taurus71

Vietnam

19 posts in this topic

Äkkiseltää vilkastuna en löytänyt ketjua häämatkoista Vietnamiin mutt jos sellainen on niin vinkatkaa ja poistakaa tämä!

Onko täällä ketään jotka olisi siis lähdössä Vietnamiin häämatkalle? Ja jos on niin milloin ja mihin? Tai kenties joitain jotka ovat jo olleet ko. kohteessa häämatkalla? Kokemuksia yms. kaipaillaan!!!

Me olemme lähdössä 24.1.2008 yhdistelmälomalle Ho Chi Minh City (3yötä) ja Phan Thiet/Mui Ne (11yötä) hotelleina meillä on Ho Chi Minh Cityssä Equatorial ja Phan thietissä Romana Resort&Spa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Equatorial on kiva hotelli, sielä on tosi ihana uima-allas. Hotelli on taksimatkan päässä ydinkeskustasta, mutta taksit ovat lähes ilmaisia. Käykää Caravelle hotellin kattoterassilla drinksuilla auringonaskun aikaan. Cu Chin tunnelit kantsii kans tsekata.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vinkistä Fredrika  :-*

Mutta onko kellään kokemuksia tuosta Romana Resort & Spa hotellista???

Ja muutenkin, ruoka ym. paikallinen kulttuuri?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olisko kellään kertoa uusia kokemuksia Vietnamista, tarkemmin Phan Thietistä?

Me varattiin häämatka sinne ensi tammikuussa, hotelli on Sunny Beach Resort.

Olisi kiva kuulla kokemuksia ja neuvoja, Vietnam kun on meille ihan uusi tuttavuus!

Vaikuttaa kyllä tosi ihanalta paikalta :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostetaan taas tätä ketjua. :) Olisi kiva kuulla uudempia kokemuksia ja vinkkejä.

Me lähdetään varmaankin jouluksi ja uudeksivuodeksi häämatkalle Vietnamiin, ensin kolme päivää Ho Chi Minhissä ja sit 10 päivää Phan Thietissä. Matkanjärjestäjänä Tjäreborg, näyttäisi niillä olevan parhaat vaihtoehdot. HCM:ssä majoitutaan ehkä New World Hoteliin ja Phan Thietissä Amaryllis Resortiin. Jos jollain on kokemusta näistä niin saa kertoa. :flirt:

Edited by MadameMaria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häämatka Vietnamiin on suunnitelmissa meilläkin. :-X

Ensin mietittiin Thaimaata, mutta mua vähän pelotti, että on liian "villi" meno rantakohteissa ja liian vähän kulttuuria. Nyt ollaan löydetty suht. halpa yhdistelmä, jossa oltais 3.1.-8.1. Saigonissa ja 8.-15.1. Phan Thietissä, tämä olisi yhteensä lentoineen ja hotelleineen meiltä molemmilta n. 3000e.

Saigonissa olisi paljon kulttuurikohteita nähtävänä, esim. historioitsija mieheni on jo ihan täpinöissä sotamuseosta. :girl_wink: Hotelli olisi hyvätasoinen moderni keskustahotelli.

Phan Thietissä taas tavoitteena on löhötä, syödä hyvin ja pelata tennistä. Hotelliksi ollaan kaavailtu Pandanus Resortia tai Phu Hai Resortia, joissa on kummassakin uima-altaat, spa ja tenniskentät.

Miltä yhdistelmä kuulostaa?

sgnpht1001_1_8.jpg?v=1

800px-Phan_Thiet_river_by_night.jpg

1677634_7_b.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Kuulostaa oikein hyvälle. :) Me oltiin tuollaisella Tjäreborgin yhdistelmämatkalla viime joulu-tammikuussa ja tykättiin kovasti. Erona vain se, että oltiin vain kolme yötä Saigonissa ja 11 yötä Phan Thietissä - tosin yksi yö Phan Thietiin tulon jälkeen oltiin Dalatin-retkellä. Saigon on kyllä mielenkiintoinen kohde, mutta itse en olisi siellä viikkoa jaksanut. Toisaalta jos käy vaikka pidemmillä retkillä esim. Mekongilla, sitten viikko on hyvä. Me käytiin Saigonista ainoastaan Cu Chin tunneleissa, se oli todella mielenkiintoinen paikka, suosittelen. Sotahistorian museo oli kyllä mielenkiintoinen, mutta kannattaa muistaa että vietnamilaisilla on aika propagandistinen tapa esittäää asioita.. Me majoituttiin New World Hotelissa, jota voin lämpimästi suositella.

