vivella

Sulhasen osallistuminen järjestelyihin? (yhdistetty)

516 posts in this topic

Olen järjestellyt häitämme yksin ja kaikki suuret asiat ovat kunnossa. Mieltä painaa vain sulhasen asennoituminen kaikkeen häihin liittyvään. Olen puhunut häistä vain kun on pakko. Enkä ole olettanutkan että mies osallistuisi mihinkään askarteluun ym. Lähinnä olisin toivonut vain positiivista suhtautumista. Onko liikaa odottaa että mies kuuntelee edes joskus. Tuntuu että hänelle on kaikki ihan sama ja puhuminen ärsyttää en saa kuulemma vaatia huomiota asialle (en ole vaatinut, sanoin etten jaksa kaikkea tehdä yksin, jos siitä saa vain pahan mielen). Hän on suoraan sanonut ettei halua tehdä mitään. Miten tähän pitäisi suhtautua?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei, tästä on ollut tuolla aikaisemminkin puhetta, mutta vastaus kysymykseesi on että ei mitenkään. Häät tuntuvat olevan aika lailla "tyttöjen juttuja".

Mua itseäni ei häiritse ollenkaan, että sulhanen sanoo mielipiteensä vain sitä kysyttäessä. Teen yleensä valmiiksi pari ehdotusta ja sitten kysyn että kumpi? ;D

Not a biggie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kävi niin, että suunnittelun alussa sulhasta ei suuremmin näyttänyt kiinnostavan, mutta nyt häiden uhkaavasti lähestyessä sulhanen on ottanut hyvinkin aktiivisen roolin. Ei kuulemma aikaisemmin halunnut asiasta hössöttä, ettei olisi mennyt "maku" asiaan. Nyt meillä on kaksi hössöttäjää kotona ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei noita miehiä liiemmin kiinnosta häiden hössöttäminen. Meidän isännälläkin on vain muutama asia mistä haluaa ehdottomasti pitää kiinni häiden järjestelyissä (hyvä ruoka, kunnon bändi...) ja loput on kyllä minun järjesteltävä. Ei häntä kiinnosta minkälaisia kukkia häihin tulee tms. Miehet on miehiä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hei, tästä on ollut tuolla aikaisemminkin puhetta, mutta vastaus kysymykseesi on että ei mitenkään. Häät tuntuvat olevan aika lailla "tyttöjen juttuja".

Ihan samaan sarjaan mennään meilläkin, mies on jo ihan kyllästynyt kuuntelemaan hääjuttuja, eikä ylipäätään ymmärrä minkä takia pitää suunnitella ja varailla kaikkee näin aikaisin...kyllä se kysyttäessä mielipiteensä kertoo, mutta muuten ei kyllä paljon välitä hössätä..ja ehkäpä parempi niin, saa meikäläinen rauhassa touhuta jutut mieleisekseen.. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin aluksi sain hössöttää aivan yksin. Nyt kuitenkin viime viikolla, kun yhdessä askartelimme kutsuja, niin sulhokin selvästi innostui. Ja eilen tuli reteesti kertomaan, että hän on saanut ensimmäisen ilmoittautumisen häihin ;) ;). Luulen siis, että alkuun hänestä häihin oli paljon aikaa, mutta nyt kun jotain konkreettista on tehty (kutsut), niin hän on kyllä innolla mukana. Tämän on hieno juttu!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on käynyt vähän niinkuin Sputnikilla, mitä lähempänä häitä ollaan sitä kiinnostuneemmalta mies vaikuttaa. Haki jopa kirjastosta ihan vapaaehtoisesti häämusaa kuunneltavaksi!

Sitten olen huomannut miehellä olevan tietyistä asioista selkeitä mielipiteitä: halusi tietynlaisen puvun ja nyt kun ollaan sormusta suunniteltu niin hyvä kun perässä pysyn..sukkanauhan heitto myös kiinnostaa, samoin melkein valmiiksi suunnittelemiini kutsuihin taidan nyt saada vielä ripauksen sulhonkin makua. :D

Miehet taitavat käynnistyä aika hitaasti näihin hääjuttuihin. Toisaalta olen kyllä sitä meiltä että jos ei käynnisty ollenkaan minkään häihin liittyvän asian suhteen, ei edes paria kuukauttaa ennen eikä edes oman solmion värin tai hääauton valintaan, niin tokkopa koko häitä edes haluaa.

Niin avioliiton alkuun kuin jatkoonkin tarvitaan kaksi, siis myös häihin!  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on vielä pitkä aika siihen h-hetkeen mutta minä tietysti olen jo miettinyt kaiken valmiiks  ;D ;D Mies on kyllä sitä mieltä että pitää ruveta kohta suunnitteleen häitä kunnolla, mutta ei se saa tehtyä mitään. Tosin ensin pitäisi suunnitella kodin remontti.

Yks päivä huomasin että mies on tosissaan kyllä häitten suhteen kun meni jo kysyyn kaveriaankin bestmaniksi  :-X Eli kyllä se selvästi miettii. Olivat jo yhdessä suunnitelleet vartija kujaa, mutta se oli kuulemma tyhmä idea, mun mielestä söpöä  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Miehet taitavat käynnistyä aika hitaasti näihin hääjuttuihin.

Samaa mieltä Lillyn kanssa!

Meillä sulhanen oli myös aluksi hieman nihkeä suunnittelemaan häitä. Nyt häiden lähestyessä minusta on alkanut tuntumaan, että sulkki on jopa enemmän kiinnostunut järjestelyistä kuin minä itse.  ;D Ehkä pointti onkin juuri tuossa - minä kun olen yleensäkin se, joka suunnittelee ja mies sitten hoitaa toteutuksen.

Sinulle, vivella, en osaa neuvoja antaa. Ehkä kuitenkin vastaavassa tilanteessa yrittäisin keskustella miehen kanssa ja saada selville, mikä asiassa miestä ärsyttää. Ihmisiä on monenlaisia, eikä kaikille häiden järjestäminen ole "SE" juttu. Mutta häät ovat kahden toisiaan rakastavan ihmisen juhla ja niiden tulisi olla sekä morsiamelle että sulhaselle kauniita muistoja jättävä tilaisuus...  Tsemppiä sinulle, vivella, toivottavasti asia järjestyy ja voit jatkossa nauttia häiden järjestämisestä yhdessä miehesi kanssa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin sama homma eli yksin olen saanut duunailla näitä juttuja ja jossain vaiheessa joutui oikein varomaan, ettei ota asiaa puheeksi, kun tuntui, että käämi paloi ukolta heti, kun kuuli sanan "häät"... no joo, ehkä sitä silloin höösäs itsekin turhan paljon aiheen ympärillä, kun aikaa kuitenkin oli runsaasti h-hetkeen.

Tuntui vaan välillä, että sano nyt p***ele jotain, kyse on sunkin häistä (ja rahoista).  >:( Eniten risoi sellaiset jutut, mitkä oli jumissa sen takia, kun ei saanut mitään vastausta, esim. pitopalvelu, juhlapaikka jne. oli sellaisia, että en tahtonut/tohtinut niitä yksin päättää.

Nyt on ihan jees kun kaikki suuret jutut on varattu, askarrella osaan itseksenikin ja jotenkin en osaa edes kuvitella sulhoa nykertämässä jotain paperinaruköynnöksiä...  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

;D Meillä päätökset on tehty yhdessä. Meillä sulho ilmoitti heti kosinnan jälkeen, et saan päättää itse kaikesta, mutta ihme ja kumma hänkin on osallistunut ihan kiitettävästi touhuun.

Koristelut ja kutsujen väkertämiset teenkin ihan mielelläni itse, teksti mietitään kuitenkin yhdessä kutsuun. ;D

Häämessuille sain jopa suhlon mukaan, vaikka kosinnan yhteydessä ilmoittikin, ettei osallistu mihinkään vastaaviin. Niin ne mielipiteet miehilläkin  ;) muuttuu! Onneksi parempaan suuntaan!

Share this post


Link to post
Share on other sites

On se varmaan asiassa kuin asiassa, että hermo menee, jos liian kauan jankataan. Meillä mies itse halusi juhlat, minä ensin en, joten oli kyllä syytäkin osallistua. No, käytännön syistä se ei sitten myöhemmin onnistunutkaan niin usein töiden vuoksi, mutta ymmärtäähän sen.

Meillä mies ei pistä pahakseen, kun vuodatan asioitani. Päinvastoin, hän loukkaantuu, jos asioista ei kerrota, yhteisiähän kaikki asiamme ovat, vaikka periaatteessa olisi henkilökohtainenkin asia, mikä vaikuttaa minuun, vaikuttaa myös mieheen. Hääasiat kuuluivat siihen myös. Oikeastaan kun mietin, niin onhan tuossa pointtia. Liika ON liikaa, mutta yhdessähän tässä eletään ja kaikki jaetaan. Jos mies ei halua tehdä, ok, mutta kyllä kai tuleva vaimo saa mietteitään miehelle kertoa? Meillä se olisi riidan paikka, jos mies kuulisi, että en kerro omia huoliani/ilojani hänelle. Jos näin käy, on kuulemma parempi elää sinkkuna ;), koska hän on olemassa myös sitä varten, että voi auttaa minua kaikessa :D. Jos ei, niin mitä järkeä olla yhdessä.

Eli pointtini oli se, että ei ketään voi pakottaa osallistumaan kaiken maailman hörsöilyyn, mutta puhuminen ei kai ole kielletty ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eihän miehet tollasista hääjutuista niin hössötä  ;) Ja siis ei mun mielestä ihan kauheesti pidäkään, se olis ehkä vähän naismaista tai jotain... en tiä... Mutta meillä minä kaasojen kanssa höösään ja höösään, kerron kyllä aina sulholle että missä mennään milloinkin. Kertaakaan hän ei ole sanonut ettei kiinnosta kuunnella, vaan on aina kuunnellut ja ottanut jopa kantaakin. Itse saan kyllä olla erittäin tyytväinen että sulhoa oikeesti kiinnostaa meidän häät. Ja minä haluan kuulla hänen mielipiteensä kaikista jutuista, sillä yhdessähän näitä häitä tehdään! Ja yhdessä tehtynä niistä tulee meidännäköiset  :-X

Yltiöpäisiin hössötyksiin sulho ei ole "sortunut" ja täytyy kyllä sanoa että hyvä niin  ;D

Häämessuilla oltiin yhdessä ja ollaan menossa ens sunnuntaina kirkkoon kuuntelemaan häämusiikkia jne. Kutsut teemme yhdessä, mutta totuushan se nyt kuitenkin on että veikkaan sulhon miettivän meidän häitä 10 % kun minä mietiin niitä 90%  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites
se olis ehkä vähän naismaista tai jotain...

Niin sitä luulis, mutta naismaisuus tulee musta ulkoisista puitteista, eli äänestä, eleistä ja tollasesta…luetaanhan esim. kotityötkin vielä muka naisten hommaksi >:(. Musta on aika hellyttävää, kun ukkoja osallistuu esim. hääkarkkitalkoisiin ja sit ne yrittää parhaansa mukaan räpeltäen auttaa isoilla käsillään eikä se mun silmissä näytä yhtään naismaiselta vaan humoristiselta kun miehekkäät ukot yrittää askarrella ;D ;D.

Mein mussukka on naismaisuudesta kaukana ja silti se uskaltaa kanniskella mun käsveskaa tuolla kylillä, mitä mun siskon ex-miesystävä ei olis tehnyt, vaikka olis aseella uhattu. Tai kiikuttaa uutta kokoa sovituskoppiin mulle, vaikka ympärillä vähän akat tuijotteleekin Sama ex ei muuten voinut lähteä siskon, äidin ja mun kanssa kahville, kun ei sellaisessa akkalaumassa voi liikkua :o.

Asian vierestä, mutta oli pakko kertoa ;D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä asia ratkaistiin niin, että sulholla on omat juttunsa (bändi, ruoka, matka, sormus), jotka se haluaa hoitaa ja mä sitten hoidan enemmän muuta. Yhdessä keskustellaan, mitä molemmat halutaan mutta kaikki tällaiset soittelut, varaukset ja palaverien suunnittelut on sulhon hommia. Kun oon tästä sivusta seurannut niin työnjako on toiminut aika hyvin. Samalla kun se on hoitanut varailuja niin se on myös innostunut suunnittelemaan ja ideoimaan muutenkin.

Niin kuin tuolla joskus aiemminkin kirjoiteltiinkin niin moni mies tuntuu olevan sitä sorttia, joka innostuu vasta viime metreillä. Ja tottahan se kieltämättä on, että turhaa se tavallaan on hössöttää hirveästi etukäteen. Meillä ainakin väännettiin useampaan kertaan kättä aiheesta "miksi kaikki varaukset pitää tehdä niin paljon aikaisemmin" mutta viimein sulhonkin silmät avautui, kun muutamasta paikasta tuli jo ei oota...

Vivellalle sanoisin, että pidä rauhassa pieni tauko hääjuttujen kanssa (ellei ole kiirettä), puhukaa kaikesta muusta ja anna sulhon ottaa häät puheenaiheeksi itse. Kyllä se sen aikanaan tekee! Tsemppiä!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä päävastuu on minulla ja mies osallistuu, kun pyydän.  :) Minä innoissani hössötän ja aina välillä esittelen ideoitani hänelle ja joskus jopa pyydän esim. soittamaan johonkin esim. tarjouspyynnön vuoksi. Kyllä meillä jonkin verran keskustellaan häistä ja siitä minkälaiset juhlat haluamme, koska molempien yhteinen juhlahan se kuitenkin on! Miehellänikin on ollut ihan kivoja ideoita pari. Mutta kyllä aivan selvästi suurin vastuu on minulla. Minulla on suuri muitivihko, johon kerään ideoita ja ajatuksia, minä olen hahmotellut budjetin, vieraslistan, menun jne, minä olen korvat kuumottaen roikkunut puhelimessa soitellen pitopalveluihin, juhlapaikkoihin ja hotelleihin... Sitten minä lähinnä "raportoin töiden edistymisestä" miehelleni ja siinä vaiheessa hän heittää ajatyuksiaan kehiin, jos sellaisia on. Ihan hyvin on toiminut, vaikka joskus toivoisikin, että mieskin innostuneena hääräilisi.... Mutta itse pidän niin kovasti häiden suunnittelusta ja järjestelystä, että ehkä onkin hyvä, että saan rauhassa tehdä kaiken minkä haluan!  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä mies osallistuu sanomalla ehdotuksiini aina :"voi miten hyvä idea"! Tosin annoin jo läksytyksen siitä että häät on yhteiset, ja kiva että haluaa olla mieliksi, mutta kaipaisin joistain asioista ihan sellaisia oikeita mielipiteitä ja osanottoa! Ja tästä karaistuneena rakkaimpani väkersi viime viikonloppuna parikymmentä kreppipaperiruusua, ja onnettomalla kun sattuu olemaan huonot hermot ja tönkkösormet  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen hoitanut häiden käytännön järjestelyissä suurimman osan ihan itse, enkä ole nähnyt siinä mitään ikävää.

Käytännössä homma on pelannut niin, että kummatkin ovat katsoneet mitä vaihtoehtoja mistäkin on olemassa ja sitten on yhdessä listattu hyvät ja huonot puolet sekä toiveet ja unelmat. Niistä sitten on yhdessä valittu se joka parhaiten kummankin spesifikaatioita on vastannut ja minä olen asian tilaamisen/varaamisen hoitanut. Ja molemmat olemme erittäin tyytyväisiä siihen kuinka hommat ovat hoituneet.

Mielestäni molemmat olemme kuitenkin osallistuneet järjestelyyn loppupeleissä yhtä paljon sillä henkinen tuki ja kannustavat mielipiteet pitävät mielen virkeinä  :)

Ikävää jos vain toinen osallistuu häiden järjestelyihin, tulee sellainen olo että eihän se toista kiinnosta ollenkaan, onko häillä sitten hänelle merkitystäkään?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Miehet taitavat käynnistyä aika hitaasti näihin hääjuttuihin. Toisaalta olen kyllä sitä meiltä että jos ei käynnisty ollenkaan minkään häihin liittyvän asian suhteen, ei edes paria kuukauttaa ennen eikä edes oman solmion värin tai hääauton valintaan, niin tokkopa koko häitä edes haluaa.

Niin avioliiton alkuun kuin jatkoonkin tarvitaan kaksi, siis myös häihin!  :-X

AIVAN!

Ukkoni on semmoinen asioiden viimetippaan jättäjä kaiken suhteen, joten ei osannut ollenkaan ajatella sitäkään, että hääasiaan voisi jotenkin jo yli vuosi etukäteen puuttua. Suostui sitten soittamaan kuitenkin juhlapaikkaan ja kyselemään varaustilannetta ja itsekin aivan ihmeissään totesi, että hyvä, kun oltiin ajoissa liikenteessä. Hössötti jo vieraiden majoittamisesta ja ylimääräisistä ohjelmanumeroista ja päivämäärästä mutta ilmoitti sitten, että loput järjestelyt myöhemmin. Ja sehän sopii, tässä kun sitä aikaa on.

