nedis

Häät 2015 (yhdistetty)

982 posts in this topic

Täällä noita vuosilukuketjuja pyörii niin kysympä minäkin...jokos on muita jotka pääsee sanomaan "I do" 2015 ? :) Joko on suunnitelmia tehty? Varattukkin ehkä jo jotain? Tai millon ajattelit aloittaa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jee. Vihdoin ketju meille, joiden häihin on vielä vähän enemmän aikaa.

 

Täällä on häät suunnitteilla heinäkuulle 2015. Itse opiskelen tällä hetkellä ja mieskin toivottavasti nappaa tänä keväänä sen haluamansa opiskelupaikan eli olemme häiden aikaan molemmat opiskelijoita. Koska haluamme maksaa häämme itse, niin vuodeksi sovittiin 2015, että ehdimme hyvin säästää rahaa eikä budjetissa tarvitse säästää kaikesta. Vuonna 2015 sattuu myös kihjalaistemme 3. vuotispäivä lauantaille, joten hääpäiväkin löytyi helposti. Itse kerkesin jo ennen kosintaa pyörimään täällä foorumilla, joten jonkinlaisia suunnitelmiakin on ehtinyt jo muodostua. Olenpa ehtinyt jo pariin otteeseen käydä mekkojakin katsomassa, että tiedän paljonko sitä varten pitää säästää. Juhlapaikkoja on pari harkinnan alla, mutta päätöksiä täytyy alkaa tekemään vasta loppuvuodesta. Kunnolla pistetään suunnitelmat käyntiin varmaan juuri tämän vuoden lopussa sitten, kun juhlapaikkakin tulee varattua. Innolla kuitenkin katselen jo kaikkia somistus, ohjelma yms. ketjuja ja pohdiskelen, mitä meidän häihin voisi tulla. Onneksi häähumua vähän häiritsee reissukuume ettei liikaa vielä uppoudu hääsuunnitelmiin, kun häihin on vielä aikaakin melkein 2½ vuotta.

 

Mites muilla? Onko suunnitelmat vielä haaveiden tasolla vai onko jollain jo jotain konkreettista varattuna tai hankittuna 2015 häitä varten?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jes! en ole siis ainoa :) Minä odottelen vielä "virallista" kosintaa...kihloissa ollaan oltu kyllä jo päälle 5 vuotta, mutta sillon oli puhe vaan "että mennään sitten joskus"...nyt on päätetty kyllä jo päivä jne. mutta lupas mies ihan kunnolla vielä kosia. :) 
Itse olen jo juhlapakkoja suunnitellut ja tarkoitus olis mennä ihan katsomaankin viim. kesällä, valokuvaajan kanssa puhuttu ( serkku), STD- kortit päätetty (pakko lähettää läheisimmille, kun on juuri loma-aikaan ja buukkaavat aina lomansa niin täyteen), somisteita mietetty ja vähän laitettu tavaraa jo jemmaan (pilttipurkkeja yms.), vähän lastenohjelmaa suunnitellut, kuljetus meille alustavasti puhuttu, mekkoja katsottu netistä (tosin mahtaako niitä enää löytyä parin vuoden päästä), kutsut suunniteltu ja varmaan askartelenkin ne vielä tämän vuoden puolella...ei minulla yhtään hääkuume ole ei  :rolleyes:  olen kovasti koittanut miestä puhua ympäri että entä jos kuitenkin mentäis jo ensi vuonna..:D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haaveena olisi häät 2015, mutta katsotaan nyt.. ;)

