Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Soittaja

Miettikää millaisen bändin tilaatte!

18 posts in this topic

Olinpas tässä alkusyksystä hääkeikalla soittamassa nimeltämainitsemattomassa paikassa. Juhlaan meidät tilasi sulhanen oltuaan morsiamen kanssa ravintolassa keikallamme, heti keikan jälkeen hän kehui kovasti, pyysi yhteystiedot ja halusi että tulemme juuri samalla ohjelmistolla heitä ja hääväkeään viihdyttämään - ohjelmistollamme joka on 100% coverrockia Billy Idolista Kolmanteen naiseen, Lenny Kravitzista Bon Joviin jne. Puhelimessa vielä hintaneuvottelujen, soittomäärien (3 x 40 min) ja muiden sopimusten jälkeen varmisteltiin että mehän olemme siis rock-bändi, perinteistä tanssimusiikkia emme soita lainkaan muuta kuin nämä kuusi nimenomaista biisiä jotka morsiuspari pyysi (häävalssit, Paratiisi, Jykevää on rakkaus jne), kaikki muu tulee siis olemaan sitä samaa ravintolassa soitettua ohjelmistoa ja sulhanen oli samaa mieltä.

Hääpäivänä sitten ajelimme juhlapaikalle, kasasimme kaluston juhlaväen syödessä ja sovittuamme bestmanin kanssa aloitusajan joka siis oli "noin"- aika, poistuimme paikalta sillä aikaa oli noin pari tuntia. Hieman ihmetellen katsoimme ikäjakaumaa, sillä yli 200-päisen hääväen keski-ikä oli noin 65-70 v, alle kolmekymppisiä oli ehkä kaksikymmentä ja niistäkin suurin osa alle 15-vuotiaita. Palattuamme sovittuna aikana saimme odotella aloitusta vielä noin tunnin verran sillä hääväellä oli kaikennäköistä ohjelmaa kesken puheista ja niistä ikihauskoista tuolileikeistä lähtien. Vihdoin pääsimme aloittamaan reilusti yli tunnin myöhässä sovitusta ajasta, ja soitimme juuri sulhasen kanssa sovitut kappaleet jonka jälkeen oli tarkoitus pitää pieni tauko ja aloittaa sitten oma ohjelmistomme. No, taas jonkun superhauskan yhteislaulunumeron ansiosta aloitus myöhästyi noin puolituntia - tässä vaiheessa siis olimme jo 1½ tuntia myöhässä alunperin sovituista ajoista, toisinsanottuna työaikamme olisi noin tunnin kuluttua loppumassa. Jahka toinen setti saatiin käyntiin, ryntäsi morsiamen isä huutamaan että soitamme liian lujaa, musiikki on huonoa (siis sulhasen tilaamaa) ja täällä halutaan tanssimusiikkia eikä tämmöistä räminää, katsokaa nyt tätä yleisöä, kaikki lähtevät pois. Soittomme katkesi yli 20 minuutiksi tätä huutoa, haukkumista ja tinkaa kuunnellessa, mehän soitimme juuri sitä musiikkia jota ohjelmistomme on ja jota sulhanen oli keikalla kuullut ja jota oli häihinsä halunnut. Morsiamen isä ei suostunut ymmärtämään että perinteinen tanssimusiikki ei kuulu ohjelmistoomme vaan tinkasi "mutta voittehan te sitä soittaa nyt kun sitä pyydetään" - pystyykö sähkömies tekemään rakennukselle putkityöt jos sitä pyydetään? No, soppa jotenkin setvittiin ja päästiin jo ruhtinaallisesti yli kaksi tuntia myöhässä jatkamaan, ja soitettiin jo hieman tympääntyneinä toinen settimme loppuun. Jälleen 15-minuuttiseksi tarkoitettu tauko venyi yli kolmevarttiseksi ehkä suomen surkeimman imitaattorin ansiosta, jonka jälkeen soitimme viimeisen setin jossa sitten nämä vanhemmatkin ihmiset jo taipuivat rokkaamaan, sentään. Roudatessamme melkein kolme tuntia sovitusta myöhässä (settimme piti loppua noin klo 00, kello oli jo lähemmäs 03) kalustoa morsiuspari tuli kiittelemään ja pahoittelemaan, he olivat edelleen tykänneet ja heillä oli ollut hauskaa. Mukavaa että näin on, siitä huolimatta saimme kuunnella huutoa, haukkumista, valittamista, jouduimme tinkaamaan ihmisten kanssa turhaa jnejnejne - ihan vain sen takia että morsiuspari tilasi bändin ITSELLEEN, ei hääväelle.

