maijaK

Listataanpas tähän vastoinkäymisiä

239 posts in this topic

Siis asioita, jotka eivät ole menneet ihan putkeen häiden valmisteluissa tai joiden eteen on tarvinnut nähdä erityisen paljon vaivaa. Tässä meidän:

-Kuvaaja oli varannut kuvauksen tuntia liian aikaiseksi. Ei saanut siirrettyä kuin puoli tuntia eteen päin joten nyt kova kiire kampaajalta kuvaukseen.

- Ensimmäin koekampaaja rikkoin huntuni

-toinen koekampaajani jäi sairaslomalle koekampauksen jälkeen (ei suínkaan kyllä sen takia)

- kanttori teki valehtelematta 30 virhettä häämarsseissa harjoituksissa

- käyttämääni hiusväriä ei löytynyt mistään kampaajalta. Pitkän kierroksen jälkeen löytyi, mutta jouduin maksamaan siitä ihan käsittämättömän hinnan ???

- kukkakauppias hävitti tilaukseni

- Kutsuja tulostaessa tekstissä oli kirjoitusvirhe

- haluamamme pappi on lomalla ja toisiksi mieluisin vaihtoehto sairaslomalla.

- vajaa viikkoa ennen hääpäivää ilmoittautuu 2 vierasta lisää (toista ei ole kutsuttu ja toinen ilmoitti jo aiemmin ettei tule) ja kaksi muuta peruu. Ja näistä saimme sattumalta tietää, kun vanhemmat soittivat muuten vaan kyseisiin paikkoihin. Muuten olisinevat tulleet yllätyksenä. Ja ei kun istumajärjestys uusiksi.

-sormuksen piti tulla jo, mutta eipä ole vieläkään perillä. Ja häihin aikaa siis muutama päivä.

Tässäpä nämä, mitkä aluksi mieleen tulevat. Varmaanhan näitä on tuplastikin enemmän.

Ja morsian pysyy viilipyttynä. Mikäänhän ei koskaan mene sen helpoimman kautta. Sen on  jo tässä vaiheessa oppinut.

Mutta mitenkäs teillä?

edit. Siistin ketjusta toimimattomat hymiöt yms. -Trio-

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ystäväni halusi ehdottomasti tehdä minulle häämeikin. Koska hänellä oli asiasta lähes professionaalia kokemusta ja hän oli meikannut minua ennenkin, suostuin ilomielin, säästyisinpä yhdeltä stressin aiheelta...

En hirveästi tiirannut peiliin meikin tekovaiheessa, mutta lopputulos oli kaaaaamea!!! Niin järkkyä luomivärien yhdistelmää en ollut ennen nähnyt... Reippaasti kirkasta vihreää... Vaaleaihoiselle blondiinille.

Ilmeisesti shokin ja kiltteyden yhdistelmä sai minut pysymään hiljaa. Onneksi vihkiäiset olivat pienimuotoiset ja hääkuvat mustavalkoiset joten kabaree-lajityypin silmämeikkini ei levinnyt hirveän laajaan tietoisuuteen.  

Siksipä suosittelen ammattilaisia kaikissa asioissa kaikkina hetkinä kaikkiin tehtäviin.

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites
...kabaree-lajityypin silmämeikkini ei levinnyt hirveän laajaan tietoisuuteen.  

Meillä ei sen kummempia ongelmia;

- ensimmäinen pitopalvelun pitäjän burnout-lomalle

- hääpukuni ompelijalla hutera käsitys ajasta, mekkoa korjataan vielä kerran  

- yllätysvieraita, jotka eivät enää ole yllätyksiä, mutta eivät olleet meidän vieraslistassa

Että sellaista pientä säätöä koko ajan, tällä hetkellä kyllä huomaa että "Suomi on kiinni" - vaikuttaa siltä ettei keneltäkään saa vastausta kysymyksiin. Olen kanttoria yritänyt saada kiinni viikon verran  

Kyllä meille häät tulee, ei hätää  

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä hääyöpaikka vaihtui reilun viikon varoitusajalla. Sviitti oli siis varattu jo reilusti ennen häitä, mutta sitten reilua viikkoa ennen häitä soittivat, että olivatkin vuokranneet koko kartanon sille viikonlopulle, että emme voikaan tulla... He taas olivat tienneet tästä toisesta varauksesta jo useamman kuukauden, mutta eivät olleet muistaneet ilmoittaa meille! Niinpä romanttinen kartano vaihtui hotelliin rautatieaseman lähellä. No, ei se nyt hirveästi haitannut ja palvelu tässä keskusta hotellissa oli loistavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä muutama pieleen mennyt asia itse häissä:

1. Pitopalvelu mokaili, vaikka vieraat eivät onneksi sitä huomanneetkaan. Pöydästä puuttui italiansalaatti. Hääkakun piti olla mansikkakermakakku, mutta olikin hedelmäkermakakku. Rääppiäispöytään piti viedä kaikki jäljellä olevat ruuat, mutta piimäjuustoa, laatikoita ja porsaanfilettä ei näkynyt missään. Menivät varmaan henkilökunnan omiin jääkaappeihin. Ruoka rääppiäispöydästä loppui kesken, vaikka olimme tilanneet neljä ylimääräistä annosta. Näiden töppäilyjen takia saimme alennusta hinnasta, mikä olikin ihan aiheellista. Kannattaa sopia kaikki kirjallisena ja huomauttaa pielessä olevista asioista heti hääpaikalla, eikä ruveta ihmettelemään vasta jälkeenpäin.

2. Häämarssista (kirkosta lähtiessä) soitettiin väärä osio. Tilasin kanttorilta Elgarin Pomp and Circumstancen, josta hän soitti hitaan hautajaisiin sopivan pätkän. Tarkoitin nopeampaa kohtaa teoksesta, mutta oma moka, kun en selittänyt puhelimessa riittävän tarkasti.

3. Appiukko oli säilyttänyt isoa 1,5 litran kuoharipulloa noin viisi vuotta jotain 'tärkeää' tilaisuutta varten. Neste oli muuttunut ruskeaksi. Vinkiksi muille: kuohuviinit eivät kestä kauaa, joten niitä ei kannata säilöä.

4. Booli meinasi loppua kesken.

5. Olin paniikissa, kun en päässyt koekampaukseen. Huoli oli lopulta ihan turha, sillä kampauksesta tuli upea.

6. Pöytäkohtaisen paikkajärjestyksen puuttuminen häiritsi muutamia vieraita. Esim. yksi vanhempi pariskunta joutui istumaan kovaäänisen nuorisoporukan pöydässä.

7. Hääkimpun ruusut olivat liian nuppuisia. Avonaisemmat olisivat olleet kauniimpia, mutta silloin riskinä olisi ollut terälehtien putoileminen.

8. Osa vieraista perui viime hetkellä, osa ilmoittautui viime tipassa. Onneksi olimme varanneet pitopalvelun muutamalle ylimääräiselle henkilölle ja varautuneet ylimääräisiin paikkoihin.

9. Orkesteri ei osannut soittaa hidasta valssia, vaan veteli sen nopean tahtiin.

10. Valokuvauksiin oli varattu liikaa aikaa: tunti studiokuvauksiin ja tunti ulkokuviin. Todellisuudessa studiokuvat otettiin puolessa tunnissa ja ulkokuvat 20 minuutissa. Parempi näin päin.

11. Kävelimme kirkossa alttarille liian vauhdikkaasti. Pappi muistutti monta kertaa, että käytävä on yllättävän lyhyt, mutta jännitys sai meidät kiiruhtamaan pikavauhtia kohti alttaria. Muistakaa siis kävellä hitaasti.

Tässä asioita, jotka menivät pieleen häissämme. Onneksi mitään suurempaa katastrofia ei tullut, vaan juhlat sujuivat ihan suunnitelmien mukaan iloisissa merkeissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tähän mennessä tapahtunutta:

Juhlapaikan omistaja vaihtui kuukautta ennen häitä. Emme saaneetkaan sovittuja astioita 100 hengelle juhlapaikan kautta

Häihin aikaa 1,5 viikkoa, pappi on lomalla eikä vastaa puhelimeen. Toivottavasti saapuu paikalle hääpäivänä...

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

18 päivää häihin ja sulhasen puku ei ole sovi enää.. onneksemme vuokraamalla saadaan puku, mutta millainen - se on vielä auki. (Vinkeiksi muille morsmaikuille: lopettakaa ruoan laitto ja leipominen... jälkimmäistä olen tehnyt peräti 4 kertaa viimeisen vuoden aikana, mutta kotiruoka maistuu liian hyvälle)

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Karmeeta luettavaa :-/.... Apua... Tämä olisi ollut varmaan syytä hypätä ohi, mutta uteliaisuus voitti.

Meillä olisi häät nyt vajaan kuukauden päästä ja sanotaan, että olen yli puoli vuotta miettinyt kaikkia niitä asioita, jotka voi mennä pieleen... ??? (Kattoiko kukaan telkusta sitä häähullut ohjelmaa...?)