Dalatin-retkeä voin myös suositella, tosin se saattaa jättää rantakohteessa olemisen turhan lyhyeksi. Me käytiin Lootusjärvi + Keijukaispuro -retkellä (ihan ok) ja minä kävin kokkikurssilla. Olis ehkä kannattanut mennä opastetulle Phan Thietin -kierrokselle, koska kun me sinne kahdestaan mentiin kävelemään, ei siitä saanut mitään irti. Meidän hotelli oli Amaryllis Resort, jonka sijainti oli aika huono (kaukana kaikesta) ja kuntosali oli ihan olematon. En tiedä missä nuo mainitsemasi hotellit ovat enkä niistä sen kummemmin tiedä, mutta jos niissä on kaipaamianne palveluja niin se on hyvä. :)

Ai että oli mukava muistella häämatkaa, se oli niin ihana. :-X Kysele ihmeessä lisää, Auppis, koitan vastailla. Voin antaa jotain ravintolasuosituksiakin jos kiinnostaa.

Edited by MadameMaria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiinnostavaa kuulla! Mä ehdotin aluksi, että oltais 3 yötä Saigonissa ja loput Phan Thietissä, mutta kun mies rupesi kysymään, riittääkö tekemistä sinne loppu lomaksi rantakohteeseen, en osannut perustella mitenkään. :grin:

Miten noi päiväretket käytännössä hoitui? Me ei olla hirveästi ikinä matkoilla osallistuttu mihinkään opastetuille retkille, joten L on skeptinen niitä kohtaan. Oot kuitenkin sitä mieltä, että Phan Thietissä aika kuluu paremmin kuin Saigonissa? Tuosa olisi kyllä sekin plussa, että asuminen Phan Thietissä on paljon halvempaa.

Kokkikurssille voitais mennä L:n kanssa molemmat! Se on meillä pääkokki. :girl_smile:

Ainiin, Phu Hai on siinä samalla rantapätkällä, missä teidän hotelli oli (ja ilmeisesti miljoona muutakin hotellia ainakin kartan mukaan) ja Pandanus taas on keskustasta länteen päin Mui Ne:n alueella Hai Long -niemellä.

Edited by Auppis

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä Saigonissa varmasti tekemistä on ja ajan saa kulumaan, varsinkin jos osallistuu retkille ja shoppailee! Mut siellä on niin tukalan kuuma ja kauheasti saasteita ja melua, että me ainakin alettiin kaivata rauhallisempaan mestaan. Sit olikin ihana päästä Phan Thietin rauhaan ja tuulen raikastamaan meri-ilmastoon.

Retkille pitää ilmoittautua etukäteen - ainakin Dalatin-retkelle piti ilmoittautua jo monta päivää etukäteen, mutta muille riittää muistaakseni edellispäivänä. Retket maksetaan käteisellä (dollareilla) tai luottokortilla ja niissä on aina opastus. Bussissa tuli vietettyä paljon aikaa ja kuultua aika moneen kertaan Vietnamin historiasta. Jopa mieheni, joka on lukenut historiaa toooodella paljon, oppi paljon uutta. :) Mutta en voi ikinä hehkuttaa tarpeeksi Dalatin-retkeä, koska siinä näki maata niin paljon enemmän kuin jos pysyisi rantakohteessa. Ne maisemat matkalla oli ihan uskomattomia. :-X (Retki järjestettiin ainakin viime talvena vain joka toinen viikko, joten sinänsä ei ole edes varma että pystyisitte retkelle menemään.)