Edited by Vihkikupla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jee!! Tällä on muitakin! Meidän on tarkoitus viettää häitä 4.7.2015. Mitään suurempia suunnitelmia ei ole vielä, lähinnä netistä katseltu mahdollisia juhlapaikkoja. Kesällä olisi tarkoitus käydä katsomassa niitä. Kutsuja olen miettinyt ja muutaman jopa tehnyt. On sitten mistä valita ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä on nyt ensimmäinen hankinta häihin tehty ja iso hankinta olikin. Koska vaatekoko on pysynyt sama jo vuosia, uskaltauduin ostamaan hääpuvun siitä huolimatta, että häihin on vielä aikaa. Satuin vain löytämään aivan täydellisen mekon käytettynä ja sovituksen jälkeen en voinut olla kantamatta kyseistä mekkoa kotiin. Nyt hääpuku saa sitten vielä seuraavat pari vuotta tuolla kaapissa odotella hääpäivää. Olen kyllä erittäin onnellinen, että hääpukuun meni nyt vähemmän rahaa kuin olin siihen ajatellut menevän. Pysyy myös motivaatio korkealla pitää itseni hoikassa kunnossa häihin asti, kun mekko istuu juuri nyt vyötäröltä aivan täydellisesti. Häätkin tuntuvat paljon konkreettisemmilta, kun on ensimmäinen ostos tehty  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voih, itselläkin olis unelma puku jo katsottuna, pitäisi käydä kokeilemassa näyttääkö yhtä hyvältä mun ku mallin päällä, mutta....itselläni saattaa tulla kohta diegnoosi, joka johtaa siihen, että lääkkeet saatuani tulen lihomaan, tuskin hirveästi, mutta normaalipainoon...joten en vielä mekkoa ole uskaltanut ostaa..pelottaa kyllä se,että mahtaako kyseistä pukua enää löytyä kun aika on, kun on jo nyt vanhaa mallistoa.

Ensimmäisen hankinnan kyllä minäkin tein. :) Tilasin jo STD-kortit ja ostin myös virallisiin kutsuihin askartelu tarvikkeita (olivat -70% niin pakko) ja kukka siemeniä niin kerkiää tänä vuonna jo testaamaan lähteekö kasvamaan jne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä olen jo tehnyt kutsukorttimalleja. Samasta ideasta n.6 erilaista versiota. Kaksi suosikkia on, jompi kumpi niistä sitten varmaan on virallinen kutsu. En vain tiedä kannattaisiko ne materiaalit ostaa jo valmiiksi vai odottaa vuosi. Silloin ei vaan ehkä saa kaikkia enää.. Toisaalta aika perustarvikkeita ne ovat, mutta korttipohjan väri voi tietenkin aiheuttaa ongelmia, jos sitä ei enää saakaan.

 

Ostin valokuva-albumin helmikuussa. Tarkoitus on siihen koota kaikkea hääjuttua. Koristelin etusivun embossauksella (hopeaköynnöstä). Siihen olisi tarkoitus tulla meidän kuva ja sitten joko meidän nimet tai häävalmistelut tms. En ole ihan päättänyt vielä. Koristelin pari muutakin sivua ja laitoin tekstien kera nuo korttiehdotukset sinne. Ajatus olisi tosiaan kerätä tuonne ihan kaikkea muistiin ja muistoksi. Albumi olisi sitten häissä esillä ja vieraat saisivat selailla sitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Helmikuu 2015 olis meidän aika :)

En ole vielä varannut mitään, en edes kysellyt.

 

Pitäisi kyllä, mutta jänistyttää. En halua pudota korkealta takaisin todellisuuteen ja saada kuulla miten ei onnistu, ei oo ja ei tuu :D

Toisekseen budjetin paukkuminen yli pelottaa myös. Jo teoriassakin, kun alkaa selvittämään edes mitä juhlapaikka haluaa maksuksi jne. Erityisesti nyt kun näyttää ettei rahatilanne pääse koskaan toipumaan, vaan koko ajan heitellään uutta kapulaa rattaisiin. Meillä ei vaan ole, eikä tule olemaan muita vaihtoehtoja juhlapaikaksi. Haluan juuri tuon ja siitä olen tietysti valmis maksamaankin, mutta jossain se kipurajakin tulee. Haluaisin kuitenkin myös sitä vähän muutakin hankkia..

