Jump to content
Naimisiin.info

Millainen on häiden kokonaisbudjetti?


rizie

Recommended Posts

Budjetti on 5000 euroa, mutta kyllä siinä vaan niin käy että ylittyy väkisinkin...olen ostellut pitkin matkaa kaikenlaista pientä, kankaita ja pikkutavaraa löytänyt alekoreista ja fiksusti suunnitellut. Silti summa ei vaan riitä. Mies oli sitä mieltä että kuitit pitää säilyttää, olen oikeasti heittänyt ne menemään...miksi niitä pitäisi seurata? Rahaa menee eikä niitä takaisin saa :)

Luulen että lähempänä totuutta tulee olemaan joku 6 500 euroa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Erittäin alustavana budjettina ollaan pidetty noin 10 000-12 000 euroa, vierasmääränä n.70-80. Tähän ei tosin sisälly sormuksia eikä häämatkaa - moisia ei olla ehditty vielä miettimään. Summa siis tulee luultavasti ylittymään reilustikin. Tosin häämatkalle tuskin edes menemme kesän aikana, koska pidän itse enemmän kaukokohteista, joissa optimaalinen sää talvisaikaan.

Näin näppituntumalla summa jakautuisi kutakuinkin näin:

Puvut (mulle ostetaan, miehelle vuokrataan) 1500-1700€

Juhlapaikan vuokra (max) 1500€

Ruuat & juomat 5500€

Musiikki 700€

Hääyö 300€

Valo-/videokuvaus ??

Tähän päälle vielä kutsut, kaunistautumistoimenpiteet, koristelut jne. -> Varmaan tuhat asiaa unohtui. Tosin kampaajana käytän luultavasti omaa hyvää ystävääni ja hääautokin löytyy omasta takaa, mutta nuokin kulut taitavat olla pisaroita valtameressä...

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei oo laittaa tonnitolkulla rahaa häihin, kun syödäkin pitää ihan arkena. Häät maksanee n. 2000 euroa ja vieraita on vähän vajaa 50. Ruoka maksaa eniten, n. 600 € euroa ja juomiin menee ehkä 250 €. Budjetti saa niiden osalta nousta tuhanteen euroon, joten jouston varaa on. Alkuruoat tehdään itse, kakut tulee tutulta halvalla ja pääruoka tilataan ravintolasta valmiina. Viinakset Virosta.

Juhlapaikka maksaa 340 € ja teltat 160 €. Mun puku maksoi 40 € kirppiksellä ja miehelle on ostamatta vielä. Kortteihin menee n. 35 €. Koristeluihin muutama kymppi varmaan, sillä meille ei tuu muita koristeita kuin kukkia. Mun äiti on floristi ja se tekee kukat ilmaiseksi ja suurimmaksi osaksi luonnonkukista. Loput äiti ostaa itse. Kimput ja vieheet ovat myös ilmaisia. Vihkijä maksaa sen 200 € ja mun ja kaason meikit+kampaukset toisen 200 €. Aikalailla siis 2000 € yhteensä. Varmasti kaikenlaista muutakin pientä pitää hankkia, mutta ei se niin hirveästi tunnu, kun ostellaan vähitellen tässä ennen häitä.

Niin joo, valokuvaus ja videokuvaus saadaan toivottavasti lahjaksi, kun sattuu olemaan ammattilaisia vieraiden joukossa. Meillä ei tuu mitään koko päivän kuvausta enkä semmoista haluaiskaan. Sormus on mun vaarin vanha vihkisormus, joka pienennettiin sopivaksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä budjettia on alettu vasta miettimään, sillä häät ovat kesällä 2012. Pienet maalaishäät tulossa, suurin menoerä on varmasti ruuat. Pitopalvelua ei tilata, ruuat tehdään omin voimin. Vieraitakaan meillä ei ole tulossa kuin noin 40, ehkä vähän reilut. Jotenkin hankala alkaa miettimään mihin kaikkeen sitä rahaa pitää varata, jaiks!

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät kesällä 2012. Budjettia emme ole vielä kovinkaan paljon miettineet, mutta luultavasti n.7000-8000e.

Hääpaikka + ruuat : 4500 e

Miehen teetetty hääpuku : 200 e ( mittatilaustyönä Thaimaasta)

Oma hääpuku: n. 1000 e

Vihkisormus: n. 700 e

Plus kaikki hääkoristelut,Alkoholi juomat, morsiusneitojen ja poikien pukujen vuokraus, hääauto.

