Jump to content
Naimisiin.info

Malta häämatkakohteena?


Amppari

Recommended Posts

Haaveilimme tulevan mieheni kanssa aluksi häämatkasta Mauritiukselle, mutta se haaveilu tyssäsi matkojen pöyristyttävään hintaan.  :o Nyt olemme sitten saaneet päähämme, että haluamme Maltalle. Saarivaltio on meille molemmille ennestään vieras, mutta vaikuttaa lukemamme perusteella mielenkiintoiselta ja sopivasti erilaiselta kuin "perinteiset" Etelä-Euroopan kohteet.  :D Valmismatkoja sinne ei juurikaan taideta tehdä (paitsi Tjäreborg viikoksi), mutta ajatelimme pyytää tarjousta SMT:sta.

Jos joku tiestä on käynyt Maltalla, kertokaa ihmeessä kokemuksistanne! Sopiiko kohde mielestänne häämatkalaisille (hiekkarantoja ei juurikaan ole, sen jo tiedämme) ja osaatteko suositella jotakin hotellia? Onko Maltalla elokuussa pöyristyttävän kuumaa vai pystyykö siellä olemaan pari viikkoa? Entä minkälaiset ovat shoppailumahdollisuudet? Kaikki muukin tieto käy, kiitos jo etukäteen!  ;)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 89
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kävin jokunen vuosi sitten Maltalla. Malta sopii mielestäni hyvinkin Häämatkakohteeksi, jos ei kaipaa kaupunkilomia/ rantalomia.Maltalla on runsaasti historiallosta nähtävää, sillä saari on ollut historian aikana eri valloittajien alaisuudessa. Näistä parhaiten mieleen jäi alkukristittyjen maan alle rakentamat katakombit. Niitä on Maltalla useissa paikoissa. Lisäksi sieltä löytyy muutakin historiallisia nähtävyyksiä. Maltan luonto on kaunista varsinkin keväisin. Suosittelen lämpimästi käyttämään paikallisia busseja saarella liikkumiseen. Ne ovat edullinen ja helppo tapa liikkua! Mukavuudella ne ei ole pilattu, sillä useimmat niistä oli aiak iäkkäitä. Tunnelmaa niissä kuitenkin on!

Valettassa eli pääkaupungissa on pieniä putiikkeja, mistä voi löytää ostettavaa. Taisi siellä olla jokunen tavaratalokin??!

Pääsaaren vieressä on pienempi saari La gomera ( muistinkohan oikein nimen??!) jonne pääsee katamaraani aluksella. Siellä on jokunen hiekkaranta ja se on hieman vihreämpi kuin pääsaari.

Kyllä varmasti tekemistä löytyy kahdeksi viikoksi kun vaan jaksaa kierrellä. Tehkää vaikka joku päivä omatoiminen patikkaretki jossain saaren rannikolla. Otatte bussin ja ajatte johonkin kylään ja kartan kanssa patikoitte luonnon helmassa ja ihailette Maltan kauniita jylhiä kalliomerimaisemaa reittinne varrella. Eväät mukaan ja nautiskelette ne matkan varrella kahdestaan. Sitten patikoitte seuraavaan kylään ja ajatte bussilla takaisin Valettaan. Valettasta lähtee busseja kaikkialle saaren kyliin. Lisäksi Maltalla voi tehdä veneretkiä Kallion sisäisiin laguuneihin. Ne ovat tosi hienoja! Vesi on kirkasta kymmenien metrien syvyyksiin.

Suosittelen lämpimästi!

Link to comment
Share on other sites

Guest Will you be my Valentine?

Maltan naapurisaari (kuuluu Maltan valtioon) Gozo on vaki kohteemme. Ihastuttava sukellusparatiisi, joka on niin lähellä, että sinne voi pipahtaa viikonkin lomalle. Lisäksi se on niin halpa, ettei Gozon loma tee suunnittelemattomanakaan lovea tiliin.

Malta ja Gozo ovat Maltan valtion kaksi pääsaarta, tai paremminkin Maltan saari on se varsinainen saari ja Gozo on semmoinen lomasaari, jossa elämänrytmi on paljon hitaampi, kuin Maltalla. Siellä on paljon maltalaisten loma-asuntoja, joissa he asuvat kesäkauden. Maltalle pääsee lautalla tunnissa. Gomino on ihan pieni saari, joka ei varsinaisesti ole asuttu (?) sinne mennään viettämään aurinkoista lauantaita. Saariryhmään kuuluu jo mainittujen lisäksi myös Cominotto ja Filfla, joista en valitettavasti tiedä yhtään mitään, muuta, kuin että niiden edustalla olisi muutama sukellettava hylky, mutta emme ole niissä koskaan käyneet.

