Jump to content
Naimisiin.info

Curacaon hotellit!


Guest sumu(Guest)

Recommended Posts

Hei!

Täällä foorumissa onkin jo paljon kertomuksia abc-saarista ja curacaosta. Meitä kiinnostaisi kuitenkin tietää vielä enemmän Curacaon hotelleista. Olemme lähdössä sinne elokuussa häämatkalle reiluksi kahdeksi viikoksi. Alustavasti olemme suunnitelleet joko Chogogo-hotellia tai Avila Beach - hotellia. Olisi mukava kuulla millaisista paikoista oikeasti on kyse. Kuvissahan kaikki hotellit näyttävät tosi kivoilta... Aiomme muuten varata matkan hollantilaisen matkatoimiston Arken kautta. Matkat ovat huomattvasti halvempia. Kannattaa käydä katsomassa; www.arke.nl.  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Heips!

Oltiin heinäkuussa 2005 häämatkalla Curacaolla ja Bonairella. Hotellina oli Curacaolla Lions Dive & Beach Resort, jota voin suositella. Se ei ollut mikään luksus, mutta erittäin siisti ja viihtyisä. Ranta oli kaunis ja siellä oli palmuja, rantatuoleja ym. Hotellin edessä oli pieni laguuni ja sitä reunustavan kalliorykelmän vierestä löytyi jonkun verran kaloja (ei kuitenkaan voi verrata Bonaireen!). Hotellilla oli mukavan nuorekas henkilökunta, rannalla kierteli aika ajoin drinksujen myyjiä ja viereisen rannan bileisiin pääsi hotellin avainkortilla ilmaiseksi. Samoin viereisen hotellin Sea Aquariumiin pääsi ilmaiseksi meidän hotellin korteilla. Joka päivä oli ilmaisia kuljetuksia keskustaan, ja läheltä meni myös "pikkubussitakseja".

Hotelliin rakennettiin matkamme aikana lisäsiipeä, joka on nyt valmis. Ainakin meidän huone siinä vanhassa osassa oli meidän mielestä oikein mukava ja siinä oli terassi, jolta oli mahtavat rantanäkymät. Muut hotellin asiakkaat oli lähinnä hollannista.

Hotellilla oli myös sukelluskauppa josta varattiin päiväretki Klein Curacao - saarelle snorklaamaan (myös sukellusmahdollisuus oli). Suosittelen ihan ehdottomasti tuota retkeä!!! Todella kaunis saari jossa oli piiiitkä valkoinen ranta ja rantavedessä uiskenneltiin parin kilpikonnan seurassa. En muista matkanjärjestäjää, mutta varattiin se tosiaan omalta hotellilta. Hintaan kuului eväsleivät perille päästyä, mahtava grillilounasbuffet ja hedelmät ym. Juomaa sai hakea koko ajan, samoin rantatuoleja, räpylöitä jne. Ainut miinus on pitkä merimatka, jonka aikana kolme heikkovatsaisinta oksensi  ::) Matka kestää suuntaansa n. 2 tuntia (ei tosin läheskään koko matkaa keikuta pahasti), joten jos ootte helposti merisairaita niin kannattaa ehkä varautua etukäteen siihen.

Mutta yhteenvetona siis että oltiin tähän hotelliimme oikein tyytyväisiä  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kokemuksia Avila Beach -hotellista syyskuulta 2004 eli jotain voin kertoa. Katselin hotellin nettisivuja (niiltä osin kuin suostuivat aukeamaan :P) ja näyttäisi siltä, että aika paljon muutoksia on tapahtunut muutamassa vuodessa. Mm. uima-allas näyttäisi löytyvän, mitä ei aiemmin ollut. Samoin huoneita on rakennettu paljon lisää.

