Jump to content
Naimisiin.info

Oulun seutu


Hilla_78

Recommended Posts

Devivre: Oon samaa mieltä että on älytöntä jos häitä pitää suunnitella kaks vuotta etukäteen. Tai siis mun luonteelle se ei sovi.

Jos lempipaikat on elokuulle varattu, voitko harkita esim. syyskuun alkua?

Limigassa on sellainen paikka kuin Helmen Pirtti, tarkastappa se myös. Se on vähän Piilopirtin tapainen, mutta ei kyllä taida olla yöpymismahdollisuutta.

Oulun keskustassa on myös sellainen paikka kuin Kruunumakasiini, en tiedä oletko katsellut sitä. Se on syksyllä tunnelmallinen paikka. Sitten on myös Rauhala, mutta se on kallis. Lisäksi ev.lut seurakunnasta oli juttua syksyllä lehdessä, että vapauttavat joitakin kartanomaisia tilojaan seurakuntalaisten käyttöön. Ainahan ne kieltää alkoholin nauttimisen, mutta tuskin pari lasia viiniä ruoan kanssa haittaa ... :)

En tiedä onko näistä sulle mitään apua, vai meetkö vaan enemmän sekaisin. Mutta jostakinhan homma pitää aloittaa.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Pirpukka, Arkkitehtikilta on aivan ihana paikka alakerran saunatiloja myöten! Peukutan kovasti, että saatte kaikki järjestelyt menemään niin, että voitte viettää häitänne siellä! :)

Miss Ivory, kiitos tän ketjun, mulla oli jo etukäteen aika hyvä käsitys olemassa olevista vaihtoehdoista, siis lähinnä että missä ja mitä. Mutta nyt on se vaihe kun pitää oikeasti selvittää että millaisia ne tilat on, ja mä oon niin malttamaton että sulhanen varmaan pyörittelee silmiään.. Kaaso onneksi on yhtä innokkaasti hössöttämässä, ihanuus.  ;)

Srk:n tilat on poissa laskuista, me halutaan häistä kunnon bileet ja se tarkoittaa meidän tapauksessa myös vapaata alkoholitarjoilua. Helmen Pirtti on sekin ihan ok, mutta tavallaan sitten tuntuis hassulta ajatuttaa vieraita noin kauas kirkosta (Oulujoen kirkosta ei tingitä, paitsi ehkä Turkansaareen JOS juhlatkin päätetään pitää siellä) kun ei siellä ole niitä majoitustiloja mikä on Piilopirtin ehdoton plussa. Kruunumakasiini on sisältä ihana, mutta sijainti keskellä Myllytullin betonilähiötä tekee siitä kesähäille soveltumattoman paikan, siis mun mielestä. Rauhalaa on tosiaan tsekkailtu, mut kallishan se on. Lopulliset ratkaisut tehtäneen sitten, kun kihlaus paljastetaan vanhemmille ja saadaan selville miten he osallistuvat kustannuksiin. ;)

Mut ei tilanne enää näytä niin epätoivoiselta kuin päivällä, Toppilan kartanon Pialle soitellessa ilmeni taas yksi hyvä vaihtoehto lisää, nimittäin se Oulujoki-sali. Siellä kun on jo onnistuneesti vietetty meidän häitäkin isompia häitä, niin ehdottomasti mennään tsekkaamaan!

Mut edelleen saa kertoa kokemuksia ja vinkkejä ja kaikkea... Informaatiotahan EI VOI saada liikaa.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Me päädyimme kolmesta eri vaihtoehdosta sitten Hilikkuun, Markan saliin. Kävimme katsastamassa Oulunsuun Pirtin sekä myös Maikkulan kartanon. Pirtti on oikein "perinteinen" häidenviettopaikka, mutta minuun ei niinkään tehnyt suurta vaikutusta.. plussaa olisi ollut kylläkin iso pihapiiri. Maikkula on taasen paikkana aivan ihana (liiteri), mutta meillä vastaan tuli hinta. Noin 130 hlölle hintaa tulisi aivan liikaa juomineen kaikkineen.. Niinpä sitten päädyimme Hilikkuun ja Markan saliin :) Tilana avara ja hyvin mahtuu yli sata henkeä! Plussaa lisäksi suht' edullinen hinta! Tilastahan ei siis peritä vuokraa; maksetaan pelkästään tarjoilusta. Lisänä baari, jonka saa auki illan hämärtyessä.. ;) Miinusta vain siitä, että sitä ulkopihaa ei sitten ole...  