Seuraavana päivänä joku hääväestä soitti solistillemme todella törkeän puhelun, jossa jälleen haukkui bändin ammattitaidottomaksi, epäsiistiksi, huonostikäyttätyväksi ja epäluotettavaksi, kun olimme kuulema myöhästyneet - vaikka siis ME olimme juuri ajoissa paikalla ja valmiina soittamaan, HEIDÄN "viihdyttävät" hääohjelmansa olivat ne jotka aikataulun ryssivät niin että me teimme melkein kolme tuntia ylitöitä. Bändin kuulema pitää soittaa sitä mitä hääväki toivoo, ei sitä mitä he itse haluavat - vaikka bändi soittaakin sitä mitä tilaaja on tilannut. Lisäksi he olivat suvun kanssa keksineet jos jonkunlaisia juttuja meidän tekemiksimme, esim olimme kuulema viljelleet alapäähuumoria, kehoittaneet morsiamen äitiä strippaamaan (täh?) ja lisäksi rumpalimme (joka siis ajoi keikkabussia) oli kuulema niin humalassa ettei osannut edes soittaa, näin oli kuulema joku "paikalla ollut ammattilainen" sanonut.

Että sellaista, kiitos kun jaksoit lukea. Tarinan opetus siis on että katso vieraslistaa, mieti millaista väkeä juhlaan on tulossa ennen kuin varaat bändin ja SELVITÄ mitä musiikkia bändi soittaa niin kaikilla on mukavampaa. Joskus on käynyt myös toisinpäin, eli humppabändi on tilattu juhlaan jossa halutaan bileillä ja rokata ja lopputulos on sama, humppabändi kun ei välttämättä osaa sitä paranoidia tai britnispierssiä.

Tai jos haluat tilata musiikkia itseäsi varten, tee se myös juhlaväelle selväksi niin ettei bändin tarvitse riidellä ja kuulla haukkuja turhaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh, kaikki sympatiat kyllä täältä.. ei ole helppoa asiakaspalvelu ei.

"Soittagaaaah pharanoidh" :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Huh!Toi on sitä bändin painajaista pahimmillaan.Luojan kiitos!Ollaan vältytty tilanteesta ja itse yritän parhaani mukaan aina opastaa tarjouspyynnön ohessa kurkkaamaan bändimme biisilistaa ja miettimään että taatusti sopii heille.Se on ensiarvoisen tärkeää!Keikalla pystyy yleensä luovimaan pahimpia karikoita vältellen.Mutta jos pitäisi äkkiä muuntautua hevi,bile ja rokkibändiksi.Hurma ei kestä kolmea kolmea settiä millään.Vaikka mekään "humppapoppoo"Ollakkaan.Tietty osataan tarvittaessa niitäkin.

Hitsi!Kun haukkuja tulee tuutin täydeltä.On varmaan fiilis hanurista.Kuitenkin hattua pitää nostaa,kun jaksoitte loppuun saakka.Ainahan hääbileissä aikataulut heittää mutta harvoin noin paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Auts! Toi on jo aika paha setti. Kuinka teille on voinut käydä noin huono tuuri. Ei tosta tarinasta tiedä itkeäkö tai nauraa. Tuossa on kyllä tehnyt tilaaja virheen, ei ole tietenkään ajatellut sen tarkemmin että hei 200 vierasta, suurin osa yli 65, onpas kiva ROCK -bändi. Tietysti on kiva saada omaa makuaan vastaava bändi mutta tuo on aina kahden kauppa häissä, ei se homma kyllä niinkään toimi että 70-80% juhlayleisöstä murjottaa. Tottus on se että se kuka häät maksaa, vaikuttaa siihen suoraan mimmoista musaa siellä pääasiassa soitetaam (Jos hääpari itse maksaa niin sukulaisia ei kutsuta sitä kahtasataa vaan ennemmin kavereita yms)