Siis tokihan aika tulee Phan Thietissä - niin kuin missä tahansa muussakin rantakohteessa - pitkäksi, jos vain makoilee aurinkotuolissa. Siksi me tykkättiin osallistua retkille. Löhöilyn lisäksi mm. luettiin (no siis samalla kun löhöttiin, mut kuitenkin oltiin kulturelleja :lol: ), uitiin ja "surffattiin" minisurffilaudoilla (se oli hauskaa!!), käytiin hieronnoissa ja hoidoissa.. Ja syötiin! Ruoka oli tosi hyvää ja edullista. Jos teillä on tarkoitus pelata tennistä, siinähän saa hyvin ajan kulumaan. Kokkikurssi oli ihan kiva, mutta varoituksena voin sanoa ettei siinä ihan kauheasti päässyt itse tekemään.

Katsoinkin nyt kartasta noiden hotellien sijaintia ja tuo Phu Hai on tosiaan ihan siinä meidän hotellin vieressä (käytiin itse asiassa siellä kerran syömässä [ei niin kovin erikoista ruokaa] sekä hierojalla ja kampaajalla). En itse oikein tykännyt hotellin koristeluista, ja kuten sanoin, sijainti on tosi kaukana kaikesta. Muuten kuitenkin oikein siistin oloinen paikka! Toisaalta Pandanuskin tuntuu olevan aika kaukana "kaikesta" eli Ham Tienistä, jossa kaikki ravintolat ja kaupat on. Mut jos syrjäinen sijainti ei haittaa, niin ei kai sen sit ole väliä. Me tosiaan kuitenkin vähän harmiteltiin kaukaista sijaintia, koska ei jaksettu läheskään joka ilta ottaa taksia "keskustaan" vaan jäätiin pyörimään hotellille. Ja se taksimatkahan maksoi jotain 3e suuntaansa eli ei se siitä jäänyt kii.

Meillä oli Lonely Planetin Vietnam-opas ja sen avulla löydettiin paljon kivoja juttuja Saigonista. Tehtiin mm. oppaan mukaan kaupunkikierros kävellen, joka onnistui ihan hyvin. Oppaan innoittamina mentiin esim. Sheratonin 23. kerroksen näköalabaariin drinkeille auringonlaskun aikaan ja se oli upeaa. Samoin löydettiin kivoja ravintoloita Saigonista sen avulla (en millään muista sen ranskalaisen ravintolan nimeä, mutta jos yhtään haluaa tavoittaa vanhaa siirtomaa-ajan henkeä, tuolta sitä voi kuvitella löytävänsä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos! Tuossa oli jo tosi kattavasti hyödyllistä tietoa! :girl_smile:

Jos saisit nyt päättää, niin oisitko tehnyt jotain toisin tai menisitkö ylipäätään juuri tuonne? Entä oliko ilmat muuten hyvät, vaikka kaupungissa tietysti tukalaa helteellä onkin? Ilmeisesti ei pitäisi ainakaan paljoa sataa. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti mentäisiin tuonne uudestaankin, oli ihan huippu reissu ja kohde. :) Toisaalta kyllähän mä jotain muuttaisin: kuten sanoin, hotellin sijainti oli liian syrjäinen ja sen kuntosali oli surkea. Olisin ehkä siis valinnut toisen hotellin (minkä, sitä en tiedä). Jos oltais ollut kauemmin Saigonissa, oltais kyllä lähdetty Mekongin-retkelle ja sen missaaminen on vähän harmittanut..

Toisaalta Phu Quoc houkuttelee mua, koska siellä voisi sukeltaa ja se on muutenkin ehkä hieman idyllisempi kohde. Phan Thietissä sukellusmahdollisuuksia ei ole, koska meressä on liian kovia virtauksia ja vesi on sameaa. Ei siellä kuulemma ole mitään nähtävääkään, eikä siis mitään tarjontaa ole. Leijasurffaus on kuitenkin tosi suosittua, ja jos olisin ollut hurja, olisin mielelläni kokeillut sitä. Harmi vaan et kurssit kestää muutaman päivän eikä siihen jotenkin enää aika riittänyt.

Sää oli oikein ihana Phan Thietissä. Vettä ei juuri satanut, ja aurinko paistoi lähes joka päivä, mutta tuulen ansiosta ei tullut mitenkään liian kuuma, vaan just sopivan leppoisa. Kyllä siellä nahkansa helposti polttaa, varsinkin tuo tuuli luo harhaa siitä ettei ole palamisen vaaraa. :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan kuitenkin nyt kallistumassa Thaimaahan.