Link to comment
Share on other sites

Sannibal Meille on varattuna Laitasaari ja edelleen siellä ne kauniit oranssit tuolit :D Mutta itse olemme tulleet tulokseen, et kuka niitä nyt ihan oikeesti kyttää ja toisaalta häiritköön jos häirittee. On siellä myös jakkaroita. Nuo kuvan tuolit ovat olleet jostain  koululta vuokralla tuohon tilaisuuteen.

Keittiöstä sen verran et perus liesikin löytyy, mut sitten kunnon uuni, kippikattilat (30 ja 40 litraa) ym. että ruuan laitto onnistuu mainiosti. Yllätyttiin oikein kuinka hyvin varusteltu paikka.

Toivottavasti selkeytti jonkinverran

Link to comment
Share on other sites

Huomasin tuossa Oulu-lehdestä, että Jäälin Pihlajanrannalla on omat sivut osoitteessa http://www.pihlajanpidot.com. Miljöö on varmasti upea kesällä, paikka kun sijaitsee Jäälinjärven rannalla, mutta A-oikeudet ja pienet tilat (sivuilla sanotaan, että juhliin mahtuu n. 40 hlöä) karsii pois meidän vaihtoehdoista.

Link to comment
Share on other sites

Nostetaas vähän tätäkin ketjua, ettei vallan katoa.

Käytiinpä tosiaan katsastamassa se Arkkitehtikillan talo viime viikolla. On varmasti kaunis paikka syksyllä kun puissa on ruskalehdet ja ilta pimenee... Harmitti vähän kun nyt oli just lumen alta paljastunu kaikki lika ja roska, ja sisätilatkin oli vähän sieltä täältä rempallaan. Olis kyllä aika kiva paikka pienille häille, mutta vaikka meillä ei listassa ole kuin reilu kolmekymmentä aikuista ja kymmenkunta mukulaa, niin ahtaalle saattaa mennä. Varsinkin jos tanssia aiotaan. Myös keittiö vähän mietityttää, kun se tietysti on ihan tavallinen "kotikeittiö" ja muun muassa kylmätila on hyvinkin rajallinen.

Toinen seikka, mikä mietityttää on ne ihanat vanhat raput ala- ja yläkertaan. Mahtava paikka mukuloille teloa itseään ja miksei myös vanhemmille juhlijoille. Jonkinlaisen portin paikka.

Ehdottomasti plussaa on se, että siivous kuuluu hintaan eikä tiskeistäkään tarvitsisi huolehtia itse.

Varattiin paikka alustavasti, mutta etsintä jatkuu...  ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli urheiluporukan pikkujoulut siellä Arkkitehtikillalla yks vuosi, ja porukkaa varmasti oli se 30 ellei enemmänkin. Oltiin tehty valmiiksi kinkkukiusaukset, jotka vaan sitten lämmitettiin siellä keittiön uunissa ja tarjoiltiin valmiiksi tehdyn salaatin ja patonkien kera. Uskoisin, että pitopalvelut tekee ruuat kuitenkin niin valmiiksi, että lämmittämismahdollisuus lienee se tärkein kuitenkin, ja jos itse tekee, niin sitten varmasti järjestyy.

Porttisysteemi onnistuu varmasti kans sinne portaiden päähän, lastentarvikeliikkeiden lisäksi portteja myyvät myös lemmikkitarvikeliikkeet. ;)

Mun mielestä se paikka on todella kaunis ja miljöö upea, ja kun ei siellä Pikisaaressa hirmusti tuota läpiajoliikennettäkään ole niin varmasti ihanan rauhaisaa vaikka se tie meneekin vieressä. :)

Link to comment
Share on other sites

Varasin juuri Hotelli-ravintola Lasaretin Merikoskisalin elokuulle 2008. Käytiin eilen katsomassa paikka ja vaikutti tosi mukavalta! Soittaessani palvelu oli todella hyvää. Eikä vuokra ollut mielestäni edes kallis. Onko kenelläkään kokemusta ko. salista juhlapaikkana? (hidas netti, en jaksa alkaa selaamaan)  ;D

Link to comment
Share on other sites

Hei, Meillä oli 125 hengen talvihäät Raatin nuoriseuralla, ja tykkäsimme tosi paljon paikasta.

Keittiö ei ollu mikään huippu, mutta olivat kuulemma aikoneet remonttia tehdä.