Me olemme viettäneet Gozolla ja Maltalla monta kaksiviikkoista yleensä syys-lokakuussa, jolloin vesi on kaikkein lämpimintä, eikä ilmakaan ole läkähdyttävä, muttei vielä palellakaan tarvitse. Elokuu saattaa olla kuuma, en osaa sanoa omasta kokemuksesta. Maan kulttuuri on hyvin viehättävä sekoitus arabialaista ja roomalaista (italialaista). Niin on myös heidän kielensä ihastuttavan kuuloinen arabia/italia sekoitus, kuin myös sanotaan heidän naisensa omaavan parhaat puolet arabialaisista ja italialaisita ja saattaa siinä jotain perää ollakin ;)  Mutta se on muuten ihan totta, että maltalaisia naisia on entisaikaan käyty ryöstämässä, kun ovat niin kauniita. Minusta niissä miehissäkään ei ole mitään vikaa, mutta ei niitä kuulemma ole ryötetty ;D

Maltalaiset ovat toisaalta hyvin ylpeitä ja kantavat itsensä hyvin ryhdikkäästi. Toisaalta ehkä englannin siirtolaisuus on painanut heidän itsetuntoaa hyvin alas ja he vähättelevät mielessään kaikkea maltalaista. Yksi jumppakaverini on maltalainen ja hänkin sitä sanoi, että paikalliset ajattelevat aina, että maltalla tuotetut tuotteet olisivat vähempiarvoisia :-/  Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa minun mielestäni! Maltalla tuotetaan vaikka sun mitä ja ensiluokkaista laatua. Siellä on myös aivan mahtavaa punaviiniä, mutta huomio! Se on hyvin vahvaa, jotain 18 ja  jopa yli 20:kin % :o ja nämä ihmiset tietävät myös, miten hyvää ruokaa tehdään :)

Luonto on ehkä vähän karua, sen olet varmasti jo kuvista nähnyt, mutta se on silti hyvin kaunista. Saarilla on upeita kalliomuodostelmia, jotka kyllä tekevät vaikutuksen. Se on mielestäni oikein hyvä häämatkakohde; juuri kuten kirjoitit: "sopivasti erilainen". Ja ihan varmasti ei aika käy kahdessa viikossa vielä pitkäksi, varsinkaan jos tutustutte myös Gozoon. Meillä on aina vuokra-auto käytössämme, sillä se on välttämötön sukelluspaikoille pääsemiseksi. En tiedä paikallisista julkisista kulkuneuvoista, paitsi niistä lautoista saarten välillä. Liikenne on siellä vasemmanpuoleista englantilaisilta perittynä, mutta muuten ihan helppo ja ajotyyli on siellä hyvin leppoinen. Ja me olemme aina majoittuneet nk. "Landhouse". Ne ovat juuri niitten varakkaampien maltalaisten loma-asuntoja, jotka ovat heidän poissaolessaan vuokralla. Niissä on pari huonetta ja pihalla uima-altaat, mutta ne eivät ole kalliita. Toisaalta olemme aina olleet porukalla sukeltamassa, enkä tiedä olisiko hotelli kahdelle hengelle parempi/edullisempi vaihtoehto ja varsinkin häämatkalla.

Link to comment
Share on other sites

Guest Bellina

Kävin 5 vuotta sitten Maltalla ja tykkäsin. Asuin muistaakseni Bugibbassa. Sliemassakin kävin mutten tykännyt. Hotellitaso OK, löytyy paljon englantilais tyyppisiä kahviloita ja ruokapaikkoja. Hintataso ei mikään kauhean kallis muttei nyt halpakaan. Ihan OK paikka muttei nyt mikää ahaa elämyskään.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Moi Amppari

Terveiset Maltalta, tultiin juuri pari viikkoa sitten sieltä häämatkalta. Meille myös paikka oli entuudestaan tuntematon, mutta ihastuttiin ja mennään varmasti uudelleen. Riippuu ihan minkälaisesta paikasta tykkää, onko Malta se oikea valinta. Me ei olla rantalomaihmisiä ollenkaan, vaan tykätään enemmän kaupunkilomista, joten meille Malta sopi oikeen hyvin. Oltiin 4 päivää (lennettiin reittilennoilla Frankfurtin kautta), joka oli valitettavan lyhyt aika, pakko mennä takas katsomaan lisää. Lämpötila tähän aikaan vuodesta oli n. 10-15 astetta. Jos haluatte heti elokuussa lähteä, ei sinne tosiaan taida muilla konstein päästä kuin reittilennoilla, mikä ei kyllä ole sinällänsä mikään huono vaihtoehto, mikäli matkailukokemusta on edes vähänkään, mutta syksymmällähän sinne järjestetään viikon ja kahden matkoja ainakin Töölön Matkatoimiston kautta.

