Sign in to follow this  
Followers 0
SiilePiile

Maidotonta pullaa?

33 posts in this topic

Muistelen jonkun joskus suositelleen maidottoman pullan tekemistä omenamehuun. Onko kenelläkään kokemusta moisesta? Uskallanko valmistaa koe-erän?

Share this post


Link to post
Share on other sites

mie oon kyllä tehny ihan veteenkin välillä...tuleehan siitä vähän eri makuista kun maitoon tehty, mutta ei nyt loppujen lopuksi niin...luulisin että omenamehukin pelittää ihan hyvin, kun pelkkä vesikin kerta toimii...itse en oo kyllä kokeillu... ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omppumehu pullasta tulee ekstra hyvä kun laittaa taikinaan vaniljasokeria ja pikkasen kanelia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jotkut puhuivat munattomasta pullasta, kuinka se sitten toimii? Mitä siihen laitetaan sen asemesta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Munaton ja maidoton pulla on oikein maukasta. Pitää kuitenkin muistaa laittaa rasvaa maidonkin edestä ja hyvää tulee.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olen tottunut tekemään pullan veteen, sillä mulla oli nuorempana ilkeä maitoallergia. Maussa ei mielestäni ole huomattavaa eroa. Pulla kuin pulla, nesteestä huolimatta, maistuu hyvälle, kun taikina on pehmoinen. Leivonnassa saa käyttää mielikuvitusta  :)

Itse korvaan osan nesteestä toisinaan persikkatölkin liemellä. Teen pikkupullia, jotka painan litteäksi, täytän persikkakuutioilla ja mantelimassalla, nipistän pullan kiinni, laitan leivosvuokiin, kohotan, voitelen munalla ja pinnalle raesokeria, paistan 225 asteessa n. 10 min.

Share this post


Link to post
Share on other sites

SiilePiile!

Mun leivontakirjan pullataikinaohjeessa ei oo ollenkaan kananmunaa...Hyviä pullia on tullu eikä kauaa ole kaapissa "vanhentunu"!!! Muna vain jätetään pois..ei sen kummempaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mäkin jätän kananmunan aina pois pullasta! Ei kuivu niin nopeasti, mikäli sitä pullaa nyt sattuu jäämään vähän kauemmaksi aikaa pussiin ;D

Kerran vain unohtu voidella pullat ja niistä ei tullu kauhean kauniita, joten millä ne sitten voitelee, jos ei kananmunalla ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiawatha!

Leivontakirjani ohjeen mukaan munattoman pullan voiteluun voi käyttää margariini-sokeriliuosta. Itse en ole kyllä kokeillut...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Löysin hyviä munattomia ja maidottomia ohjeita sivulta: www.hirssinen.fi/makeat_tul.html. Siinäki oli toi marg.-sokeriliuos juttu...toivottavasti edes jollekin on näistä apua...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Munaton ja maidoton pulla on oikein maukasta. Pitää kuitenkin muistaa laittaa rasvaa maidonkin edestä ja hyvää tulee.

Juuri näin!  ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos ei halua käyttää kananmunaa pullien voiteluun niin sen asemasta voi käyttää kahvia johon on liuotettu huomattava määrä sokeria. Tai sitten ihan vaan sokerilientä. Jos haluaa niin voi voidella useampaan kertaan ennen uuniin laittamista, tulee enemmän väriä pullukoiden pintaan. Yleensä käytän tuota kahvia kun siitä tulee oikein kauniin näköistä, mutta 11-vee pikkuveljeni väittää että pullat maistuvat kevyesti kaffelle sen jälkeen. Mie oon niin paatunut kahviholisti etten moista huomaa, tai se ei ainakaan haittaa  :)

(Useimmin sitä kuitenkin tulee oltua laiska ja jätettyä voitelu kokonaan pois. Entäs sitten jos pullista tulee rumia? Ne tulee kuitenkin syötyä hetipian uunista ottamisen jälkeen eikä jälkipolville jää mitään todisteita!  ;D Vierasvara-asia on sitten kysymys erikseen, mutta meillä ei yleensä sellaista juuri jää... :) )