Meilläkin on ollut nyt hiukan pieniä ongelmia:

Pitopalvelu on vaihtunut kolmekertaa: Ensimmäinen ei sitten kyennytkään tarjoamaan 600:lle vieraalle ruokaa, toinen sairastui vakavasti ja nyt kolmas saatiin....

häämatka peruuntui samalla kun veljeni häätkin peruuntui (olimme suunnitelleet nelistään lähtevämme matkalle) nyt on onneksi uusi kohde!

kutsuja tulostaessa printteri todella kovilla, ja monen montakertaa jumissa. Pieni, mutta kelju homma...

Ja eilen pelästyin todella pahasti, tuli jo melkein itku: Menin lääkärille kovien vatsakipujen johdosta (Naiselliset vaivat) Lääkäri otti monen monta verikoetta ja niitä odotellessa joku harjoittelija tyttö tuli kertomaan, että minulla epäillään olevan umpisuolen kanssa ongelmia.... siinä sängyssä kelaisilin sitten, että nyt menee polttarit mönkään  >:((Niitä odotan tosi kovasti, koska kaverit suunnitelleet niitä puoli vuotta) ja sairaslomaa monta viikkoa.. Ette usko mikä tunne!!! No onneksi ei umppari sitten ollutkaan, oli vain tavallista pahemmat kuukautiskivut ja nyt sopivilla kipulääkkeillä nekin hälvenneet!!

;D

Että tämmöistä, mutta toivotaan, ettei tähän ketjuun enää tarvitse vastoinkäymisiä kirjoittaa!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä valokuuvaaja vaihdettiin kaksi viikkoa ennen häitä kun tajusimme, ettei edellinen ollut lainkaan kiinnostunut koko tehtävästä. Onneksi saimme loistavan kuvaajan tilalle.

Kampaaja, johon olin vartavasten käynyt tutustumassa ja jonka kanssa kampausta oli suunniteltu vaihtoi kampaamoa viikkoa ennen häitä ja sain sitten täysin tuntemattoman ihmisen tekemään hääkampaukseni. Onneksi hän oli taitava ja mukava.

Huomasimme jälkeenpäin, että ruotsinkielisissä kutsuissa ei mainittu paikkaa lainkaan. Ei edes kaupunkia.

Sormus oli hiottu aivan toisella tavalla kuin mistä sovimme. Uusi pinta saatiin juuri sopivasti ennen häitä.

Edellisenä iltana ennen häitä laitoimme juhlapaikan valmiiksi ja asettelin hienosti joka pöytään kukkakimpun maljakkoon. Kolme maljakoista olivat auttamattomasti liian pieniä ja kun vihkimisen jälkeen saavuimme juhlapaikkaan oli kolme kimmpua nuupahtanut aivan täydellisesti imettyään kaiken veden varmaan jo edellisenä iltana.

Kun ylimmän kakun ylin kerros putosi pöytäliinalle, pitopalvelun täti nosti sen takaisin ja lyttäsi vielä kunnolla, ettei putoisi toista kertaa. Ehkä olisi voinut mieluummin viedä kokonaan pois...

Eipä sen vakavampia...  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en edes jaksa listaa kaikkea mitä tässä matkan varrella on sattunut ja tapahtunut. Olen oppinut sen, että ei kannata lähteä havittelemaan kuuta taivaalta ja yksinkertaisimmin konsteinkin selviää. Isoista asioista ei ole kysymys, mutta esim. molemmat sekä puku että sormus eivät vastanneet tilattua. Pukuasia korjaantui ja sormusta korjataan parhaillaan. Saa nähdä onnistuuko. Turhaa stressiä vaan syntynyt..  :-[

Share this post


Link to post
Share on other sites

En enää edes muista kaikkia vastoinkäymisiä ja töppäyksiä. Nämä nyt tulevat mieleen:

1. Ranskan kielisessä kutsussa oli kirjoitusvirhe ja ranskan kielisessä kiitoskortissa oli väärä hääpäivä (22.3.2003 kun häät pidettiin helmikuussa).

2. Haaveilin siitä, että koristeena olisi paljon muraattia, niinpä keräsimme sitä aivan kamalasti, pakattiin laatikkoon ja tuotiin Suomeen ne Belgiasta. Sitten laitettiin ne veteen viikoksi. Ne haisivat aivan kamalilta ja sain pestä ja viruttaa niitä tosi kauan. Lopulta me ei edes käytetty niitä, sillä ne eivät kuitenkaan sopineet pöytiin kuten olin visioinut.

