Jump to content
Naimisiin.info

Miksi ei avioliittoon siunausta?


Maddie

Recommended Posts

Meistä kumpikaan ei kuulu kirkkoon :)

 

Ja muutenkaan meitä ei uskonnollisuudet kiinnosta, ja minun mielestä se on vähän hullua vannoa rakkauttaan toiseen ihmiseen seinällä olevan kuvan edessä. Ja huom! Minun mielipide, ei herneitä nenään kiitos :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 213
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minä en kuulu kirkkoon, enkä siten myöskään tahdo siunausta. Toivottavasti ei myöskään yhtäkkiä käy ilmi että sulho ehdottomasti tahtoisi siunauksen...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Minä käännän tämän päinvastoin (meidän kohdalla) että miksi olisi avioliittoon siunaus?

Emme kuulu kirkkoon kumpikaan. Tai mihinkään uskonnolliseen yhdyskuntaan ylipäätään. Koska emme usko mihinkään, on avioliitto meille täysin maallinen sopimus ja enemmänkin yhteiskunnallinen asia. Ei missään nimessä mikään uskonnollinen juttu.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me olemme molemmat ateisteja emmekä halua minkäänlaista uskonnollista seremoniaa omaan hääjuhlaamme. Asia oli helppo siis elämänkatsomuksellisista syistä ratkaista.

Link to comment
Share on other sites

Me olemme myös ateisteja miehen kanssa. Itse olen "kotoisin" ateistisuvusta, joten ei oo kyllä tullut mieleenkään uskonnolliset seremoniat omissa häissä tms, kun en ole koskaan uskonut tai oppinut uskomaan jumalaan/jumaliin tai muihin uskonnollisiksi luokiteltaviin asioihin :)

Link to comment
Share on other sites

Minä en ole koskaan mihinkään kirkkoon kuulunutkaan, ja miehenikin on jo aikaa sitten eronnut kirkosta, joten siviilivihkiminen ilman mitään uskonnollisia seremonioita oli meille ainoa rehellinen valinta.

Link to comment
Share on other sites

Minä olin aikaisemmin aina halunnut kirkkohäät, vaikken koskaan ole uskonut niin kuin kirkko opettaa. Esimerkiksi mun mielestä ajatus yhdestä oikeasta jumalasta tuntui jo lapsena oudolta ja muista rippileirillä kuuluttaneeni että uskon sielunvaellukseen. :P Kun olin opiskellut pari vuotta teologiaa, tein lopullisen päätöksen kirkosta eroamiseksi. Mun perhe ei oo mitenkään uskonnollinen, mutta jostain syystä se oli äidille kova paikka. Isä taas kuittasi, asian sanoilla "erosit kikosta, miksi? Jaa, no mitäpä muuta kuuluu?" Tuon kirkosta eroamisen jälkeen ajattelin, että no ehkä saan sen kirkollisen siunauksen.

Mies kuului kirkkoon vielä kun alettiin seurustella. Hän tosin puhui koko ajan, että pitäisi erota ja niin edelleen. Lopulta sitten sain hänet täyttämään sen eroamisilmoituksen. Tuolloin tavallaan koin vähän pettymystä kun ei nyt tule sitä siunaustakaan. Toisaalta, tässä kun ollaan molemmat oltu jo useampi vuosi poissa kirkollisveron piiristä, niin ei tuo tunnu enää miltään. Kirkko ei ole meidän juttu, mies on ateisti ja minä jotain siellä animistin ja agnostikon väliltä, joten se siunaus olisi muutenkin ollut meille ihan vain perinteen vaalimista.

Kyllä mua vähän harmittaa, että se siviilivihkiminen on niin lyhyt ja koruton. Toki siitä saa paremmin oman näköisen seremonian, mutta on siinä oma hommansa etsiä niitä sopivia tekstejä. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

En kuulu kirkkoon ja olen aina tiennyt etten halua mennä kirkossa naimisiin, mies puolestaan kuuluu kai tavan vuoksi kirkkoon mutta ei halua kirkkohäitä eikä ole uskonnollinen. Meidän häihin ei siis mitään uskontoon liittyvää tule kuulumaan vaan siivilivihkiminen on meidän juttu. 

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Kun erosin kirkosta, äitini ensimmäinen kysymys oli "etkö halua kirkkohäitä?". :girl_haha: Ja jos rehellisiä ollaan, se oli myös viimeinen syy, jonka takia en ollut ihan varma siitä kirkosta eroamisesta. Olihan niistä kirkkohäistä tullut haaveiltua pienestä pitäen. Serkkuni häissä kuitenkin tajusin, että hääni tuntuisivat ihan valheellisilta, jos minun pitäisi luvata jotain "Jumalan kasvojen edessä". En minä halua vihkiseremoniaani sellaista, mitä en voi ollenkaan allekirjoittaa, varsinkaan mitään rakkauden vannomista mielikuvitusolennon nimeen.

Mies kyllä kuuluu vielä kirkkoon, muttei myöskään usko Jumalaan, joten hänellekin siviilivihkiminen käy hyvin. Onneksi nykyään saa siviilivihkimisen juhlapaikalle, niin ankea maistraattivihkiminen ei ole ainut vaihtoehto kirkkohäille.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä kumpikaan ei kuulu kirkkoon, joten ei tule kirkkohäitä eikä siunaamisia. Anoppi on varsin perinteinen, ja monesti on kysellyt, että eikö sitä pappia voi sinne juhlaan kutsua siunaamaan yms. Miehen suvussa taidetaankin olla ensimmäiset jotka menee maitraatissa naimisiin. Hääjuhla suunnitellaan ihan tarkoituksella muuten mahdollisimman perinteiseksi, että tajuavat nuo kirkkohääperinteisiin juurtuneetkin, että naimisiin menoa se on vaikka sen tekee pienessä virastotalon huoneessa eikä kirkossa. 

Enkä mie kirkkohäitä lapsenakaan kuvitellut. Jo lapsena minusta oli kummallista että ihmisen rakentama rakennus voisi olla pyhä. Kuvittelin aikanaan seremoniat metsään tai niitylle. Luontoon, joka oli miusta se paikka jossa jumala olisi eniten läsnä, jos moiseen uskoi.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Ei kuuluta kirkkoon eikä haluta ryhtyä vain perinteiden takia "uskomaan". Omannäköisempi juhla tulee olemaan kun omat periaatteet saa näkyä. 

Link to comment
Share on other sites

Emme kuulu kirkkoon emmekä oikeastaan kumpikaan usko jumalaan. Minä olen agnostikko, mutta mieheni on tiukka ateisti ja tuntuisikin melkein samalta pyytää siunausta lentävältä spagettihirviöltä kuin kristinuskon jumalalta. Itse koen, että olisi suorastaan rienaavaa uskovia ihmisiä kohtaan pyytää siunausta avioliitolle tai mennä kirkossa naimisiin pelkästään perinteen takia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...