Hotelli oli musta hyvä, mutta ei kyllä mikään viiden tähden hotelli, mitä meille matkaa varatessa luvattiin. Meillä oli huone Blues Wingistä eli siitä puurakennuksesta ja huoneen parveke oli lähes meren päällä, joten näkymät oli tosi mukavat. Ja joka aamu oveen tuotiin päivän lehti (englanninkielinen) ja jotkut leivonnaiset. :) Meidän loman aikana koettiin myös harvinainen hurrikaaniuhka, joten meidät siirrettiin yhdeksi yöksi päärakennuksen sviittiin. Huone oli tosi tilava ja ihan ok muutenkin, mutta aika "vanhanaikanen" (ja haisi viemärille), joten me itse tykättiin Blues Wingin huoneesta enemmän. Eli mä suosittelisin pyytämään huonetta joko niistä uusista rakennuksista tai Blues Wingistä (kuvien perusteella näytti, että sielläkin olisi vähän kalustusta pantu uusiksi, mutten mene vannomaan kuitenkaan).

Hotellin ympäristö ei ollut musta kovinkaan houkutteleva, aika lähellä hotelli alkoi näkymään aikamoisia hökkeleitä, mutta hotellin bussilla pääsi keskustaan aamupäivän aikana. Tultiin muutaman kerran paikallis"bussilla" takaisin päin ja homma toimi oikein kätevästi. Autonvuokrasta kuitenkin suosittelen, jolloin liikkuminen on tosi helppoa ja parkkipaikkoja hotellilla oli mukavasti. Mun mielestä lähes kaikki hotellit sijaitsi aika hankalien matkojen päästä keskustasta ja keskustan hotelleista piti taas matkata bussilla rannalle eli matkustusta olisi tiedossa joka tapauksessa.

Hotellin ranta oli aika pieni, mutta ihan riittävä kuitenkin. Se mitä me kaivattiin oli aktiviteetit rannalla, siis jotain vesipelejä, uimapatjoja tms. oltais haluttu (tilannehan on saattanut korjaantua).

Ravintoloita hotellilla oli kaksi ja molemmissa ruoka oli tosi hyvää. Muutenkin Curacaolla ruoka oli aivan loistavaa ja ravintoloita riitti. Aamupala oli muuten paikanpäällä varmaan 5 euroa halvempi kuin mitä matkatoimisto meille kaupitteli, joten kannattaa miettiä jättääkö sen varaamatta. Ja me ainakin löydettiin paljon mukavia kahviloita, joten syötiin usein aamupala muualla.

Hups, johan tulikin sepostus, palasi vähän muistot mieleen! ;D

Link to comment
Share on other sites

Oonko mä sokea, kun en löytänyt in English-nappia mistään? Suomen Finnmatkoille pukkasi Suomen lipusta, UK:n lipusta Thomoniin jne.

Kävit ilmeisesti arken sivuilla? Näyttää siltä, että noita sivuja ei pysty katsomaan englanniksi. Mutta aika yksinkertaiselta vaikuttaa tuo hintojen ja paikkojen etsiskely. Itse olen käyttänyt nettisanakirjaa apuna. Sähköpostia pitäisi laittaa tuonne matkatoimistoon ja kysyä kaikki kysymykset sitä kautta englanniksi. Pikapuolin pitäisi matka tilata ja tuo Avila-hotelli kuulostaa hyvältä. Kiitos hotellikertomuksistanne!!!!  :D

Link to comment
Share on other sites

Aava: kiitos kokemuksestasi avila hotellista!  :D

Oliko ruoka kallista hotellin ravintoloissa? Kävittekö kaupungilla syömässä vai söittekö hotellilla? Luin Avilan nettisivuila, että huoneissa olisi poreallas. Oliko teillä? Meillä on Helin Matkoilta tarjous Avilaan Blues Wingiin, aamupalalla. Ollaan pohdittu, kannattaisiko mieluummin ottaa joku all inclusive-hotelli vai panostaa hotellin laatuun (poreamme omassa huoneessa kuulostaa aika hyvältä  ::))...