3. Hääpäivänä mä unohdin korut kotiin ja jouduin lainaamaan mun äidin koruja.

4. Stay-up paketissa olikin vain yksi sukka (tai sitten se mystisesti katosi, sillä sitä ei löytynyt mistään), onneksi oli vara pakkaus.

5. Kaksi viikkoa ennen häitä vierasmäärä lisääntyi 4:llä. Aluksi se aiheutti kovasti stressiä, sillä emme olleet varmoja jos kaikki mahtuisivat syömään. Oltiin kuitenkin onnellisia, että mieheni siskot ja heidän lapset pääsevät mukaan. Ja hyvin kaikki mahtuivat.

6. Ostin halvalla kengät ja lopulta tulin siihen tulokseen, että ne ovat liian rumat ja ostin uudet todella kauniit kengät hyvällä hinnalla. Sunnuntaina heitin vanhat kengät roskikseen (olivat vain 10 e).

7. Ranskankielisessä juhlaohjelmassa oli vielä otteita meidän nettisivuilta, kuten: alla olevassa.... (eikä kuvaa ole). Suomenkielisessä ohjelmassa oli pari kirjoitusvirhettä. Muutenkin ohjelmat tehttiin kamalalla vauhdilla, koska olin unohtanut tekemäni tekstit Belgiaan.

8. Leipomo, josta kakku tilattiin unohti kuinka sen tulisi koristella. Mun siskon avomies (kokki) sanoi heille sitten, että heittäkää siihen kaikenlaista, me sitten otetaan siitä pois ylimääräiset  :o. No voitte arvata mitä mä ajattelin kun meitä vihittiin. Kakku oli kuitenkin oikein kaunis eikä vaatinut korjailua. Mä lisäsin siihen silkkikukat ja lopputuloksen voitte nähdä hääpäiväkertomuksestani.

Mun mielestä me säästyttiin tosi monista töppäyksistä ennen häitä, mutta hääpäivänä sitten tapahtui vaikka mitä. Mutta se on sitten oma tarina se.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aika pelottavalta kuulostaa. Meillä ei ainakaan toistaiseksi tapahtunut mitään pahempia töppäilyä, mutta häihin onkin vielä aikaa kolme viikkoa.

Yksi asia kuitenkin vähän painaa hermotuttaa. Mun äiti ja anoppi saavat jatkuvasti uusia ideoita tarjoiluihin ym. ja me joudutaan niitä jatkuvasti torpedoimaan sulhasen kanssa. Anoppi varsinkin vielä pahoittaa mielensä, kun emme innostu kaikista hänen ajatuksistaan. Ihmeellistä, mikä muut haluavat hössöttää, kun me taas haluttaisiin rauhassa valmistautua tärkeään päivään...  

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän vastoinkäymiset ennen häitä, OSA 1.

kotipitäjäni ainoa juhlapaikka (lukuunottamatta kouluja ja nuorisoseuroja) ilmoitti helmikuussa kirjeellä, että samaan aikaan samaan paikkaan on varattu (meidän varauksen jälkeen) myös toinen hääjuhla ja että varsinaiseksi juhlapaikaksi varattu tanssisali tullaan jakamaan sermeillä kahden hääpoppoon kesken! Olimme varanneet tilan marraskuussa ja meillä oli kirjallinen sopimus koko tilan käyttämisestä... jos siis olisimme jaksaneet riidellä asiasta, olisimme luonnollisesti voittaneet kiistan, mutta eipä ollut juuri enää fiiliksiä järjestää juhlia näin tökerön palvelun jälkeen. Meille mm. ehdotettiin, että pienentäisimme 100 hengen häitämme 20 hengen juhliksi, jolloin mahtuisimme samassa pihassa olevaan hirsimökkiin...

Seuraavaksi ajattelimme järjestää häät laskettelukeskuksen pihalle rakennettussa isossa hirsimajassa. Maja oli vielä helmikuussa pahasti rakennusvaiheessa, mutta omistaja lupasi kaiken olevan kunnossa elokuussa. Laskettelurinne ja piha oli puhe siistiä ja tilat laittaa valmiiksi juuri tällaisia kesän perhejuhlia ajatellen. Sovimme helmikuussa, että vuokraamme tilat koko viikonlopuksi. Omistajan piti palata pikimmiten asiaan tehden kirjallinen sopimus. Hän ei koskaan soittanut... ja kun minä yritin soittaa, hän oli aina liian kiireinen juttelemaan ja lopulta löi kahdesti luurin korvaan?! Viikko sitten, kun kävimme huvin vuoksi katsomassa rakennusta, oli se edelleen pahasti keskeneräinen.

