Mymmeli

Juhlan järjestäminen kotona

63 viestiä aiheessa

Meillä tulossa "mummola" häät eli mun vanhempien talossa ja noin 30hlöä. Suurin "ohjelma" lienee MM-lätkän välierä ottelu (toivottavasti se Suomi nyt pelaa) ja samassa juhlinnassa menee myös ristiäiset. Eli aika rentoa ja vaatimatonta. Ruuaksi tulee salaatit ja kinkkukiusaus pitopalvelulta. Kahvitarjoilut tehdään itse. Matsin aikana kisastudiossa olutta ja matsin jälkeen boolia tarjolle :) Pihalle tulee palviljonki jos sää sallii.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Te kotona häitä järjestäneet: Kuinka saitte kotiin juhlapaikan tuntua? Kodissahan on aina auttamatta kaikkea elämiseen liittyvää tavaraa ja kalustetta, joita ei saa siivottua pois näkyvistä. Tämä taas erottaa kodin ns. juhlapaikasta, jossa on vaan pöydät ja tuolit ja koristeet. Eli millä olette saaneet kotiin juhlapaikan tunnelmaa? Vai oletteko tarkoituksella jättäneen kodin kodinomaiseksi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kvaakku, en pysty puhumaan vielä oman hääkokemukseni perusteella, mutta noin yleisesti ottaen minusta yllättävän paljon juhlan tuntua saa aikaan kauniilla kynttilöillä tai kyntteliköillä, himmeämmällä valaistuksella, tavallista hienommilla tekstiileillä (esimerkiksi valkoisilla pöytäliinoilla) ja kukilla tai kukka-asetelmilla. Ja tietysti koti siivotaan ja mainoslehdykät ja pakastepitsalaatikot kätketään jonnekin. :D Mutta kyllä minusta koti saa myös näyttää kodilta, kaikkea ei tarvitse laittaa uusiksi.

Mekin saatamme pitää hääjuhlan mieheni vanhempien luona. Syynä on ilmaisuus (tai no, juhlateltan ja mahdollisten lämpölamppujen jne. vuokraaminen kyllä maksavaa) ja se, että paikan pystyy koristelemaan miten haluaa ja siellä saa juhlia vaikka aamukymmeneen. Vessojen ja tilan riittäminen vähän mietityttävät, vaikka puutarha on iso ja kaunis, ja toivon tietysti myös, ettei juhlapäivänä tule vettä vaakatasossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisiko teidän mielestä outoa, jos kaikille ei olisi istumapaikkaa pöydän ääressä? Meille on tulossa pienehköt häät (n. 30 henkeä kerralla tiloissa), mutta pöytiä ei ole riittävästi, varmaankin vain puolelle porukasta olisi pöytäpaikat. Tuoleja sitten löytyykin paremmin. Tiloihin voisi toisaalta viedä pöytiä, mutta seuraavana päivänä niiden pois vienti voi olla aika homma (ennen 12). Eikä välttämättä löytyisi saman korkuisia ja kokoisia pöytiä helposti. Eikä tilatkaan ole todellakaan isot, joten voisi tulla pöytien kanssa ahdasta... Jos vaikka vanhemmat vieraat saisivat istumapaikan, niin olisko ihan tyhmää?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin tarkoitus juhlia häitämme jouluussa kotona, myös vihkiminen tapahtuu kotonamme. Tarkoitus olisi saada pienet, intiimit häät n. 25 henkilöä. Paikka koristellaan runsain kynttilöin ja huonekaluista osa viedään eri huoneeseen. Vihkiminen vasta klo 16, joten emme järjestä ruokahäitä vaan kahvin kanssa makeaa ja useampaa laatua suolaista. Tarjottavat tulevat pitopalvelusta. Minulla on valkoinen polven alle oleva häämekko, ei mikään prinsessa mekko, mutta kuitenkin ihan hääasu kokonaisuudessaan. Hääkimppua en ota, mutta rannevieheen haluan. Aion myös käydä kampaajalla ja meikissä aamusta, minkä jälkeen studiokuvaus. Eli aika pitkälle samalla kaavalla mennään kuin isommissakin häissä, koska haluan kerrankin elämässä hieman laittautua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin häitä juhlitaan kotona, ei tosin omassamme (kerrostalokaksiossa voisi helposti tulla ahdasta!), mutta vanhempieni luona. Vihkiminen tapahtuu läheisessä kirkossa, mutta itse juhlat ovat tosiaan vanhempieni kotona. Kyseessä on suuri, metsäinen järvenrantatila, jossa ei ole naapureita näköetäisyydellä. Paikka on kaunis ja tunnelmallinen, ja päädyimme tähän ratkaisuun, sillä näiltä seuduilta emme löytäneet yhtäkään juhlapaikkaa, joka olisi ollut järven rannalla omassa rauhassaan. Tarjoilut tulevat pitopalvelusta ja pihalle tulee juhlateltta, jossa voi tanssia. Talo on rinteen laella, ja siinä on suuri olohuone, jonka suuret ikkunat antavat juuri järvelle päin. Jos sade yllättää, vieraat mahtuvat oleskelemaan myös sisätiloissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulossa ensi kesäkuussa kotihäät. Asutaan omakotitalossa semilandella isolla tontilla ja vieraitakin on kaikkineen vähän vajaa 30. Joten luulis mahtuvan. Vielä on hieman epäselvää tapahtuuko vihkiminen ulkona vai sisällä (kaiketi lopullinen päätös tehdään hääpäivänä vallitsevan sään puitteissa :) ) Ruoat meinasin itse tehdä samoin kakut. Tarkoitus olisi pyytää esim joku duunikaveri hoitamaan kahvinkeitto ja ruokien esillelaitto. Ohjelmaa ei sen kummemmin ole tarkoitus järjestää kun vihkiminen on klo 14 jonka jälkeen onnittelumaljat, ruokailu ja pienellä viiveellä kahvit ja kakku. Ilta jatkuu rennoissa merkeissä. Eli tarjoitus olisi boolia tarjota ja illemmalla grillailla luultavasti makkaraa. Yöpymis mahdollisuutta tarjotaan omissa teltoissa pihamaalla. Tosin vieraat tuntien kovin moni ei luultavastikaan jää yöksi. 

