Jump to content
Naimisiin.info

Vaihtoehtoja kimpun/sukkanauhan heitolle


Tuhina

Recommended Posts

Guest Nuppunella
Ajattelin antaa kimppuni mummilleni: kun hän meni sota-aikana naimisiin, hänellä ei ollut hääkimppua, vaan ruusupensaasta taitettu ruusu. Ajattelin, että antaisin kimppuni hänelle ja kertoisin, miksi haluan tehdä niin. Samalla voisin kertoa niistä hieman erilaisista häistä, eli siitä kuinka isovanhempani vihitiin keskellä yötä pappilassa ja paikalla oli pappi ja kaksi todistajaa.

Aivan ihana ajatus. Mulla meni kylmät väreet kun luin suunnitelmastasi.  :-X

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pääsiäisenä olin pienissä häissä joissa oli kolme naimatonta naista (joista yhdellä ei kuulemma ollut lupaa koskea kimppuun) ja kaksi naimatonta miestä. Sukkanauhan heitto nyt jotenkuten onnistui toisella yrittämällä, mutta morsiuskimppu heitettiin kolmasti ilman, että ketään onnistui saamaan sitä kiinni. Kaksi henkeä on vähän vähän yrittämään sitä kiinni, ja saamaan. Kimppu oli jokseenkin kärsinyt kun se lattialta kolmannen kerran jälkeen noukittiin ja puolet ruusuista ympäri tilaa. Olen siis sitä mieltä, että on ihan hyvä hakea niitä vaihtoehtoja, mutta ei se silti poissulje tätä perinnettä. Jos päätyy seuraavaa avioitujaa arpomaan, niin suosittelen toisissa häissä koettua naimattomat rinkiin ja morsiamen pää pyörälle -toteutustapaa. Idea selvinnee jo tuosta?

Johannahin ajatus on mielettömän ihana ja muistelot arvokkaita. :-X  Itse haluaisin jättää heitot väliin ja viedä kimpun rakkaan serkkuni haudalle, mutta tässä juhlassa mietä on kaksi päättäjää, eli sekin selvinnee aikanaan...

Link to comment
Share on other sites

Mä olen sanonut että julkisesti mun hameen alle ei kyllä yksikään äijä mene, ei edes sulhanen! Mutta kieltämättä tämä kumikana -juttu on jo sitä tasoa, että voisin toteuttaa...

Uskon, että jos mun huumori taipuu niin taipuu kyllä vieraittenkin  ;D

Ps. Älkää ystävät hyvät kinatko! Uskon, että jokaiset häät ovat aina hääparin näköiset, sen enempää kenenkään tyyliä vähättelemättä tai ylistämättä  :-X

Link to comment
Share on other sites

Ohhoh, miten sukkanauha saa vieläkin modernit ihmiset kuumenemaan. Minä itse ajattelisin, että niinkuin elämään, avioliittoon, kuin häihinkin kuuluu huumori aivan erityisen vapautavana ja olennaisena osana.

Mä en ainakaan haluis mitään tiukkapipohäitä. Ihan paras juttu oli se, että morsian vetää sulhasen housuista norsunkärsähousut  ;D

Toisten mauttomuus on toisten hauskuutus ja sen tietää kaikki!

Link to comment
Share on other sites

Meillä on vielä mietinnässä kimpun kohtalo.. Samana päivänä kun astellaan alttarille anoppi(tuleva) täyttää 50v. Ajateltiin ensin että annetaan kimppu hänelle lahjaksi. Mutta häät on päivää ennen äitienpäivää, joten kimppu olisi myös äidille kiva äitienpäivälahja...  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Joo, mekin ollaan niitä ystäväpiirimme viimeisiä naimisiinmenijöitä, joten naimattomia (ja tässä vaiheessa myös lapsettomia) naisia on ihan vain pari. Täälläkin siuvuilla olen jossain lukenut siitä fortune-kimpusta. Eli heittokimpussa on useampi pieni kimppu ja se ikään kuin hajoaa heitettäessä useampaan palaan, yleensä seitsemään. Jokainen pikkukimppu on varustettu nauhalla, jossa on joku onnentoivotus tms. Ajattelin perinteisen kimpun sijaan heittää tällaisen, jolloin ihan kaikki naiset saavat osallistua kimppujen kiinniottoon. Tällä tavalla saa myös hyvän mielen kerralla seitsemälle vieraalle. Sukkanauhan heittoa meillä vielä vähän emmitään. Tuntuisi ikävältä että sulhaseni (siis silloin jo aviomieheni) kaivelelisi julkisesti vieraiden läsnäollessa jotain helmojeni alta. Tuntuu jotenkin roisilta...  :-[

Link to comment
Share on other sites

Yhdysvalloissa eräissä häissä tehtiin niin, että heti häiden alussa, onnitteluiden jälkeen, kaikki naimattomat naiset kirjoittivat nimensä morsiamen kengän pohjaan. Viimeisen valssin jälkeen katsottiin kenen nimi näkyi selvimmin kengässä. Tämä olisi sitten seuraava morsian!

