Sign in to follow this  
Followers 0
-jossu-

Leikkien määrä ja jaksottelu (yhdistetty)

66 posts in this topic

Missä häissä itse olen ollut, niin on ollut todella paljon ohjelmaa.. Ihan väsymyksiin asti. Kaipaako ihmiset yleensä hirveästi ohjelmaa häihin? Vai olenko poikkeustapaus?  :) On puhetta puheen perään, laulua ja soittoa moneen lähtöön.. Sitten takapuoli puuduksissa vääntelehdit penkissä, että millon loppuu, oikeen juhlamielellä  :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei mitään järjestettyä ohjelmaa ollut kuin ehkä n. tunti yhteensä, mukaanlukien puheet ja muut. En olisi missään tapauksessa halunnut mitään tiukkaa ohjelmaa. Oli ihana kun oli aikaa jutella kaikkien vieraiden kanssa, vierailla oli aikaa jutella keskenään ja tunnelma oli rento.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä häihin kuuluu ne "pakolliset" muutamat puheet mutta jos puheen pitäminen tuntuu pakkopullalta niin ei missään nimessä puheita-väkisin pidettyjä puheita ei jaksa kuunnella. Muutama leikkikin on ihan kiva mutta niissäkin on riskinsä -ei kannata valita semmoisia ihmisiä mukaan leikkiin, joiden tietää kauhistuvan jo sanasta leikki. Hmmm...nyt kun katsoo omaa vastaustaan niin aika oudolta näyttää..pitäisiköhän tämä tiivistää niin, että ohjelma"numerot" ovat kivoja jos ne tulee luonnostaan ja ne osataan lopettaa ajoissa??? Meille taitaa tulla ainakin perinteiden mukaisesti se morsiammen ryöstö (ja se on kivaa ;D) ja muutama puhe. Kaasojen kanssa yhdessä vähän mietitään tuota ohjelma puolta mutta minusta on parempi jos niitä leikkejä yms. on liikaa kuin liian vähän. Ei yhtään haittaa jos joku jää "leikkimättä" mutta niitä on varastossa katastrofivarana...Meillä on toiveena, että ehdimme juttelemaan vieraiden kanssa ja toivottavasti tunnelma on rento ja hauska koko häiden ajan (tämä taitaa olla jokaisen hääparin toive). Tarkoitus ei kuitenkaan ole pitää sulkeisia häävieraille nimimerkillä -ohjelmaa-  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

meillä ei sen kummenpaa ohjelmaa,tietysti ne pakolliset puheet, ruoka+kakku, häävalssi ja ilotulitus. muuta ei ole suunniteltu. vapaata seurustelua ja tanssia... mitä se muuta vaatii.... :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

meille tulee ohjelmaa noin tunti. puheita hirveästi ei ole. mutta "toimintaohjelmia" on noin 3 kpl. Tanssit ja syömiset vievät sitten lopun ajasta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minunkaan mielestäni ei ohjelmaa kannata ympätä hääjuhlaan liikaa. Meillä oli pari puhetta, kimpun ja sukkanauhan heitto, pari musiikkiesitystä ja sulhasen ryöstö oheisohjelmineen. Mielestäni siinä oli juuri sopivasti ja aikaa jäi myös vapaalle seurustelulle. Ystävän häissä oli heti onnittelumaljojen jälkeen monta "vapaaehtoisia" vaatinutta leikkiä peräkkäin ja huomasi kyllä, että vieraat alkoivat pakoilemaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos hääjuhla ei kestä (näillä näkymin) pidempään kuin n.4-5 tuntia vihkimisineen kaikkineen, niin riittääkö ohjalmaksi seuraavat asiat:

-vihkiminen+riisien heitto (n.½h)

-onnittelumalja+onnittelut (n.½h)

-ruokailu ja kolme pikkupuhetta (n.1½h)

-kakun leikkuu,kahvi, mahd.pari laulu-/soittoesitystä (n.1h)

-häävalssi&sukkanauhan riisuminen (n.½h)

Kuulostaako kamalan tylsältä? Nopeatempoiselta? Sukulaisia tulee kauempaakin ja he varmasti viihtyvät keskenään. Aikaahan on hyvä jättää seurusteluunkin, eikö? Kirkosta juhlapaikkaan on matkaa vain pari sataa metriä. auttakaa..  :-/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tarkennatko vielä, että jäävätkö vieraat siis tuon 4-5 tunnin jälkeen vielä juhlapaikalle, vai poistuvatko kaikki siinä vaiheessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koska en pidä leikeistä, kuulostaa todella hyvältä! :)

Ja kaikki tärkeimmät ohjelmanumerot ovat kuitenkin mukana. Voittehan te "takataskuun" suunnitella pari leikkiä, tietokilpailua tms. jos on jäykkä tunnelma tai vierailla on tylsää.

