evangeline

Morsian: mitä odotat kaasolta?

99 posts in this topic

Tästä olikin keskustelua toisesta näkökulmasta. Käännetään siis vinkkeliä ja kysytään näin päin: Mitä sinä odotat kaasoltasi? Mihin kuuluu osallistua? Mistä vastaa kaaso? Ostaako kaaso itse pukunsa? Onko hän mukana sinun hankkiessasi pukuasi?Kukkia? Juhlapaikkaa? Tekeekö hän koristeita jne? Kuka tekee kutsut?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaaso vastaa siitä, että morsian ei menetä hermojaan hääpäivänä! Ja auttaa varmaan mekon päälle pukemisessa, meikkaa morsmaikun ja tekee rakennekynnet (pro). Muuta en kaasolta odota. Meikistä ja kynsistä maksan asiaankuuluvan hinnan, reilulla alennuksella kuitenkin. Kaason ja minun välillä on matkaa n.300 km, joten varsinaisiin hääjärjestelyihin kaaso ei osallistu, eikä tarvitsekaan. Häät ovat meidän, joten me myös hoidamme järjestelyt.

Pukua ei kaasolle osteta, eiköhän tuolla ole juhlavaatteita omasta takaa. Puhelimitse/sähköisesti mietitään joitain asioita, saatan esim. kysyä mielipidettä kampauksesta ym.

Mielestäni en kuormita kaasoa liikaa. Enkä moista haluakaan. Minusta kaaso on ensisijaisesti morsiamen tukihenkilö eikä mikään ilmainen työjuhta. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaaso on henkisenä tukena.  :-X Auttaa vähän koristeluissa ja morsiuspuvun pukemisessa. Kaaso myös juontaa häämme. Oman pukunsa hän ostaa itse, mutta me ostamme hänelle jonkinlaisen kiitos lahjan, kuten bestmanillekin  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tähän on vastattava, että kunnioittaa meidän toiveita, sillä kyseessä kuitenkin on morsiammen ja sulhasen suuri päivä! Morsiusparilla varmasti on oma haaveensa päivästä. Minulla on neljä kaasoa. Neljää perustelin sillä, että jokaiselle jää siten vain jotain hääpäivänä ja sitten pääsee nauttimaan juhlista, ilman että tarvitsee ajatella "velvollisuuksia". Valitettavasti näistä neljästä vain yksi on ollut minulle ihana tuki ja apu... :(

Tää on ihan oikeasti todella naurettava tilanne...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kahdelta kaasoltani odotan eniten tukea hääpäivälle :D Pääasiassa askartelut teen itse, mutta kuitenkin he osallistuvat jonkin verran valmisteluihin, ihan omasta halustaan sekä hääpäivän sujumiseen kokonaisuudessaan. Kaasojen puvuista en vielä tiedä oikeastaan yhtään mitään. Olen lupautunut tekemään/hankkimaan heille puvut, mutta kumpikaan ei ole asiaan sanonut mitään erityistä. Toivovat kuitenkin, etä koska heitä on kaksi niin asut samatyylisiä. No nyt palaveri pitäis pikkuhiljaa pitää, joten eiköhän tuokin selviä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toivon ja odotan, että kaasoni on nimenomaan henkisenä tukena ennen häitä ja tietty myös h-hetkellä. Kaason tehtävä on rauhoittaa, etten joudu paniikin valtaan  ::)

Odotan myös, että kaaso auttaa jonkin verran esim. kutsukorttien valkkaamisessa ja tekemisessä, sekä koristelussa. Kaaso on vähän sellainen jokapaikan höylä, joka muistaa huolehtia ja varmistaa  ne asiat, jotka minä unohdan  ;D

Toivon myös, että kaasoni toimii aloitteentekijänä polttareideni järjestelyissä (onneksi on paljon muitakin apujoukkoja!). Lisäksi on tärkeää, että voi kysyä esim. kampauksesta ja pukuvalinnasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla on 2 kaasoa ja odotan heiltä ennen kaikkea tukea ja mielipiteitä häiden suunnitteluun. Puvun valinassa, vieraskirjan suunnittelussa, koristeluissa yms. odotan heiltä apua. Ohjelman suunnittelu jää heidän ja kahden bestmanin tehtäväksi (tietysti huomioiden minun ja sulhaseni mielipiteet). Häämme ovat kesäkuussa, joten luulen että mitä lähemmäs tuota ajankohtaa päästään, sen enempi apu on tarpeen.

Me maksamme pukuvuokran kaasoille, mutta mikäli he haluavat kampausta tai meikkiä, sen he saavat kustantaa itse. Puvut siksi, että me haluamme heille yhteneväiset asut hääteemaan sopien. Samaa logiikkaa noudattaen, meidän mielestään he saavat itse päättää käyvätkö tuolloin kampaajalla tai meikkauksessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaaso on henkinen tuki. Häneltä saa vahvistusta miettimilleen asiolle (tai palautuksen maan pinnalle  ;D).

Kaaso auttaa pikkuasioissa hääpäivänä (onko laahus nyt hyvin ja meikki kestänyt). Kaaso osallistuu järjestelyihin printtaamalla kutsujen tekstit jos en saa omaa printteriäni toimimaan  ;)

Hääpukua haluaisin käydä sovittamassa kaasoni kanssa, toivottavasti hän pääsee käymään meillä ennen kesää  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaaso on minullekin ensisijaisesti henkinen tuki. Sulhon kanssa hoidamme suurimmat järjestelyt, koska kyseessä on meidän juhlamme, ennen itse hääpäivää kaaso auttaa enemmänkin mielipiteen antajana ja erilaisilla uusilla ehdotuksilla joita emme itse tule keksineeksi. Ja kaaso tulee myös auttamaan kutsujen yms askartelussa. Hääpäivänä mennään sitten yhdessä meikkin ja kampaajalle, ja toivon että kaaso noin yleisesti auttaa juhlan aikana hoitaen omat tehtävänsä, niin ei tarvii sitten kaikesta itse huolehtia! Eli aika peruslinjoila mennään!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaason rooli meidän hääprojektissa on lähinnä olla tukena ja apuna retkissä hääliikkeisiin. Lisäksi hän on omasta halustaan halunnut vastata kutsun taitosta yms. Kaasoni on ollut hyvin innokas auttamaan kaikissa "teknisissä" jutuissa ja lisäksi hän tulee varmaan olemaan hyödyksi hääpäivänä. Maksamme hänelle kampauksen ja meikin ja todennäköisesti hän maksaa pukunsa itse. Hän oli mukanani tilatessani hääpuvun, lisäksi kustansin hänet häämessuille. Joihinkin palavereihin juhlapaikan, kuvaajien yms. kanssa hän todennäköisesti osallistuu, jos aikataulut antavat myöten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä toivon kaason olevan minulle henkisenä tukena ennen hääpäivää ja hääpäivänä. Kaasollani on paljon kiireitä omien töidensä ja opintojensa kanssa, joten en paljoa viitsi rasittaa häntä hääjärjestelyillä. Meidän häät ne kumminkin ovat, ja meidän tehtävämme on ne järjestää. Kutsut ym. askartelen varmaan äitini ja siskoni kanssa, joten kaason ei tarvitse ottaa osaa sellaiseenkaan. Sen sijaan toivon, että hän voisi ottaa jotakin järjestelyitä vastuulleen itse hääpäivän osalta. Juonnettua ohjelmaa meille ei tule nimeksikään, joten sellaista hänen ei tarvitse hoitaa, ja olen luvannut ettei hänen tarvitse pitää puhetta, enkä häneltä sellaista odottaisikaan. Puvun osalta en vielä tiedä mitä teemme, mutta olen valmis vähintään osallistumaan kustannuksiin, etenkin jos keksin että sen pitää olla tietynlainen. Kaason kampauksen maksamme hänen puolestaan, minusta se on reilua. En vielä tiedä hankimmeko avustajille erillisiä lahjoja, etenkään jos maksamme heidän pukumme. Sitä pitää harkita sitten, kun tiedämme paljonko kaason vastuulle kaikkiaan on kasautunut asioita.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ennen häitä:

Kaaso valitsee minun kanssani valitsemiani koristeita ja kertoo niistä myönteisiä hyviä mielipiteitään. Hän auttaa palautumaan maanpinnalle kun morsiamen mielikuvitus keksii jotain aivan hullua, kuten hevosia ja kyyhkysiä ja perhosia joka puolella... Kaaso suostuttelee sulhasen suostumaan morsiamen ideoihin. Hän kuljettaa liian humalaisen polttarisankarin kotiin vaikka morsian itse haluaisi jäädä baarin vessaan nukkumaan.

Hääpäivänä:

Kaasoni kikattaa kanssani meikkajalla ja kampaajalla. Kaasoni koristelee hääpaikkamme hääpäivänämme, kun en itse sinne tietenkään mitenkään ehdi. Hän tarjoaa sen rohkaisuryypyn ennen vihkimistä. Hän myös pitää huolen minusta, repsottaako tukka kovan menon jäljiltä, onko huulipunat poskilla armottoman sulhasen pussailun jäljiltä, onko nyt otettu yksi liikaa... jne. Kaaso tietää koska tuoreen avioparin on aika siirtyä hotellihuoneeseensa kun alkaa vaatteet vähetä molemmilta läheisessä vessassa. Kaaso lähettää kutsuvieraat turvallisesti kotimatkalleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minun kaasoni on rakas lapsuudenystäväni joka jaksaa kuunnella,olla tukena, iloita kanssani, sählätä kanssani, pistää tarvittaessa minut ojennukseen ;D

Hän on iloinen, huumorintajuinen loistava ystävä ja samaa toivon hänen olevan myös kaasona...