 

Mietityttää vielä sekin että meillä tosiaan on koira ja pari kissaa. Kissat eivät luultavasti aiheuta päänvaivaa mutta koiralla on tapana hieman käydä ylikierroksilla kun on paljon ihmisiä ja ainakaan vielä ei ole saatu tarhaa rakennettua että sais koiran pois jaloista pyörimästä. Onko muilla ollut vastaavaa tilannetta ja miten on mennyt?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Maistraattivihkimisen jälkeen kotona kerrostalokolmiossamme, perheen ja ystävien kera :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

.

Muokattu: , käyttäjä: emuriini
.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häitä juhlitaan pienellä porukalla vanhempieni kotona =) Tiedossa siis kakkukahvit sukulaisten kesken vihkimistilaisuuden jälkeen.

 

Kaikille ei tule löytymään istumapaikkaa pöydän äärestä, mutta mielestäni se ei haittaa yhtään, sillä kyseessä on vapaamuotoiset kakkukahvit. Eri asia olisi, mikäli tarjolla olisi esim. kolmen ruokalajin ateria lämpimine ruokineen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kotona kakkukahvit seisovasta pöydästä (jossa jotain koristeluita). Ajattelin myös tehdä "morsiustaivaan" lasitetulle parvekkeellemme :-X 

Muokattu: , käyttäjä: mittumaarit

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on hääjuhla kotipihalla puutarhassa, lääniä on ja n. 100 henkeä tulossa. Olen siis kaasona siskolleni, omat hääni olivat 6 vuotta sitten samassa paikassa ja 130henkeä vieraina. Telttoja tulee säästä riippuen 2-6, vähintään bändin lavan ja buffapöydän päälle. Jos lupaa yhtään sadetta nii telttoja tulee enemmän. Kauhea siivoaminen ja telttojen pöytien ym purku on edessä seuraavina päivinä mutta onneksi niillä ei ole niin kiire :) Luksusta on ettei juhlapaikasta mene vuokraa ja ei ole aikatauluja milloin täytyy olla pois.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillekin tulee kotihäät  :) Vieraita se 40-50 ( ei ole mitään lopullista vieraslistaa vielä tässä vaiheessa) mutta otetaan vieraat vastaan kolmessa erässä. Koska kerrostalokaksio, ja koska tietyt henkilöt eivät vaan suostu tulemaan samaan tilaan yhtä aikaa.

  Vihkiminen on ensin maistraatissa, pelkät todistajat pyydetään sinne. Sitten kotona kakkukahvit lähisuvulle kahdessa erässä. Kaverit tulevat viimeisenä, joille on lisäksi myös boolia, eli voidaan illasta juhlia vähän nuorekkaammin.  :)  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään