Jump to content
Naimisiin.info

Kokemuksia: lapset häissä


milkie

Recommended Posts

Oliko häihinne kutsuttu lapsia, miten juhlat menivät?

Ajattelimme ja olisimme halunneet rajata lapset (alle 12 v tms) pois kutsuttujen joukosta, mutta asiaa pyöriteltyämme ja pähkittyämme tulimme siihen tulokseen, että on liian suuri vaara suututtaa joitakin kutsutuista, jos lapset eivät ole tervetulleita. Siispä jätimme lapsikiellon mainitsematta, kuoriin tuli päälle "herrasväki Virtanen" -tyyliset osoitteet. Nyt sitten pelko pyrstössä odottelen että (varsinkin minun sukulaisteni) kakarat pistävät häätalon säpäleiksi, vetävät boolimaljat, kynttilät ja pöytäliinat lattialle ym ym. Lapsille meillä ei ole tilaa eikä resursseja järjestää omaa ohjelmaa. Miten teidän häissänne kävi? Osasivatko lapset käyttäytyä ja hoitivatko vanhemmat kurinpidon?

-tulipas pitkä vuodatus...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 176
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä oli häissä lapsia sylivauvasta kouluikäisiin. Lapsista ei ollut yhtään mitään "haittaa", päinvastoin paljon iloa. Tosin vanhemmat ja muut sukulaiset pitivät hyvää huolta, mutta nämä lapset ovat muutenkin sellaisia, jotka eivät riehu. Taitaa olla nimenomaan lapsista ja lasten vanhemmista kiinni, miten kuri pitää.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli vain neljä pientä lasta, joista yksi oli sen ikäinen, ettei saanut tuhoa aikaan, koska ei osannut kävellä  ;) Kirkossa päästeli söpöjä pikku äännähdyksiä, mutta ei todellakaan häirinnyt meitä yhtään - hymyilimmekin miehen kanssa alttarilla niille äänille, kun nostivat kovasti meidän vauvakuumetta...  :D

Kolme lasta siis oli niin sanotusti terroristi-iässä, mutta heistä ei ollut mitään vaivaa tai haittaa. Aluksi lapset päinvastoin kevensivät tunnelmaa häätalossa, kun he juoksentelivat omasta pöydästään meidän pöytäämme ja toivat ilmapalloja "lahjaksi" meille. Mutta meidän häissämme oli muutenkin aika rento tunnelma, joten ehkä joku olisi saattanut moisesta häiriintyä.

Sanoisin, että tosi paljon riippuu vanhemmista. Kyllähän niitä kuulee tarinoita siitä, miten lapset juoksentelevat hääparin ympärillä häävalssin aikana tai tulevat halimaan morsianta tahmaisilla tassuillaan...  ::) Parhaiten varmasti kukin itse tuntee omat vieraansa, että osaavatko laittaa lapsensa aisoihin...

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli eri ikäisiä lapsia häissä lähemmäs parikymmentä ja ihan hyvin meni.

Aika paljon vanhemmat kiikuttelivat hääjuhlan aikana pieniä lapsia sisään ja ulos salista (siinä vaiheessa kun paikallaanistuminen alkoi tympiä?). Eli tämmöistä trafiikkia vähän huomasi; mutta ei oikeastaan mitään kiukuttelua tai muuta dramatiikkaa. Eli hyvin hoitivat siis vanhemmat hommansa "ennaltaehkäisevästi".

Toinen juttu jonka huomasi oikeastaan vasta jälkikäteen videolta, oli se että jotkut pienimmistä vauvoista itki tai jokelteli musiikkiesitysten aikana kirkossa ja juhlassa. Videota kun katselee, niin se kuulostaa vähän häiritsevältä, mutta itse hääpäivänä en kyllä niin kokenut. Veikkaan että filmaajien mikit vaan sattui olemaan erityisen lähellä vauvoja...

