teijuska

Miten hääyö jos on vauva?

21 posts in this topic

Elikkä jos teillä on lapsia, miten olette viettäneet tai aiotte viettää hääyön? Meilläkin kun n.9kk ikäinen vauva häiden aikaan. Mummolle yölylään?

Saattaapi tietty olla että ollaan kotona kuitenkin kaikki!

Juhlathan saattavat vierähtää yöhön ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidön tytär on häissämme pari päivää vajaan vuoden. Olemme ajatelleet viettää hääyötä kahdestaan hotellissa ja lähteä sieltä suoraan viikoksi häämatkalle. Tyttö olisi mummin luona hoidossa... Vähän hirvittää kyllä, että mahtaako meitä enää hyväksyä tuon tauon jälkeen, vai tuleeko hänestä mummin tyttö!

Kyllä mä uskaltaisin tytön nytkin jättää ainakin yhdeksi yöksi yökylään, kun ikää on 8kk. Tosin, tämä ikä alkaa olla vierastamisen kannalta pahinta aikaa, mutta olemme selvinneet aika vähällä, ja mummi on hyvinkin tuttu kun käy meillä useamman kerran viikossa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tämmöistä keskustelua olenkin etsinyt kissojen ja koirien (niin ja tietty vauvan) kanssa. Meidän pienokainen tulee häiden aikaan olemaan tasan 8 kk vanha. Olemme päättäneet viettää hääyön sekä häämatkan täysin hänen ehdoillaan. Hoitoon emme häntä laita. Toisekseen, häistämme ei moni tiedä, joten olisi hassua pyytää hoitajaa... Suunnitelmiimme kuuluu, että ajamme heti vihkimisen jälkeen (käydään vissiin ensin syömässä kuitenkin?) vanhaan kotiimme maalle. Ajomatkaa vajaat 300 km, miehen isän lapsuuden kotiin joka on mökkinä toiminut. Yön vietämme siis siellä, kuin kotona. Seuraavana aamuna matkaamme toiset 300 km miehen sedän metsästysmajalle. Hieman hirvittää kun tämä setä on näytellyt kuvia, kuinka mökin vierestä on löytynyt suden ja karhun jälkiä...  ??? Saas nähä, uskaltaako siellä viikkoa olla, kuten ollaan kaavailtu. ...niin jos ees saahaan sinne mennä, ei olla vielä kysytty... Että näin olemme suunnitelleet. :-*

Toivomme, ettei lapsonen ala tuolloin hampaita tekemään tai muuten sairastamaan vaan että saamme hänet ajoissa nukkumaan ja pääsemme toistemme kimppuun nautiskelemaan..  :-X Niin, ja ettei appivanhemmat ole tuona ekana yönä siellä mökillä.. :-/ Se olisikin hääyö, appivanhempien seurassa... ;D Vallan kun eivät edes tiedä meidän naimisiin menostamme. Tarkoitus olisi laittaa vihki-perjantaina kortit postiin, jotta olisivat maanantaina perillä. Näihin kortteihin ilmoittaisimme naimisiin menostamme...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on sama "ongelma". Meillä on 2 lasta. Toisesta (5v) ei ole huolta on ollut monesti mummilla yötä, mutta tämä pienempi (1v) on niin äidin ja isän perään. Eikä nukahda kun omaan sänkyyn. Ei ole ollut vielä yötä pois kotoa ilman meitä. Olemme nyt pohtineetkin että voimmeko jättää kotiin huutamaan mummin kanssa vai menemme viettämään hääyötä sitten kun tyttökin on isompi! Olemme sopineet että mummi tulisi meille jos se olisi vähän helpompaa olisi oma sänky ja oma koti. Vaikka äiti ja iskä ei olekaan kotona!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän poika ei enää ole ihan vauva mutta vastaan silti...

1,5-vuotias silmäterämme viettää hääpäivän mummin hoidossa. Siis minun äitini tulee hoitamaan poikaa jo aamupäivästä, kun meillä on juhlavalmistelut ja -valmistautumiset kuumimmillaan. Mummi huolehtii pääosin pojasta itse juhlien ajan ja ottaa pojan yöksi hoitoon. Yökylässä poika on ollut aiemmin, viime kesänä, yhden yön mummillaan. Luotamme että kaikki menee ihan hyvin.

Itse menemme hotelliin. Hääyö on siis meille myös ihana, kahdenkeskeinen lapseton yö ja saamme aamulla nukkua niin pitkään kuin huvittaa (kotona kun poika herää joka ikinen aamu klo 7...)  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä samanlainen ongelma... Meillä häät 29.7 07 ja kuopuksemme laskettu aika 25.4-07

Meillä entuudestaan 7v tyttö ja maaliskuussa -07 vuoden täyttävä tyttö ja kolmas tulossa..

Selväähän on että lapsenvahti tarvittais kotiin. mutta kuka??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 1,8 vuotias pieni poikamme menee mummille hääyöksemme. Se ei tuota ongelmia, koska mummi asuu lähellä ja mummi hoitaa usein lapsukaistamme.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän häiden aikaan 2v ja 8kk vanha poika lähtee hääpaikalta joko mumman tai kummitädin mukaan. On jo tottunut yökyläilijä joten sen puolesta ei paniikkia. Tykkää vain kun saa nukkua jossain muualla kuin kotona.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miedän pieni on häiden aikaan reilu 6 kk - ajattelimme viettää hääyön ihan kotosalla.. Menemme häämatkalle sitten kun vauva on isompi (ehkä n. vuoden päästä häistä).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 1,2 vuotias tytöntyllerö menee myös mummolle ja ukille hoitoon hääyöksi, häiden aikana sisarukseni ja meidän molempien vanhemmat huolehtivat "vauvastamme". Vanhempieni kanssa nähdään lähes päivittäin ja tyttö on ollut heillä monesti yökylässä. Häämatkasta ei vielä tietoa. Itse en pysty olemaan erossa lapsukaisesta vuorokautta pidempään, joten taitaa olla, että neiti lähtee mukaan jos jonnekin matkataan  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vauva tulee olemaan häissä alle 2kk ikäinen ja menee hoitoon kummitädilleen.