Link to comment
Share on other sites

Kiva kuulla, että joku muukin on valinnut Maltan nimenomaan häämatkakohteeksi! Saimme juuri muutama päivä sitten SMT:lta vihdoinkin vahvistuksen matkastamme, eli Maltalle ollaan nyt sitten lähdössä elokuussa vajaaksi kahdeksi viikoksi. Tuskin maltamme odottaa.   :)

Meilläkin on mennessä lennot Frankfurtin kautta ja paluumatkalla vaihdamme konetta Wienissä. Luulenpa, että Malta on meillekin passeli paikka. Tykkäämme kyllä ottaa aurinkoa, mutta biitsejä emme siihen välttämättä kaipaa, koska emme kumpikaan pidä erityisemmin hiekasta.  ;)  Kaupunkimainen kohde sopii meille muutenkin hyvin, koska kaipaamme näkemistä ja tekemistä. :D

Saanko udella, Vadelma, missä hotellissa asustelitte Maltalla ja millaiset olivat kokemuksenne? Me olemme menossa Preluna Hotel & Towersiin, joka on Slieman alueella. Bongasimme hotellin ihan itse netistä ja hyökkäsimme sitten matkatoimistoon pyytämään tarjousta.   ;D

Link to comment
Share on other sites

Moro Amppari

Onnittelut kivasta paikan valinnasta.

Me oltiin Plaza -nimisessä hotellissa, myöskin Slieman alueella. Toi teidän hotelli ei valitettavasti osunut silmään, mutta hotelleja tolla alueella on aika paljon, joten ei ihme. Hotellimme oli ***, mutta parhaat päivänsä nähnyt, mutta eihän siellä hotellihuoneessa oikeasti niin paljon aikaa tule vietettyä.

Kokemuksista ihan ensimmäisenä tulee mieleen Maltan hauskat bussit, ne oli ihan mielettömiä, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Lisäksi niitten bussilinjasto on tosi toimiva, eli busseilla pääsee paikasta toiseen todella sujuvasti ja vaikka kiertämään koko saaren.

Yhden ihan pikkuvinkin haluan tässä kohti antaa, mitä ei itsellä ole koskaan käynyt, vaikka aika lailla olen reissannut. Meillä nimittäin kävi niin, että Frankfurtin vaihdon yhteydessä tavarat eivät ehtineet mukaan, vaan jäivätkin vuorokaudeksi sinne, saapuivat sitten Maltalle päivää myöhemmin kuin me. Monessä yhteydessä ilmeni, että tätä sattuu tämän tästä, joten haluan nyt antaakin neuvon, että kannattaa pakata käsimatkatavaroihin ainakin sen verran tavaraa, että pärjää tarvittaessa seuraavaan päivään. Ei nimittäin ollut ihan hauskaa alkaa ensimmäisenä häämatkapäivänä talvivarusteissa alkaa etsimään kaikenlaisia välttämättömyystarvikkeita, matkaan kun tuli lähdettyä pelkän käslaukun kanssa.

No, mutta en halua pelotella tai sellaista, kerroin vaan miten meille kävi.

Jos haluat meidän kokemusten pohjalta kuulla Maltasta lisää, laittele mulle privaattia.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Itse lomailin Maltalla joskus vuosia sitten ja en hirveesti tykännyt... Olin syysloman aikaan siellä eläkeläisten keskellä - sinne siis tulee syksyllä joukoittain eläkeläisiä talven viettoon.

Paikalliset miehet oli TOSI tungettelevia, mutta pariskunnalla ei sellaista ongelmaa varmaan ole. Mutta ei siis mikään yksinäisen naisen paikka.

Busseilla oli kyllä kiva matkustella ja kauppoja oli ihan kivasti.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Osaatteko sanoa millaiset rantalomalöhöilymahdollisuudet Maltalla on? Me haluttaisiin Etelä-Eurooppaan yhdistetylle kaupunki -ja rantalomalle ja mietittiin juuri Maltaa.

