mw1

Mökkihäät

27 posts in this topic

meidän häät vietetään 5.7.2008 rennoin menoin vuokraamassamme huvilassa / mökissä.

vihkiminen järven rannalla paljain jaloin ja maanalainen savusauna illanpäätteeksi kuuluvat tietysti kuvaan.

kaikilla vieraillamme on myöskin mahdollisuus yöpyä paikanpäällä, joten juhlat voivat jatkua pitkään.....

väreinä ruskea ja vihreä, valkoista unohtamatta.

hääpukuni tulee myöskin olemaan ruskea.

onko muita saman henkisiä????

nyt siis vain ideoita ja kuvia tulemaan. autetaan toinen toistamme..... :-X :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

En nyt vastaa kysymykseen mutta pakko sanoo että aivan ihana idea..Ihan nään silmissäni sellatteet romanttiset,lämminhenkiset, hieman mystiset ja rennot häät.. Mun mielikuvituksessa illlalla tulee vielä usvaakin  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Omat häät ovat jo takana, mutta haluan toivottaa sinulle onnea ja voimia suunnitteluun! Mökkihäät on loistava ja toteutuskelpoinen idea.  :-X :-X :-X

Meidät vihittiin pienen lammen rannalla viime kesänä. Tai siis tarkemmin laiturilla, jonne rakensimme alttarin. Hääjuhlaa vietimme lammen lähellä olevan talon pihapiirissä. Lahjapöytä ja vieraskirja olivat talossa, mutta tarjoilut ja ohjelma oli pihalla. Vuokrasimme kaksi isoa juhlatelttaa pihaan, jotka koristeltiin koivuilla ja luonnonkukilla. Saimme vuokrattua myös telttoihin sopivat pöydät ja penkit. Häävalssin tanssimme, ja musiikki soitettiin tietokoneelta aitan rapulla olevien kaijuttimien välityksellä. Teemavärinä oli vihreä.

Päivä oli onnistunut ja saimme pajon positiivista palautetta. Juhlat jatkuivat aamun pikkutunneille asti, ja saunakin lämmitettiin jossain vaiheessa. Vieraille tarjottiin yöpymismahdollisuus, mutta vain harva jäi yöksi. Moni kun asui suht lähellä juhlapaikkaa.

Uskon että saatte luotua lämminhenkisen ja oman näköisenne hääjuhlan  :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidät vihitään maistraatissa ja siitä matkaamme juhlaporukan kanssa vanhempiemme mökille juhlimaan. Meillä ei ole mahdollista majoittaa juhlaväkeä sinne, mutta jäämme itse miehen kanssa mökille yöksi viettämään hääyötä.

Häät ovat näillä näkymin heinäkuussa. Mökin terassilla tai sisällä voisi olla seisova pöytä mistä kukin voisi hakea tarjottavat. Luultavasti kakku ja kahvit juodaan aika pian kun saavutaan mökille ja sitten loppuaika onkin sellasta rentoa olemista. Syömistä, juomista (ei kännien vetoa), saunomista, grillailua, soutamaankin saa mennä :D

Tarkoitus olisi pitää sellaiset rennot ja mukavat häät ilman sen ihmeempiä muodollisuuksia.

Mökillä saa lisäksi kauniita kuvia vaikka olisikin huonompi ilma. Ja jos on hyvä ilma niin ah! Mökki on ihan siinä lammen rannassa ja luontoa on paljon ympärillä!

Meinaamme kerätä luonnon kukkia koristeeksi ja luultavasti joku koivukoriste tulee myös.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samaa suunnittelen itse, grillataan ja vietetään valoisaa kesäiltaa. Paikka vaan vielä hakusessa, Kymenlaakosta tai Uudenmaan aluellta?? Olisiko vinkkejä??

Share this post


Link to post
Share on other sites

meidän häitämme juhlitaan mökillämme, ulkona, jonne tulee iso teltta katokseksi. teltta tosin vielä hakusessa, mutta kuitenkin... toki hyvää säätä TOIVON sille päivälle... mökkimme on meille todella rakas paikka siksi siis näin. 2.8.2008 vietämme häitämme ilman sähköjä sekä juoksevaa vettä ulkona, mökillämme :-X .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös mökkihäät 2.8.2008. Kristallihevonen peukut pystyyn jotta ilma olisi puoliksikaan yhtä kaunis kuin morsian :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee jonkin moiset mökkihäät :) Siis meidän juhlatila tulee olemaan sellainen suuri hirsimökki. Häät talvella, eli kaikkien tulee mahtua sisälle. Halutaan mahd. rennot häät, joten tuo mökkiympäristö sopii hyvin. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Meillä myös mökkihäät 2.8.2008. Kristallihevonen peukut pystyyn jotta ilma olisi puoliksikaan yhtä kaunis kuin morsian :D