Itse menemme hotelliin.

Jos imetän niin pitää pumpata valmiiksi maitoa jne.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin vauva tulee olemaan n.2 kk ikäinen ja esikoinen 1v 4kk. Vauvan otamme mukaan koska jos on yhtä helppo tapaus kuin esikoinenkin niin ei varmaan suurta häiriötä meille aiheuta. Esikoinen menee mummolaan, vielä ei ole ollut kertaakaan missään hoidossa. Täytyy alkaa totuttamaan pikkuhiljaa:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän pikkuneiti on häiden aikaan hiukan alle 9kk, ja hän on yön mummin hoidossa. Hääpaikallamme saa yöpyä, joten varasin mummille ja pikkuiselle yhteisen huoneen. Kun tulee väsy, neiti nukkumaan ja mummi saa jatkaa juhlintaa itkuhälyttimen vieressä.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vauva ja taapero tulevat nukkumaan hääyön kanssamme; uskon että päivällä laittautumisen, vihkimisen, hääkuvausten jne takia tulevat erot ovat jo ihan tarpeeksi, vielä kun ollaan vieraassa paikassa. Ollaan ehditty toisemme korkkaamaan jo aikaisemmin niin ei odoteta hääyöltä mitään erityistä, harkinnassa tosin on jos hääpaikalla yöpymisen sijaan ottaisimme huoneiston jossa lapset nukkuisi sitten eri huoneessa kuin me.. Kun yhteiseloa on takana jo ennen naimisiinmenoa niin kahdenkeskiselle häämatkallekin ehditään kunhan lapset on isompia. (Itse siis uskotaan tähän suositukseen että pikkulapsi voi olla erossa vanhemmistaan niin monta päivää kuin on ikävuosia, mutta jokainen tietysti omalla tyylillään!)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä ainakin laittaisin hoitoon. Ei sitä hääyötä kuitenkaan vietetä kuin kerran (ideaalitapauksessa). Ja mun mielestä on tärkeää, että vanhemmat saa joskus myös kahdenkeskistä aikaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän neiti on häiden aikaan 1v2kk ja tarkoitus olisi, että viettäisi yönsä joko mummun ja papan kanssa tai sitten kummien kanssa, mutta omassa sängyssään kuitenkin. Harjoitellaan sitten yökyläilyä hiukan ennen häitä. Jos tuntuu ero ahdistavan, niin sitten otetaan neiti mukaan jonkun kanssa. Hääyönviettopaikamme koostuu kahdesta eri huoneesta, joten samassa huoneessa ei kuitenkaan nukuttaisi.

Juhlapaikalle tullee asuntoauto tai -vaunu, johon neiti nukutetaan juhlien aikana ja itkuhälytin käyttöön.

Tuo lapsen ikä oli syy, miksi halusimme viettää häät vasta reilusti hänen syntymänsä jälkeen. Uskomme myös tuohon ikävuosien mukaiseen eroon vanhemmista, kuten joku täällä mainitsi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän 1,5v poika menee mummille yöksi. Häämatkasta emme vielä tiedä. Voi olla,että lähdetään häiden jälkeen tai sitten vasta myöhemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mummin luokse menee poika yhdeksi tai kahdeksi yöksi. Menemme mökille yöksi ja jäämme sinne varmaan viikoksi, jolloin äitini tuo pojan meidän kanssa loppu mökeily ajaksi. Hoidossa poika on kerennyt olemaan useemminkin jo. Pari vkl ja muutamia yksittäisiä öitä ja aina on mennyt hyvin. Poika siis häiden aikaa 1v8kk

Häämatkan ajaksi menee kanssa mummille taikka kummilleen. Emme ole kuitenkaan vielä päättäneet milloin matkan teemme joten saattaa poika olla vanhempikin silloin jo :girl_smile:

Edited by Vihqu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä häiden aikaan pienempi tasan 9kk ja vanhempi 3v. Menevät hoitoon yöksi, todennäköisesti mun äidille, nuorempi ehkä käy "harjoittelemassa" kerran etukäteen. Nähdään kuitenkin monta kertaa viikossa että ihan tuttu paikka vauvallekin. Tai saattaa olla että mun vanhemmat tulee lasten kanssa meille.

Joka tapauksessa vietetään hääyö kaksin hotellissa. Häämatka on varmaan sitten pidennetty viikonloppu Euroopassa, Pariisiissa tai jossain, ja sinne lähdetään sitten koko perhe. En osaa/halua vielä viettää pidempää lomaa ilman lapsia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä edessä tilanne kun vauva on 9kk ja ainakin nyt 8kk ikäisenä eroahdistus on todella raju. Paljon rajumpi kuin esikoisella koskaan. 

Esikoiselle varmasti rankinta on nähdä äiti hääpuvussa ja meikeissä eli eri näköisenä kuin yleensä, hoidossa oleminen ei sinänsä ole mitään. Vauva taas ei rauhotu edes isän kanssa yleensä, äidin pitää olla paikalla. 

Täytyy harjoitella tässä kuukauden aikana niin että mennään yhdessä vauvan kanssa mummolaan ja jos nyt tilanne e helpotu niin pakko varmasti perua hääyön vietto hotellissa ja tyytyä palaamaan kotiin. Olen kyllä niin hotelliyön tarpeessa että todella toivon että onnistuu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now