Ja toki myös hääkampaukset, meikit sunmuut eli rahaa menee varmasti lähemmäs 8000 e, ellei enemmänkin.

Link to comment
Share on other sites

Meidän häiden arvioin maksavan noin 1500 euroa, vieraita parikymmentä. Tähän ei sisälly sormus eikä häämatka, mutta koko päivän valokuvaus, ruuat+juomat ja ylläriohjelmanumero kyllä, vaattetkin luultavasti menee tän summan rajoihin kun en aio ostaa satojen eurojen hääpukua. Juhlapaikasta meille tulee maksettavaa vain parisataa euroa, koska aion kylmästi veloittaa paikalla yöpyjiä :grin:

Pienestä budjetista huolimatta saan kaiken mitä haluan ja enemmänkin :-X

Link to comment
Share on other sites

Guest maalaismuikki

Meillä budjetti n. 8000 € vieraita kutsutaan 210.

Ruoka 4500 €

juomat 600 €

juhlapaikka n.500 €

sormukset 700 €

bändi 800 €

hääpuku 400 €

Tossa suurimmat menot. Lisäksi kaikki pikkujutut.

Link to comment
Share on other sites

Olisi kiva kuulla, miten jokainen on saanut rahansa häihin? Laina, säästö, vanhemmat?

Samaa mietin mä!

Opiskelijalla kun ei "tosta noin vaan" ole montaa tonnia takataskussa. Ei ainakaan täällä. :/

Opiskelijoita ollaan mekin (tai no mies valmistui jouluna) ja opintolainaa on otettu säätöön pari vuotta, jolla sitten maksetaan suurin osa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä häitä juhlitaan 30.7. Kiialan Kartanossa Porvoossa, vieraita tulossa 80-100. Budjetiksi on sovittu 10,000 euroa (mieluummin toki alle) ilman häämatkaa, mutta sormusten kanssa. Toistaiseksi näyttäisi siltä että budjetissa pysytään..

Tila 800

Ruoka n. 3000 euroa

Alkoholijuomat 600 euroa (kaikki virosta)

Morsiamen puku, huntu ja kengät noin 1,100 euroa

Sulhasen puku on entuudestaan

Sormukset yhteensä 1,500

Bussikuljetus kirkolta kartanolle 150 euroa

Kukat ja koristelut 500 euroa

Bestmanien ja kaasojen lahjat 200 euroa

Meikki: ilmainen, kaveri tekee

Hääauto: Ilmainen, tutun kautta

Hääsviitti: Ystävät antavat lahjaksi, meille ei siis koidu kuluja

Näistä tulee hieman alle 8,000 euroa.. mutta jotenkin uskon että kuluja tulee vielä eteen :)

Link to comment
Share on other sites

Me arvioitiin summaksi n. 10 000 euroa. (Häämatka ei sisälly tähän summaan). Vieraita on tulossa n. 160. Meillä on jo suurin osa rahoista säästössä ja itse olemme ajatelleet maksaa häät, mutta tod. näk. molempien vanhemmat tarjoutuvat osallistumaan kustannuksiin. Häät ovat kesällä 2012, joten vielä on aikaa säästää lisää :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Meidät vihitään maistraatissa ensi keväänä, mutta kunnon aikuisten juhlat meinataan kuitenkin pitää, ilman siunausta tai mitään kirkonmenoja. Meidän vierasmäärä kohoaa 100 henkeen eikä lapsia todennäköisimmin oteta paikallle mukaan, ja alustava budjetointisuunnitelma on seuraavanlainen (sisältäen siis vain suurimmat menoerät):

Hääpuvut n. 100-200€ (sisältäen siis pelkät kankaat morsiamelle, sulholle, työ ei maksa mitään kun äiti tekee, ei mitään kovin prameaa)

Juhlapaikka n. 200€

Ruokakustannukset n. 1500€ (pientä purtavaa plus vähän lämmintä ruokaa illansuuhun, koska juhlien alustava alkamisaika on klo 18, emme halua pitopalvelua tarjoilemaan, kaikki tapahtuu kertakäyttölautasin ja oman sakin voimin, ruuan hinta saattaa vielä pudota koska tarjottavat tilataan mun vanhasta työpaikastani, entinen pomo on vieraslistalla...)