Voin laittaa kuvia sähköpostilla, jos jotakin kiinnostaa. Tuolithan siellä on kamalat siniset, mutta vuokrasimme kivat tuolin päälliset, niistäkin voin laittaa kuvia sähköpostilla.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä oli yhden sukulaisen häät Peuhussa yli 10 v. sitten, joten kovin kummoisia muistikuvia ei paikasta ole. Tilat kahdessa kerroksessa, muistelisin että alhaalta haettiin ruuat (tai ainakin iltapala..) ja yläkerrassa sitten oli ruokapöydät. Vähän jotenkin semmoinen sokkeloinen mielikuva - ihan niin kuin se yläkerta ei olisi ollut yhtä avaraa tilaa..  :-/ Mutta voi olla että muistan väärin. Vieraita kuitenkin oli satakunta, ja hyvin mahduttiin.

Miljöö oli kiva, syrjässähän se paikka on että omaa rauhaa piisaa. Ja hyttysiä.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Löytyisikö ketään Oulunsuun Pirtillä häitä juhlinutta? Mitä piditte paikasta? Meillä on varaus sinne, mutta emme pääse omien kiireiden vuoksi paikkaa ihan heti katsomaan.. Meille tulossa n. 120 vierasta, mahdutaanko Pirtillä syömään ja tanssimaan? Mielestäni vuokra on kohtuullinen ja omat muistikuvat (nuoruusvuosien discoista  ::)) paikasta ihan hyvät  :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Kati Isteri(Guest)

Ilmoitus! Peruimme Rauhalan 4.8.2007, joten ottakaa yhteyttä sinne, jos on hääpaikasta pulaa. En tosin tiedä onko se jo varattu uudelleen.

Link to comment
Share on other sites

Löytyisikö ketään Oulunsuun Pirtillä häitä juhlinutta? Mitä piditte paikasta? Meillä on varaus sinne, mutta emme pääse omien kiireiden vuoksi paikkaa ihan heti katsomaan.. Meille tulossa n. 120 vierasta, mahdutaanko Pirtillä syömään ja tanssimaan? Mielestäni vuokra on kohtuullinen ja omat muistikuvat (nuoruusvuosien discoista  ::)) paikasta ihan hyvät  :)

Kaksissa häissä olen vieraana tuolla ollut, ja tuolla vierasmäärällä pitäisi hyvinkin mahtua sekä ruokailemaan, että tanssimaan :)

Link to comment
Share on other sites

Olen käynyt tällä viikolla etsimässä hääjuhlapaikkaa Oulusta. Kriteerinä on ollut se, että haluan vanhan puutalon, johon pitää mahtua noin 80 vierasta. Monet kivat vaihtoehdot ovat liian pieniä tuolle väkimäärälle.

Kävin katsomassa Koskenkylän Waloa ja Oulunsuun pirttiä. Päädyin jälkimmäiseen koska se on lähempänä vihkikirkkoamme (Oulujoen kirkko) ja sen ympäristö on mukavamman näköinen, kuin Walolla. Kyseiset talot ovat mielestäni jokseenkin samantasoisia ja -tyyppisiä: molemmissa iso sali, jossa esiintymislava, molemmat vanhoja puisia taloja, molemmissa on salin rinnalla pienempi sali/huone, joka on yhteydessä keittiöön ja johon voi laittaa tarjoilupöydät. Mielestäni talot ovat sisältä ja päältä suunnilleen yhtä kivan näköisiä. Oulunsuun pirtin sali on korkeampi ja siinä on rumemmat lamput kuin Walolla. Hintakin on lähes sama: Walolla 400 euroa, Oulunsuulla 450 euroa. Molemmissa vuokra-aika alkaa perjantaina ja päättyy sunnuntaina. Molempiin voi viedä oman pitopalvelun ja alkoholitarjoilu on sallittua.

Ratkaisevaa päätökseni teossa oli se, että Walon piha on asfaltoitu. Minusta on tosi tylsää, että talon ympärillä on pelkkää asfalttia eikä mitään muuta. Oulunsuun pirtin ympärillä on puita, ja takapihalla on ihan kiva patio, johon tulee kesällä pöytiä ja tuoleja. Minusta tällä on iso merkitys, kun kyseessä on helteiseen aikaan pidettävät kesähäät, ja ihmiset voivat haluta oleskella ulkona ainakin jonkun verran. Oulunsuun pirtillä on myös se mukava puoli, että lähellä (muutaman kymmenen metrin päässä) on leikkipuisto. Olen ajatellut palkata häihin lastenhoitajan / lasten viihdyttäjän, ja hän voisi viedä lapset vaikkapa siihen puistoon leikkimään.