Kamalinta häissä on (minun mielestäni), jos ohjelmaa on jatkuvalla syötöllä eikä ehdi edes juttelemaan.

Sitä paitsi saattaahan morsiamen/sulhasen/apen/anopin ryöstö viedä myös aikaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos menna kannustuksesta! Jd, voi olla että vieraat ovat vielä jonkun aikaa juhlapaikalla seurustelemassa, mutta oman sukuni  (joita suurin osa vieraista on) tuntien tiedän että iso osaa siirtyy varmaan pian sahtijatkoille juhlapaikan lähistöllä asuvalle enolleni.. ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen ollut häissä, jotka kestivät vajaa 5 tuntia ja aikataulu oli suunnilleen seuraava:

- vihkiminen, riisien heitto ja siirtyminen juhlapaikalle, 45 min

- valokuvaus, 30 min

- eturuoka ja musiikkiesitys, 30 min

- pääruoka ja puheet, 1 h

- kakun leikkuu ja pieni ohjelmanumero, 45 min

- kahvi ja häävalssi, 30 min

- seurustelua, 30 min

- kimpun ja sukkanauhan heitto, 30 min

Koko ajan oli aivan hillitön kiire. En halua toiste yhtä kiireisiin häihin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lähinnä ajoin takaa tuolla tarkennuksella, että missä välissä vieraat ehtivät seurustella keskenään. Mutta jos porukka siirtyy jatkoille, niin eihän tuossa silloin mitään. Riippuen tietysti vielä vieraiden määrästä, että sujuuko tuo ruokailu todella noin nopeasti? Mutta itse kysymykseen, mielestäni tuossa on jo ihan riittävästi ohjelmaa. Älä missään nimessä ainakaan sitä lisää, ettei todellakaan tule sellainen kiireinen tunnelma. Sinuna vielä miettisin, että kannattaisiko joku noista laulu-/soittoesityksistä esittää jo kirkossa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä tossa oli ihan riittävästi.. Sillä se on todella ärsyttävää jos koko hääjuhla aika on suunniteltu niin tiukasti, ettei vapaalle seurustelulle jää mitään aikaa.. toi oli ihan mukavan leppoisa.. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän hääjuhlaamme tulee toivon mukaan paljon ohjelmaa, muttei mitään väkisinväännettyjä hääleikkejä eikä pitkiä puheita. Olemme päättäneet että kenenkään ei ole pakko pitää puhetta, jos joku sen välttämättä haluaa tehdä niin hänet velvoitetaan tekemään se mahdollisimman lyhyesti ja hauskasti. Hääleikkejä saa olla jos ne ovat oikeasti hauskoja ja sellaisia, että vapaaehtoisia löytyy painostamatta. Tanssia tulee olemaan paljon, samoin musiikkinumeroita. Jälkimmäiset kuitenkin luonteeltaan kepeitä ja helposti sulavia, ei mitään Vivaldin viulukonserttoja tai ooppera-aarioita (vaikka sukulaisista kyllä löytyisi niillekin innokkaita esittäjiä).

Tärkeää olisi että ohjelma sujuisi sutjakasti, mikään ei ole rasittavampaa kuin se, että joudutaan odottelemaan eri ohjelmanumeroiden alkamista eikä oikein uskalla edes vessaan lähteä ettei sitten aiheuta häiriötä takaisin tullessaan  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ohjelman järjestämisessä on tosi vaikea löytää sitä kultaista keskitietä...  :-/ Toisaalta ohjelmaa ei saa olla liikaa, koska kuitenkin itsekin haluamme vieraidemme kanssa ehtiä seurustella, mutta sitten taas toisaalta itse olen useammin kuitenkin ollut sellaisissa häissä joissa ohjelmaa on ollut aivan liian vähän ja kyllästyminen uhannut pahemman kerran moneen otteeseen.

Ollaan ajateltu, että todennäköisesti ratkaistaan tuo niin, että suunniteltaan muutama leikki, jotka ihan ehdottomasti halutaan ottaa ja sitten varalta muutama, joita voidaan ottaa jos tilanne sitä vaatii!  :)

Sen lisäksi järjestämme vieraille sellaista "ohjelmaa", jota he voivat tehdä silloin kuin tekemisen puute iskee... Esim. vieraskirjaan kirjoittaminen on jo sinällään yksi, lisäksi laitamme pöytiin "kilpailukaavakkeet", joita vieraat saavat pöydittäin pohtia kun aikaa on...  :) Ehkä vielä näiden lisäksi voisi olla joku lakana tms. jonne niitä elämänohjeita ja runonparsia voi käydä kirjoittelemassa jos joku haluaa avata sanallisen arkkunsa...

