Sign in to follow this  
Followers 0
maryan

Kahdet juhlat (yhdistetty ongelmaketju)

50 posts in this topic

Mopo.

Tälläisen ongelman olen siis kehittänyt enkä löytänyt siihen vastausta  ;D Juhlatilamme on pieni, joten kaikki eivät mahdu kerralla. Kutsumme kaikista läheisimmät ensin kirkkoon ja sitten syömään ja juhlimaan kanssamme.  :-X Loput ystävät ajattelimme kutsua kirkkoon klo 15 sekä bilettämään (tarjolla mm. boolia, naposteltavaa) juhlapaikkaan klo 21 eteenpäin (ei aikarajoitusta, mutta eiköhän juhlat lopu viimeistään klo 02). Miten tehdä kutsut näille ystäville ? Onko tämä muuten ihan tyhmä idea ? Olen ajatellut, että kirkkoon en ketään pakota tulemaan, on varmaan ikävä pyntätä kirkkoa varten ja sen jälkeen mennä kotiin odottamaan, että kello tulee iltayhdeksän  ::)

Auttakee  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä miten tuollainen otetaan vastaan kutsuttujen puolelta, mutta ihan teknisesti kutsussa voisi lukea tyyliin "Tervetuloa siihen ja siihen kirkkoon klo14 ja klo 21 sinne ja sinne tanssimaan häitämme."

Kavereillamme oli järjestelyt hieman tähän tyyliin, he olivat järjestäneet minivastaanoton kirkolle niin että ihmisillä jotka olivat vain kirkolla saivat myös mahdollisuuden onnitella.  Iltajuhla oli myöhemmin, eikä siellä enää onniteltu vaan ruokailtiin ja seurusteltiin, ilman mitään virallisempaa osuutta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MARYAN; ongelmallista tuossa todella ehka on vieraan kannalta tuo valiajan "odottelu".

Muuten en nae siina mitaan ongelmaa.

itse olen ollut parikin kertaa haissa joissa meidat on kutsuttu vain kirkkoon ja sitten juhlapaikalle onnittelumaljoille ja pikkusuolaiselle. (Vihkiminen klo 15, onnittelumaljat ja napostelut klo 16-18, illallinen ja iltajuhla alk. klo 20....jonne meita siis ei oltu kutsuttu)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisiko sen laittaa jotenkin siihen tyyliin, että  "tervetuloa juhlimaan häitämme klo 21 alkaen paikkaan X.  Halutessanne voitte osallistua myös vihkitilaisuuteen klo 14 X:n kirkossa. "

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nti kesäheinä - loistava ehdotus  ;D Kuinkas en tuota itse tajunnut  ::) Onko tämä tälläinen teistä TYHMÄ idea ? Loukkaantuisitteko, jos kirkossa ollessanne kävisi ilmi, että toiset on menossa heti juhlimaan ja itse pääset vasta ysiltä ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tunnet varmasti itse vieraasi ja sukulaisesi parhaiten.

Joissain suvuissa tuosta varmaan tulisi sanomista, mutta jos iltakutsut ovat kavereille, en usko että on ongelma.

Itse olisi ainakin iloinen että minut on kutsuttu - edes iltajuhlaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli hieman tuohon tyyliin. Kutsuimme sukulaiset kirkkoon ja kahvitilaisuuteen. Ystävät saivat kutsun vain iltajuhliin, jotka alkoivat 19.30. Juhlaohjesääntöön kuitenkin laitoimme huumorityylillä, että jos uskonnollinen paatos kiinnostaa voi kirkkoon tulla patsastelemaan klo .... jne. Osa ystävistä tuli, osa ei. Meillä oli pienet häät, joten kaikki olivat kuulleet oikeastaan jo ennen kutsujen lähettämistä suunnitelmista. Keneltäkään ei tullut valituksia ainakaan päin naamaa, pikemminkin ystävämme kehuivat välitöntä iltajuhlaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ihan kivoja vinkkejä teillä...

Mitäs sanotte ehdotukseksi tällaisesta jutusta, kun...

Olemme tätä "motoristi" porukkaa ja jostain kumman syystä (::)) emme voi järjestää tätä hääkuljetusta motskarilla.... niin tahtoisin pyytää noin 4-8 motskaria saattamaan meidän hääautoa juhlapaikalle siirryttäessä...