Nyt siis järjestämme häät lapsuudenkotini pihalla ja kunnostetussa elosuojassa... aivan loistava idea. Toki teettää töitä enemmän, mutta saammepahan juuri sellaiset puitteet, mitä haluammekin.

Pitopalvelun valinta oli helvetillistä. Ensimmäiset tarjoukset olivat hintaluokkaa 50 e/hlö... vaikka pyysimme ihan perinteistä yhden lämpimän ruoan menua. Onneksi lopulta löysimme mainion pitopalvelun mainioon hintaan.

Kutsukorttien valinta oli vaikeaa (koska itse tein siitä niin hankalaa), kiersin askarteluliikkeitä useana päivänä ja kun lopulta löysin mieleisen korttipohjan, niitä ei ollut myynnissä kuin 25 kpl, koska kyseisen mallin valmistus oli lopetettu! Tämänkin asian olin kysynyt myyjältä ennen päätöstä ja kaikkia malleja piti olla saatavilla... noh, kutsut tuli tehtyä, tosin hieman erilaisena, mitä olin suunnitellut.

Humoristinen juhlaohjesääntö, jonka lähetimme kutsun mukana, ei ole mennyt kaikkien vieraiden jakeluun ja nytpä sitten kauhulla odotammekin, että kuinkahan monta hopeahaarukkaa meille lahjoitetaan... Olen kirjoittanut aiheesta Häävalmistelut -palstalle otsikolla "Väärinymmärretty juhlaohjesääntö".

Viimeiset vastoinkäymiset sattuivat eilen hääpukuliikkeessä. Pukuni piti olla eilen valmiina noudettavaksi. Ajoimme liikkeeseen 120 km matkan ja kun pääsimme perille myyjä ja ompelija sössöttivät, että pukuani ei löydy mistään... valitettavasti! Olin saada sydärin ja raivokkaasti keskusteltuamme hetken, ompelija muisti, että puku on hänellä kotona ommeltavana. Ompelija lähti siis kotiinsa ompelemaan pukuani valmiiksi ja odottelimme häntä muutaman tunnin. Pukuni saatiin mittoihin sopivaksi, mutta joudun vielä kerran ajamaan tuon 120 km matkan edestakaisin, koska pukuni joudutaan silittämään... bensakorvauksia odotellessa...

Sulhasen vuokrasaketti oli kuin säkki hänen päällään... Mies kun on mennyt laihtumaan 6 kg vuokraamisen jälkeen. Onneksi liikkeestä löytyi myös pienempi koko.

Mitähän kaikkea sitä vielä sopiikaan odotella tapahtuvaksi?

Karo, soon to be bridezilla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aikaisemmin jo muistelin pikku vastoinkäymisiä, mutta mikään niistä ei itse asiassa harmita enää. Sitä vastoin unohdin kokonaan kertoa siitä mikä edelleen käy harmittamaan aika ajoin. (Kuten nyt, jostain syystä)

Bm ja kaaso ystävällisesti lupautuivat korjaamaan lahjamme talteen ja laittamaan sunnuntaina pöydät paikoilleen juhlapaikalla. Minä olin laittanut pakkasen varta vasten päälle siltä varalta, että ruokaa jää kovasti yli. Jos ruokaa olisi jäänyt vain jonkin verran olisin todella mielelläni halunnut viedä sen isälleni, joka maksoi häistä n. puolet ja hänen naisystävälleen, joka ei edes päässyt itse hääjuhlaan. Kuinka kävikään? Bm morsiamineen sekä eräs kaukaisempi kaveri (jolla ei koskaan ollut aikaa auttaa missään asiassa ennen kuin yllättäen pölähtikin paikalle sunnuntain siivoukseen) olivat rohmunneet kaikki jämäruoat ja kuohuviinit myös. Olivat tosin jättäneet meille juuri sen kakunpalan, joka oli kertaalleen käynyt pöytäliinalla. Huomatessani ylijääneitä ruokia tavatilassa iloisesti huomautin, että tuostahan jäi kivasti isälle ja naisystävälleen! Mutta bm:n morsian vaan ilmoitti, että bm oli varannut nuo ruoat itselleen. Aijaa  

Tälle toiselle kaverille ihmettelin mihin ruoat olivat kadonneet, mutta hän totesi, että "Me otettiin kippoja mukaan ja vietiin mennessämme. Voi kun olisit sanonut, että säkin haluat sieltä jotain"  >:( En tajunnut, että se olisi erikseen pitänyt sanoa!