Eli oma itsensä :-X :-X

Hääpäivänämme odotan että hänellä on paljon ideoita taskussa joilla pitää minut ojennuksessa ;D ;D

Hääjärjestelyistä ei ole paljoo tarvinnut häneltä pyydellä kun auttavakäsi on jo ollut "ovella"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaasoni kuuntelee ja ohjailee minua realiteetteihin kun leijun joissain haavekuvissa.Antaa lempeitä neuvoja,kun niitä tarvitsen.

Pyrimme järjestämään niin että kaatoni pääsee mukaan hääpaikan koristeluun ja häitä edeltäväksi yöksi majotumme hotelliin. Hääpäivän aamuna on matka kampaajalle ja meikkaukseen(Kaasoni on varannut nämä ennakoon)Hääkarkit ja kutsut väännän itse.

Kaasoni tehtäviin kuuluu myös henkisesti rauhoitaa mieltäni jännityksen keskellä.

Morsiusneitoa hän ohjailee kirkossa, sekä juontaa häät yhdessä besmanin kanssa. :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saattaa kuullostaa karulta, mutta moni näistäkin viesteistä on sen tyylisiä, että "en odota kaasoltani muuta kuin..... " ja hirveä lista vaatimuksia ja tehtäviä perässä..! Suokaa anteeksi kyynisyyteni, mutta minun mielestä tätä kaason roolia häiden järjestelyssä ja järjestämisessä on paisuteltu turhan suureksi. Kuten muutama kirjoittaja totesikin, häät ovat morsiamen ja sulhasen juhla, ja juuri tästä syystä haluamme sulkin kanssa järjestellä kaiken itse, tehdä koristeet yhdessä, ja koristella juhlapaikka (toivotavasti) jo edellisenä iltana, jotta kaikki saavat sitten juhlia rauhassa. Meille on tärkeää, että voimme itse sanoa järjestäneemme nämä, ja tottakai se koristeiden teko ym. on meille tärkeä yhteinen juttu.. mun sulkille se on "Kunnia asia" että saa itse olla täysipainoisesti läsnä näitten kemujen järkkäämisessä, alusta loppuun.

Olen pyytänyt 2 henkilöä ns. kaasoksi, oma siskoni ja paras ystäväni. He olivat pukuostoksilla omasta vapaasta tahdostaan minun mukanani, mutta muuta he eivät tee (ei vastuita, ei puheita, ohjelmaa....), enkä muuta aio heiltä pyytääkään. Ai niin, molemmat aikovat tosin kannatella helmojani hääpäivän vessareissuilla, halusin minä sitä tai en :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kaasot jonkinverran apuna hääjärjästelyissä, toista pyysin avuksi hääkarkkien tekemiseen, ja toista keräämään koivun ja pajun oksia koristeeksi.

Muuten sitten toivon heidän olevan lähinnä henkisenä tukena :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pääkaasoltani (isosisko) olen saanut jo hyviä neuvoja ja ideoita häitä varten, hän kun on omat häät jo kokenut. Hän oli mukanani katselemassa pukua.

Kaksi pikkukaasoa (2 hyvää ystävää) nukkuvat kanssani edellisen yön henkisenä tukena, auttavat aamulla pukemisessa ja meikkaamisessa, vievät kampaajalle ja lopulta kirkkoon.

Kirkossa Pääkaaso on henkisenä tukena ennen vihkimistä, tilaisuuden aikana seisoo bestmanin kanssa alttarin vierellä.

Hääjuhlassa joku kaasoista auttaa vessassa ettei puvun helma tipu sinne. Kaasot auttavat myös meikin parantelussa päivän aikana. Pikkukaasot toimivat juontajina. Toinen heistä myös laulaa ja soittaa pianoa. Toinen kenties valokuvaa.

Teemme itse sulhasen kanssa hääkarkit, kutsut jne. Suunnittelemme myös keskenämme kukat, koristeet jne, joten niihin kaasot eivät osallistu.

En edellytä kaasoilta samanlaisia pukuja, joten he hankkivat pukunsa itse.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Saattaa kuullostaa karulta, mutta moni näistäkin viesteistä on sen tyylisiä, että "en odota kaasoltani muuta kuin..... " ja hirveä lista vaatimuksia ja tehtäviä perässä..! Suokaa anteeksi kyynisyyteni, mutta minun mielestä tätä kaason roolia häiden järjestelyssä ja järjestämisessä on paisuteltu turhan suureksi. Kuten muutama kirjoittaja totesikin, häät ovat morsiamen ja sulhasen juhla,

Jokainen saa varmaankin määritellä Sinunkin mielestäsi kaasonsa tehtävät itse? Jos kaason rooli Sinun häissäsi ei ole suuri, et voi silti minusta tuomita niitä, joiden kaasoilla on suurempi rooli häissä ja/tai häiden järjestämisessä.