Ja mitä tuohon lopettamisajankohtaan tulee niin tuommostahan ei kannata sulattaa. Tietysti jos olette pubeissa yms pyörivä bändi niin olette ehkä tottuneet myöhäisiin keikka-ajankohtiin. :)

Joskus saattaa juhlayleisössä olla kiistaa siitä että mitä halutaan kuulla, esim. vanhempi väki haluaisi soitettavan tanssimusiikkia koko illan. Yleensä ei käsitetä sitä että kenen juhlat on kyseessä. Häissä onkin hyvä olla liikenteessä porukalla joka ei kaihda sitä humppaakaan. Uskallan väittää että tanssimusiikki on yleisesti ottaen aika helppoa soitettavaa ettei jää ainakaan siitä kiinni kenelläkään. :)

Mutta joo tosi törkeästi on kyllä topicin aloittajaa kohdeltu, harvinaisen rumaa tuommoiset soittelut yms.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tarinan opetus siis on että katso vieraslistaa, mieti millaista väkeä juhlaan on tulossa ennen kuin varaat bändin ja SELVITÄ mitä musiikkia bändi soittaa niin kaikilla on mukavampaa. Joskus on käynyt myös toisinpäin, eli humppabändi on tilattu juhlaan jossa halutaan bileillä ja rokata ja lopputulos on sama, humppabändi kun ei välttämättä osaa sitä paranoidia tai britnispierssiä.

Juuri näin. Lukemattomat on ne kerrat kun hääpari on toivonut pop/rock ohjelmistoa koko illaksi. En ole koskaan ottanut noita toiveita turhan vakavasti. Tyypillinen tilanne: häävalssin jälkeen nuoripari siirtyy itse pihamaalle samoin muu nuorempi väki. Sisään jäävät mummot ja isoenot. Jos siinä bändi aloittaa heti kunnon rock shown, niin eipä siinä aivan kysyntä ja tarjonta kohtaa.

Jos bändi soittaa esim. neljä settiä, niin hyvä hihasääntö on, että 2 ensimmäistä settiä rauhallisempaa ja perinteisempää, kaksi viimeistä rymistelyä. Tilaisuudesta riippuen suhdetta voi sitten muutella.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Juuri näin. Lukemattomat on ne kerrat kun hääpari on toivonut pop/rock ohjelmistoa koko illaksi. En ole koskaan ottanut noita toiveita turhan vakavasti. Tyypillinen tilanne: häävalssin jälkeen nuoripari siirtyy itse pihamaalle samoin muu nuorempi väki. Sisään jäävät mummot ja isoenot. Jos siinä bändi aloittaa heti kunnon rock shown, niin eipä siinä aivan kysyntä ja tarjonta kohtaa.

Jos bändi soittaa esim. neljä settiä, niin hyvä hihasääntö on, että 2 ensimmäistä settiä rauhallisempaa ja perinteisempää, kaksi viimeistä rymistelyä. Tilaisuudesta riippuen suhdetta voi sitten muutella.