Alkoholi n. 600€ (sisältäen oluet ja booliviinakset, Viroon lähdetään joulun alla pakettiautolla)

Lantringit yms. 100€

Koristelu n. 200€

Muu ylimääräinen maksaa mitä maksaa, jos matkan varrella jotain ehdotonta on hankittava.

Bändi on enoni oma, joten taitavat viinapalkalla soitella illan pikkutunneille asti. Aika alkoholipainotteiset bileet tiedossa, mutten jaksa innostua mistään prinsessahörselöhäistä. Päämäärä on kuitenkin alusta asti ollut selvä, eli jos alle 5000€ päästään niin ollaan aika pitkälti tavoitteessa, varaa jää nyt vielä tuohon summaan mutta hyvä niin :)

Hääjuhlan rahoitus on aika pitkälti meidän omista säästöistä kiinni, mutta mitä sisaruksieni häihin tulee, on vanhempani maksaneet yleensä vähintäänkin jonkun murto-osan, esim. juhlapaikan vuokran "häälahjaksi". Mun mielestä se on ihan ookoo jos näin käy, muttemme vaadi muilta rahoitusta. Itse kihlasormukset ovat jo sen verran komeat, että aiotaan kaiverruttaa niihin kihlapäivän lisäksi myös vihkimispäivä, jolloinka uusia sormuksia ei tarvitse hankkia.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ole budjettia :wub: Syytän siitä sulhasta, jonka mielestä homma on kuosissa ja ynnäillään sitten häiden jälkeen. Musta tää budjetittomuus ei ole kovin järkevää. Meillä on tosin molemmilla vakituiset virat ja säästöjä, että eiköhän me saada häät maksettua. Musta vaan tuntuu, että mies ei ymmärrä, että niistä kaikista pienistä tilpehööreistä tulee kuitenkin yllättävän iso kokonaissumma...Vieraita meille tulee n. 50 ja arvelisin, että häämatkan kanssa kokonaiskustannukseksi tulee n. 10 000 €. Vähän sama mitä joku edellisellä sivulla kirjoitti, että halutaan tarjota parasta ihan kaikkein lähimmille. Ja itse siis maksetaan. Shampanjat, konjakit ja viinit haetaan kesälomalla Saksasta. Hääpuvun ostin bonereilla jo talvella. Vihkisormus ostettiin aika edullisesti Dubaista talvella. Kaikkea pientä on siis kertynyt jo talven mittaan :girl_smile:

Muokattu: , käyttäjä: Elca
Link to comment
Share on other sites

Meillä toivottavasti pysytään budjetin kanssa siinä korkeintaan viidessä tonnissa. :flirt: Vieraita meille tulee 45-50. Suurimpina menoerinä meillä on

-pitopalvelu ~1300€

-juhlapaikka 700€

-valokuvaaja 740€

-sormus 500€

...sitten pienempiä

-morsiamen puku 250€

-sulhasen pukeutuminen 150-200€

-kukat ~250

...tietysti tästä puuttuu vielä juomat ja kaikki askarteluihin ja muuhun höpönpöppöön menevä, mutta toivon että pysyttäis edes lähempänä viittä kuin kuutta tuhatta. Ja mistäkö se raha sitten tulee? Meillä ei ole oikein ikinä säästöön kertynyt mitään, tai sen kerran ku kertyi, ostimme auton. Asioita on hankittu ja maksettu talven ja kevään aikana pikkuhiljaa. Esim mun puku on kokonaan maksettu, valokuvauksesta on puolet maksettu, askartelutarvikkeet, maljakot ynnä muuta tilpehööriä on jo isolla kädellä hankittu. Rahallisesti tiukin kohta on varmasti siinä just häiden jälkeen, jolloin tulee juhlapaikan vuokra ja pitopalvelu maksettavaksi, mutta jos ei muuten onnistu niin sitten otamme vaikka lainaa se paritonnia. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Ihanaa, että ihmiset osaavat järjestää pienellä rahamäärällä häät. Se ei meiltä onnistu.