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli myös häissä paljon lapsia. Itse asiassa hyvin paljon ja ikähaitari oli 4 kuukaudesta ylös päin. Myös niitä "tuhoamisiässä" olevia oli paljon, mutt mitään vahinkoa ei missään tapahtunut eikä lapsista muutenkaan ollut haittaa. Meillä tosin oli pihalla varattu pelejä lapsille, jotka muuten toimi hyvin eikä häirinnyt ohjelmaa tms.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollut kovin paljoa lapsia paikalla, ilmeisesti vieraat tunsivat meidät sen verran hyvin, että osasivat odottaa hyviä bileitä ja boolimaljaa,( ::) ) ja jättivät siis vapaaehtoisesti lapsensa hoitoon. Paikalla olleista 12 lapsesta neljä oli meidän omia, ja kaikki lähtivät sitten hyvissä ajoin kotiin nukkumaan. Mitään häiriötä/haittaa lapset eivät aiheuttaneet, vaikka heille ei oltu järjestetty mitään omaa ohjelmaa, paitsi että tilassa oli suuri tussitaulu, johon piirtelivät. Eniten olin huolissani meidän 1-vuotiaasta terminaattorista, mutta hänkin siis käyttäytyi ihmisiksi. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli 0-10- vuotiaita lapsivieraita reilu 10, ja kaikki käyttäytyivät hienosti. Tosin lapsille oli alakerrassa leikkihuone, jossa oli legoja ja piirustuspaperia ja jossa lapset viihtyivät tosi hyvin. Lapset myös huolestuivat morsiamen ryöstön aikana morsiamen katoamisesta paljon enemmän kuin sulhanen  ;)...

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin oli paljon lapsia vieraina ja ihan hyvin kaikki meni. Kirkossa ei kukaan huudellut ja juhlapaikalla aterioinnin jälkeen saivat juoksennella mielensä mukaan. Lapset tykkäsivät pihalla juoksentelusta, pallon potkimisesta ja ilmapalloilla leikkimisestä. Kyniä ja paperia oli myös varattu piirtelyä varten.

Meidän tytsy serkkunsa kanssa (3-vuotiaita) ihastui bändiin ja tanssivatkin monen monta biisiä soittajia ihailevasti tuijottaen  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli lapsia paikalla, noin kolmasosa vieraista, eikä niistä mitään haittaa ollut! Söivät muiden mukana ja sitten lähtivät ulos puuhastelemaan. Välillä juoksivat taloa ympäri ;) Osallistuivat kaikkeen pieneen mukana ja puuhastelivat omiaan. Olimme varanneet lapsille ihan oman boolinkin. Koska oli aurinkoinen ja lämmin ilta, katettiin booli terassille ja siinä meidän aikuisten istuessa, muksut soittivat ladossa musiikkia ja tanssivat ;D

Meidän häät siis vietettiin ihan pienin vierasmäärin ja kaikki lapsukaiset olivat enemmän ja vähemmän perhettä. Ei meillä ollut mitään lapsenvahteja, muutenkin aina pippaloissa on aivan sama kuka ojentaa ja hiljentää tahtia. Periaatteella kaikki katsoo kaikkia. Mun pikkuveljet (11v ja 8v), eli bestman ja sulhaspoika+meidän serkut/kummipoika (13v->silloin 12v ja 5v) viipyivät häissämme loppuun saakka.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin oli 11 lasta, joista 9 oli alle neljävuotiaita  :-*. Olimme järjestäneet lapsille leikkihuoneen (ja lapsenvahdin ko huoneeseen ruokailun-kahvin ajaksi) ja vanhemmat ja lapset kiittelivät jälkeenpäin hirmuisesti moisesta  :-X .

Mitään ylimääräistä trafiikkia ei ollut kummemmin, mutta ainahan lapset iloista menoa tuo mm. tanssilattialle eikä se tuntunut ketään häiritsevän  :-*.

Lastenhuoneessa oli:

:-X muovailuvahaa

:-X paperia yllinkyllin

:-X tiimarista ostin Colors Motion 12 twist-up crayons-värikyniä, joita suosittelen KAIKILLE myös kotiin, koska ne eivät sotke ollenkaan!  ;D

:-X tv-video-yhdistelmä ja videoita (puuhapete, muumit ja teletapit)

Vieläkin nyt (5kk häistä) jokainen muksu jaksaa leikkiä hääleikkiä kotonaan ja joskus kyselee minulta: "milloin teillä on taas sellaiset juhlat? ::)) Siellä oli niin kivaa :D."

Varsinkin tytöt leikkivät vieläkin prinsessaleikkejä "mä olen tellu, ole sä sen mies" -tyyliin...  ;D

Link to comment
Share on other sites

No voin kertoa aivan päinvastaisesta kokemuksesta kuin edelliset!!!

Meillä lapsia oli kaikenkaikkiaan noin 20 ja ikähaitari oli aivan vauvasta ylöspäin ja SEN KYLL Ä HUOMASI!!!!

Joitakin vanhempia ei ollenkaan haitannut, että heidän kersansa juosta vilistivät ja huusivat ympäri juhlatilaa. Monta kertaa meno yltyi niin kovaksi, ettei puheista melkein saanut selvää. Kaasoni saivat taltutella riiviöitä eikä sekään aina onnistunut.

Myös kirkossa ei kuulemma voinut keskittyä pappiin ja meihin kun muutamat pennut huutelivat ja pitivät meteliä. Mutta sanoisin että suurin ongelma koitui aivan tietyn perheen lapsista, joita kukaan ei kaitsenut. =vanhempia ei kiinnostanut.

Myös morsiamen ryöstö oli aiheuttanut kovan shokin lasten keskuudessa. Monet jäivät paikalle itkemään ja ihmettelemään.

Toisaalta oma mokani oli myös se, etten järjestänyt mitään lasten nurkkausta juhliin. Olin vakaasti nimittäin sitä mieltä, että vanhempien kuuluisi lapsensa hoitaa ja kasvattaa heidät käyttäytymään juhlissa, joten en edelleenkään suostu myöskään ottamaan vastuuta niskoilleni tapahtuneesta.

......tulipa vuodatettua......tosin ei koko asiaa enää edes muista, sillä päällimmäisenä on vaan ne hyvät muistot. Mutta nyt tuli mieleen, kun kysyttiin.

Link to comment
Share on other sites

No voin kertoa aivan päinvastaisesta kokemuksesta kuin edelliset!!!

Toisaalta oma mokani oli myös se, etten järjestänyt mitään lasten nurkkausta juhliin. Olin vakaasti nimittäin sitä mieltä, että vanhempien kuuluisi lapsensa hoitaa ja kasvattaa heidät käyttäytymään juhlissa, joten en edelleenkään suostu myöskään ottamaan vastuuta niskoilleni tapahtuneesta.

.

Meillä lapsia oli ikähaitarilla 0-10 vuotiaita kymmenkunta, ja kukaan heistä ei häirinnyt missään vaiheessa millään tavalla. Edes vauvan itkua ei kuulunut, vaikka alle puolivuotiaita oli kaksi.

Meillä oli leikki/puuhanurkkaus lapsille. Ja väitän että siitä oli paljonkin apua ja hyötyä. Ja se oli ahkerassa käytössä.

Minusta tällä ei ole lasten kasvattamisen kanssa mitään tekemistä. On aivan selvää, ettei lapset jaksa kädet ristissä istua koko iltaa kauniisti, ellei heillä ole mitään tekemistä. Vaikka olisivat kuinka hyvin kasvatettuja. Sitäpaisi minusta vain oli kohteliasta huomioida myös lapsivieraiden viihtyvyys, ja samalla viihtyvät paremmin myös heidän vanhempansa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli noin 16 lasta häissä ja mitään ongelmia ei ollut. Lapsille oli varattu erillinen tila missä oli kuuntelukasetteja, lasten musaa, piirrustusta ja pelejä. Ainakin karkit tekivät siellä kauppansa ja muutama "lastenhuoneeseen" hankittu patja oli ahkerassa käytössä, koska kymmenen aikaan illalla pienempiä alkoi väsyttää. He kävivätkin ottamassa torkut! Hikinen kesäpäivä kun oli, muutama kävi myös uimassa.