Link to comment
Share on other sites

Me nyt mennään Avilaan ens kesänä ja eka viikko vietetään Aruballa All Inclusive hotellissa Divi Arubassa. Odotan kovasti tuota matkaa...Toivon vaan, että hotellit ovat mukavia molemmissa paikoissa. Mites se auton vuokraus Curacaolla, onko tietoja hinnoista yms..??? Kaivataa lisäinfoa, kiitos! ;)

Link to comment
Share on other sites

Mites se auton vuokraus Curacaolla, onko tietoja hinnoista yms..??? Kaivataa lisäinfoa, kiitos! ;)

Hertziltä auto päiväksi oli muistaakseni noin 40-50 dollaria (pienehkö auto, mutta kuitenkin niin iso että neljä aikuista mahtui hyvin. Ilmastointi oli). Maksu onnistui ainoastaan VISA:lla ja piti olla vähintään 23-vuotias. Jotkut vaativat 25-vuoden iän.

Hintaan lisäksi tietysti bensa. Vuokrasimme auton kahdeksi päiväksi, ensimmäisenä päivänä kiersimme saaren, toisena kävimme eri kohteissa.. Suosittelen Boca Tablaa, strutsifarmikin oli kiva ja luonnollisesti tippukiviluolat (ovat ihan lentokentän vieressä) olivat upeat. Myös karu koillisrannikko oli omalla tavallaan mielenkiintoinen. Takaisin ajaessa (olettaen että ajatte saaren vastapäivään:)) kannattaa käydä läpi pieniä rantoja lounaisrannikolta, sieltä löytyvät ne "paratiisirannat". Kuvia mainitsemistani paikoista löytyy täältä

Link to comment
Share on other sites

JenniV56:

Meillä taitaa olla melkein samanlainen reissu edessä syyskuussa.  :D Pohdimme pitkään Malediiveja, mutta päädyttiin lopulta abc-saariin.   :-X Ensin viikko Curacaolla Avilassa ja sitten loppuloma Aruballa Tamarjinissa. Voit tulla sitten matkan jälkeen kertomaan parhaat matkavinkit!  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

hups, en enää muistanutkaan, että olin tänne kirjoitellut eli toivottavasti nää vastaukset ei tuu nyt myöhässä...

Aava: kiitos kokemuksestasi avila hotellista!  :D

Oliko ruoka kallista hotellin ravintoloissa? Kävittekö kaupungilla syömässä vai söittekö hotellilla? Luin Avilan nettisivuila, että huoneissa olisi poreallas. Oliko teillä? Meillä on Helin Matkoilta tarjous Avilaan Blues Wingiin, aamupalalla. Ollaan pohdittu, kannattaisiko mieluummin ottaa joku all inclusive-hotelli vai panostaa hotellin laatuun (poreamme omassa huoneessa kuulostaa aika hyvältä  ::))...

Ensinnäkin noista poreammeista sen verran, että kyseessä on siis tavallinen kylpyamme, josta tulee muutama pore eli sen perusteella ei kannata hotellia varata. ;) Tai näin ainakin silloin muutama vuosi sitten.

Meillä ainakin kävi Curacaolla niin, että jäi monta kiinnostavaa ravintolaa kokeilematta, vaikka melkein joka päivä kahden viikon aikana syötiin muualla kuin hotellilla. Eli tarjontaa löytyy kyllä ja mä itse olin ainakin tosi tyytyväinen, ettei oltu valittu all inclusive -hotellia vaan päästiin kokeilemaan monenlaisia ravintoloita. Hotellilla taidettiin syödä vaan tuloiltana ja parina päivänä lounasta ja kuten aiemmin todettu, ruoka oli myös hotellilla hyvää. Hintataso oli suurinpiirtein Suomen luokkaa, joten mekin saatiin kahdessa viikossa aikamoinen VISA -lasku aikaan, kun joka ilta tuli syötyä kolemn ruokalajin illallinen. ;D Ja kaikissa meidän testaamissa ravintoloissa ruoka oli ERINOMAISTA!