 

Häät ovat onneksi suht pienet. Ihan maksimissaan 60 henkeä ja tässäkin on jo 15(?) lapsia. Joten aika pieneksi jää aikuisten osuus. Todellisempi henkilömäärä on jossain 50 tai jopa alle. Toki lapsien määrä pysyy melkein vakiona silti.. Tässä kun on niin omat kuin ihan läheisimpienkin olemassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häät tulossa 22.8.2015, ainakin näin alustavasti sovittuna :) Mitään en ole hankkinut, häämessuilla kävin tammikuussa. Tosin sielläkin kaason ominaisuudessa kun serkkuni menee naimisiin heinäkuussa 2014. Häälehtiä on kyllä jo aika kasa ! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olenko säälittävä, jos kerron, että olen katsonut kalenterista päiviä vuodelle 2015, vaikka minua ei ole vielä edes kosittu? :pupu_1:

Ja vielä löytänytkin "sopivan" päivän? :blush: Eli kosinnan odotteluvaiheessa olen vielä, mutta tiedän kyllä, että kyllä se ennen sitä vuotta 2015 tulee! Tai ois ainain paree tulla :girl_wink:
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä aloin prosessoimaan n. 9kk:ta sitten vuotta 2015 :D En siis alunperin ajatuksella että mennään naimisiin. vaan kun meillä on 10v yhteistä taivalta takana helmikuussa 2015 ja mietin mitä kaikkea on jo tapahtunut, mitä voisi olla tapahtunut siihen mennessä ja sitten yhtäkkiä jysähti se ajatus, minä haluan naimisiin juuri sinä päivänä! Mikään muu sitten ei kelvannut. Ilmoitin asiasta romanttisesti tekstiviestillä miehelle.. Asia loppuunkäsitelty :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä suunnitelmissa tammikuu 2015 :girl_pinkglassesf:  Mitään ei ole vielä varattu eikä ostettu, mutta suunnitelmia olen tehnyt jo melkoisesti :girl_haha: olen yrittänyt sulhasta säästää tältä hössötykseltä, joten kunnolla suunnittelu alkaa varmaa loppu vuodesta :give_heart: Silloin varmaa pyydetään myös kaaso ja bestman :girl_in_love: Nyt onkin Pääsiäisenä aikaa haaveilla ja selailla häälehtiä (olen ostanut kaikki kotimaiset mitä on kaupasta löytynyt) :girl_haha: Ihmettelen vain, kun töissä jotkut ovat kyselleet, että onko hääpäivä jo päätetty ja olen sanonut, että tammikuu 2015, niin monet ovat olleet ihmeissään kun noin aikaisin (2v aikasemmin) aletaan häitä suunnittelemaan..  :girl_sad:  Mielestäni se on hyvä aika. Ehtii säästämään rahaa ja tutkimaan eri vaihtoehtoja :girl_pinkglassesf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä suunnitelmissa elokuu 2015, tarkka päivämäärä auki. Kirkko ja juhlapaikka tiedossa, muttei vielä varattu. Mitään ei ole vielä hankittu tai tehty, mutta tarkoitus aloittaa pikkuhiljaa. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunnitelmat ovat meillä vähän menneet eteenpäin, päivämääräksi vahvistunut 8.8. ja sekä kirkko että juhlapaikka varattu. Juhlapaikan hinnaksi tuli 100€, mielestäni ihan ok summa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suunnitelmissa/haaveissa häät helmikuulle 2015 :) siksi haaveissa, koska unelmien juhlapaikkaa tässä ollaan kosiskeltu alustavasti, eikä se ole yleisesti ottaen talvella käytössä (tulisi 500e lisäkulu lämmityksestä ja pihan aurauksista yms), niin se nyt on sitten puheenlahjojen ja hääbudjetin varassa että saanko unelmieni talvihäät vai siirtyykö ne eittämättä syksyyn -14..
Suunnitelmia on paljon ajatustasolla ja olen alkanut koota itselleni kansiota minne voin tallettaa kaikkia tärkeitä tärppejä mitä milloinkin innostuksen mukaan mieleen tulee; toisinaan tulee hääkuumeiltua enempi ja toisinaan sitten tulee pidettyä matalampaa profiilia.. :D
Miten muilla, ketkä tietää suunnitteluistanne tässä vaiheessa? Itse tarvitsin jonkun "ulkopuolisen" miehen lisäksi, kenelle purkaa kaikkea hössötystä, joten äitini tietää. Muut lähisukulaiset tai ystävät eivät saakaan tietää vielä ainakaan reiluun puoleen vuoteen mitään.. :D