Link to comment
Share on other sites

Guest Paulina

Meillä ei lapsia oltu häihin kutsuttu ja useimmat vanhemmat olivat ihan vain iloisia siitä, että pääsivät kerrankin juhlimaan "hienommin" ilman muksujaan.

Läheinen sukulaiseni ja hänen miehensä toivat kuitenkin 1 1/2- vuotiaansa mukanaan ja sen vuoksi toinen heistä poistui illalliselta ennen pääruoan tajoilua! Minua ainakin harmitti, kun heidän paikkansa jäi pöydässä tyhjäksi ja maksetut ruoat syömättä. Vain puoli vuotta ennen häitä olivat sanoneet, ettei tule mitään ongelmaa löytää lapsenvahtia mutta pari kk ennen häitä muuttui sävel...

Juuri sen vuoksi, etteivät vieraat ennen aikojaan juhlista lähde, emme olleet lapsia kutsuneet ja kyllä kaikki muut paitsi tämä kyseinen pariskunta olivat sen ymmärtäneet. :(

Link to comment
Share on other sites

Guest EmppuEemeli

Meillä oli nuoria vieraita vauvoista teineihin, eikä mitään häiriötä ollut, vaikka tottakai lapsista lähtee ääntä ja itkuakin ja on kaikenlaista touhua ja tohinaa. Päinvastoin mielestämme se on asiaan kuuluvaa, mikäs sen aidompaa elämää ja mukavampaa seurattavaa kuin lasten touhut.

Morsiusneito ja sulhaspoika marssivat kirkossa suoraan alttarille eivätkä millään olisi suostuneet sieltä pois lähtemään  ;D - meistä varsin suloinen "välikohtaus" mitä jaksetaan nauraen muistella. Juhlassa oli menoa ja meininkiä pienillä vaikka vanhempia koetti perässä pysyäkin. Mutta eihän tarve olekaan sitoa lapsia penkkeihinsä tulppa suussa - yhtä lailla hekin saavat osallistua juhlaan omalla tavallaan. Meistä tärkein oli että he viihtyivät.

Puuhanurkka piirustuspaikkoineen ja peleineen oli järjestetty, mutta se jäi käyttämättömäksi kun lapset mieluummin tekivät sitä mitä aikuisetkin eli tanssivat ja osallistuivat ohjelmaan.

Lapsipositiviinen näkökulmani on tietysti puolueellinen, lapsia kun meidän perheessä jo on.  :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Miehen siskon lapsia ei voinut (eikä haluttukaan) kutsumatta jättää, mutta muut (vieraammat eli serkkujen lapset jne.) jäivät pois. Kyllähän lapsista ääntä lähtee mutta mitään kauheaa sählinkiä eivät saaneet aikaan. Kirkossa ääntelivät sen verran, että vieraat jälkeenpäin harmittelivat kun eivät kuulleet papin puhetta. Me tietysti kuulimme joten meitä se ei häirinnyt. :) Vanhemmat tietysti joutuivat välillä lapsiaan hoitamaan ja esim. poistumaan hetkeksi kesken ohjelman, mutta en usko että siitä kenellekään oli harmia tai haittaa.

Link to comment
Share on other sites

Aikastas hyvin on häät näyttäneet sujuvan hääfoorumilaisilla lapsien osalta, mutta haluan silti kantaa oman kokemukseni vielä kasaan ::).