Budjetti liikkuu 10.000-13.000e hujakoilla ilman häämatkaa, joka suuntautuu Amerikan suuntaan pariksi kuukaudeksi. Suurimmat menoerät on:

- Juhlatila: 1000e

- Pitopalvelu: 2000e

- Ruoka (130-150hlö): n.4000e (eli noin 33e/hlö -lapset 50% ja ilmaset vauvat)

- Morsiammen sormus 1200e

- Morsiammen puku n.800e

- Valokuvaaja 8-10h: 1200e

Valokuvaajan toivomme saavan halvemmalla, tosin se on ehkä mahdotonta Helsingissä. Ruokaan sisältyy pääruoka, hääkakku ja kahvi. Pitopalvelu ottaa 35e/h/tarjoilija, muistaakseni. Suuren vierasmäärän takia, tarjoilijoita on noin 6-8. Juomat tuodaan itse Tallinnasta, ja kokonaisuudessaan juomiin on varattu 1000e (limut ja viinat), jonka en toivo kuluvan kokonaan. :)Molempien vanhemmat tukee häitä muutamalla tonnilla.

Link to comment
Share on other sites

Meidän budjettimme on 15.000 - 16.000 € ilman häämatkaa. Vieraita tulee olemaan noin 90 henkeä. Näillä näkymin häämatka tulee maksamaan tuohon hääbudjetin pälle 5.000 - 6.000 € (jos sitten häiden jälkeen on enää varaa). Meidän onneksemme sulhasen vanhemmat osallistuvat kustannuksiin.

Kun rupesin järjestämään häitä en voinut kuvitella hetkeäkään että häihin uppoaisi näin paljon rahaa! Lisäksi luulisi että tällä budjetilla saisi kaikki hääunelmansa toteutettua, mutta ei. :(

Link to comment
Share on other sites

Meillä melko pieni budjetti, n. 3000 euroa (varauduttu kuitenkin 4000), itse maksetaan suurin osa ja minun vanhempani maksavat kakun (n.300, ei laskettu budjettiin). Vieraita meille tulee n. 100, mutta suurin säästö kai tulee siitä, ettemme tarjoa lämmintä ruokaa vaan paljon, paljon erilaisia pikkusuolaisia, joita voimme myös itse valmistaa. Alkoholipuoli, juhlatila ja ruuat ovat silti suurin menoerä (= n. 2000 €).

Link to comment
Share on other sites

Hui kauhistus, Kaylie, onko Helsingissä tosiaan noin kova hintataso?

Tuota jäin pohtimaan, että olet budjetoinut pitopalvelun sekä ruuan erikseen? Tuleeko siis ruoka eri paikasta kuin tarjoilijat?

Täällä päin (Kanta-Hämeessä) pitopalvelu maksaa noutopöytineen (alkuruuat, pääruoka, jälkiruoka plus kakkukahvit) ja tarjoilijoineen 130-150 hengelle yhteensä 3000€-4000€, asia hoidetaan aina kuohuviinitarjoilusta yöpalaan asti, pöytäliinat ja astiatkin kuuluvat hintaan.

Sehän toki paljon riippuu ruokalistastakin, mitä haluaa vierailleen tarjota, mutta viiden tähden häämenu on täällä about. 25-30€/hlö sisältäen KOKO setin.

Mutta mahtavalta kuulostaa teidän hääsuunnittelut! Minäkin olen heittänyt hintoja hieman yläkanttiin, että voin sitten häiden jälkeen "yllättyä" kuinka paljon vähemmän rahaa menikään (tai sitten rutkasti enemmän XD )

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ole budjetista vielä minkään sortin havaintoa, mutta pienellä yritetään päästä. Kummankaan suvut eivät oikein piittaa perinteisistä menoista eikä pröystäilystä, meillä todennäköisimmin päärooliin nousee juoma ja bändi :)

Me karkaamme maistraattiin ensi keväänä, ja sen jälkeen pistämme vasta juhlakutsut. Meille on vielä vähän epäselvää juhlien ajankohta, mutta vuoden sisään pyritään kumminkin järjestämään. Suunnitteilla on n. 100 vierasta (ihan lähisuku plus roimasti kavereita, joita molemmilla on paljon, sekä tietty meitä yhdistävät pariskunnat, joiden kautta aikoinaan tutustuttiin). Vielä emme ole ihan varmoja, haluammeko lapsia juhliin.

Päämääränä on, että ostamme kaikkea vähitellen, mitä ostettavissa on. Koristeita yms. Luulenpa, että todellinen pulma tulee vasta häiden jälkeen, kun pitopalvelut yms. lähettävät laskujaan. Jos ei muuten, niin sitten lainarahoilla. Pääasia kuitenkin on, että juhlista tulee rennot ja meidännäköiset, jotenka sitä päivää tuskin voi mitata rahassa. Maksoi mitä maksoi, eiköhän me niistä selvitä :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...