta olimme eteenkin minun puolestani käyneet keskustelua naimisiin menosta ja sopineetkin jo päivän minä kihlaudumme. Asia rupesi tuntumaan hieman typerältä ja ennalta suunniteltuta, joten asiaan piti saada muutos ;) Rakastan sen verran hyvän itsetunnon omaavan uroksta ettei naisen "ryömiminen" häntä haitannuyt :P Seuraava aamuna hän vielä varmisti että oli tosissaan. Juhlittiin vanhempieni luona lähimpieni sukulaisteni ja kavereiden kanssa. Sulhon suvusta ei tullut kukaan paikalle, osin pitkien välimatkojen takia  :-/ (olen mm. tavannut anoppini vain kerran, ettei kauheasti olla yhteydessä sinne suuntaan) tästä tulee nyt vajaa kaksi vuotta ja häät ovat 2,5kk kuluttua, toivottavasti edes silloin saamme sulhon sukua paikalle :-[ :-?

Link to comment
Share on other sites

Kihlautumista seuraavana päivänä kävimme sulhasen vanhempien ja sisarusten kanssa ravintolassa syömässä (minun vanhemmat asuvat kauempana, joten eivät olleet mukana). Kuukausi kihlautumisen jälkeen tarjosimme kihlajaiskahvit sukulaisille, tällöin kävi muutamia kymmeniä vieraita. Kihlajaistemme vuosipäivää sitten juhlistimme ulkomaan matkalla.

Link to comment
Share on other sites

Varsinaisia kihlajaisia tuskin järjestämme, mutta sulhon äidin ja sisarusten kanssa tuli juhlittua virallisena kihlapäivänä samalla, kun juhlittiin anopin syntymäpäiviä ja minun sukuni taas tulee muutenkin kahville kuun vaihteessa, niin eiköhän siitä jonkinmoiset kihlajaisjuhlat synny. Olimme  kosineet jo molemmat toisiamme useampaan kertaan ennen kuin saimme päätettyä kihlajaispäivän. Saimme kuitenkin sormukset jo viikko ennen virallista päivää, joten pidimme "harjoittelu"mielessä sormuksia jo etukäteen. Kerroimme myös molempien lähimmille asiasta jo etukäteen. :-X :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...