Meillä oli heti selvää, että lapset ei ole kauhean tervetulleita... Ei olla itse lapsi-ihmisiä (ainakaan vielä), joten kutsutkin lähetettiin aina vaan niiden ihmisten nimillä, jotka häihin todellakin haluttiin kutsua. Moni yritti kyllä ilmottautuessaan buukata mukaan jälkikasvuaan, mutta linja pidettiin tiukkana 8). Tämän takia ei onneks peruuttanu ketään ;D. Yks sulhon työkaveri kyllä sano että jaa, he tulee sitten vaan kirkkoon, mutta kyllä mä ainakin näin ne juhlapaikalla yömyöhäselläkin vielä tanssimassa  ja ihan ilman sitä lasta tosiaan.

Kaikesta kontrollista huolimatta lapsia tuli silti ::). Nooh, onneks vaan kolme, mutta kuitenkin. Yhden tulosta tiedettiin, mutta kun sulhon täti on tän pikkutytön isoäiti, ni  se ei edes halunnu kuulla ettei lapsia oo kutsuttu, koska halus esitellä kaikille sulhon puolen sukulaisille tyttärentytärtään  ::), toinen oli mun parhaan ystävän kaks vkoa takaperin syntyny sylivauva ja kolmas pikkupoika oli meidän kaveripariskunnan jälkeläinen, jonka tulosta me ei tiedetty yhtikäs mitään  >:( mutta sielläpäs se näytti juoksentelevan juhlapaikalla ja isä karas perässä minkä kerkis...

Ei mua lapset sinänsä haittaa, kunhan ne ei tosiaan karkaile jaloissa.  Molemmat kävelyikäset lapset juoksuutti aikuisia perässään ja kiljuivat kaupan päälle mennessään. Kaverit ja vanhemmat oli oikeen hermostunu ku kirkossakin tää yks pikkulikka pisti kauheen shown pystyyn, meen tahtomisia ei ollu kuulemma kuullu kunnolla ku toinen vaan kiljuu ja poraa...Argh >:(! Just tän takia mä en niitä kakaroita olis halunnu. On se kumma ettei vieraat tajua kunnioittaa hääparin toiveita tarkemmin!

Ainut lapsista kenestä ei ollu minkäännäköstä haittaa oli tää sylivauva :D.

Link to comment
Share on other sites

Minä voin myös heittää oman korteni kekooon tässä lapsi-asiassa. Meillä oli vieraana lähinnä jo pakostakin lapsia (sisarusten lapsia, kummilapsia jne.) vaikken itse niin kovin ihastunut tähän ideaan ollutkaan. Ja tietysti sitten kävi niin kuin olettaa voi kun kyseessä on alle viisvuotiaita muksuja... Hirvee meno ja peuhaaminen!  :( oltiin järjestetty lapsille erillinen huone missä oli leluja ja kyniä+paperia, muovailuvahaa, telkka+videot ym. mutta ihan ku ne lapsukaiset olis siellä jaksaneet olla... Ehei, pöytien alla ihmisten jaloissa oli mukavampi ryömiä tai makoilla tanssilattialla kun muut yritti tanssia. Mä en jaksanu siellä juhlassa alkaa nipottaan siitä mutta jälkeenpäin olen videolta katsellut menoa... Uskomatonta! :o Luulis vanhempia itseensä häiritsevän jos niiden pentu riekkuu karseella metelillä ympäri juhlasalia! Yksikin sukulainen häävideota katsellessaan vaan hyväntahtoisesti naureskeli kuinka heidän kultanuppunsa järjesti ihan omaa ohjelmaa johon varmasti monet aikuisetkin olisivat halunneet liittyä... Niinpä niin :-/