En tajua, miten tällainen asia voi jäädä näin kalvamaan. Ihan itkin yhtenä iltana sitä, etten saanut vietyä isälleni mitään ja mieheni lohdutteli, että sehän on vain ruokaa... Ja se on totta, mutta jostain syystä harmittaa ihan vietävästi  

...ja kuohuviineistäkin olin toki ajatellut antaa avustajille kun niitä kerran jäi yli, mutta olisin ITSE halunnut antaa eikä niin, että sieltä on jo omat otettu.

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä luulen, että tää on vasta alkusoittoa, mutta listataan nyt jotain:

1. Unelmahääkukkani eli pionit ovat jo kukkineet ennen häitä. Tilalle otin joitain kukkia, joiden nimeä en edes muista

2. Ruiskukat ovat todennäköisesti kukkineet liian aikaisin. Tarkoituksena oli tehdä meidän maalaisajatukseen sopivia viljantähkä-ruiskukka -koristeita

3. Kanttori ei osaa soittaa haluamaani häämarssia eikä muutenkaan tunnu kovin kiinnostuneelta tehtävästään

4. Erillistä tanssilattiaa ei ehkä saadakkaan mahtumaan meidän juhlapaikkaan vaikka yhtenä valintaperusteena oli juuri se että tanssilattia järjestyy ilman pöytien siirtelyä

5. Kutsuissa å:n pallurat puuttuivat (kyseessä oli ilmeiseti joku saksalainen fontti, jonka å muistutti tavallista a:ta)

6. Luottomeikkaaja äitiyslomalla

Aika paljon on saanut kompromisseja tehdä, mutta esim. sormuksessa tämä kompromissi osoittautui alkuperäistä ajatusta paremmaksi ja toivon, että niin kävisi myös muissa asioissa. Täytyy vaan muistaa, että hyvät juhlat niistä tulee kuitenkin ja nää on niin pikkuseikkoja, jotka nyt tuntuu isoilta siksi, että on itte niin kiinni tässä touhussa.

Pitkää pinnaa muille morsioille toivottaa Tirppa  8)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on kaikki mennyt periaatteessa hyvin ja onneksi ollaan tehty kaikki mahdolliset hyvissä ajoin. Mutta nyt juuri häiden alla on sattunut lähipiirille...

Äitini piti tehdä häiden alusviikolla mm. sukkanauha, shampanjalasit, kukkakoristeet ja mulle hääkimppu. Koira puri äitiä pahasti eikä hän pysty tekemään mitään. Pahinta tässä on tietysti huoli äidin paranemisesta.

Kaasolla ja bestmanilla alkaa muutto viikonloppuna.

Isoveljeni vaimo joutuu maanantaina keisarinleikkaukseen. Toivottavasti kaikki menee hyvin. Tietoa ei ole pääseekö hän tai veljeni (joka on oikeastaan ainoa mahdollinen juontajaehdokas) häihin. Heidän kolmevuotias poikansa tulee meille hoitoon ja äiti kun ei pysty niin lähinnä minun hoitooni. (Tietysti isänikin voi auttaa)

Tämä kaikki tarkoittaa ylimääräistä stressiä. Ensisijaisesti huolta läheisistä, mutta viikonloppu menee muuttotouhuissa, vanhempien iso asunto pitää siivota, juosta ympäri kaupunkia kirkkoharjoituksista pitopalveluun ym. Ja pöytäkoristeiksi pitää etsiä jotakin kukkia jotka voi vaan laittaa pöytiin. Sulhanenkin meni lihomaan viitisen kiloa (on silti vielä normaalipainon rajoissa), mutta onneksi pukuvuokraamosta sanoivat että ehtii vielä suurentamaan tai vaihtamaan isompaan pukuun.

Onneksi mulla on ihana mies, joka rauhoittaa mua ja on ahkera. Yhdessä selvitään. Sitten pitää myös ruoskia mun laiska isäni hommiin  ;) Kaaso ja bm auttavat varmasti niin paljon kuin pystyvät.

Eikä noilla koristeilla ynnä muulla krääsällä niin väliä, mutta miten käy juhlatunnelman jos veli ja vaimo eivät pääse häihin ja jos äitikin on väsynyt ja kipeä (kivut ovat kovat vaikka syö vahvoja kipulääkkeitä)...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulihan niitä kaikenlaisia pieniä vastoinkäymisiä, mutta jotenkin kaikki kääntyi parhain päin kuitenkin!