Saigonista annettiin oppaassa niin huono kuva, että alkoi ahdistaa. Samoin rupesi tuntumaan siltä, että Vietnamin rantakohteissa ei löydy meille riittävästi tekemistä, kun ei olla rannalla aktiivisesti löhöävää tyyppiä, ja ravintoloiden yks-ulotteisuus vähän arvelluttaa.

Ajatellaan sillä tavalla, että häämatkalla halutaan sujuvuutta, varmaa laatua ja kulinaristisia kohokohtia, ja Vietnamiin lähdetään sitten joskus täysin erilaiselle reissulle ja pakataan taas rinkat selkään. :girl_wink:

Kiitos MadameMarialle kokemuksista! Ne auttoi tosi paljon hahmottamaan Vietnamin kohteiden luonnetta! :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kuulisin mielelläni suosituksia Vietnamista. Missä olisi superrauhallista, joku kiva rantakohde 4:lle aikuiselle? Voisimme olla pari päivää ensin jossain vilkkaammassa paikassa ja sen jälkeen lataamaan aukkuja rannalle. Matkustaminen pitäisi olla kätevää. Lennot + hotellit, emme halua pakettimatkaa.

Sellainen nousi esiin kuin Phu Quoc. Kokemuksia?

Edited by Amalie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on mun viime syksyisen Vietnam & Singapore -reissun matkarapsa linjoilla. Löytyy uudesta osoitteesta http://papaija.comoj.com

Vietnamissa olin pohjoisessa, eli Hanoissa, Sapassa ja Cat Ba -saarella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan kuitenkin nyt kallistumassa Thaimaahan.

Saigonista annettiin oppaassa niin huono kuva, että alkoi ahdistaa. Samoin rupesi tuntumaan siltä, että Vietnamin rantakohteissa ei löydy meille riittävästi tekemistä, kun ei olla rannalla aktiivisesti löhöävää tyyppiä, ja ravintoloiden yks-ulotteisuus vähän arvelluttaa.

Ajatellaan sillä tavalla, että häämatkalla halutaan sujuvuutta, varmaa laatua ja kulinaristisia kohokohtia, ja Vietnamiin lähdetään sitten joskus täysin erilaiselle reissulle ja pakataan taas rinkat selkään. :girl_wink:

Kiitos MadameMarialle kokemuksista! Ne auttoi tosi paljon hahmottamaan Vietnamin kohteiden luonnetta! :girl_smile:

Terkut täältä Saigonista! Opaskirjat antoivat mielestäni vääristyneen kuvan juuri Saigonista. Liikennehän täällä on hurja, mutta kertaakaan en ole oloani kokenut turvattomaksi eikä hyijausyrityksiäkään ole ollut ainuttakaan koko matkalla. Muutenkin koko reissu on ollut tosi sujuva ja helppo, jopa helpompi kuin Thaimaassa jossa ollaan kuitenkin jo 8 kertaa reissattu eli ei pitäis uutuudenkankeuttakaan siellä olla.

Nähtävää on ollut hurjasti niin Hanoissa, Hoi Anissa kuin Saigonissakin, paljon nähtävää jäi vielä mahdollisille tulevillekin reissuille.

Siisteydessä ja laadussa ei ole ollut miItään ongelmaa, kaupunkikohteetkin on olleet tosi siistejä. Ja ravintoloita on löytynyt katukojuista erittäin siisteihin paikallisiin ja laadukkaisiin kansainvälisiin. Vaikka mun sydän tulee aina kuulumaan Thaimaahan (juurikin siksi että rakastan autenttista thaikkuruokaa), suosittelen Vietnamia lämpimästi. Etenkin kulinaristeille laidasta laitaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, nostetaan aihetta, onko kenelläkään uudempia kokemuksia Vietnamista häämatkakohteena?

 

Olemme miettineet useampia kohteita, Nha Trangia, Phu Quocia, Hoi Ania ja Danangia..

Phu Quocista ei oikein tunnu löytyvän oikeasti hienoa resortia, haluamme kuitenkin luksusta häämatkalle. Muutenkin olen ymmärtänyt että saari on toistaiseksi aika rauhallinen mutta turismiin panostetaan rakentamalla teitä ja lentokenttiä yms. Olisi kiva kuulla ajatuksia joltain joka on ollut siellä viime aikoina.