En sitten tiedä toimiiko tämä käytännössä, mutta näin on ajateltu!  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut isän jutustelun, muutaman musiikkiesityksen ja yhden imitaatio esityksen lisäksi yhtään perinteistä leikkiä tms. ja todella hyvin meni. Vierailla oli kerrankin aikaa oleilla keskenään eikä ketään pakotettu mihinkään.

Ainahan joku tylsistyy, niin niille miellä oli pöydissä luettavaksi/selailtavaksi häälehti, seinällä valokuvia yms. mitä saivat omaan tahtii katsella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä tulee olemaan aika paljon ohjelmaa. Häät ovat pienet ja vieraat tuttuja toisille niin ohjelmaa on helppo järjestää kun tietää niin hyvin millaisia vieraat ovat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

paljon ohjelmaa, jotta vieraat viihtyy ja on rento tunnelma. Jäykkiksiltä rautakanki irtoomaan  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos ohjelmaa tulee paljon, sitä kannattaa vähän jakaa eri kohtiin niin, että välissä on vaikkapa puolen tunnin vessa- ja seurustelutauko. Ennen kahvia voi laittaa jonkin verran ohjelmaa, kahvin jälkeen vielä vaikka lisää jos haluaa. Ei kuitenkaan kannata pistää mummoja odottamaan sitä kahvinjuontia liian kauan.  ;D

Riehakkaammat morsiamenryöstöt yms. voi säästää vaikkapa tanssibändin settien väliselle tauolle.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meilläkin oli ihan muutama ohjelma: Kakunleikkuu, sukkanauhan ja kimpun heitto ja lisäksi yksi piirrustusjuttu. Sulho ja minä istuttiin selät vastakkain, sit saatiin paperit ja kynät ja piti vasemmalla kädellä piirtää niin ettei itse nähnyt (paperi ulospäin siis) sen toisen...Juontaja kertoi missä järjestyksessä piirretään mitä kasvojen osaa. esim. 1. silmät, 2. hiukset, 3. korvat ja sitten vasta kasvot kokonaan. Aika huvittavan näköisiä piirrustuksia mutta hauskaa oli koska yleisöhän näki koko ajan mitä piirtää vaikkei itse näe ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

kauan olette varanneet aikaa leikelle häissänne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tai siis lähinnä kiinnostaa kuulla mielipiteitä/kokemuksia siitä, että missä vaiheessa käydään ruokien kimppuun. Meillä on vihkiminen klo 15.30 ja juhlapaikkaan siirtyminen ei kestä kovin kauan. Ajateltiin, että aloitettaisi alkuruuilla heti onnittelujen ja onnitelumaljojen jälkeen eli alkuun ei tulisi mitään muuta ohjelmaa. Kuulostaako hyvältä vai huonolta ratkaisulta? Miten muut ovat tehneet? Samoin ajateltiin, että sitten alku- ja pääruuan välissä olisi joku ohjelmanumero, kuten myös pääruuan ja kakun välissä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hyvä on aloittaa juuri ruoalla onnittelumaljan ja tervetulotoivotusten välissä. Mielestäni alku ja pääruan väliin ei kannata laittaa ohjelmaa keittiöväen kannalta, sitten pääruan jälkeen on hyvä "hengähtää" ennen kakkukahveja hyvä ohjelmanumeron paikka.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kellään ideoita miten noi pakolliset puheet jne saatas vähä viihdyttävämpään muotoon. Meidän häissä ei ainakaa jaaritella syntyjä syviä montaa tuntia. Jos jotai hauskaa sanottavaa on sen kyllä saa nopeamminki ilmaistua. Ollaan mietitty jopa että muistelot kirjotettas paprulle ja kutsuttas joku stand up koomikko ne sit pistää yheks hauskaks jutuks,mut ku raha raha...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Onko kellään ideoita miten noi pakolliset puheet jne saatas vähä viihdyttävämpään muotoon. Meidän häissä ei ainakaa jaaritella syntyjä syviä montaa tuntia. Jos jotai hauskaa sanottavaa on sen kyllä saa nopeamminki ilmaistua. Ollaan mietitty jopa että muistelot kirjotettas paprulle ja kutsuttas joku stand up koomikko ne sit pistää yheks hauskaks jutuks,mut ku raha raha...

Ideahan näissä puheissa on juuri se, että puhujalla on teille jotain henkilökohtaista sanottavaa! Kyllä mun mielestä vanhemmat / isovanhemmat saakin puhua, niille mun mielestä kuuluu paikka ohjelmassa ja on suorastaan häpeä kieltää niitä puhumasta. Äärimäisen noloa on myös mielestäni antaa ennen häitä maksimi aikaraja. Voithan antaa kaasolle / bestmänille ohjeeksi rajoittaa puheenvuoroja esim siten, että puheenvuoroa tulee pyytää etukäteen.

Toisena vaihtoehtona on, että et kutsu lainkaan vieraita, joiden et halua toivottavan sinulle julkisesti onnea.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0