Mutta sitten "ongelmaksi" tulee se, ettei me nyt ihan välttämättä viitsittäisi kutsua saattueporukkaa ruokailemaan ---> kustannussyistä... Niin, kuinka tällaisen pyynnön voisi esittää näille "tuttaville" (eivät siis jokapäiväisiä huippukavereita, vaan erilaisissa kokoontumisajoissa ja kokouksissa tavataan ainoastaan...)    ???

Mielessä on ollut se, että voitais vaikka sitten tarjota "saunailta" mökillä joku viikonloppu ja vähän makkaraa ja grillijuttuja ja juomaa tietenkin...

Mutta kertokaa mielipiteenne!!! Kuinka toimisitte TÄSSÄ tilanteessa??? Ja ilkeekö sitä yleensäkään mennä kysymään ja ehdottamaan tällaista juttua? Ottaako porukka nokkiinsa, jos ei pääse ruokailemaan...??

... auttakee... :-[

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ruusu, toi on vahan hankala. Itse vedin paikallista erikoisauto-kerhoa aikani, ja meilta pyydettiin monesti avustusta haakuljetuksiin (ptcruisereita) ja aina oli niin etta maksoivat bensat, ja oli kutsu myos syomaan.

Moottoripyorailijakin olen, meidan juhliin ei tosin saattuetta tule, mutta silti. Halju olo olisi lahtea ajamaan letkaan ja sitten pois. Kannattaa ehka sitten kysya suoraan kavereilta miten heille kay. Itse en kehtaisi moista pyytaakaan tosin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yleisellä tasolla vastauksena tähän "kutsu kirkkoon ja bileisiin, ei ruokailuun" voin kertoa, että Euroopassa tämä on ihan yleinen tapa. Olimme itse viime huhtikuussa Hollannissa häissä, joissa osallistuimme ensin maistraattivihkimiseen ja kirkkosiunaukseen. Tämän jälkeen vain lähin suku ja kaverit menivät syömään, ja me menimme lepäämään ja pukeutumaan ja liityimme joukkoon klo 21, jolloin ruokapaikka oli muuttunut bileilyksi ja sinne tulivat hääparin kaverit. Ei ollenkaan hassumpaa, ja myös vieraille hieman "kevyempää", jos ymmärrätte mitä tarkoitan. Rohkeasti vaan uusia tuulia myös suomalaiseen hääjuhlintaan, ei kaikkien tarvitse aina toimia saman kaavan mukaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä osa kavereista aiotaan pyytää vain pelkkään iltajuhlaan, mutta tämän luettuani aion ehdottaa sulholle, että heille voisi mainita mahdollisuuden tulla kirkkoon, jos haluavat (tosin en usko, että haluavat).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Patrika:

Kiitos mielipiteestä. Olen tässä miettinyt, että ei siitä saattueesta ehkä tulisikaan loppujen lopuksi mitään, kun meillä on vielä sellainen tilanne, että heti vihkimisen jälkeen menemme valokuvaukseen... niin sitten olis jotenkin hölmöö "palata" vihkipaikalle, jotta saattue pääsisi sitten saattamaan... tai jotain...

Eli taidan jättää sivuun koko ajatuksen saattueesta...  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vihkiminen klo 15.00, jonka jälkeen klo 16.00 hääateria lähimmille. Illalla klo 20.45 kavereille vastaanotto ravintolassa. Kutsumme heidät kohottamaan maljan sekä nauttimaan pientä iltapalaa ja hääkakkua. Tilaisuudessa näytetään vihkiminen videolta jättikankaalla, mutta kutsussa mainitaan myös, että iltajuhlaan osallistuvat ovat niin halutessaan myös lämpimästi tervetulleita todistamaan vihkimistä paikan päälle kirkkoon.

Sitten kavereille vielä suullisesti mainitaan sopivassa tilanteessa, että vihkimisen jälkeen suku on menossa syömään.