 

MUOKS: Hääpäivä on nyt päätetty, ja se tulee olemaan 21.2.2015  :girl_in_love:  Tuon 500€:n lisäkulun kanssa päästiin juhlapaikan kanssa sopimukseen ja kaikki rullaa kivasti! Ensimmäinen varsinainen ostoskin on jo tehty; nimittäin setäni tilasi meille unelmieni kakunkoristeen britanniasta  :D

Edited by Lilja-

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä häät 14.2.2015 :-X

Kirkkoa ei saatu vielä varattua, mut hääpaikka ja sviitti on jo varattu ( molemmat sen verran suosittuja et meinas tulla jo kiire saada nuo ) jännitetään nyt sit että kerkeekö haluttu kirkko ja kellonaika mennä ku tammikuussa saa niitä alkaa varaamaan, ystävänpäivä lauantaista ku kerran on kyse.

Puvusta vein jo kuvan ompelijalle joka alkoi jo kaavoja piirtelee :)

kengät löysin vahingossa tarjouksesta ( 15€) joten en voinut niitä jättää ostamatta :D

korutkin ostin jo.....

Teemaväreinä tumma sininen ja valkoinen ja tähän liityen oonkin jo ruennut metsästämään kaikkea sopivaa ( kynttilöitä yms.)

niin ja karkkibuffetin lasikulhot nappasin kirpparilta matkaan.

kaikki sanookin et oon vähän yli-innokas, mut minkäs teet ku oon perfektionisti ja kaiken pitää olla TÄYDELLISTÄ!!!

kukkakauppiaani ettii mulle jo nyt silkkisiä tummansinisiä gerberoita ku niitä ei oikein mistään löydy ja sen mun on PAKKO SAADA hääkukaks valkoisen ruusun kanssa.

 

gerberat löytyi tänään :D kodin terrasta käytiin ostamassa 50kpl ja hintaa tuli sit 150€....hups...

Edited by morsian2015

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin on pohdittu että josko se olisi vuosi 2015.. Tai sitten viimestään 2016. Ja talvihäät ehdottomasti, tuossa vuodessa 2015 kutkuttelisi kyllä se ystävänpäivän ostuminen sopivasti lauantaille. Mutta nääh en tiedä sitten kuitenkaan. Tätä vauhtia voi kyllä olla siis että häät siis venyvät sinne vuodelle 2016.. :D Kesällä tulossa kaverin häät ja varmaan kun kaason hommat on kunnialla hoidettu niin pitää alkaa vähän tarkemmin näitä omia suunnittelemaan :) Värit on olleet miun mielessä jo pidemmän aikaa valkoinen, hopea ja violetti. Hääpaikkaa olen vähän miettinyt, mutta kaikki muu on siis täysin auki.

 

Mutta kiva että täällä on jonkinverran muitakin kenellä häät tulossa talvella !! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

:ph34r:

 