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

Olin n. reilu kuusi vuotta sitten lukioluokkani kanssa reissulla Maltalla. Historiallista nähtävää siellä riittää katakombeista ritarimuseoihin. Luonto on siellä kaunista ja jos olet menossa sinne suosittelen veneajelua luolassa, joka on meressä.Nimeä paikalle en muista, mutta siitä on varmastoi lisää tietoa matkaoppaissa. Liikuimme  siellä paikallisbusseilla , joka oli halpa tapa matkustaa ja niillä pääsi kaikkialle. Yö elämä on vilkasta pääkaupungin Valletan tuntumassa. Hiekkarantoja ei pääsaarella juurikaan ole, mutta viereisellä ( La gomera ?) saarella niitä on jonkun verran. Sinne pääsee lauttayhteydellä pääsaaresta. Mukava ja mielenkiintoinen paikka kyllä oli. Pieni kooltaan, mutta nähtävää riittää.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Malta on luonnon puolesta tosi kuiva ja karu paikka, mutta omalla tavallaan aito ja alkuperainen, maisemat juuri sellaisia kuin siella kuvatussa Gladiaattori-leffassakin. Malta on aivan erilainen paikka, kuin muut valimeren saaret. Siella elaa pienen pieni, ystavallinen ja kovaaaninen kansa, joihin kannattaa yrittaa tutustua. Mun mielesta Malta on aivan hurmaava valtio, aika tuntuu siella pysahtyneen. Maltan yoelama on vertaansa vailla ja ruoka (maltalaiset voileivat ja viini, mmm...) mielettoman hyvaa! Maltalla on kaksi saarta, Gozo ja Comino, joille paasee lautoilla tai veneretken tehden. Cominolta loytyy se uskomattoman kaunis Blue Lagoon, jossa voi uida ja sukellella, vesi on taysin kirkasta ja niiiiin lamposta kesakuussa jo!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Olen käynyt Maltalla huhtikuun alussa, ja se oli selkeästi liian aikaista kevättä. Tutut jotka olivat saarella 2 vk aikaisemmin kertoivat +26 lämpötiloista ja pelkästä auringonpaisteesta. Oman matkani aikaan lämpötila oli n. +15, satoi lähes joka päivä ja vain yhtenä päivänä (lähtö-:)) oli erittäin kaunis ilma. Kesäkuu on varmasti parempi ajankohta sään osalta.

Saarella oli hieno historiallinen tunnelma. Valletan ravintoloiden hinnoissa oli aika lailla turistilisää, mutta Sliemasta ja St. Julianista (joissa iso osa hotelleista sijaitsee) löytyi kohtuuhintaisia pieniä paikkoja joissa palvelu ja ruuat olivat erinomaisia.

Kannattaa myöskin vuokrata auto, saari on sen verran pieni että sen ajaa helposti ympäri päivässä. Rouva_Benjaminin vinkit Gozosta ja Cominosta kannattaa erityisesti huomioida.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Juu Maltalla ajetaan vasemmalla puolen tietä. Ja liikenne on aika villiä. Me vuokrattiin auto ja minä olin kyllä tyytyväinen, että sulho istui ratissa, ei niinkään vasemman puoleisen liikenteen takia (asuttiin silloin Englannissa, joten se oli jo tuttua) vaan juuri sen tööttäilyn ja kaahailun vuoksi. ;)

Me tykättiin Maltan lomastamme kovasti, oltiin siellä St. Julianissa kolmisen vuotta sitten huhtikuun lopussa. Meille sattui upeat ilmat ja aiemminkin mainitut Gozo ja Comino oli ihan parhaita paloja. Ihmiset oli ystävällisiä ja ruoka hyvää. Malta itsessään ei mun mielestä ollut mikään hirveän kaunis paikka, vaikka karulla tavallaan onkin viehättävä. Ja jos rantalomaa halajaa, kannattanee valita joku muu kohde.

Link to comment
Share on other sites

Se piti vielä lisätä, että vaikka liikenne onkin hurjaa ja vasemmanpuoleista, suosittelen kuitenkin ehdottomasti ottamaan riskin ja vuokraamaan auton! :) Päivässä ehti hyvin kiertämään Gozon ja vielä pääsaarenkin. Eli erittäin hyvä ja edullinen tapa tutustua ympäristöön!

Link to comment
Share on other sites

Guest Sisse

Olin Maltalla jokunen vuosi sitten, enkä ollut valitettavasti kovin tyytyväinen. Toisaalta mikäli pitää Välimeren karusta ja kallioisesta maisemasta, niin mikä ettei. Makuasioistahan ei voi kiistellä. Arkkitehtuuri oli amatöörin silmään ankeaa, vanhaa ja "rupista", jos ymmärrät termin. Myöskään ostosmahdollisuudet eivät saaneet päätäni pyörälle. Honeymoonille en sinne lähtisi.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...
 • 8 months later...

