Jump to content
Naimisiin.info

Mitä mieltä "Save the Date"- korteista?


heely

Recommended Posts

Moikka,

olen tässä miettinyt noita save the date- kortteja ja niiden lähettämistä..onko se tosiaan niin, että ne on yleensä lähetetty n. vuosi ennen hääpäivää? Onko kokemuksia niistä, ootteko saaneet sellaisia postissa tai itse lähettäneet? Ajatus on kyllä aika kutkuttava ja toisi ihanaa lisäsuunnittelua kun tälläinen pikku häähaaveilija olen :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Olen kerran saanut save the date -kortin. Se tuli viime vuonna postissa n. 6 kk ennen kyseisiä häitä. Olemme lähettämässä save the date -kortteja omiin häihimme tässä kevään aikana myöskin n. 6 kk ennen itse tapahtumaa. Vaikka osa kutsuttavista tietääkin jo hääpäivämme, haluamme silti lähettää kaikille kortit. Niiden tekeminen oli niin kivaa puuhaa. :) t. toinen häähaaveilija

Link to comment
Share on other sites

Guest i_sabel

Meillä laitettiin uudenvuoden kunniaksi menemään kortit noin 5kk ennen häitä, koska vihkipäivämme osuu kevään kiireisimpään aikaan. Ihmiset tuntuivat ainakin ilahtuneen saamastaan postista. :)

Link to comment
Share on other sites

Minkä tyyppisiä kortteja/kutsuja olette laittaneet?

Mietin itse vaihtoehtoja ja tällä hetkellä suosikkeja ovat joko vistaprintilta magneettikäyntikortit (olivat yllättävän edullisia ja mietin että silloin kutsutut saavat jääkaappiinsa hyödyllisen muistuttajan, onpahan näkyvillä :) ja sai itse päättää tekstin fonttia ja muita juttuja) tai sitten mahdollisesti pelkistetympi kortti vain simppelillä tiedolla, kuitenkin niin että värimaailma on sitten hääteeman mukaista. Tuo magneettikäyntikortti oli edullisempi kuin ihan vaan magneetti ja mietin myös juurikin joulukorttien kanssa samaan aikaan lähettämistä, silloin sen voisi vaan sujauttaa kirjekuoreen normaalin joulukortin mukana :)

Tosi kivoja omista kuvista tehtyjä ja kunnolla askarreltujakin oon nähnyt netissä, mutta itse vaan mietin että tuleeko niistä sitten helposti liian paljon "virallisen" kutsun oloisia jos ns. liikaa panostaa..? :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Me tilasimme Vistaprintiltä mangneettikäyntikortit, joille askartelimme jouluiset korttipohjat. Toivotimmet joulut ja samalla ilmoitimme tulevasta hääpäivästä. Postitimme nyt menneenä jouluna, häät ovat elokuun alussa.

Meillä ainakin std:t saivat hyvän vastaanoton, koska moni jo tekee kesälomasuunnitelmia. :)

Link to comment
Share on other sites

Me lahetimme valkoiset kortit kirjekuorissa, kortteihin painettiin talla leimasimella ja tumman harmaalla musteella (leimassa tietenkin on meidan nimet, tuleva haapaivamme, paikkakunta ja paivamaara). Lahetimme ne vahan alle vuosi ennen haita. Puolet vieraistamme tulee ulkomailta, joten halusimme laittaa save-the-date-kortit ihan ehdottomasti, ja ajoissa. :)

Edited by Roslin
Link to comment
Share on other sites

Guest i_sabel

Meillä itse askarreltiin korttipohja, liimattiin siihen paperi johon teksti oli tulostettu..sitten vaan lähinnä leimasimilla koristelua. Virallisesta kutsusta tulee sitten samaa linjaa mutta hieman isompi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me laitoimme 6kpl std-kortteja kauempana asuville vieraille joulun alla. Häät elokuussa.

Täällä asuvat ystävät,sukulaiset ja tuttavat tietävät häistä ja puskaradio toimii.

 

En olisi alkanut tosiaan kaikille laittamaan, tuntuu hieman itsestäkin liian jenkki-touhulta mutta en mitenkään katso vinoon niitä jotka laittaa kaikille :)

jokainen tavallaan ja ajallaan!

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät ensi vuoden elokuussa ja aion myös ensi jouluna laittaa joulukortin mukana std-kortit :) Ne voi hyvin tehdä pienemmälläkin budjetilla, mutta tulee myötäilemään kutsukorttia :) Tehtiin samoin kihlajais-"kiitoskorttien" kanssa. Äitini mielestä kihlajaisista ei yleensä lähetetä kiitoskorttia, mutta halusimme kuitenkin kiittää kihlajaisiin osallistumisesta, joten sujautimme joulukorttikuoreen kihlajaiskuvamme (ilman mitään kiitos-tekstiä kumminkaan) :)

Link to comment
Share on other sites

En olisi alkanut tosiaan kaikille laittamaan, tuntuu hieman itsestäkin liian jenkki-touhulta mutta en mitenkään katso vinoon niitä jotka laittaa kaikille :)

jokainen tavallaan ja ajallaan!