Ja JenniV65, autonvuokraus oli kyllä kallista, mutta mun mielestä autolla saaren kiertäminen on ihan ehdotonta. Me vuokrattiin auto kymmeneksi päiväksi ja liikkuminen oli kyllä tosi kätevää. Kannattaa kysellä autoa muualta kuin isoilta firmoilta. Me saatiin auto huomattavasti halvemmalla kuin esim. Hertziltä olis saanut, vuokraajana oli joku hollantilainen nainen, jolla oli muutamia autoja tarjolla (kaikissa autoissa ei ollut ilmastointia, meillä oli ja todettiin, että siitä kannatti todellakin maksaa extraa!!!). Me saatiin tämän naisen tiedot keskustassa olevasta turisti-infosta (siis sellainen koppi pihalla, jonka luokse Avila Beachin bussi jätti matkustajat). Eli kannattaa vähän kysellä vaihtoehtoja ennenkuin vuokraa autoa.

Toivottavasti nää tiedot taas auttaa jotakuta eteenpäin pähkäilyissään... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Curacaon hotelleista upeimpia on ehdottomasti Hotel Kura Hulanda aivan Willemstadin keskustan tuntumassa. Hotelli on tehty vanhaan työläiskortteliin, ja se on todella persoonallinen kivi päällysteisine kujineen ja pikkuisine portteineen. Palvelu hotellissa oli erinomaista  :) Ja keskeinen sijainti helpotti niin päivisin sukellusreissuille lähtemistä kuin iltaisin ravintoloihin lähtemistäkin.

Kura Hulanda ei tosin ole perinteinen hotelli rannalla. Jos sellaista etsii, uskaltaisin suositella ko. hotellin sisarhotellia Lodge Kura Hulandaa hieman Willemstadin ulkopuolella. Kävimme siellä päivän reissun (sukeltamassa tietenkin..), mutta ehdimme toki nähdä sitäkin hotellialuetta siinä samassa. Ihan viihtyisältä vaikutti  :D

Mieheni vietti viime vuoden lopussa viikon Chogogo Resortissa, eikä hänellä ollut siitä huonoa sanomista. Tietenkin pitkä matka Willemstadiin oli hieman ikävä, mutta jos haluaa vain hotellin ympäristössä nauttia Karibian auringosta, on se varmasti oikein hyvä vaihtoehto.

Link to comment
Share on other sites

Entäs hotelli Hilton Curacao?? Onko kellään mitään tietoa tästä? Hiltonit kun pitäisi olla hyviä, mutta voivat jossain osissa maailmaa olla tasoltaan vähän mitä sattuu...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 year later...

Olimme viime syksynä viikon Curacaolla Avila Beach hotellissa ja pidimme erittäin paljon! Hotelli oli kodikas ja palvelu oli todella ystävällistä ja avuliasta. Meidän huone oli blues wing-siivessä ensimmäisessä kerroksessa, jossa parvekkeet ovat melkein "meren päällä" kivalla maisemalla. Huone on aika perustasoa ja kylpyhuoneessa on kylpyamme, johon saa poreita (me ei sitä tosin käytetty).

Honeymooon-paketin ottaessa huone on koristeltu tullessa ja kuohuvat odottamassa :) Joka aamu oveen tuotiin jotkut leivonnaiset, vaikka meillä oli otettu koko ajalle aamiainen hotellista. Hotellin aamiainen on täysin hintansa väärti, kaikkea mahdollista löytyy ja kaikki on todella tuoretta ja hyvää.

Hotellin uimaranta ei ole kauhean iso, mutta meidän mielestä ihan riittävän kokoinen eikä ainakaan meidän ollessa ollut liikaa tungosta. Pihalla on myös kiva uima-allas.

Testasimme molemmat hotellin ravintolat Blues:in ja Belle Terracen. Molemmissa ruoka oli todella hyvää. Belle Terracessa kävimme barbecue-iltana, jolloin sai syödä grilliruokia mielin määrin :) Hintataso ei ole halvin mahdollinen hotellin ravintoloissa, mutta tällä dollarin kurssilla tulee kuitenkin halvemmaksi kuin Suomessa. Myös allasbaarista sai päivällä todella herkullisia pikkusuolaisia tortilloja, salaatteja yms.