Kuuleman mukaan leikki on vanha turkkilainen tapa, en tiedä varmaksi. Huomioikaa, että nimi pitää kirjoittaa kengän sellaiseen osaan, joka kuluu kävellessä (ei siis kengän koron varteen tms).

Link to comment
Share on other sites

täällä on ollut niin hauskoja ideoita et on saanu nauraa ihan kippurassa. Itse en ole ollut häissä joissa olisi hameen alta löytynyt muuta kuin sukkanauha. Omissa häissä voisin kyllä ensin ajatella heittäväni oikein järkyttävän suuret mummoalkkarit tai jotain muuta ja sitten sukkanauhan perästä.

Link to comment
Share on other sites

Mie ihan luulin tähän ketjuun vastanneeni, mutta enpä ollutkaan...

Mie kävin vähän ennen heittelyitä sitomassa hameen alle semmosen taskusysteemin, vyötärönauhalla vaan vyötäisille. Heitin ensin kimpun ja sitten mies hameen alle. Ensin sieltä tuli tela (liittyy miehen työhön), sitten leikkiauto (meillä on lapsi), kumihanska, sukkula (liittyy miun työhön) ja vielä PuuhaPete-pehmolelu... Ja tuli sieltä vielä se sukkanauhakin...

Ainakin suurimmalle osalle meidän vieraista oli ihan uutta, että sieltä voisi löytyä muutakin. Kaikilla - mummot ja papat mukaanlukien - oli hulvattoman hauskaa. Tärkeä pointti miulle oli se, että tavarat liittyivät meihin ja että myös vieraat ymmärsivät sen!

Miusta on kummallista, että huumoria täytyy jotenkin luokitella. Kyllä hääpari vieraansa tuntee ja tietää mikä heihin uppoaa. Joihinkin häihin sopii ronskimpi huumori kuin toisiin. Miusta tuossa meidän ohjelmanumerossa ei ollut mitään mautonta häiden rento ja tarkoituksella etikettiä hylkivä luonne huomioonottaen.

Karmeeta lyttäämistä välillä tää toisten mielipiteiden arvostelu...

Link to comment
Share on other sites

Jo muutaman vuoden useammat häät kesässä kolunneena sanoisin, että nykyään tuntuu olevan enemmän sääntö kun poikkeus, että sieltä hameen alta ennen sukkanauhaa löytyy ne isoäidin alkkarit. Eli jos jotain erikoista haluaa niin kannattaa miettiä jotain muuta... Alkkarit tosin puolustavat paikkaansa sillä, että en mä kyl oikeen ymmärrä sitäkään, mikä idea niissä hameen alle kuulumattomissa tavaroissa on? Miten ne sinne on muka joutunut ja miksi morsian ei ole niitä siellä havainnut?

Link to comment
Share on other sites

Sitä on itsekin miettinyt että mitähän hauskaa sitä mun hameen alta löytyisi... Ajattelin niitä mummo-alushousuja, mutta se tosiaan taitaa olla aika kulutettu idea. En tiedä. En ole kyllä yksissäkään häissä (missä olen ollut) nähnyt sulhasten löytävän muutakuin sen sukkanauhan... En tosin ole ollutkaan kun neljissä häissä, mutta ne ovat kyllä olleet kaikki tämän vuosituhannen puolella... ;)

Ihmetyttää kovasti se, että joittenkin mielestä se on jotenkin rasvaista kun sulhanen etsii sukkanauhaa.  :o Eihän siinä nyt mitään härskiä ole, kun ajattelee että eiköhän se sulhanen nyt muulloinkin ole sinne "hameen alle" katsellut.. Ja varmaan tehnyt paljon muutakin ja vielä "rasvaisempaa", ja eiköhän ne vieraatkin sen mahda tietää!(elleivät ole alle 10 vuotiaita) ;) Eikös intiimit asiat kuulu yleensä parisuhteeseen, vai kokevatko jotkut ihmiset nämä asiat niin kovin kauhean häveliäiksi?

En ole ikinä kuullut että joku pitäisi sukkanauhan heittoa pahana. En tiedä liittyykö tähän perinteeseen alunperin jotain seksuaalista? Olen käsittänyt että vastavihityn morsiamen sukkanauha tuo (jollekkin onnekkaalle) poikamiehelle nais onnea.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest VierasNK

Tuolla oli yhdella toisella palstalla ketju jossa useampi sanoi ettei erityisemmin välitä kimpun heittämisestä. Jenkkihäissä on yleistymässä vaihtoehto, ja aattelin laittaa tänne teidän mietittäväksi.