:rolleyes: kyllä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aivan ihana ihana suunnitelma viettää häät mökillä... :-X

Jos meillä olisi oma tai edes jostain saisi halvemmalla suuren mökin niin pidettäisiin varmasti myös mökkihäät. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitenkäs mökkihääsuunnitelmat edistyy? Olisi kiva kuulla käytännön ratkaisuja miten meinaatte mitäkin tehdä!?

Meillä ei ole mökillä sisävessaa, vaan oikein siisti ja vimpan päälle tehty huussi. Sinne ajattelin vesisäiliötä käsienpesua varten (alle vati mihin vesi valuu) tai sitten wc koriin käsidesiä.

Mökki ei ole suuri. Alhaalla sauna ja tupakeittiöolohuone (juu kaikki ne on samassa), ylhäällä makuutilat mihin jäädään miehen kanssa yöksi. Alakerran isolle pöydälle tehdään yksi kattaus missä luultavasti minä ja mieskin kakutellaan, tilaa ei ole erilliselle pikkupöydälle. Sisällä on myös sohva jos tahtoo siinä joku kakutella. Terassille saadaan mahtumaan suosiolla luultavasti 10 istumapaikkaa.

Pihalle tulee katos 2m x 7m jonne saa myös pöydä/pöytiä.

Pihalla grilli, jokainen saa grillailla mitä haluaa. Me ostetaan grillattavat.

Katokseen taidetaan laittaa juomapuoli, boolit ym ym .. Luulen että oluset ja muut juomat viedään mun mummin maakellariin säilöön ennen häitä, sieltä on näpsäkkä hakea ne ja pysyvät kylmänä..

Mitäs muuta.. Pitää toivoa hyvää keliä..

Puoliltaöin meinataan lopettaa juhlinta. Katsotaan nyt miten sumplitaan juhlaväen kotiinkuljetus. Luultavasti onnistuu niin että tilaavat pari tilataksia tai parit kaverit hakee pois tai tai tai..

Meille ei siis tule isot häät.. niinkun arvaatte!

Niin ja vihkiminen on maistraatissa, sinne tulee vaan perheenjäsenet.

Mökillä tervetuliaismaljat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

löytyiskin joku ihana järvenrantamökki isolla pihalla, olis niin upeeta!! mut ei ainakaa meiltä päin löydy...

Share this post


Link to post
Share on other sites

minä ostin kesämökin kaksi vuotta sitten. miestä ei ollut edes tiedossa, mutta silloin jo päätin ett jos joskus naimisiin menen, häät on mökillä. ei etukäteen ilmoitettuna, vaan vieraat kutsutaan viikonlopun viettoon. ja nuorimmasta koirastani olisi tullut sormuksenkantaja :)

no, se koira menehtyi nopeasti etenevään sairauteen ja mökkihäitä ei tule. ei vain kykene.

olen hengessä mukana kaikkien mökkihäissä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän mökkihää suunnitelmat ovat tässä vaiheessa:

* pihalle juhlateltta kokoa 5 x 8, telttaan katetaan pöydät.

* sisälle katetaan noutopöytä (eipähän ole kaikenmaailman ötökät niin helposti ruuissa)

* pöytäkoristeet suunniteltu ja osaksi tehty. Täytyi ottaa huomioon kun on ns. ulkohäät niemen kärjessä, niin "itikkakarkoitteet" olisi kiva laittaa nätisti (lue: huomaamattomasti). Asia järjestyksessä... Ainakin morsiammen pään sisällä...

* menu on suunniteltu.

Nyt vaan edelleen toivelistalla se kaunis sää.

Häät siis 2.8.2008.

Juhlaväkeä tulossa 30 henk. Juhlapaikkahan ei sinällänsä ole mikään asuttava kesämökki, vaan sellainen seuran maja tyyppinen ratkaisu... Ei siis makuutiloja tms. Sisätila pieni ja avoin. Keittiötä ei ole vain pieni keitto nurkkaus. Sähköt on, mutta vettä ei tule. Oma haasteensa siinäkin.

Ulkovessa. Jessican käsienpesu suunnitelma voisi toimia myös meillä. Ja käsidesiä ehdottomasti. Morsian saattaa olla helmojensa kanssa hivenen pulassa vessassa käynnin kanssa. Onneksi on olemassa kaaso!