Tää järjestely toimii ainakin meillä!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Läheisimmät ystävät voi mun  mielestä kutsua sinne syömäänkin vaikka muut kutsuttaisiinkin vasta illalla juhliin. Kyllä ihmiset sen ymmärtää. Ainakin meillä on kavereita paljon, mutta en kyllä määrittelisi kun osan niistä ystäviksi. Vaikka nyt en kyllä haluakaan alkaa miettimään mihin rajan vetäisin   ;D

:-X :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mietitty samaa asiaa, kun juhlapaikka mitoitettu sadalle hengelle ja sukulaisista täyttyy tämä määrä. Mutta niinkuin joku sanoikin, että sukulaiset syömään ja kaverit juhlimaan. Kiitos kaikille neuvoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelen tätä, koska meillä on nyt sama ongelma, ja tuntuu ettei keksi mitään järkevää tapaa ilmaista asiaa, eli jos joku keksii miten asian voi ilmaista, niin auttakee pliis :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei taida täältäkään tulla taikasanaa, jolla saa varmistettua korrektin ja kenenkään mieltä pahoittamattoman sanamuodon. Mekin päädyimme kahden kerroksen juhliin: kirkosta menemme syömään sukulaisten ja joidenkin läheisimpien ystävien kanssa, ja alkuillasta kutsumme lisää kavereita tanssimaan ja napostelemaan. En kuitenkaan usko (tai hartaasti toivon!!), ettei kukaan loukkaannu. Ne ystäväni, joiden mielipidettä olen kysynyt pitivät järjestelyä ihan hyvänä, koska kaikki eivät kuulemma nauti "jäykistelystä" setien ja tätien seurassa... Ja kaikki tietävät, että joka tapauksessa häitä järjestettäessä täytyy tehdä rajauksia. En ole ihan kauhean huolissani tästä, vaikka on tässä järjestyksessä kai potentiaalia kaikenlaisiin ongelmiin...

Me päädyimme tähän pienehkön juhlatilan ja budjetin vuoksi. Hyvä puoli on vielä se, että iltapäivällä sukulaiset saavat enemmän huomiotamme, iltaa kohti taas voimme keskittyä kavereiden kanssa pilettämiseen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyypä tulla kertomaan, miten meillä tämä siis sujui =)

Kutsu kirkkoon oli lähimmälle piirille, sukulaisille ja läheisimmille ystäville. Vihkiminen oli klo 15 (muistaakseni  ;D ). Sen jälkeen oli ruokailu ja kaverit kutsuttiin sitten kakulle ja kahville "iltajuhliin" oisko ollut kello jotakin 18 luokkaa ? En muista kun on niin pitkä aika  :P Mutta kukaan ei ainakaan ole valittanut kyseisestä järjestelystä ja meistäkin se toimi melkoisen hyvin. En tiedä tunsiko iltavieraat itseään ulkopuolisiksi, mutta he olivat "omissa porukoissaan" eli ei ollut ketään joka ei tuntisi ketään muita kuin hääparin.

Itse kyllä voin suositella ko järjestelyä  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse ainakin jättäisin menemästä koko häihin, jos minua ei kutsuttaisi myös ruokailemaan. Ei niinkään ruoan takia (ei haittaisi vaikka ruokailu olisi ravintolassa omakustanteisesti), mutta mielestäni vähän törkeää kutsua vain toiset. Häät ovat ystäville ja sukulaisille, joten miksi edes kutsua hyvänpäivän tutut iltabileisiin ja kirkkoon? Todella inhottavaa vieraille.. Lahjojen toivossa vai? Omiin häihini kutsumme kaikki alusta loppuun saakka, vaikka jouduimmekin ottamaan lainaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä olen kyllä Honeypien kanssa samoilla linjoilla tässä asiassa. En ainakaan itse ole tuollaiseen järjestelyyn ikinä törmännyt, vaikka monissa häissä onkin tullut käytyä. Ja jos tuollainen kutsu tulisi, jättäisin varmaan bileet väliin. Tulisi tosiaan mieleen, että on luokiteltu johonkin "alempaan kastiin" ja kutsujat haluavat saada mahdollisimman paljon (lahjoja) mahdollisimman vähällä vaivalla.

Me ainakin haluamme tarjota kaikille kutsutuille juhlan tasapuolisesti.