Uskallankohan minäkin ilmoittautua tänne? Mitään ei olla varattu, asioista vaan puhuttu miehen kanssa ja tähän vuoteen päädytty. Pari juhlapaikkaa ollaan ulkoapäin vilkaistu, mutta mitään sen ihmeempiä ei olla suunniteltu. Tai siis, mullahan on jo Pinterest täynnä kaikkea häähömppää, mutta eipä tuon ukon sitä tarvii tässä vaiheessa tietää  :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ilmoittautuu pitkän linjan hääunelmoija ja kosinnan odottaja! :) Nyt sitten mies on ottanut kihlauksen/kosinnan puheeksi ja kuulemma tämän vuoden puolella aikoo polvistua :) Mies haluaisi häät jo ensi kesälle, kun minä taas haluaisin vuoden 2015. Haluaisin rauhassa ja hiljalleen alkaa järjestellä häitä, niin että varmasti ehtii nauttia ja ottaa kaiken irti järjestelyistä. :girl_sigh:  Itselleni kesä 2014 tulisi jotenkin liian nopeasti. Hääpaikka ja kirkko on jo tiedossa, mutta mitään ei ole vielä varattu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä ilmoittautuu pitkän linjan hääunelmoija ja kosinnan odottaja! :) Nyt sitten mies on ottanut kihlauksen/kosinnan puheeksi ja kuulemma tämän vuoden puolella aikoo polvistua :) Mies haluaisi häät jo ensi kesälle, kun minä taas haluaisin vuoden 2015. Haluaisin rauhassa ja hiljalleen alkaa järjestellä häitä, niin että varmasti ehtii nauttia ja ottaa kaiken irti järjestelyistä. :girl_sigh:  Itselleni kesä 2014 tulisi jotenkin liian nopeasti. Hääpaikka ja kirkko on jo tiedossa, mutta mitään ei ole vielä varattu :)

Eksyin nyt väärälle sivulle itse siis sanon tahdon jo ensi kesänä... mutta olemme järjestämässä häät pk seudulla ja paikka varattiin jo vuodenvaihteen jälkeen ja meinas tulla kiire... yllättävän paljon asioita täytyy tehdä jo yli vuotta ennen. Ellei sitten järjestä pienempiä häitä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä tartuin tänään puhelimeen sen mun tämän lähialueen unelmaisen juhlapaikan osalta! Ja mitkäs sen parempia uutisia, kuin että tilavuokra ja ruoka on samassa läjässä ja vaan n. 2600€. Budjettiin alunperin laskin 38e/hlö ja 50hlöä häihin ja 1000e tilasta (=2900e). Nyt on sentään 60 henkeä laskettu osallistujamääräksi, ja silti päästään alle alkuperäisen.

 

Jännittää kyllä pirusti alkaa ees kyselee sen tarkemmin kunhan lähemmäs oikeaa vuotta päästään, mutta ei tässä nyt niin kauaa enää ole :) Äkkiä se näiden lasten keskellä pyörähtää jo 2014 vuodelle ja sitten alkaa olla hoppu :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä päätettiin vaihtaa sittenkin kuukautta :D Halutaan luonnon olevan ihanimmillaan, niin vaihdettiin elokuusta toukokuun loppuun. Alustavasti 23.5.2015 olis se The Päivä. Katotaan sit mikä päivä todellisuudessa saadaan varattua... Oon kehitelly kamalan stressin juhlapaikan suhteen. Käytin lähes koko eilisen päivän tän asian pohtimiseen ja tutkin paikkoja hullunlailla. Vain kaksi näyttäis olevan semmosia mitkä meille sopii, mutta ne tulee olemaan meidän budjettiin ihan hirveen kalliita. Villa Rulludd ja Villa Andania. Ehkä eniten ihastutti nettijuttujen perusteella Rulludd, sieltä saisi kukatkin tilavuokraan... Ja alea on tuntunut saavan, mitä enemmän tekee itse :D Haluttaisi kuitenkin luonnonkukkia mukaan koristeisiin mahdollisimman paljon, joten niitä jos toimittaisi niin saattaisi saada muutaman sentin nipistettyä hinnasta. Tuo paikka on vaan koko tämän kesän remontissa, että kauhulla odotan uudistunutta hintaa ja olisihan sitä ihan kiva päästä katsomaankin... Villa Andaniaan ihastuin, kun käytiin Kallahdessa yksi päivä seikkailemassa ja katselin sitä sieltä porttien toiselta puolelta :D

 

Villinä korttina heitin isännälle eilen Kuusijärven. Sopisihan sekin vähän rennompiin juhliin ja siellä tiloissa toimii kuulemma nykyään varsin hyvä lounasravintola. Mene ja tiedä, kaikkea pitää tutkia :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on kyselty jo juhlapaikkaa alustavasti ja kirkko on päätetty (tosin varata saa vasta vuotta ennen). Täydellinen puku piirtyy mielessä, ja siitä olen ompelija-äitiäni jo konsultoinut.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.