Jump to content
Naimisiin.info

Millä perusteella valitsitte hääpäivän?


matte

Recommended Posts

  • Replies 646
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me valittiin hääpäivä helmikuulle ensisijaisesti siksi, että satuimme sopimaan häistä helmikuussa 2011 ja halusimme häät vuoden päähän siitä. Varsinainen hääpäivä valittiin sillä perusteella, että haluamamme hääpaikka oli silloin vapaana. Meidän hääpäivän valintaan ei siis liity mitään romanttista tai erikoista, vaan ihan sattumalta saimme juuri sen hääpäivän.

Link to comment
Share on other sites

Kosinta tapahtui 3.3. ja heti otettiin kalenterit esille. Valinnan reunaehdot olivat suunnilleen

- ehdottomasti ei kesällä

- noin vuosi suunnitteluaikaa

- lauantaina

- ei kummankaan syntymäpäivänä

Näiden perusteella päädyttiin sitten päivään 2.2.2013, mikä on kiva. Vuosipäiväkin meillä on 22.2., eli tuon kakkosen muistaa hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Minä haluaisin häät elokuun puolella, joten tuo 3.8.2013 olisi sopiva. Elokuun puolella siksi että silloin on vielä lämmin ( 2010 jopa tuskastuttavan kuuma! ) mutta illat on jo hämärät joten tunnelmaa saa kynttilöin ja lyhdyin luotua hyvin.

Sateen riski kasvaa mitä edemmäs syksyä mennään, niin en ehkä tuon pidemmälle uskaltaisi venyttää..

Mies haluaisi heinäkuussa mutta muistuttelin että kuinka kuumaa silloin on ollut ( ähissyt "pukupakko" päällä häävieraana ) ja että silloin sitä vasta puku päällä ollaankin ;)

Kaikki riippuu eniten tietenkin miehestä, se kun ei ole minun suunnitelmilleni vielä siunausta antanu joten mitään ei olla varattukaan. Täälläpäin kyllä varmaan saa paikankin jos nyt kesällä varailee ensi vuotta varten.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Elo2013, meillä on näköjään sama hääpäivä mielessä :) Samoja perusteita: lämmintä, mutta piemenevät illat. Meillä ensimmäisenä perusteena oli myös mun krooniset nuhat - huhtikuusta heinäkuuhun allergiat vaivaavat usein eniten ja syyskuusta alkaen olen lähes aina flunssassa. Töistäkin saisi varmaankin elokuussa vapaata, vaikka kesälomat, niin että ehtisi vielä hyvin häämatkalle.

Link to comment
Share on other sites

Meidän hääpäiväksi valikoitui nyt 10.8.2013. Elokuu samoista syistä mitä jo edellä on mainittu - on vielä lämmintä, mutta pimenevät ja tunnelmalliset illat. Oon pitkään haaveillut ilotulituksesta mun häissä ja sitä varten täytyisi olla vähän pimeämpää. Elokuun eka viikonloppu ei käynyt, ja kuun loppua kohti säät saattavat jo kylmentyä, joten valittiin elokuun toka viikonloppu. Koulut alkavat seuraavana tiistaina ja mahdolliset kesälomareissut on jo useimmilla tehty jne. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Meillä ei hääpäivän taustalla ole mitään erikoista tarinaa sinänsä, vaan se valikoitui ihan muiden kriteerien perusteella, joita olivat:

- Vähintään vuosi suunnitteluaikaa, mielummin ennemmän kuin vähemmän

- Ehdottomasti syksyllä, koska toivon, että illalla olisi jo pimeää ja juhlapaikan voisi ainakin osittain valaista kynttilöillä

Siinäpä ne. Itse olisin toivonut häitä loka-marraskuun vaihteeseen ja sulhasella taas oli mielessä enemmänkin elo-syyskuun vaihde. Kompromissina hääpäiväksemme valikoitui 21.9.2013. On siis yli vuosi aikaa suunnittella ja syksykin sitten jo :girl_smile: .

Link to comment
Share on other sites

Meillä on maaliskuussa 2013. Halusimme ehdottomasti talvihäät (vaikka lähempänä maaliskuuta taitaa olla jo kevät kuin talvi). Sulhasella on synttärit ja nimpparit helmikuussa, joten se jäi laskuita pois, tammikuu taas on liian lähellä joulua, joten maaliskuu valikoitui kuukaudeksi.

Koska häämme ovat minun kotipaikkakunnalla, valitsimme ajankohdan keskelle hiihtolomia. Etelässä asuvat sukulaiset ovat jo viettäneet lomaa. Meidän asuinpaikalla (ja kunnassa, jossa juhlat pidetään) on juuri silloin loma. Työstäni johtuen silloin helpoin saada lomaa. Ja pohjoisesta tulevat ystävät voivat jäädä lomailemaan etelämpään, ettei välttämättä tarvitse tehdä vain viikonlopun reissua.