Juhlapaikka sijaitsee n. 13km päässä kirkolta. Olemme järjestäneet yhteiskuljetuksen sellaisen haluaville kirkolta juhlapaikalle. Jatkoille lähdetään sitten takseilla.

Juhlapaikka on varattu koko viikonlopuksi, joten koristelut ja siivoukset pystyy tekemään ihan rauhassa. Onneksi mökin "isäntä" on tuttu ja mökkiä voi käydä silloin tällöin katsastamassa, mikäli haluaa...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä voisin oikeastaan ilmoittautua tähän porukkaan.

Mehän mentiin siis jo salaa naimisiin 21.5 maistraatissa mutta tarkoitus olisi pitää yllätysjuhlat heinäkuussa täällä meillä kotona (pieni mökki keskellä metsää). :D Vieraat tulee sillä varjolla että juhlitaan Geen 3-kymppisiä mutta luvassa onkin sen lisäksi meidän pikku salaisuuden kertominen. ;)

Juhliminen sisällä ei ole oikein mahdollista koska meidän talo on tosiaan pieni.. Telttamajoitusta saa harrastaa meidän pihalla ja parinkymmenen kilometrin säteeltä löytyy varmasti halukkaille mökkejä vuokrattavaksi kaukaisemmille tulijoille.

Tiedossa siis grillijuhlat metsän keskellä. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

mekin eilen vihdoin ja viimein tehtiin päätös mennä naimisiin kesällä 2009 :)

meilläkin häät tulee olemaan pienet (n.50 henkilöä)..vanhemmat, sisarukset ja isovanhemmat ois ilmeisesti tarkoitus viedä suoraan kirkosta syömään ravintolaan ja sen jälkeen lähetään kaveriporukalla juhlimaan jonneki mökille..(Kajaani-sotkamo)..ja sieltä varmaan sitten miehen kans lähetään hääyötä viettämään hotelliin..seuraavana aamuna sit mökin siivoukseen..jes :)

Onneksi ei nuo vanhemmatkaan suuttunu vaik ei niitä mukaan huolitakaan loppujuhliin.. tulee kuitenki olemaan se alkoholi aika vahvana tekijänä meiän bileissä, ni ei sinne sukulaisia halua kahtomaan :D ruokaa en isommin ajatellu edes tarjota..jotain pientä purtavaa..häät kuitenki myöhemmällä illalla, niin jokainen syö ennen kirkkoon tuloa tukevammin.

mahdollisimman pienellä budjetilla yritetään päästä..mut väkisellähän sitä menee rahaa ravintolaan ja syömisiin mitä tulee mökille..ja toki juomathan ne maksaa :D mut eiköhän sitä avustusta löydy..

meiän mökkihäät tulee maksamaan yhteensä kaikkine ruokineen, juomineen ja muine kuluineen(puvut ja kaikki mahdollinen mitä häihin tulee) n.1200-1800e välillä..

Share this post


Link to post
Share on other sites
meidän häitämme juhlitaan mökillämme, ulkona, jonne tulee iso teltta katokseksi. teltta tosin vielä hakusessa, mutta kuitenkin... toki hyvää säätä TOIVON sille päivälle... mökkimme on meille todella rakas paikka siksi siis näin. 2.8.2008 vietämme häitämme ilman sähköjä sekä juoksevaa vettä ulkona, mökillämme :-X .

Häät siis vietetty ja eipä olisi voinut paremmin mennä. Päivä oli täydellinen! Teltta oli tarpeen mökin pihalla, sillä pari kuuroa tuli vettä. Ihmiset olivat osanneet varautua kelin mukaan ja vaihto kampetta oli mukana viilenevän illan varalle. Mökkiin pääsi toki ne kellä kylmä oli teltalla olla. Ilman sähköjä ja ilman juoksevaan vettä mökin pihalla järjestetyt häät olivat menestys! Vieraat ihastelivat ja kiittelivät erilaisita häistä, joissa kaikki tuntuivat viihtyvän. Lisään vielä, että halusimme rennot juhlat ja ne saimme, yksi iso tekijä oli karaoke jota lauloivat kilpaa lähes kaikki vieraat ;) (sähkö tähän saatiin agrikaatilla jos joku sitä ihmettelee). Ihanat häät oli!

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kuulosti kyllä tunnelmallisilta juhlilta! :-X

Meillä myös pihajuhlat 19.7 menivät hienosti.

Onneksi sääkin suosi.