Joillekin tama on tosiaan kaytannon syista erittain kayttokelpoinen idea, oli ulkomaista tai ei. Meilla on haat Suomessa, mutta puolet kutsuttavista on ulkomaalaisia, joten tuli tarpeeseen ilmoittaa paiva ajoissa. Monet ovatkin jo varanneet lentonsa ja hotellinsa tuon pelkan paivan pohjalta. Me kuitenkin laitoimme kortit samalla myos suomalaisille vieraille, ja heidankin joukostaan idea on saanut kiitosta. On kuulemma sita parempi, mita aiemmin kesahaista saa tiedon, koska usein ihmiset suunnittelevat lomiaan yms. samoihin aikoihin kun haasesonki on kuumimmillaan. Puskaradio on myos toki hyva, mutta kun emme itse asu Suomessa, tuntui varmemmalta laittaa tieto mustaavalkoisella :)

Link to comment
Share on other sites

Mun mielestä Save the date -kortit on ihan hyvä idea, jos viettää häitä kesällä tai esim. joulun aikaan, jolloin ihmiset ovat usein lomilla ja reissussa. Ja myös silloin, jos häät ovat todella isot, eikä tarkkaa päivää tule näin ollen kaikille vieraille kasvotusten kerrottua. Meillä on pienet häät ja ne ovat lokakuussa, joten päätimme, että lähetämme vain kutsut hieman yleistä 8 viikon suositusta aiemmin, sillä lähes kaikki vieraamme ovat tarkan päivämäärän jo meiltä suullisesti kysyneetkin. Mutta itse kyllä ainakin vieraana tykkäisin, jos saisin save the date -ilmoituksen hyvissä ajoin häiden osuessa lomakaudelle :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä lähetetiin varaa päivä kutsut varmaan 10 kk ennen häitä ja voin lämpimästi suositella ainakin kaikille kesähäitä suunnitteleville (kiireistä aikaa!). Meidän häihin ei päässyt paikalle 1 vieras (tuoreen ulkomaan työkomennuksen vuoksi) kun yleensähän paikalle pääsemättömiä on noin 10%. Kesällä on paljon juhlia, häitä ja suurimman osan loma-aika. Ja jotta vieraista mahdollisimman moni pääsee paikalle tulee heidän tietää hääpäivä ja juhlapaikka mahdollisimman aikaisin :)

Link to comment
Share on other sites

Me ajateltiin lähettää kortit lähipiirille tasan vuosi ennen häitä. Emme ole hiiskuneet sanaakaan kuulumisista. Tai no siskoni ja kaasoni tietävät, sillä jolle kulle minun on pakko hössöttää. Netistä löytyy hyviä pohjia, jolle täyttää tiedot. Pitäisi pyytää painolta tarjous save the dateista ja kutsuista.

Onhan se ehkä vähän amerikkalainen tapa, mutta kesäviikonloput ovat ihmisillä äkkiä täynnä. En uskalla luottaa siihen, etteikö ihmisillä olisi suunnitelmia varsin hyvissä ajoin. Ja kun meille tulee muitakin amerikkalaisia perinteitä, niin save the date sopii teemaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Alunperin ajattelin että save the date-kortit on turhaa hömpötystä, mutta sitten asiaa pähkäiltyämme (ja hääinnostuksen kasvaessa :) ) olemme päättäneet lähettää StD-kortit. Meidän häät on kuitenkin keskellä heinäkuuta ja perjantaina, niin mielestämme on hyvä infota vieraita jo hyvissä ajoin. Kortit tulevat olemaan saman tyylisiä kuin kutsut, mutta hieman pelkistettynä. StD-kortit lähetämme todennäköisesti elo-syyskuussa eli 10-11kk ennen häitä.

 

Mielestäni StD-kortit ovat hyvä idea, jos hääparilla on hääpäivä jo tiedossa hyvissä ajoin eikä halua pihdata tietoa kutsujen lähettämiseen saakka. Mielestäni monesti kutsut tulevat kuitenkin hieman "myöhässä", koska kesällä ihmisillä on paljon menoja eikä vapaita viikonloppuja ole montaa. En ole kylläkään itse saanut yhtään save the date -korttia, joten luulempa että sukulaisissa kortit saattavat aiheuttaa kummastusta, mutta ystävät varmastikin tuntevat tavan vaikka eivät olisi moisia kortteja koskaan saaneetkaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Olen kokenut sen aika turhaksi, tavalliset kutsut lähetettiin n. 5kk ennen häitä ja vieraita kun ei ole kutsuttukaan kuin vajaa 30. Ja eihän kenenkään tarvitse mitään lomaa ottaa häidemme vuoksi ja vihkimisaikakin on vasta klo 16, joten kiireisimmät ehtivät jopa aamuvuorosta häihimme.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...