Ehkä eniten itkua ja hammasten kiristystä ennen häitä aiheuttanut vastoinkäyminen oli se, kun alkuperäinen bändi perui 2 viikkoa ennen häitä tulonsa. No, saatiin parempi, joskin vähän kalliimpi tilalle, eli sekin hoitui kuntoon.

Ja hääkarkkien toimitus meinasi myös peruuntua yrittäjän sairastumisen vuoksi ja karkkien teko jäädä kokonaan, mutta lopulta nekin saatiin perille ja tehtyä.

Ja sitten oli varmasti hirveästi kaikkea muuta pientä, koskapa muistan että stressasin ihan hulluna ja välillä tuntui että kaikki menee mönkään - nyt sitten huomaan että en enää edes muista että mikä olisi mennyt pieleen, ehkäpä ne ei olleetkaan niin isoja asioita sitten lopulta...  

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katsotaanpa mitä muistuu mieleen...

Jouduin hääviikolla kahdeksi päiväksi sairaalaan voimakkaan raskaus(tai olisko ollut häästressi)pahoinvoinnin vuoksi. Pääsin pois torstaina kun häät oli lauantaina. En jaksanut koristella juhlapaikkaa itse niinkuin olin suunnitellut, mutta onneksi ystävät ja kaaso auttoivat. Itse häissäkin piti aika lailla keskittyä siihen että jaksaa jaloillaan. Hääkakkua en saanut alas kuin sen sulhon syöttämän lusikallisen.

Kaaso kävi kirkon alakerrassa olevassa sakastissa juuri ennen vihkimistä, kaatui portaissa ja sukkahousut repesivät. Onneksi ei tullut vammoja!

Kirkossa nurkkaan standille astetettu videokamera toimi muuten hyvin mutta ääntä ei nauhalle tullut, eli pätkä on aika tylsä, heh....

Sulho jännitti kirkon käytävää kävellessä niin että puristi käsivarrellaan mun käteni miltei tohjoksi. Hymyile siinä sitten...

Yhden kaverini lapsi huusi lähes koko toimituksen ajan kun ei saanut juosta alttarille. Äiti ei vienyt lasta ulos, josta olin kyllä hieman tuohtunut tuolloin.

Riisiä heittäessä joku paiskasi melkein täyden kourallisen suoraan minua kohti ja rintaliiveissä oli ainakin kilo riisiä...

Mutta mitään isompaa mokaa ei siis tullut. Pahinta oli varmaan mokien pelkääminen joka sinänsä voi aiheuttaa niitä mokkia lisää. Ottakaahan rennosti!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tässä vielä viikko aikaa mokailla, mutta jo tässä vaiheessa seuraavaa:

Olen tehnyt kirkko-ohjelmat jo kerran uusiksi. Nyt vielä toiseen kertaan uusiksi, koska kanttori perui ja uusi kanttori tulee tilalle (= suviuuno, ei varmasti osaa soittaa kunnolla....). Kanttorin nimi löytyy siis kirkko-ohjelmasta...

Bändistä on vaihtunut puolet jäsenistä, enkä tiedä ollenkaan millaisen kokoonpano tämä on. Alunperin varasin kyseisen bändin koska olin heitä kuuntelemassa. Nythän asia on ihan eri.

Valokuvaaja on perunut. Hommasi kylläkin uuden tilalle.

Ajatelkaa, nämä vasta tässä vaiheessa. Reilun viikon päästä siis lisää (+häämatkan).

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

En usko että tämä on vastoinkäyminen mutta kirkko-ohjelma on mennyt kolmesti uusiksi. Onneksi tänään oli riittävästi värillistä paperia mukana kun sitä kolmatta kertaa kopioin.

Kuulin, että hääyönviettopaikassamme emme saa sitä huonetta, joka oli meille varattu - oli mennyt remonttiin. Saatiin toinen tilalle. En tiedä vieläkään minne menemme yöksi.

Sulhasen pukukuvio meni uusiksi 17 yötä ennen häitä. Onneksi saimme vuokraamosta uuden/toisen puvun.

Juhlan vastoinkäymiset myöhemmin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vastoinkäymiset eivät olleet suuria, eivätkä harmitakaan. Onpahan, mitä muistella...  

- kysyin papilta marraskuun alussa voisiko tulla vihkimään meidät helmikuussa. Ei muistanut koko asiaa enää vuoden vaihteessa.