Kyllä Maltaltakin löhöily paikkoja löytyy varsin paljon  :P Rannat on etupäässä kallioisia, mutta jos haluaa löhöillä ainoastaan hietikolla, niin kyllä sekin onnistuu muutamilla hiekkarannoilla.

Piku oli tuossa aiemmin toisella palstalla kysellyt, että onko hankalaa kulkea jos varaa hotellin Melliehasta, vaikka tuttavien häät on Vallettan lähellä?  

Liikkuminen on saarella melko vaivatonta hyvien bussiyhteyksien ansiosta. Mellieha Bayn ja Vallettan välillä kulkee busseja hyvin, enkä usko, että se tuottaa ongelmia.  ;D

Vaikka Valletta onkin pääkaupunki, on se kuulemma hyvin rauhallinen ja joidenkin kokemusten mukaan jopa liian hiljainen paikka varsinkin iltaisin...  :o Mutta se tietysti riippuu ihan siitä millaisessa paikassa kukin viihtyy....  :D Tapasimme vaan omalla matkallamme mm. yhden itävaltalaisen tytön joka valitteli Vallettaan hiljaisuutta varsinkin iltaisin....

Itse yövyimme Pacevillessä, mikä onkin sitten saaren bile-hile-keskus ja rauhallisuudesta ei voinut iltaisin edes puhua...  ;D Täytyy tunnustaa, että puolivälissä matkaamme vaihdoimme hotellihuonetta sisäpihan puolelle, että saimme nukuttuakin välillä...  ;)

Link to comment
Share on other sites

Yhden ihan pikkuvinkin haluan tässä kohti antaa, mitä ei itsellä ole koskaan käynyt, vaikka aika lailla olen reissannut. Meillä nimittäin kävi niin, että Frankfurtin vaihdon yhteydessä tavarat eivät ehtineet mukaan, vaan jäivätkin vuorokaudeksi sinne, saapuivat sitten Maltalle päivää myöhemmin kuin me. Monessä yhteydessä ilmeni, että tätä sattuu tämän tästä, joten haluan nyt antaakin neuvon, että kannattaa pakata käsimatkatavaroihin ainakin sen verran tavaraa, että pärjää tarvittaessa seuraavaan päivään. Ei nimittäin ollut ihan hauskaa alkaa ensimmäisenä häämatkapäivänä talvivarusteissa alkaa etsimään kaikenlaisia välttämättömyystarvikkeita, matkaan kun tuli lähdettyä pelkän käslaukun kanssa.

Meille kävi ihan sama homma Maltan matkalla vuosi sitten, lento oli menomatkalla Amsterdamin kautta ja sinnehän se laukku jäi. Saimme sen vasta toiseksi viimeisenä lomapäivänä. Kyllä otti päähän. Onneksi oli edes toilettilaukku käsimatkatavaroissa. Maltan lentokentällä oli oikein erillinen Missing Luggage-tiski laukkuhihnan vieressä, jonne oli sen verran pitkä jono, että näemmä laukun hukkuminen on yleistä sinne lennettäessä. Suoralla lennolla Suomesta on varmaan vähän suurempi mahdollisuus saada laukku mukaan kuin lennettäessä Euroopan isoimpien kenttien kautta.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Me olimme Maltalla häämatkalla viime syyskuussa. Säät olivat loistavat, vain viimeisenä päivänä satoi vähän. Ihan mukava kaupunkikohde mielestämme. Kuten edellä onkin jo mainittu, Maltan paikallisbussit ovat todellakin koettava kokemus ja myös historia on Maltalla mielenkiintoista. Meidän hotelli oli myös bilekeskuksessa, joten täytyy todeta että nukkuminen siinä metelissä oli hieman kyseenalaista. Hotellimme oli hieman rähjäinen, mutta menetteli.

Parasta kohteessa oli mielenkiintoiset retket joille osallistuimme ja tietenkin lämmin sää. Ruuat olivat hyviä joskin yleensä aika rasvaisia. Paikallinen viini oli hyvää.

Link to comment
Share on other sites

Guest Neiti X

Me mennään myös Maltalle 3.9.05. Vähän rupes epäilyttämään, että onko se meille oikea paikka kun molemmat tykätään löhölomasta rannalla. ??? Mutta kai sielläkin aurinko paistaa ja hotellissa on uima-allas. ;D Tuleepahan käytyä vähän erilaisessa paikassa. Maltalla ei taida olla kovin hyvät shoppailumahdollisuudet? Vai? Mä oon himoshoppaaja. ::)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
 • Create New...