Olen matkan varrella soittanut monenlaisissa bändeissä, ihan tanssibändissä jolla kierrettiin tanssiravintoloita ja lavoja, vartavasten kasatussa hääbändissä jolla soitettiin setillinen perinteistä ja kaksi settiä finnhits-covermeininkiä sekärokimmissa kokoonpanoissa ja luonnollisesti silloin kun tarkoitus on myydä bändiä hääjuhliin niin kaikenlainen kattaus on löydyttävä. Nythän kyse ei ole siitä, vaan tällä bändillä ei ole aikomustakaan kiertää seurojentaloja ja sukujuhlia vaan sarka on rockclubeissa, yökerhoissa jne. - ne seitsemän setin kylpyläkeikat ja sunnuntain maratonitanssit kun on soitettu jo vuosia sitten loppuun. Tämä oli hyvin selvää morsiusparille, olivathan juuri keikalta meidät bonganneet - bändillä ei esitetä eikä tulla esittämään/treenaamaan mitään iskelmään viittaavaakaan, mielenkiinto on aivan muualla. Eli siis ME emme tarjonneet vaan HE tilasivat ja lopputulos oli kaaos - meillä kyllä oli tieto siitä miten häissä voi käydä, siksi tuota ohjelmaa korostettiinkin, hääpari itse vain ei ymmärtänyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olipas huonosti hoidettu homma hääparin puolelta, ja käsittämätöntä käytöstä vierailta! Minä itse morsiamena olen koittanut löytää juuri tuollaista rock-bändiä meidän häihimme, kun meillä suurin osa vieraista eli noin 70 on siinä kolmenkympin alapuolella, ja viiskymppisiä on vain kymmenkunta. Haluttaisiin siis ihan rockmeininkiä ja mitään häävalsseja ei ole tulossa. Lähes jokainen bändi kyllä osaa juuri noita valsseja ja humppia vetää, mutta juurikaan ei ole löytynyt bändejä joilta biisilistojen perusteella taipuisi kolme settiä pelkkää biletettävää rockia. Mä meinaan pelkään kyllä sitä, että jos ei ole tarpeeksi rock-meininki, niin meidän vieraat ei viihdy. Ei sitten oo sekään mukavaa jos niitä humppia soitellaan, kun ei nuoret niitä halua tanssia. Mutta tuossa ketjun aloittajan tapauksessa on kyllä mennyt pahasti pieleen bändivalinta vieraita ajatellen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eli siis ME emme tarjonneet vaan HE tilasivat ja lopputulos oli kaaos - meillä kyllä oli tieto siitä miten häissä voi käydä, siksi tuota ohjelmaa korostettiinkin, hääpari itse vain ei ymmärtänyt.

Joo ymmärsin kyllä, eikä tarkoitus ollutkaan vihjata että vika olisi päntissä. Tahdoin vaan sanoa, että aika usein tulee vastaan tapauksia, joissa tilauksen tekijä ei osaa arvioida tilannetta. Tilaajan virhearviohan tuo oli.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Olipas huonosti hoidettu homma hääparin puolelta, ja käsittämätöntä käytöstä vierailta! Minä itse morsiamena olen koittanut löytää juuri tuollaista rock-bändiä meidän häihimme, kun meillä suurin osa vieraista eli noin 70 on siinä kolmenkympin alapuolella, ja viiskymppisiä on vain kymmenkunta. Haluttaisiin siis ihan rockmeininkiä ja mitään häävalsseja ei ole tulossa. Lähes jokainen bändi kyllä osaa juuri noita valsseja ja humppia vetää, mutta juurikaan ei ole löytynyt bändejä joilta biisilistojen perusteella taipuisi kolme settiä pelkkää biletettävää rockia. Mä meinaan pelkään kyllä sitä, että jos ei ole tarpeeksi rock-meininki, niin meidän vieraat ei viihdy. Ei sitten oo sekään mukavaa jos niitä humppia soitellaan, kun ei nuoret niitä halua tanssia. Mutta tuossa ketjun aloittajan tapauksessa on kyllä mennyt pahasti pieleen bändivalinta vieraita ajatellen.

Voisi kokeilla www.keikalle.net josko rokkibändi löytyisi?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Olipas huonosti hoidettu homma hääparin puolelta, ja käsittämätöntä käytöstä vierailta! Minä itse morsiamena olen koittanut löytää juuri tuollaista rock-bändiä meidän häihimme, kun meillä suurin osa vieraista eli noin 70 on siinä kolmenkympin alapuolella, ja viiskymppisiä on vain kymmenkunta. Haluttaisiin siis ihan rockmeininkiä ja mitään häävalsseja ei ole tulossa. Lähes jokainen bändi kyllä osaa juuri noita valsseja ja humppia vetää, mutta juurikaan ei ole löytynyt bändejä joilta biisilistojen perusteella taipuisi kolme settiä pelkkää biletettävää rockia. Mä meinaan pelkään kyllä sitä, että jos ei ole tarpeeksi rock-meininki, niin meidän vieraat ei viihdy. Ei sitten oo sekään mukavaa jos niitä humppia soitellaan, kun ei nuoret niitä halua tanssia. Mutta tuossa ketjun aloittajan tapauksessa on kyllä mennyt pahasti pieleen bändivalinta vieraita ajatellen.