Link to comment
Share on other sites

Meidän häihin oli ilmoittautumisten perusteella tulossa noin 40 lasta, ja syystäkin huoletti, miten tuommoisen lapsilauman kanssa pärjää...  :o Mutta upeasti meni! Kirkossa lapset eivät häirinneet laisinkaan, kukaan ei huutanut eikä itkenyt. Itse juhlaan olimme palkanneet Mannerheimin Lastensuojeluliitosta kaksi tyttöä lastenvahdeiksi - loistava käytäntö!! Lapsille oli tehty juhlapaikan takatilaan oma nurkkaus, jossa pyöri lastenvideoita ja oli mahdollisuus piirtää, yms. Lasten läsnäolo ei siis laisinkaan häirinnyt muuta ohjelmaa, ja heilläkin kuului olleen tosi mukavaa kun oli paljon kavereita ja kaksi osaavaa lastenhoitajaa! Kertaakaan en nähnyt lasten riehuvan tanssilattialla tai ihmisten jaloissa. Olivat vielä piirtäneet meille paljon erilaisia onnittelukortteja illan aikana - ihania muistoja hääalbumiin....  :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Heissan,

oli vielä pakko palata aiheeseen, kun se niin kovasti askarrutti.

Näköjään kokemuksia on ollut hyvin erilaisia, vaikka lapsia olisi ollut paljon ja vaikka niille ei ole järjestetty erillistä ohjelmaa. Myös mielipiteitä on monenlaisia ja tietty jokaisen omia.

Kasvatuksen ammattilaisena(luokanope) olen vahvasti sitä mieltä, että lapset eivät opi käyttäytymään juhlissa ellei heitä siinä mitenkään opasteta=kasvateta. Mitä vanhempi lapsi on kyseessä, sitä tärkeämpää on, että häntä neuvotaan siinä miten pitäisi käyttäytyä. Useimmat lapset ottavat onkeensa näistä neuvoista ja haluavat olla juhlissa mukana kuten muutamista kommenteistakin paistoi läpi. Lapset olivat mieluummin juhlan temmellyksessä kuin leikkinurkassa.

Leikkinurkka on käytännöllinen silloin, kun siellä todella on ihmisiä jotka keskittyvät pelkästään lasten kaitsemiseen ja kun lapsia on paljon.

No juu, mielestäni hääjuhlan järjestäjä ei todellakaan ole vastuussa siitä, että lapsille pitäisi keksiä juhlaan omaa ohjelmaa, jotta lasten vanhemmat viihtyisivät paremmin juhlissa!!!!!??? Eiköhän hääparilla liene muitakin murheita. Tosin nykyään häiden järjestäjät joutuvat miettimään näitä asioita, koska lasten vanhemmat niitä eivät mieti ja sysäävät vastuun mieluummin muille.

Niin että repikää siitä ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä lapsia oli häissä vain kolme, sillä pelkäsin lasten aiheuttavan meteliä ja häiriötä. Ja pelko osoittautui todeksi... >:( Yksi lapsi rääkyi tahdon- sanojen kohdalla kirkossa, joten videolla kuuluu vain tämän lapsen huutoa >:( >:( >:( Lapsen vanhempien puolustukseksi täytyy kuitenkin todeta, että lasta lähdettiin viemään heti ulos, kun huutokonsertti alkoi, mutta myöhäistä... Itse hääjuhlassa lapset viihtyivät ihan hienosti, oltiin varattu leluja ja värityskirjoja viihdykkeeksi.

Olin kaasona muutama vuosi sitten ja siellä hääjuhlassa muutama noin 5 vuotias pentu riehuivat ja juoksentelivat ympäriinsä niin, ettei puheista saanut juuri mitään selvää, videolla ei kuuluu puheita ollenkaan.

Ihmettelen vanhempia, jotka antavat lastensa riehua esim. juuri puheiden aikaan. Luulisi heidän ymmärtävän lasten huudon ja tömistelyn häiritsevät muita vieraita ja vievän lapsensa tilasta ulos rauhoittumaan ::) Häät ovat koko perheen juhla, mutta lapset täytyy opettaa käyttäytymään niin, etteivät he terrorisoi muiden juhlintaa tai sitten lapset täytyy jäättää kotiin!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...