Sign in to follow this  
Followers 0
kesaheina

Häämatkalle talvella?

16 posts in this topic

Elikkäs tilanne on sellainen, että häämatkalle haluttais heti häiden jälkeen, jos vain töitten puolesta mahdollista (kiireisiä yrittäjiä kun ollaan). Ja naimisiin on tarkoitus mennä joulun pyhien jälkeen, ja siitä suoraan sitten häämatkalle (lyhyelle sellaiselle, takaisin pitäisi ehtiä vuoden vaihteessa, eli n. 5 pvän matka olis hakusessa.

Ja kun aikaa vain noin rajallisesti, ei haluta istua nököttää kovin pitkään lentokoneessakaan, joten johonkin eurooppaan siis. Mutta, ei olisi kiva ihan toppavaatteissakaan olla, joten hyviä ideoita otetaan vastaan? :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luultavasti Euroopassa on vuodenvaihteen aikaan kaikkialla aika kylmä, siis ei mitkään t-paitakelit missään ainakaan. Ainoa poikkeus on varmaan Kanariansaaret, jonne lentää muistikuvani mukaan kuutisen tuntia. Siellä on useampi saari ja varmaan aika kivoja kohteitakin löytyy. :)

Me lähdetään häämatkallemme luultavasti joulukuun toisella viikolla, myös tuollaiselle "pidennetylle viikonlopulle" eli 3-5 yötä olemme reissussa jos tämä nykyinen suunnitelmamme pitää. Suuntaamme näillä näkymin kaupunkilomalle Prahaan tai Budapestiin, ehkä jopa molempiin, mutta sitten täytyy olla hiukan pidempi aika kuin vain kolme yötä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nojoo, niin itsekin arvelin, että ei mihinkään lämpimään päästä silloin. Ei tuollainenkaan kaupunkiloma tietenkään huono ole, esim. Budapest ja Praha on valtavan hienoja paikkoja, kummassakin käyneenä suosittelen! :girl_smile:

Täytynee miettiä itsekin jotain tuon suuntaista, keksis vain jonkin kivan kohteen. Wien vois olla ihana, kehuttu ainakin romanttiseksi paikaksi. Tai sitten saksaan jonnekin talvilomakohteeseen, Salzbruckiin esim.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm. Mitenhän kauan lentelisi johonki egyptiin tai dubaihin?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rantapallosta lueskelin, että Egyptiin lentää suoralla lennolla Helsingistä viitisen tuntia. Sivuilla sanotaan seuraavaa: "Egypti on erityisesti talvilomakohde, jonne voi paeta Suomen kylmää talvea. Kotimaiset matkatoimistot järjestävät lomamatkoja Egyptiin lokakuusta maaliskuuhun asti. Lämpötila loka-marraskuussa on noin +30 astetta. Hieman viileämpää eli noin +20 astetta on joulukuusta helmikuuhun." Siellä olisi lämmintäkin. :)

Wien voisi myös olla ihana! Itse olen Itävallassa käynyt Söll-nimisessä pikkukylässä sekä Salzburgissa, joista molemmista pidin aivan hurjasti. Reissasin kuitenkin loppukesästä, mutta jotenkin luulisin, että Itävalta on viehättävimmillään nimenomaan talviaikaan.

Kiitos Budapestin ja Prahan suosittelemisesta! Etenkin Praha on ollut jo pitkään sellainen kaupunki johon olen halunnut päästä tutustumaan, mutta koskaan ei ole ollut sopivaa matkaseuraa. Ehkä nyt olisi siis korkea aika lähteä tutustumaan Prahaan tällaisessa hieman spesiaalimmassa meiningissä. :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestäni Wien on ihana talvella; pari vuotta sitten olin itse siellä pitkän loppiaisviikonlopun 30-vuotissynttäreiden kunniaksi :) Tosin noita mainittuja toppavaatteita nimenomaan saattaa tarvita, koska voi hyvinkin olla lunta ja pakkasta. Vaan mä kyllä tykkäänkin enemmän kirkkaasta talvikelistä kuin kosteasta harmaudesta, jota lämpimämmissä Euroopan kaupungeissa voi vuodenvaihteessa olla.

Edit: Toki sää on aina vähän tuurista kiinni, missä tahansa, mutta ei olisi yhtään hullumpi ajatus ajella vastavihittynä Wienin historiallisia katuja hevosten vetämissä "kuninkaallisissa" vaunuissa tai vaellella Schönbrunnin linnan puistossa käsi kädessä :)

Edited by tammikuu09

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juu kyllä tuo Wien tai se Salzburg vois olla se meidän paikka. Ainakin romanttiset elementit on kohdallaan. Tykätään kumpikin just vanhoista historiallisista rakennuksista ja kaupungeista, ja siihen yhdistettynä kauniit talvimaisemat niin ei enempää voi vaatia. :-X

Tuo Egypti ja Dubai ei oikein ole sellaisia meidän tyyppisiä etelän lomakohteita. Mua jotenkin häiritsee se paikallisten miesten käytös vaaleita suomalais- (ja kaikkia heillä eksoottisemman näköisiä) naisia kohtaan. Ollaan liian tyrkkyjä, tullaan liian iholle jne. Turkissa oon käynyt pariin otteeseen, ja saanut kerta kaikkiaan tarpeekseni näistä ällötyksistä. :girl_haha:

Siitäkin ollaan jo puhuttu, että jos ei nyt töitten takia päästä häämatkalle ollenkaan nyt joulun jälkeen, niin ehkä keväällä sitten suunnataan esim. Italiaan. Siitäkin haaveiltu vuosia. Sisilia tai se Gardajärvi houkuttelis. Mutta saas nähä, aikaa vielä miettiä, kun töitten takia ei pysty etukäteen varauksia kovin hyvissä ajoin tekemään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Viidessä tunnissahan taitaa lentää jo Intiaan? :girl_smile: (Me siis mennään joulu-tammikuussa sinne neljäksi viikoksi.) Ja Keralassa saapi olla ihan rauhassa jos haluaa käydä sellaisen Kerala Backwaters Cruisen. Tämä siis vaihtoehtona tuohon Mimsin ja kesaheinan Egypti-keskusteluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tota neiti kesäheinä. Dubaita ei voi kyllä mitenkään verrata mihinkään Turkkiin tai Egyptiin:-D Arabiemiraatit on varsin sivistynyt maa ja voin luvata, että miehet ennemminkin kääntävät katseensa pois, jos olet heistä mielettömän herkullinen, sen sijaan että tulisivat iholle...Paikallisilla sheikeillä on muitakin kiinnostuksenkohteita, kun joku suomalainen turisti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

En kehdannut aloittaa uutta topicia, sillä kysymykseni sopinee tähän.

Suunnitelmissamme on lähteä häämatkalle jouluksi ja vuodenvaihteeksi, noin 10pv-2vk ajaksi. Haluaisimme lämpimään; rantoja, hyvää ruokaa ja ehkä jotain nähtävääkin. Ei mielellään Thaimaahan, mutta kuitenkin ilmastoltaan vastaavanlaiseen. Joten jos jollakin on vinkata matkakohdetta jossa saa rentoutua auringossa, eikä mielellään ole meneillään mikään sadekausi, olisin kiitollinen. Matka-ajalla ei niinkään ole väliä, hintataso kohteessa saisi olla kohtuullinen, tai ainakin mahdollisuus all-inclusiveen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, pikaista vinkkiä kaivattaisiin - häät on tulossa joulukuussa, ja häämatkakohde antaa vielä etsiä itseään. Mieluiten all-inclusive jossain turkoosinsinisten rantojen luona, mielellään niin, että ei olisi ihan hirveästi tunkua. Matka on tosin jo ohi ennen varsinaista joulua, eli siinä mielessä pahin sesonki ei vielä liene alkanut.

Olisi kiva, jos matkakohteessa olisi kuitenkin myös muita aktiviteettimahdollisuuksia kuin pelkkä hiekkaranta. Lisäksi sää joulukuun puolenvälin paikkeilla merkitsee tietysti paljon.

Onko kokemuksia jostain tämäntyyppisistä kohteista, hotellivinkkejä ja matkakohteita - tai hyviä matkatoimistoja. Maanosalla ei niin väliä.

Kiitos!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me ollaan lähdössä joulukuun alussa Karibialle, St. Lucialle. Kokemusta ei vielä ole, mutta valittiin kohde juuri siksi, että siellä on rantojen lisäksi myös aktiviteetteja tarjolla. :) Ja on vähän erikoisempi kohde, johon moni ei Suomesta matkusta. Lennot kätevästi Lontoon kautta. Joulukuun alku on siinä mielessä myös hyvä, ettei se ole enää hurrikaanikautta, muttei myöskään vielä korkeinta sesonkia = vähän edullisemmat hinnat hotelleissa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sri Lankaa on moni suositellut ja voin itsekin lämpimästi suositella. Joulukuussa sadekausi on ohi/loppumassa ja lämmintähän siellä on vuoden ympäri turvalliset n. 30 astetta. :) Hinnatkaan eivät ole ihan mahdottomia ja ainakin Tjäreborg taitaa tehdä matkoja sinne. Itse lensimme Saksan kautta joten saimme matkan hiukan halvemmalla. Hotelleja on joka lähtöön, hyvin halvoista hintavampiin ja monissa on mahdollisuus all inclusiveen. Suosittelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut jokunen vuosi sitten joulukuussa Dominikaanisessa tasavallassa. Samana on ihana rantalomakohde viidakon keskellä. Hotelli oli all inclusive (useita ravintoloita) ja siellä oli myös (yllättävänkin tasokasta) aktiviteettia sekä ilta-show discoineen rannalla joka ilta. kohteesta on helppo lähteä myös retkille ja omatoimisesti kauemmaskin (tosin autolla). Paras loma tähän asti, häämatka kuitenkin toivottavasti peittoaa vielä tämänkin. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En löytänyt aiheesta keskustelua, varmaan netistä jostain löytäisi tietoa mutta en nyt oikein löytänyt... Eli: jos lähdemme reissuun marraskuussa, mihin päin maailmaa kannattaa suunnata että ei joutuisi keskelle sadekautta? Ei sään tietysti tarvii mikään paahtavakaan välttämättä olla. Vaihtoehtoina ollaan mietitty Malediivejä, Mauritiusta, Balia/Gilin saaria, ABC-saaria, Barbadosta jne... Aletaan kohta pyytelemään tarjouksia matkatoimistoista, heilläkin tämä tieto tietysti on, mutta vaihtiksena on myös omatoimimatka, jos sillä vähän säästäisi rahaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Havaijia voisin lämpimästi suositella, jos kauaksi haluatte : ) Marraskuussa ilma oli kuin Suomen kesä parhaimmillaan, lämpöä lähemmäs 30 astetta, mutta miellyttävä tuuli, ei liian kuuma, eikä toisaalta mikään hiostavan nihkeä. Näkemistä ja kokemista riittää vaikka kuinka paljon. Itse ollut vain Mauilla, mies käynyt myös Big Islandilla (Havaiji), molemmat reissut on tehty marraskuussa. Oahulla pysähdyimme Honolulussa vain vaihtamassa konetta. Kokemuksia löytyy tuolta Havaijin-viestiketjusta nimimerkillä norski.

Edited by stuuli8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0