Tiedoksi kesähäitä 2008 suunnitteleville: sekä Walo että Oulunsuun pirtti ovat todella täyteen buukattuja jo. Oulunsuun pirtin kaikki heinäkuun lauantait on jo varattu. Kun kyselin Walon tilannetta, kyseistä tilaa vuokraava henkilö sanoi että "ihme että 19.7. on vielä vapaa". Jos joku aikoo kyseisenä päivänä mennä naimisiin, niin ainakin vielä neljä päivää sitten kyseinen päivä oli Walolla vapaana. Kipinkapin varaamaan siis.

Vinkiksi tahtoisin sanoa myös Oulun seurakuntien tarjoamat tilat. Niistä ei tarvitse maksaa vuokraa lainkaan! Miinuspuolena on, että alkoholia ei saa tarjoilla, ainoastaan morsiusmaljan kohottaminen on sallittua. Oulun seurakunnilla on tosi kivoja tiloja, joista on nyt tehty seurakuntien nettisivuille hyvät esittelyt. Siellä on jopa sellaisia panoraamakuvia eli virtuaalivierailuja (miksi niitä nyt sanoisi) kyseisistä tiloista. Esim. Koskelan seurakuntakoti ja Myllyojan seurakuntatalo ovat tosi hienoja. Osoite näihin esittelyihin on http://www.oulunseurakunnat.fi/seurakuntakodit. Myös kirkkojen yhteydessä on juhliin sopivia seurakuntasaleja, joihin yleensä mahtuu 60-100 ihmistä. Pyhän Tuomaan kirkkoon mahtuu isotkin häät. Niitä seurakuntasaleja on esitelty tässä osoitteessa kirkkojen esittelysivujen alla: http://www.oulunseurakunnat.fi/kirkot_ja_h...t/prime112.aspx.

Link to comment
Share on other sites

En nyt ihan koko ketjua ole lukenut läpi joten anteeksi jos tätä on jo kysytty ja vastauksiakin saatu...mutta..

Onko  kellään kokemusta Oulun seudulla sellaisesta juhlapaikasta jossa voisi suorittaa myös vihkimisen (joko ulkona tai sisällä).  

Kaikki ideat ja kokemukset tervetulleita!  ;D

Link to comment
Share on other sites

En nyt ihan koko ketjua ole lukenut läpi joten anteeksi jos tätä on jo kysytty ja vastauksiakin saatu...mutta..

Onko  kellään kokemusta Oulun seudulla sellaisesta juhlapaikasta jossa voisi suorittaa myös vihkimisen (joko ulkona tai sisällä).  

Kaikki ideat ja kokemukset tervetulleita!  ;D

Vihkimisenhän voi suorittaa melkeinpä missä vaan. Siinä on vain mielikuvitus rajana. Esimerkiksi Oulunsuun pirtillä, jossa meidän hääjuhlamme tulevat olemaan, on kuulemani mukaan vihitty joku pariskunta rakennuksen pääoven edustalla olevilla portailla.

Jos kirkollista vihkimistä haluaa muualla kuin kirkossa, mutta kaipaisi kuitenkin jonkunlaisen alttarin vihkimiselleen, niin useissa seurakuntien juhlatiloissa on pieni (siirreltävä) alttari.

Link to comment
Share on other sites

Mä voin nyt kertoa kokemuksia Koskelan Walosta hääjuhlapaikkana kun häät on juhlittu. Paikka toimi todella hyvin! Isoon juhlasaliin mahtui 120 hengelle pöydät hyvin sekä lahja- ja juomapöydät. Pöytiä piti kyllä siirrellä ennen tansseja pois tieltä mutta siinä vaiheessa se ei haitannut enää mitään. Bändi tosiaan soitteli lavalla.

Kahvitilasta sitten haettiin ruuat ja kaffit. Lasten leikkinurkkauksen sai kätevästi aulaan ja lapset viihtyi siellä todella hyvin. Kelikin sattui olemaan lauantaina vähän sateinen joten ei haitannut sekään että se piha-alue ei ole kovin viihtyisä kun vieraat olivat pääasiassa sisätiloissa.

Ainoa vähän hankala juttu oli se että paikka piti olla siivottuna sunnuntai aamu 11 mennessä mutta touhukkaat vanhempamme saivat senkin homman hoidettua ilman suurempia hankaluuksia.

Eli suosittelen Waloa lämpimästi juhlapaikaksi!

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.



×
×
  • Create New...