Jump to content
Naimisiin.info

Varaukset ja maksut


Nuppu79

Recommended Posts

^Luulisin, että varauksen kannalta on sama vihitäänkö teidät vai vain siunataan. Se, että haluatte eri seurakunnan kirkon kuin mihin mies kuuluu, voi vaikuttaa varausaikaan, koska ainakin joissain seurakunnissa oman seurakunnan jäsenten toiveet menevät edelle.

Asia selvinnee parhaiten soittamalla kirkkoherranvirastoon.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 1 year later...

Itse kysyin Porvoon suom.srk:sta eli kotiseurakunnastani (nykyisin asun Lahdessa) avioliiton siunaukselle aikaa tuossa oliskohan ollut huhtikuun puolella. Toivottu ajankohta olisi siunaukselle heinäkuu 2011. Kysyin suoraan eräästä lauantaipäivästä ko.kuussa ja sainkin heti listan kellonajoista, jotka olivat vielä varattavissa ja nappasin siitä sitten hyvältä kuulostavan. Mieheni ei ole kristitty, mutta itse olen luterilainen, joten saamme siunauksen kuitenkin järjestettyä ja vielä kotikirkostani, niin asiat ovat oikein hyvin. Päivämäärä ja kellonaika siis jo varattu! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meidät vihitään entisen kotiseurakuntamme kirkossa, ja nykyisinä "vierasseurakuntalaisina" meidän olisi pitänyt maksaa 50 euron varausmaksu. Sinänsä hääbudjettiin aika mitätön lisä, mutta sovimme kirkkoherran kanssa, ettei meidän ihan periaatteesta tarvitse kyseistä summaa maksaa, koska olen kyseiseen seurakuntaan tehnyt melkoisen määrän vapaaehtoistyötä. Ystävällinen kirkkoherra totesikin, että aika hullulta tuntuisi meiltä laskuttaa vihkikirkosta. Mutta kiva näin! Tuo kirkko on minulle rakkaampi kuin yksikään nykyisen seurakuntani kirkoista.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Me soiteltiin ja kyseltiin eilen Kirkkonummen seurakunnan varauspolitiikasta. Kirkko voidaan varata vasta vuotta ennen haluttua päivää, ja tilaisuudesta (siunaustilaisuus) ei tartte maksaa :) Muuten oltaisiin saatu varata vasta 6kk ennen haluttua päivää ja jouduttu maksamaan reilu 200e tilaisuudesta, mutta onneksi vanhempani kuuluvat kirkkonummen seurakuntaan ja tämän takia saadaan "paremmat lähtökohdat" :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

En saa jostain syystä kirkkoa varatuksi. Kerran oon käyny paikan päällä mutta en muista siitä oikeen mitään. Kirkko on sijainniltaan täydellinen ja kuitenki se otetaan oli se kuinka kämänen tahansa. Ja tiiän ettei se etes oo... Onneks on aikaa... Ja onneks se ei oo mikään hullun suosittu.

Link to comment
Share on other sites

Varasimme hääpäivän n. 4 kuukautta aiemmin. Menemme naimisiin Pariisin Amerikkalaisessa kirkossa.

Halusimme häät joulukuulle ja ensin se näytti olevan suuri ongelma, koska kirkossa oli joulukuun aika joka viikonloppu jotain jouluista ohjelmaa. Sitten päätimme katsella perjantai-iltapäiviä ja teimmekin varauksen 28.12. Olimme ihan tyytyväisiä siihenkin, kunnes parin päivän päästä tuli soitto "Sorry we have made horrible mistake. Your wedding day is double booked". Kirkko oli niin pahoillaan tästä mokasta, että lupasi heti että voimme saada uudeksi hääpäiväksi 29.12.2012 Lauantain. Sehän sopi meille paremmin kuin hyvin :)

Varausmaksu avioliiton siunaus seremonialle tässä kirkossa oli 350 euroa ja loput 850 euroa maksetaan viimeistään 40 päivää ennen hääpäivää. Eli yhteensä seremonia maksaa 1200 euroa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...