SiilePiile Posted November 2, 2003 Report Share Posted November 2, 2003 Muistelen jonkun joskus suositelleen maidottoman pullan tekemistä omenamehuun. Onko kenelläkään kokemusta moisesta? Uskallanko valmistaa koe-erän? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moochie Posted November 2, 2003 Report Share Posted November 2, 2003 mie oon kyllä tehny ihan veteenkin välillä...tuleehan siitä vähän eri makuista kun maitoon tehty, mutta ei nyt loppujen lopuksi niin...luulisin että omenamehukin pelittää ihan hyvin, kun pelkkä vesikin kerta toimii...itse en oo kyllä kokeillu... : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiilePiile Posted November 2, 2003 Author Report Share Posted November 2, 2003 Juu, kokeilin. Ja ihan mahtavaa tuli, voin suositella Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pupu-PP Posted November 4, 2003 Report Share Posted November 4, 2003 Omppumehu pullasta tulee ekstra hyvä kun laittaa taikinaan vaniljasokeria ja pikkasen kanelia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SiilePiile Posted November 4, 2003 Author Report Share Posted November 4, 2003 Jotkut puhuivat munattomasta pullasta, kuinka se sitten toimii? Mitä siihen laitetaan sen asemesta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vivivi Posted December 1, 2003 Report Share Posted December 1, 2003 Munaton ja maidoton pulla on oikein maukasta. Pitää kuitenkin muistaa laittaa rasvaa maidonkin edestä ja hyvää tulee. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Auringonlapsi Posted December 11, 2003 Report Share Posted December 11, 2003 Itse olen tottunut tekemään pullan veteen, sillä mulla oli nuorempana ilkeä maitoallergia. Maussa ei mielestäni ole huomattavaa eroa. Pulla kuin pulla, nesteestä huolimatta, maistuu hyvälle, kun taikina on pehmoinen. Leivonnassa saa käyttää mielikuvitusta Itse korvaan osan nesteestä toisinaan persikkatölkin liemellä. Teen pikkupullia, jotka painan litteäksi, täytän persikkakuutioilla ja mantelimassalla, nipistän pullan kiinni, laitan leivosvuokiin, kohotan, voitelen munalla ja pinnalle raesokeria, paistan 225 asteessa n. 10 min. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rva Ronkeli Posted March 9, 2004 Report Share Posted March 9, 2004 SiilePiile!Mun leivontakirjan pullataikinaohjeessa ei oo ollenkaan kananmunaa...Hyviä pullia on tullu eikä kauaa ole kaapissa "vanhentunu"!!! Muna vain jätetään pois..ei sen kummempaa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiawatha Posted March 9, 2004 Report Share Posted March 9, 2004 Mäkin jätän kananmunan aina pois pullasta! Ei kuivu niin nopeasti, mikäli sitä pullaa nyt sattuu jäämään vähän kauemmaksi aikaa pussiin ;DKerran vain unohtu voidella pullat ja niistä ei tullu kauhean kauniita, joten millä ne sitten voitelee, jos ei kananmunalla ??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rva Ronkeli Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Hiawatha!Leivontakirjani ohjeen mukaan munattoman pullan voiteluun voi käyttää margariini-sokeriliuosta. Itse en ole kyllä kokeillut... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Rva Ronkeli Posted March 10, 2004 Report Share Posted March 10, 2004 Löysin hyviä munattomia ja maidottomia ohjeita sivulta: www.hirssinen.fi/makeat_tul.html. Siinäki oli toi marg.-sokeriliuos juttu...toivottavasti edes jollekin on näistä apua... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hipsuttelija Posted March 15, 2004 Report Share Posted March 15, 2004 Munaton ja maidoton pulla on oikein maukasta. Pitää kuitenkin muistaa laittaa rasvaa maidonkin edestä ja hyvää tulee.Juuri näin! : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mustalintu Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 Jos ei halua käyttää kananmunaa pullien voiteluun niin sen asemasta voi käyttää kahvia johon on liuotettu huomattava määrä sokeria. Tai sitten ihan vaan sokerilientä. Jos haluaa niin voi voidella useampaan kertaan ennen uuniin laittamista, tulee enemmän väriä pullukoiden pintaan. Yleensä käytän tuota kahvia kun siitä tulee oikein kauniin näköistä, mutta 11-vee pikkuveljeni väittää että pullat maistuvat kevyesti kaffelle sen jälkeen. Mie oon niin paatunut kahviholisti etten moista huomaa, tai se ei ainakaan haittaa (Useimmin sitä kuitenkin tulee oltua laiska ja jätettyä voitelu kokonaan pois. Entäs sitten jos pullista tulee rumia? Ne tulee kuitenkin syötyä hetipian uunista ottamisen jälkeen eikä jälkipolville jää mitään todisteita! ;D Vierasvara-asia on sitten kysymys erikseen, mutta meillä ei yleensä sellaista juuri jää... ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hiawatha Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 Entäs sitten jos pullista tulee rumia? Ne tulee kuitenkin syötyä hetipian uunista ottamisen jälkeen eikä jälkipolville jää mitään todisteita! ;D Vierasvara-asia on sitten kysymys erikseen, mutta meillä ei yleensä sellaista juuri jää... )No katsos - taiteilija minussa haluaa kaikesta tulevan minua tyydyttävää, joten pullanrumilukset eivät käy laatuun ;D Kyllä ne syödään, vierasvaraa ei meilläkään jää, sillä kyllä vieraille tarjotaan uunituoretta pullaa! Muu ei käy. Itsekin ehkä juuri ja juuri kykenen syömään päivän vanhaa pullaa : Pullan pitää olla suussasulavan pehmeää ja maistuvaa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Sporttis Posted April 7, 2004 Report Share Posted April 7, 2004 Maidoton pulla on mielestäni jo seuraavana päivänä ihan vanhaa, olisko tähän vinkkiä? Onneksi laktoosittomaan maitojuomaan voi tehdä laktointoille sopivaa pullaa, mutta allergikoille on kuitenkin vielä leivottava veteen tai mehuun... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ankkuli Posted June 15, 2004 Report Share Posted June 15, 2004 joskus kokeilin kookosmaidolla korvata maitoa ja sillä kyllä saa aikakookoksenmakuisia(yllättäen) pullia. Täytyy vaan muistaa, että laittaa esim. puolet ohjeen maitomäärästä kookosmaitoa ja puolet ihan vaan vettä, koska kookosmaito on aika tuhtia tavaraa. Luultavasti ei käy kaikille, mutta kerran pullasta päästiin puhumaan, niin piti vielä mainita tällainenkin vaihtelu-vaihtoehto:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pilvineito Posted July 7, 2004 Report Share Posted July 7, 2004 miun mielestä veteentehtypullaon parempaakuin maitoon tehty... mut tämäkin tietty makuasia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ragazza Posted July 12, 2004 Report Share Posted July 12, 2004 Minä teen rasvattomaan maitoon tai veteen pullat. Mies vastustaa jyrkästi vesipullia, mutta ei kuitenkaan huomaa niissä mitään eroa... ;D Eli ei hätää, jos maito jää uupumaan jos en mene sitä möläyttämään. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Päivänkakkara82 Posted August 26, 2004 Report Share Posted August 26, 2004 Teen itse sen aina soija- tai kauramaitoon ja jätän munat pois, hyvältä maistuu ilman sitäkin eikä mielestäni rasvaa nyt hirveästi tarvitse edes enempää kun tuossa maidossahan jo onkin sitä. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Heather06 Posted March 13, 2005 Report Share Posted March 13, 2005 Ja nythän kaupoista löytyy benevivaa, soijasta tehtyä "maitoa" hyvä maidon korvike. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Limbe Posted March 17, 2005 Report Share Posted March 17, 2005 En usko, että maidoton pulla säilyisi huonommin kuin maitoon tehty! Itse leivon pullat aina soija- tai kauramaitoon - vaniljalla maustettu soijamaito on parasta! Munia ei kaipaa kukaan myöskään. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonna-marie Posted April 8, 2005 Report Share Posted April 8, 2005 kandee samantien pakastaa ne pullat, joita ei syö samana päivänä.jos jokunen kuitenkin unohtuu pöydälle, voipi laittaa mikroon, mutta tämän jälkeen tuote on syötävä heti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alsa Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 Leivon useimmiten pullat veteen. Myös juhliin, eikä maito-intoilija -sukulaisetkaan ole koskaan huomanneet mitään. Joskus olen leiponut myös kahviin, kannattaa kokeilla (ei maistu kyllä valmiissa pullissa juuri ollenkaan, vaikka taikina vaikuttaa tosi kahviselta).Toi omenakin voi olla aika allergisoiva, että jos johonkin juhliin tekee omenamehupohjaista pullaa, niin kannattaa ainakin mainita jossain, koska omena-allergikko ei ehkä osaa välttää pullaa muuten. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tiksu Posted May 13, 2005 Report Share Posted May 13, 2005 mä oon leiponut pullat maitoon, veteen ja omenamehuun. Parhaat on tullu maitoon leivotuista. Mutta omenamehusta tuli myös ihan jees makuiset.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helmililja Posted May 17, 2005 Report Share Posted May 17, 2005 Mä oon myös tehny omenamehuun, ja joskus myös viinimarjamehuun. Niistäkin tuli hyviä, tosin hiukan punertavia . Ja en koskaan laita kananmunaa. Jos pullat tekee veteen, mutta voi tehdä vähälaktoosisena, niin hyla-maitojauhe on myös ihan hyvää pullataikinassa. Sitä vaan sekoitetaan veteen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.