Seremoniamestari kutsuu kaikki naimisissa olevat parit tanssimaan. Hetken kuluttua hän pyytää että pari joka on ollut naimisissa vai päivän poistuu. Hääpari siirtyy takaisin pöytäänsä, tai tanssilattian laitaan. Sitten jatketaan samaan tyyliin: viikko, kuukausi, kaksi kuukautta, vuosi, jne sopivaan tahtiin, kunnes jäljellä on vain yksi pari. Morsian lahjoittaa kimppunsa heille.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eipä tämä perinne oikein jaksa minuakaan raivostuttaa, kivahan se on saada raksu hameensa alle  ;D

Sitä olen miettinyt, että miten onnistuu käytännössä, jos helma on melko kapea? Tällöinhän "työmaata" on aika vähän piilotella mitään kovin isoja esineitä ainakaan. Sipsuttelenko siis tavara reisien välissä (kuulostipa HÄRSKILTÄ  ;D) vai miten? Näkeekö siis vieraatkin auttamatta hameen alle jonkin verran, jos on kapea puku?  ???

Vinkkejä musiikkitaustaisille, niinku minä ja sulho: pieniä soittimia, esim. huuliharppu tai tinapilli  :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä hameen alta lensi tosiaan ne mummon alushousut ;D

Kulunnut juttu sanovat täällä ???, mutta häissämme se meni hyvin läpi...  

Sulho kaivoi ne hameen alta esille vasta jatkoilla, hulvattoman pikkutuhman leikin jälkeen.

meidän serremoniamestari sitten nappasi ne ja käveli loppuillan housut päässään ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mulla oli sukkanauhassa kiinni vauvanhelistin ja se lensi siis ekana ja heti perään sukkanauha. ;D Olivat pojat vähän ihmeissään kun syöksyivät helistimen perään ja yks seisoi aivan tyhmänä sukkanauha kädessä! Ainakin minä sain hyvät naurut. ;D ;D ;D

Link to comment
Share on other sites

morsiuskimppu heitettiin kolmasti ilman, että ketään onnistui saamaan sitä kiinni. Kaksi henkeä on vähän vähän yrittämään sitä kiinni, ja saamaan. Kimppu oli jokseenkin kärsinyt kun se lattialta kolmannen kerran jälkeen noukittiin ja puolet ruusuista ympäri tilaa.

En ymmärrä. Eihän siitä kimpusta tarvitse koppia saada, vaan sen voi myös nostaa lattialta. En ole ikinä nähnyt, että kimppua heitettäisiin monta kertaa, enkä tiedä, miksi pitäisikään. Jos taas naiset ovat niin naimahaluttomia, etteivät nouda kimppua sen pudottua lattialta niin eipä se tilanne uusintaheitoilla muuksi muutu.

Minä olen vailla vaihtoehtoista tapaa saattaa kimppu jollekin naimattomalle naiselle. En tunne muita perinteitä kuin kimpun heittäminen ja tuo edelläkin mainittu ringissä pyöriminen ja kimpun ojentaminen. Kumpikaan ei mielestäni sovi juhlatilaamme eikä tunnelmaankaan, tila kun on pieni ja juhlan pääpaino syömisessä eikä esim. tanssia ole laisinkaan. Tuntuisi hullulta ohjelmanumerolta, että naiset yhtäkkiä ryntäilisivät kimpun perässä pienellä lattiapläntillä eikä rinkiäkään oikein mahdu muodostamaan. Kaikenlainen liikuntajuttu tuntuu siis häihimme sopimattomalta.

Millä muulla tavalla kimpun siis voisi ojentaa tai arpoa uudelle omistajalle? ???

:-X

Link to comment
Share on other sites

Ideoin eteenpäin tuota eilistä kysymystäni...

Voisiko kimpun antaa jonkin tietokilpailun tai muun lopuksi, johon olisivat osallistuneet vain naimattomat naiset? Ajattelin esim. tällaista:

Naimattomille naisille jaetaan paperilaput, johon jokainen kirjoittaa jotain, mitä morsian ei saa unohtaa, vaikka menikin naimisiin. Vastauslappujen joukosta nostetaan yksi, ja tämän lapun kirjoittaja saa hääkimpun. Kaikki asiat voitaisiin myös lukea ääneen hääseurueelle.

Jollaikin lailla haluaisin, että kimpun saaminen tulisi yllätyksenä ohjelmanumeron päätteeksi eli että naimattomat naiset eivät osaisi tätä alusta asti odottaa. ...Olen kyllä kaikille sanonut, että kimpun heittoa ei tule, eli ehkäpä he ajattelevat, ettei kimppu vaihda omistajaa laisinkaan :)

Lisää ideoita, kiitos :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...