Ja tuskin kukaan kehtaa juhlanjärjestäjille päin naamaa valittaakaan moisesta järjestelystä, vaikka se ei miellyttäisikään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olin tuolla Maryanin häissä vain bileissä, eikä tuntunut yhtään kummalta. Ennemminkin oli kiva, että pääsi häihin mukaan. Paljon ikävämpää olisi ollut, jos olisi jäänyt häät kokonaan väliin. Kyllähän sitä muutenkin pidetään bileitä, niin miksi ei häitä voisi pitää samalla tavalla?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Osuipas  tämä silmiin kun selailin ... hassusti ihmiset eri tavalla ajattelevat asioista, itse en ainakaan kokisi kuuluvani alempaan kastiin ko tapauksessa. Ja ihan meidän häistä mainitakseni, että kaverikutsu ei ollut kutsu häihin, vaan pyysimme kakulle ja kahville paikkaan x tiettyyn kellon aikaan - kirjallisesti tosin. Joten kaikki eivät edes tienneet tulevansa häihin, sana kylläkin kiersi ja monet kysyivät kutsun saatuaan. Joten mikään lahjojen saanti ei kyllä ollu tässä taustalla vaan se, että halusimme myös muut ystävät juhlimaan kanssamme  :-X Joten kyllä edelleen uskallan suositella tätä tapaa muillekin, jos joku tästä loukkaantuu niin onko sitten ystävä ollenkaan  :-? Eiköhän niitä tapoja tosiaan ole yhtä monta kuin meitäkin ja jokainen varmasti löytää sen sopivan ja omannäköisimmän   :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkään en pidä ajatuksesta että jaotellaan tuolla tavoin vieraat. Tulee väkisin sellainen olo että halvalla halutaan päästä, mutta itse kyllä tahdotaan kutsua väkeä lahjojen/rahan toivossa. Itse en myöskään osallistuisi tuollaisiin häihin. Tuntuisi aika idiootilta mennä kirkkoon (itse pidän tästä osuudesta eniten häissä, koska sehän on se häiden idea,vai onko?) ja sitten odotella monta tuntia että pääsee itse hääjuhliin, jotka on jo aloitettu niiden "tärkeimpien" kanssa. Kyllä on mennyt meininki oudoksi tai itsekkääksi nykyaikana.

^Ystävä ollenkaan, jus joo! Minä ajattelen tuon niin päin että MINUA ei pidetä tarpeeksi "ystävänä" että kutsuttaisiin juhliin alusta asti, kelpaan vaan bileisiin vetämään jotain naposteltavaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tällanen vain lähimpien ruokailuun kutsuminen on ainakin Suomen ulkopuolella käsittääkseni yleistä. Meidät oli kutsuttu tänä kesänä Meksikoon häihin (jonne emme kyllä valitettavasti pääseet  :-/ ), ja en kokenut mitenkään loukkaavana sitä, ettei meitä kutsuttu päivälliselle. Kirkkoon kutsuttiin kaikki todistamaan vihkimistä, sitten morsiuspari perheineen ja luultavasti lähimpine ystävineen nautti pari tuntia kestävän juhla-aterian, jonka jälkeen alkoi "virallinen" vastaanotto, jonne kaikki häävieraat oli kutsuttu. Vastaanotolla kuitenkin oli perinteiset onnittelut, leikit, pientä naposteltavaa, juomaa ynnä muuta, päivällisellä taas koolla suvut, joilla aikaa tutustua toisiinsa ym. ilman suurta ohjelmaa ja hälinää.

Musta tuo on ainakin ihan kaunis perinne, ja kiva tapa pitää juhlia, eikä varmasti ois pitkästytty siinä parin tunnin aikana. Eli siis ihan hyvin mun mielestä voi lanseerata samantyyppiset juhlat Suomeenkin! Ei mun mielestä ole mitenkään itsekästä jaotella vieraita, koska onhan häät ja avioliitto sukujenkin liitto tietyllä tavalla, ja näin musta on ihan kiva jos sukulaiset onkin vähän "erikoisasemassa".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostanpas tätä, koska tämä aihe liippaa hieman sitä mitä me olemme ajatelleet...

Eli meillä olis sillai että vaikka ens lauantaina olis ne häät ja hääjuhla johon kutsutaan vain rajallinen määrä (lähimmät sukuluiset ja rakkaimmat ystävät) ja sitte seuraavana lauantaina, eli viikon päästä olis kunnon ryyppäjäiset, eli siis kaveri bileet...

miten laittaa kutsua näin?

eli kolmenlaista kutsua tarttis olla, niille jotka kutsutaan kirkkoon ja hääjuhlaan

niille jotka kutsutaan kirkkoon ja hääjuhlaan ja bileisiin

ja sitte vielä niille jotka "kutsutaan" kirkkoon ja bileisiin.

tuo optimi tuohon kirkkoon tulemiseen olis kuitenkin ihana sisällyttää, vaikka bileet sitten vasta viikon päästä olis...

onko kellään tällästä ollu????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0