Itseasiassa olin aivan yllättynyt, että ukko ylipäänsä edes tuon verran innostui  ;D Taitaa se pieni häähössöttäjä silläkin sisällä asustaa  ;)

Tilanteessa, jossa häihin on (reilusti) alle vuosi aikaa ja mies ei kiinnitä järjestelyihin mitään huomiota, eikä osallistu ollenkaan, todellakin huolestuisin ja vaatisin kyllä selitystä ja sanoisin, että jos ei tuon vertaa kiinnosta, niin haluaako sitten ylipäänsä edes häitä.

Toisaalta, voi hyvinkin olla, että miehellä on häästressi ja paniikki ja se ahdistaa sen verran, että kaikki häihinliittyvä on pahasta  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites
;) Meillä mies osallistuu jonkin verran, mutta niinkuin aiemmin käynyt ilmi, niin kyl nää enemmän naisten juttuja on  :D Mutta olen silti kiitollinen miehelleni edes jostain osallistumisesta.  :-X :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minulla oli jo huono omatuntokin, että tuliko päätös naimisiin menosta vain painostuksen vuoksi, vai haluaako mies todellakin minut vaimokseen. Tuntui oudolta, kun täälläkin monet sulhot ovat kosineet romanttisesti ja meillä vaan sanotaan, että en tiedä. Mutta viikonloppuna mies sitten sanoi, ketä pappia hän on ajatellut vihkijäksi!!! Ja eilen illalla hän sitten kysyi, että tulenko vaimoksi  :-X :-X :-X :-X :-X (se varmaan vaan syttyy hitaasti...).

Ei niitä miehiä taida yleensä nuo häät kiinnostaa. Mutta jossain vaiheessa se sitten varmaan tulee ilmi, että kyllä naimisiin meno itsessään kiinnostaa. Huomion keskipisteenä oleminen ei tunnu sopivan monelle miehelle, joten ei tarvitse varmaankaan olla huolissaan, vivella. Mutta kannattaa tietysti kysyä, onko naimisiin meneminen nyt järkevää, tai haluatteko molemmat sitä. Ystäväni perui häänsä, koska totesi, ettei häitä ole vielä kuitenkaan vielä viisasta järjestää. Ne tulevat sitten varmaan myöhemmin, koska suhde kuitenkin toimii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on molemmat mukana 100% ja ihan vapaa ehtoisesti. Päinvastoin välillä kahinaa siitä kumpi saa päättää asioista, tehdään sitten yhteinen päätös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja naiset hyvät, muistakaa, että jos miestä ei kiinnosta olla mukana järjestämässä häitä, saatte ihan itse päättää koko kemuista ja saatte kaiken itsehaluamallanne tavalla!! Jos ei kiinnosta järkkäillä niin ei ole myöhemmin nokan koputtamista!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mies tossa yks ilta kysy vähän epätoivosena, et "ei kai seuraavat puol vuotta ole pelkästään häitä, mä haluun muutakin elämää?"  ???

No, lupasin, että kun isot asiat (kirkko, juhlapaikka, ruoka ja musiikki) on hoidossa, niin mies saa sitten olla rauhassa, rupeen kaason kanssa miettimään ja suunnittelemaan pienempiä juttuja ja jos on pakko, niin välillä kysäisen miehen mielipidettä (esim. kortin teksti yms.) Eli meillä ei mies innostu hössöttämään, mutta en minä sitä toisaalta odottanutkaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin mies ihmetteli alkuvuodesta, miksi ihmeessä soittelen pitopalveluihin yms. ja pyydän häntäkin toimimaan asian eteen. Nyt kiittelee aktiivisuuttani, kun suuret linjat (ja vähän pienetkin) ovat jo pitkälti kunnossa. Pari viikkoa sitten mies nauroi, että mehän voitaisiin mennä naimisiin vaikka heti, kun hommat on jo niin hyvin hoidossa.  :)

Yhdessä on asioista päätetty, minä yleensä teen ehdotuksia ja kyselen miehen ajatuksia. Todella pitkälle on mietteet sopineet yhteen. Kiitettävästi on kultani mukana jaksanut, tiedän olevani melkoinen hössöttäjä- ja stressaajatyyppi ja täydellisyyttä tavoitteleva kontrollifriikki!  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now