Voisi kokeilla www.keikalle.net josko rokkibändi löytyisi?Mutta mieti kuitenkin jaksaako vieraat bilettää jatkuvasti ja entäs ne viiskymppiset.Lähteekö ekan setin jälkeen kotiin ja muistelee keskenään hääjuhlia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rokkiahan ei ole tarkoituskaan vetää viittä settiä, vaan pari tiukkaa bilesettiä riittää kyllä, loput (eli humpat jne) fiksu häiden järjestäjä hoitaa levyltä. Siten on jokaiselle jotakin, vanhempi väkikin kun varmasti intoutuu rokkaamaan ja bileilemään nuorempien seassa bändin tahtiin mutta nuorempi väki ei kyllä varmasti tangoon tai yölintuosastoon taivu elleivät sitten ole alan harrastajia. Eli alkuun levymusiikkia, bändi repaisee pari bilesettiä ja sittenhän voi soittaa aamuun asti vaikka läppäriltä juuri sitä musiikkia mitä halutaan hääväelle tarjota.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rokkiahan ei ole tarkoituskaan vetää viittä settiä, vaan pari tiukkaa bilesettiä riittää kyllä, loput (eli humpat jne) fiksu häiden järjestäjä hoitaa levyltä. Siten on jokaiselle jotakin, vanhempi väkikin kun varmasti intoutuu rokkaamaan ja bileilemään nuorempien seassa bändin tahtiin mutta nuorempi väki ei kyllä varmasti tangoon tai yölintuosastoon taivu elleivät sitten ole alan harrastajia. Eli alkuun levymusiikkia, bändi repaisee pari bilesettiä ja sittenhän voi soittaa aamuun asti vaikka läppäriltä juuri sitä musiikkia mitä halutaan hääväelle tarjota.

Näin se kannattanee tehdä jos ei ole humppaa soittava bändi kyseessä. On kyllä joo aika kova nakki vetää monta settiä rockkia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kauhea moka hääparilta ei voi muuta sanoa! :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sattuu myös toisinpäi

Soitin aikoinaan perinteisessä humppabändissä ja meillä juuri hääkeikkoja riitti. Kuitenkin turhan monella keikalla hääväki - usein jopa meidät tilannut hääpari itse - tuli meille pauhaamaan miten pitäisi kuulla enemmän rokkia. Lopulta viisastuimme ja opettelimme pari "rokki"biisiä joilla sai porukan vähäksi aikaa hiljaiseksi..

Edelleen myimme kuitenkin humppamusaa ja sitä meiltä aina ennen häitä tilattiinkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En muista,että meillä olisi ainakaan viimeisen 50 hääkeikan joukossa ollut

sellaista,missä meidän soittolista ei olisi käynyt hyvin yksiin yleisön musiikki

mauan kanssa.Aina on ollut sopivassa suhteessa musiikkia ensin vanhemmille ja

myöhemmin nuoremmille.

Tässä yhtenä viikonloppuna kävi kuitenkin toisin.Juhlissa oli hääparia ja muutamaa

muuta lukuunottamatta pelkkiä keski-iän ylittäneitä ihmisiä.Häävalssien jälkeen

vetäistiin sitten tavanomaiset Satulinnat ja Yhdet ainoat ikkunat.Sitten tultiin

vaatimaan humppaa.Ajateltiin kuitenkin kahlata settilistaa järjestyksessä,koska

pian siellä olisi ne ainoat kaksi humppaa,mitä meillä on ohjelmistossa.Sanottiin,että

pian tulee humppaa.No,humpat vetäistiin ja jatkettiin listaa eteenpäin.Ei aikaakaan,

kun taas tultiin vaatimaan,että soittakaa Oulankajoki-humppa!Meillä kun ei ollut enää

enempää humppaa,niin soitettiin tangoa,valssia ja foksia,koska se oli ainoa linja

mikä sai kansaa lattialle.Humpan vaatija huusi vielä,että tämähän kummallinen bändi

on,kun ei soita sitä,mitä yleisö haluaa.No,ei se nyt oikein niinkään käy,että

yksittäinen henkilö vaatii paikan päällä,mitä soitetaan.