Share this post


Link to post
Share on other sites
Entäs sitten jos pullista tulee rumia? Ne tulee kuitenkin syötyä hetipian uunista ottamisen jälkeen eikä jälkipolville jää mitään todisteita!  ;D Vierasvara-asia on sitten kysymys erikseen, mutta meillä ei yleensä sellaista juuri jää... :) )

No katsos - taiteilija minussa haluaa kaikesta tulevan minua tyydyttävää, joten pullanrumilukset eivät käy laatuun ;D Kyllä ne syödään, vierasvaraa ei meilläkään jää, sillä kyllä vieraille tarjotaan uunituoretta pullaa! Muu ei käy. Itsekin ehkä juuri ja juuri kykenen syömään päivän vanhaa pullaa ::) Pullan pitää olla suussasulavan pehmeää ja maistuvaa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maidoton pulla on mielestäni jo seuraavana päivänä ihan vanhaa, olisko tähän vinkkiä? Onneksi laktoosittomaan maitojuomaan voi tehdä laktointoille sopivaa pullaa, mutta allergikoille on kuitenkin vielä leivottava veteen tai mehuun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

joskus kokeilin kookosmaidolla korvata maitoa ja sillä kyllä saa aikakookoksenmakuisia(yllättäen) pullia.

Täytyy vaan muistaa, että laittaa esim. puolet  ohjeen maitomäärästä kookosmaitoa ja puolet ihan vaan vettä, koska kookosmaito on aika tuhtia tavaraa. Luultavasti ei käy kaikille, mutta kerran pullasta päästiin puhumaan, niin piti vielä mainita tällainenkin vaihtelu-vaihtoehto:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

miun mielestä veteentehtypullaon parempaakuin maitoon tehty... mut tämäkin tietty makuasia :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä teen rasvattomaan maitoon tai veteen pullat. Mies vastustaa jyrkästi vesipullia, mutta ei kuitenkaan huomaa niissä mitään eroa...  ;D Eli ei hätää, jos maito jää uupumaan jos en mene sitä möläyttämään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Teen itse sen aina soija- tai kauramaitoon ja jätän munat pois, hyvältä maistuu ilman sitäkin eikä mielestäni rasvaa nyt hirveästi tarvitse edes enempää kun tuossa maidossahan jo onkin sitä.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja nythän kaupoista löytyy benevivaa, soijasta tehtyä "maitoa" hyvä maidon korvike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En usko, että maidoton pulla säilyisi huonommin kuin maitoon tehty! Itse leivon pullat aina soija- tai kauramaitoon - vaniljalla maustettu soijamaito on parasta! Munia ei kaipaa kukaan myöskään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kandee samantien pakastaa ne pullat, joita ei syö samana päivänä.

jos jokunen kuitenkin unohtuu pöydälle, voipi laittaa mikroon, mutta tämän jälkeen tuote on syötävä heti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Leivon useimmiten pullat veteen. Myös juhliin, eikä maito-intoilija -sukulaisetkaan ole koskaan huomanneet mitään. Joskus olen leiponut myös kahviin, kannattaa kokeilla (ei maistu kyllä valmiissa pullissa juuri ollenkaan, vaikka taikina vaikuttaa tosi kahviselta).

Toi omenakin voi olla aika allergisoiva, että jos johonkin juhliin tekee omenamehupohjaista pullaa, niin kannattaa ainakin mainita jossain, koska omena-allergikko ei ehkä osaa välttää pullaa muuten.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mä oon leiponut pullat maitoon, veteen ja omenamehuun. Parhaat on tullu maitoon leivotuista. Mutta omenamehusta tuli myös ihan jees makuiset.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon myös tehny omenamehuun, ja joskus myös viinimarjamehuun. Niistäkin tuli hyviä, tosin hiukan punertavia :D. Ja en koskaan laita kananmunaa. Jos pullat tekee veteen, mutta voi tehdä vähälaktoosisena, niin hyla-maitojauhe on myös ihan hyvää pullataikinassa. Sitä vaan sekoitetaan veteen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0