Meille on pääkaasoni sanonut, että voi auttaa järjestelyissä. Omasta päätöksestämme teemme kuitenkin suurimman osan itse. En silti tuomitse niitä jotka tarvitsevat enemmän apua häiden järjestämisessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä kaasolle kuuluivat; auttaa minua vessassa, juontaa yksi ohjelma ja katsoa että ihmiset (vieraat) ovat ns. oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Bestmanille kuului tapahtumista ilmoittaminen vieraille ja yhden ohjelman juonto. Molempien sisarrukset, äidit ja isät auttoivat muissa pikkuhommissa, kuten lahjapöydän järjestämisessä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaasoni on lupautunut juontamaan juhlan ohjelman ja kulkemaan muutenkin päivän kanssani aamusta alkaen (pukeutuminen yms.). Mutta oikeastaan mitään häitä edeltävää, kutsujen tekoa tai hääkarkkien koristelua en ole häneltä velvoittamassa. Tietysti ohjelman suunnittelemme ennen häitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En oikeasti odota kaasolta muuta kuin että on vilpittömästi onnellinen puolestani, sillä perusteella kaasoni valitsinkin. Kaikki muu on kiinni kaason omasta innostuksesta. Haluan suunnitella kortit ja koristeet ym. itse (ja varmaan ne vähät askartelutkin teen itse, kun tykkään kaikkea väkertää). Pukuani kaasoni haluaisi varmasti katsomaan (ja minä kaipaisin häntä kanssani pukuja ihastelemaan), mutta pitää katsoa miten onnistuu, kun asutaan eri paikkakunnilla...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häihini haluan kaksi kaasoa, molemmat ystäviäni. Toiselta olen jo kysynyt, toinen ei vielä tiedä koko hääasiasta. Molemmat ovat melko kiireisiä, joten en ala heiltä ihmeitä vaatimaan. Riittää, että he ovat hääpäivänä tukenani ja vakuuttelevat hermostuneelle morsiamelle, että kaikki on hyvin, meikit on hienosti jne.  ;)

Ehkä voisin kerran koota ystäväni saman katon alle ja tekisimme yhdessä vaikkapa häävieraiden pienet muistonyssäkät... Kaiken muun (kutsut, koristeet yms.) teen itse.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on kolme kaasoa ja lähinnä odotan, että he auttavat minua askarteluissa ja juhlapaikan koristelussa sekä vinkkaavat, jos sattuvat kuulemaan jostain hyviä ideoita. Olisi myös kiva, jos joku heistä lähtisi kanssani pukuostoksille :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odotan kaasolta läsnäoloa hääpäivänä :) Lisäksi kaaso laulaa häissä, niin toivon, että se ei peruunnu. Puvun sai valita itse, hän myös itse sen maksoi. Kampausta tai meikkiä en vaadi, kaaso itse haluaa kampauksen ja myös maksaa sen :) Tärkein on kuitenkin pitää minut sitten rauhallisena ja olla läsnä  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä toivon kahdelta kaasoltani kivoja, mukavia, minun tyylisiäni polttareita.

Toivon, että kaasot auttavat hääpaikan koristelussa ja koristeiden raivaamisessa häiden jälkeen.. Olisi ehkä mukavaa, jos kaasot tai edes toinen pääsisi mukaan katsomaan hääpaikkaa kanssamme -me maksamme matkat.

Toivon, että toinen kaasoni lähtee mukaani pukuostoksille ja jaksaa sen.

Toivon, että kaasot jaksavat sitten lähempänä häitämme kuunnella hössötystäni.

Toivon, että kaasot pitävät meikkini ym. mukana hääpäivänä.

Toivon, että toinen kaasoni innostuisi seremoniamestariksi, mutta jos ei, niin se ei haittaa.

Toivon, että toinen kaasoni tuo paikalle leluja lapsille ja käy välillä tarkastamassa lasten nurkkauksesta, että ovat kaikki paikalla ja hengissä.

Toivon, että hääpäivänä kaasot ottavat ihmisiä vastaan, ohjaavat pöytiinsä ja lahjapöydän luo.

Toivon, että kaasot ovat iloisia ja sosiaalisia koko päivän.

Kutsut, häälehdet ja kaiken askartelun teemme kaksin sulhasen kanssa. Kaasojeni ei tarvitse ostaa mitään, eikä osallistua askarteluihin. Enemmän apua ja tukea tarvitaan sitten hääpäivänä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now