Hoi An on ilmeisesti aika upea historiallinen kaupunki, mutta mietin onko siellä tarpeeksi hieno ranta?

 

Haluaisimme häämatkakohteeseen sekä rantalomaa, kulttuuria sekä luontoa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, nostetaan aihetta, onko kenelläkään uudempia kokemuksia Vietnamista häämatkakohteena?

Olemme miettineet useampia kohteita, Nha Trangia, Phu Quocia, Hoi Ania ja Danangia..

Phu Quocista ei oikein tunnu löytyvän oikeasti hienoa resortia, haluamme kuitenkin luksusta häämatkalle. Muutenkin olen ymmärtänyt että saari on toistaiseksi aika rauhallinen mutta turismiin panostetaan rakentamalla teitä ja lentokenttiä yms. Olisi kiva kuulla ajatuksia joltain joka on ollut siellä viime aikoina.

Hoi An on ilmeisesti aika upea historiallinen kaupunki, mutta mietin onko siellä tarpeeksi hieno ranta?

Haluaisimme häämatkakohteeseen sekä rantalomaa, kulttuuria sekä luontoa.

Häämatkalla en Vietnamissa ole ollut, mutta muuten lomalla tammikuussa. Voin kertoa joitain kokemuksiani.

Olimme ensin viikon Ho Chi Minh Cityssä, mikä oli mainio kaupunkiloma! Thaimaaseen ja joihinkin muihin aasian kaupunkeihin nähden minun mielestäni täällä oli siistiä! Meni oli jopa aika länsimaalaista, vaikka ei todellakaan sen vuoksi, että siellä olisi paljon turisteja. Kauppoja ja ravintoloita löytyi lähes joka lähtöön. Ja tottakai kaupungista löytyi historiallisesti kiinnostavia kohteita, kuten sotamuseo. Kaupungissa on hienoja kaupunkihotelleja! Me olimme neljän tähden hotellissa ihan pelipaikoilla ja voisin palata tähän hotelliin takaisinkin!

Toiseksi viikoksi menimme Phu Quocin saarelle. Saari on todellakin vasta kehittymässä ja hienoimmillaan/kalleimmillaan vasta muutamien vuosien päästä. Uusia hotelleja ja teitä rakennettiin. Tämä ei kuitenkaan meidän lomaa häirinnyt. Meillä oli mukava rantaresortti ja vuokrasimme skootterin useana päivänä. Vaikka tiestöärakennettiin, oli sitä sen verran valmiinakin, että pystyi kiertämään saarta omatoimisesti :) saari oli ihanan pieni ja oiva paikka rantalöhöilyyn. Kaikki ravintolat ja kaupat ovat pääasiassa yhden ison pääkadun varrella. Vaikka hotelleja on saarella suht vähän etenkin tosi tasokkaita niin muistan katselleeni La Verandaa ja Chen Sea resorttia sillä silmällä, mutta silloinen budjetti ei näihin riittänyt.. Sanoin miehelleni, että tulemme tänne takaisin 10 vuotis hääpäivänämme, silloin varmasti tosin on jo enemmän luksushotelleja valittavana :) kaiken kaikkiaan tykkäsin Vietnamista ja suosittelen! Phu quoc oli ihana loppu lomalle, etenkin todella vilkkaan kaupunkiosion jälkeen. Rauhallisuus ja ei liikaa turisteja oli vain plussaa meille. Niin ja saarella on jo lentokenttä, joten sinne on helppoa ja halpaa lentää esim HCMC:stä.

Kannattee tosin miettiä ajankohtaa, milloin olisi lähdössä ja valita paikat sen mukaan. Itse harkitsin kohteeksi myös nha trangia, mutta siellä olisi voinut odottaa sateisempaa ilmaa tuohon aikaan, joten emme siksi sinne menneet...

Edited by Tinkaliina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uudempia kokemuksia Vietnamista?

Olemme harkinneet häämatkaksi Phu Quoc-Saigon -yhdistelmää. 

Hotellisuosituksia olisi kiva kuulla :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now