Voimme suositella Avilaa kaikille!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me oltiin viime kesänä Curacaolla Livingstone Jan Thiel Beach Resortissa (tulikohan nimi kokonaisuudessaan oikein...). Matkatoimisto tarjosi ekaksi tuota Avila Beachia, mutta vaihtamalla tähän hinta putosi reilusti. Hotelli oli aivan ihana hiljaiselon viettopaikka. Kyseessä on huoneistohotelli, jossa ei ole "perinteisiä" hotellihuoneita ollenkaan. Meillä oli käytössä talo, jossa oli makuuhuone, kylpyhuone, olohuone keittonurkkauksella ja iso terassi. Hintaan ei kuulunut aamupaloja, mutta oli ihanaa laittaa itse aamupalaa ja nauttia se omalla terassilla kaikessa rauhassa. Talo oli siisti ja siivooja kävi vissiin pari kertaa viikon aikana. Hotellilla oli mukava uima-allas ja rannalle parisataa metriä matkaa. Hotellin edestä kulki bussit Wiliemstadiin.

Suosittelen!

Jos haluat lisätietoja tai vaikka kuvia hotellista, niin laita privaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei, olemme menossa naimisiin joko Curacaolla tai Mauritiuksella!

Osaisiko joku vastata näihin kysymyksiin Curacaosta:

1) Haluaisimme turkoosin meren siivittämän aurinkoloman, jossa olisi myös erilaisia aktiviteettejä (retkiä, shoppailua, kivoja ravintoloita, hyvää ruokaa, eläväistä meininkiä ja yöelämää, mutta myös toisaalta myös romantiikkaa ja idyllisyyttä jne.) ja joka sopisi sekä romanttisuutta että vauhdikkuutta kaipaavalle kolmekymppiselle pariskunnalle. Onko Curacao tälläinen paikka?

2) Millainen on ravintolatarjonta?

3) Entä yöelämä?

4) Entä ostosmahdollisuudet?

5) Hintataso?

6) Mitä hotellia suosittelitte hääparille?

Kiitos jo etukäteen vastauksistanne! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hei!

Olemme ajatelleet suunnata häämatkalle Curacaolle toukokuun lopussa 2012. Kertokaahan Avila hotellista. Mitä huonetta suosittelette, merinäköala olisi tietysti upea! =) Meille on tarjottu tuota Belle Alliance deluxe- huonetta tai sitten Blues Wing deluxe-huonetta. Kumpaa suosittelette, mitä eroja? Millaisia huoneita varusteiltaan. Saitteko mitään häämatka- extraa huoneeseen, vai pitikö kaikesta maksaa? =)

Kiitos vastauksista jo etukäteen, ovat tärkeitä. =)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Löytyykös kellään uusia kokemuksia Curacaosta ja Avila hotellista? Me oltaisiin sinne matkalla ja huoneena blues wing deluxe, joka ainakin kuvista päätellen näyttää mahtavalta :)

Link to comment
Share on other sites

Palasimme juuri viikko sitten Karibian häämatkalta ja vietimme viikon myös Curacaolla :) Aivan ihan saari! Avila on lähellä keskustaa, joka on todella kaunis ja idyllinen. Itse emme olleet Avilassa, joten siitä en osaa enempää kertoa. Suosittelen retkeä saaren pohjoispuolelle, josta löytyy upeita rantoja ja luonnonpuistoja. Myös retki Klein Curacao-saarelle on ehdoton! Otimme retken bountyadventuresin kautta ja oli kyllä loistava. Upea purjevene, ruuat ja juomat kaikki sisältyi hintaan ja pääsimme snorklaamaan upeassa turkoosin sinisessä vedessä rannalla, josta bongaa lähes aina merikilpikonnia! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...