Kutsutuille on ilmoitettu jo tulevista häistä, joten jokainen on voinut jo hyvissä ajoin päättää, haluaako meidän juhliimme vai varaako esim. ulkomaanmatkan tuolle ajankohdalle. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät oli ensin tarkoitus viettää elokuussa, mutta voisi sanoa että "oli pari muuttujaa"... No, molemmat haluttiin mieluummin kuitenkin syyshäät, ja hieman "perinteisistä" häistä poikkeavat häät muutenkin, joten pyhäinpäivä osui sopivasti: ennen minun 30-vuotissyntymäpäiviäni, antoi sopivasti halloweenin teemaksi (aiemmin jo päätetty väreiksi musta-violetti-valkoinen ja mukaan muutamia pääkalloja ja hämähäkinseittejä), ei vielä varsinaisesti kiireisintä pikkujoulukautta eikä myöskään muuten "sesonkia" joten luulisi että porukka pääsee paikallekin... Ja ulkona vallitseva keli häiden ajankohtana ei haittaa koska ei ulkohäitä alunperinkään olla haluttu. :)

Link to comment
Share on other sites

Olisin halunnut naimisiin toukokuussa. Mutta me alettiin oikeasti miettimään häitä vasta alkuvuodesta, joten toukokuu olisi tullut liian äkkiä.. eikä haluttu lykätä asiaa vuodella eteenpäin! Häät pidetään Italiassa, joten syyskuu tuntui sopivalta kuukaudelta.. silloin ei pitäisi enää olla yhtä kuuma kuin heinä- tai elokuussa, mutta ei myöskään kylmä (joka on vaarana lokakuussa). Päivämäärä ei ollut mitenkään suunniteltu, juhlapaikka sattui olemaan silloin vapaana.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollut mitään numeroleikkiä tai vuosipäivää ajatuksissa hääpäivää päättäessä. :D Kihloihin mentiin viime jouluna, ja silloin puhuttiin että "vuoden parin päästä". Olisin halunnut talvihäät 2013, mieluiten helmi-maaliskuussa, mutta vanhempani ovat melko varmasti silloin reissussa ja varsinaiseen järjestelyyn olisi jäänyt alle vuosi, kun olen kesän alkuun asti ulkomailla. Maaliskuussa päätimme päiväksi 31.8.2013, syinä mm. se että olisi hieman sesongin ulkopuolella, niin ei olisi ihan niin tunkua kirkon ja juhlapaikan saamisessa (vaikka oltiinkin hyvissä ajoin lopulta liikkeellä), ihmisten lomat alkaa olla lopussa niin reissuja ei ole niin paljoa. Ja kuitenkin vielä olisi lämpimät ilmat. Täytyy vaan toivoa ettei sada :D Vähän harmi on se, että sulhasen kolmekymppiset on tuossa aika lähellä, ja kaikki juhlien järjestelyenergia kuluu kyllä ensi vuonna noihin häihin, mutta voihan niitä synttäreitä juhlia vähän myöhässä. :P

Link to comment
Share on other sites

Meillä hääpäivä määräytyi käytännön kautta. Aluksi oli muutama kuukausi, joista lähdettiin sopivaa päivää metsästämään ja lopulta oli jäljellä vain yksi päivä, jota ei kummankaan työkuviot häirinneet ja johon pääsivät molempien vanhemmat ja perheet.

Hääpäivän sopivuutta tiedusteltiin kummankin vanhemmilta etukäteen, sillä tiedettiin, että kummillakin oli matkat varattuna johonkin ajankohtaan syksyä. Lisäksi isäni tekee myös viikonlopputöitä, joten oli varmistettava, että hänellä ei vielä ollut töitä sovittua sille viikonlopulle. Joten mitään helppoa päivämäärää emme edes miettineet, vaan valitsimme sen, joka oli paras kaikkien kannalta. :)

Link to comment
Share on other sites

Kun häistä alkujaan puhuttiin, sijoittui ne aina mietteissämme kesälle. Nyt kun ihan tosissaan alettiin suunnittelemaan, tulikin mieleen että mitäs jos kuitenkin talvella. Pisteenä i:n päälle, kalenteria selatessamme huomattiin, että 13 vuoden takainen tapaamispäivämme sattuu olemaan tänä vuonna lauantai, joten asia ratkesi niin. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kaksi hääpäivää - siviilivihkiminen 4.8.2012 ja liiton siunaus ja isot hääjuhlat 1.12.2012.

Ensinnäkin nuo molemmat ovat lauantaipäiviä, ja toiseksi olen mieltynyt parillisiin lukuihin. Sen takia halusin vielä nuo toisetkin juhlat tämän vuoden puolelle - 2013 ei vaan ole numerona yhtä nätti :D

Kolmanneksi tuo siviilivihkimisen päivä on kaksi päivää synttäreideni jälkeen (2.8) ja vihkiminen on siten helppo yhdistää synttärijuhliini. Neljänneksi 4, 8 ja 12 ovat jaollisia toisillaan (no joo, nyt menee jo vähän kikkailuksi tämä) ja 1.12.12 on vaan niin kaunis päivämäärä ja helppo muistaa.

Aika tarkkaan valitut päivämäärät näköjään nyt kun aloin asiaa miettiä, vaikka aluksi kuvittelin että ihan summanmutikassa oli valittu... heh.

Link to comment
Share on other sites

Molemmat halutaan kesähäät. 20.07.2013 on siitä näppärä päivä, sen lisäksi että se sattuu olemaan heinäkuun lauantai ensi vuonna, se kertoo myös seurustelumme aloitus-/tapaamisvuotemme, joka on 2007. Helpottaa dementoituneena eläkeläisenä muistamista, hehe :D Kaikki käytännönjutut sopivat tuolle päivälle myös :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...