- kappelin varasimme myös loka-marraaskuussa. Kun vuoden vaihteessa kävimme kyselemässä ei meidän varausta löytynyt. Samana viikonloppuna oli naistenviikonloppu ja he alkoivat kiireellä muuttamaan ohjelmaa, että meidät ehditään vihkimään välissä

- kolmea päivää ennen häitä sulhanen meni hakemaan omaa ja bestmanin vuokrapukuja. Sielläkin oli varaus unohdettu ja kiireellä alkoivat muokkaamaan pukuja. (Piti lähteä silloin ajamaan kohti pohjoista). Myyjä oli pyytänyt sulhasta kokeilemaan housuja ja ne olivat liian isot ja he alkoivat muokkaamaan kolmansia housuja. Bestmanin housut olivat melkein oikein kokoiset, mutta onneksi kukaan ei huomannut mitään.  

- unohdin kappeliin mennessäni kimppuni vessaan. Onneksi kaaso kävi hakemassa kimpun vihkimisen aikana  ja sain kimpun poistuessa käteen.  ::)

- hääyöpaikassa ei ollut minibaaria ja sulhasen verensokerit tipahti yöllä matalalle ja piti lähteä hakemaan evästä respasta.

sitten oli kaikenlaisia pieniä unohduksia ja sattumuksia pitkä lista... mutta juhlat meni hyvin ja vieraat olivat nauttineet.

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

varsinaisia vastoinkäymisiä ei tainnut olla ollenkaan ,mutta kun lähdettiin torstaina (häät lauantaina) hakeen sulhon vuokrapukua 100km:n päästä, meille soitettiin matkalla pukuvuokraamosta, että se pukupaketti on jotenkin hävinnyt postissa... Se siis toimitettiin Helsingistä Ouluun. Meille ei käynyt hakea pukua enää perjantaina (johon mennessä se olisi ehkä löytynyt ja tullut Ouluun asti), joten Sulholle väsättiin sitten puku esittelypuvuista. Mutta se oli kuitenkin tosi hyvä ja saipa sulho vielä pukusukatkin kaupan päälle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tyhjentynyt autosta rengas puolessa tunnissa omalla pihalla (mies oli aamulla kukkia hakiessaan ajanut johonkin lasinsiruun, löytyi myöhemmin renkaasta). Isukkini ja mieheni sitten vaihtoivat näppärinä poikina renkaan, onneksi ei ollut vielä kiire kirkkoon.

Lisäksi hotelli kadotti varauksemme viikkoa ennen hääpäivää. Hotellilla eivät sitten osanneet varautua siihen, että tulimme vähän etuajassa, emmekä saaneet ns. hääpakettia (jäätiin ilman lämmitettyjä tohveleita ja kylpytakkeja, suklaat ja hedelmät saatiin kyllä huoneeseen sitten myöhemmiin illalla). Noin puoli tuntia hotelliin saapumisen jälkeen puoli hotellia pimeni, koska hotellista paloivat sulakkeet (vasta rakennettu, eivät osanneet varautua niin suureen vierasmäärään ystävänpäivän aikaan ja *puff*). Lisäksi unohtivat tuoda meille aamupalan seuraavana aamuna, herätyksen kyllä saimme. Odotettiin lähes tunti aamupalaa.

Kaikki muu sujuikin hienosti.  

Edited by Trio

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vain yksi:

sukkahousuihin syntynyt jättiläismäinen silmäpako 20 min. ennen vihkimisen alkamista, kun oltiin pikaisella pisuvisiitillä kotona. Onneksi oli varapareja, mutta tuli siinä vaihdossa hivenen kiire, kun kirkkoonkin piti vielä ajaa. Ajoissa oltiin kuitenkin ja 2.sukkiksetkin pysyivät ehjinä koko illan. Olisi sittenkin pitänyt laittaa ne epämukavat sukkanauhaviritelmät  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hääpuvussa karsea läikkä keskellä helmaa....

Puku oli sovittaessa priimakunnossa (vuokrapuku) mutta oli ollut vuokralla jollain toisella varaustilaisuuden ja häiden välillä ja silloin oli tuo läikkä joka ei pesussa lähtenyt siihen ilmestynyt.  Kyllä suoraan sanoen vitutti kun piti häitä edeltävänä päivänä yrittää etsiä sen pukuvuokraamon muusta valikoimasta uusi puku. Onneksi olen sen kokoinen ettei pukua tarvinnut muuntaa...silloinhan sitä oltaisiinkin lirissä oltu. Kyllä siinä itku tuli pari kertaa sen perhanan puvun takia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now