Kokeiltiin vielä sellaisiakin takuuvarmoja lattian täyttäjiä,kuten Charlie Brown

ja R-a-k-a-s- jotka aina ennen on saanut väen liikkeelle sankoin joukoin.Tällä

kertaa kävi päinvastoin,kukaan ei tanssinut niitä.Onneksi ekan setin jälkeen

kaaso tuli sanomaan,että enää yksi setti tämän jälkeen.Se sitten vielä vetäistiin

ja todettiin,että sinä olikin kaikki perinteinen tanssimusiikki,mitä meillä on.

Sen jälkeen olisi ollut jäljellä enää bile-ja rock-musiikkia.Eli kyllä näihin

juhliin ihan joku perus humppabändikin olisi sopinut paremmin.Olis ehkä tuo

Oulankajoki humppakin löytynyt.

Share this post


Link to post
Share on other sites

!Meillä kun ei ollut enää enempää humppaa,niin soitettiin tangoa,valssia ja foksia,koska se oli ainoa linja mikä sai kansaa lattialle.

Olisitte tehnee "eläkeläiset" eli soittaneet humppana kaikkea, mitä mieleen tuleen. Hehee.

Niin mutta joo. Etukäteen ei voi koskaan tietää, mikä häissä puree ja mikä ei, vai pureeko mikään. Tai päinvastoin. Jokin aika sitten oli tilaisuus, jossa sulhanen oli etukäteen ilmoittanut, ettei siellä ole tarkoituskaan tanssia muuta kuin häävalssit. No, kyllä ne tanssi täysin rinnoin alusta loppuun kaikkea mahdollista. Hyvä meno oli. Sulhanen hämmästeli itsekin vieraidensa käytöstä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi luoja mitä toimintaa. :blink: Ihan oikeasti, pahoittelut täältäkin ap:lle ja muille vääryyttä kokeneille kollegoille.

Onneksi ei ole omalle kohdalle vielä moista sattunut ja omat häätkin menivät bändin osalta aivan nappiin. Osin varmaan sen takia että settilista oli ihan käsinvalittu laajahkosta repertuaarista ja huolella suunniteltu teemaan, toki tätä auttoi myös tieto siitä että miehen sukulaiset ovat kovia tanssimaan. Vetivät sitten enemmänkin porukkaa mukanaan ja myös bändi oli tyytyväinen. Luulen että kun tärkeintä meille oli vieraiden (ja mulle itsekin muusikkona myös bändin) viihtyvyys, asiat onnistuivat noinkin hyvin. Kun vaan muistettaisi aina että se bändi tulee sinne töihin, ne tekee vaan mitä on pyydetty ja mistä maksetaan ja että hekin ovat ihmisiä (eikä kasa paskaa kuten joskus tuntuu...) niin kaikilla ois mukavampaa. Ja kuten täälläkin on todettu, suurin osa keikoista on ok ja niiden takia tätä duunia jaksaa jatkossakin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No olipas ! :girl_cray: Ymmärrän nyt ehkä hieman paremmin sen, miksi bileistä bongaamamme bändin manageri oli hieman epäröivä, kun mies kysyi heiltä, voisivatko tulla soittamaan häihimme. Kyseessä on kunnon roots-rockia soittava bändi. Jouduimme selittämään moneen kertaan, että ei, emme halua heidän soittavan perinteistä tanssimusiikkia, vaan nimenomaan sitä materiaalia, mitä soittivat kyseisissä bileissä. :girl_haha: Tarkoitus olisi kuitenkin, että ilta aloitettaisiin DJ:n (MP3 playlistin :girl_blum:) . Ensimmäinen tanssi tulee olemaan alkuperäistä Sinatraa, joten on jotenkin luontevaa jatkaa setti samalla linjalla. Bändi tulisi sitten loppuillan tunnelmankohottajaksi. Varmaan tässä vaiheessa ne harvat vieraat, jotka eivät rokkia ymmärrä, käytännössä siis isovanhempani, olisivat muutenkin jo vetäytymässä juhlasta.

Edited by Fiorile

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0