Suosittelen muillekin! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mökki ollut tääläkin mielessä, tosin ei tahdo näiltä lakeuksilta sopivan kokoista löytyä edes alle 30 henkilölle...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös mökkihäät mielessä. Paikkaa ei vaan ole, kun emme omaa mökkiä omista. Eli jos joku tietää Kymenlaaksosta hyvät paikan mökkihäitä ajatellen,niin vinkkejä otetaan ilomielin vastaan! :rolleyes: Suunnitelmissa on viettää häitä lähimpien sukulaisten ja ystävien seurassa rennosti, mutta silti juhlallisesti. Vieraita varmaan alle 50. Toiveena olisi vihkiminen juhlapaikalla, mutta saas nähdä onnistuuko...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nostelempas tätä aihetta, kun löysin :)

Meillä myös mökkihäät tulossa, tosin vasta 7/2011. Appiukon mökin (jota remppaa enempikin huvilaksi) pihaan pystytämme 10 x 10m. teltan jonne tulee 10hlön pöydät. Myös tarjoilu on tarkoitus laittaa telttaan. Saamme työpaikaltani vuokralle teltan, pöydät ym. ja myös ylimääräisen kylmäkaapin lisäsäilytystilaksi.

Mökki on onneksi hyvin varusteltu, koska appiukko remppaa sitä pikku hiljaa kokovuotiseksi asunnokseen, joten se on häiden aikaan varmastikin täysin huvilakunnossa. Sisälle emme kuitenkaan samaan tilaan kaikkia vieraita saa mahtumaan, siksi teltta ulos, että kaikki voidaan kahvitella samassa tilassa. Mökillä on onneksi kunnollinen keittiö, jossa voi helposti lämmittää tarjottavia ym.

Myös kolme sisävessaa löytyy ja saunaosasto, joka ehkä illalla pääsee käyttöön ainakin poikien keskuudessa.

Iltapäivällä kahvittelemme noin 60 sukulaista ja illaksi kutsumme max. 50 kaveria epämuodollisiin bileisiin. Bileiden teema on vielä vähän hukassa, olisi kiva jokin punainen lanka löytää illan kaveribileille. Samoin koristelut ja varsinkin teltan osalta on vielä miettimättä.

Mökki on lähellä isohkoa järveä, mutta ei rantatontilla. Järvi kuitenkin näkyy pihaan. Piha on iso ja puutarha hoidettu, tosin puutarhan laajennus on appiukolla ensi kesänä tarkoitus toteuttaa, joten sää nähdä, millainen piha sitten meidän häiden aikaan on :D

Eikä olla vielä edes lupaa kysytty, saadaanko juhlat järjestää mökillä ja pihassa, mutta ihmettelen suuresti, mikäli appiukko kieltää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Herätetään vanha keskustelu henkiin :)

 

Me pidetään pienehköt(40hlöä + morsiuspari) mökkihäät 9.8.14 rantasaunalla, jonka isohkoon tupaan mahtuvat kaikki vieraat syömään, juomaan, tanssimaan ja pitämään hauskaa ja illan tullen "virallisten" ja ohjelmien jälkeen porukka voi vaihtaa rennompaa vaatetusta päälle ja ohjelmassa on saunomista, uimista ja paistetaan makkaraa ja pihviä. Vaikka alunperinkään meidän häiden tarkoitus ei ole olla mikään "pönötysjuhla" eli rennolla meiningillä koitetaan mennä alusta saakka :)

 

Mökki on siis järven rannalla kauniissa maisemissa ja mökin pihapiirissä on hyvin tilaa erilaisille ulkopeleille/-leikeille, vaja, venekin löytyy ja ulkohuussit miehille ja naisille. Mökissä on keittiö jääkaappipakasteineen, tiskikoneineen ja lavuaareineen eli mökkiin siis tulee sähkö ja vesi.

 

Meidät vihitään jo 1.4.14 eli mökillä ei siis ole mitään virallisia seremonioita. Innolla suunnitellaan jo hääjuhlaa! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin suunnitellaan rentoja mökkihäitä ensi kesäksi. Ensin on tarkoitus suorittaa vihkiminen paikan päällä sukulaisten läsnäollessa, syödä ja juoda ja nauttia kesäpäivästä (ja toivon mukaan hyvästä ilmasta) ja illaksi kutsutaan mukaan liuta kavereita ja saunotaan ja juhlitaan myöhään yöhön. :)

 

Juhlapaikkamme, eli Majaranta Tampereella, on järven rannalla, rannasta löytyy grillikatos, kunnon laituri ja soutuvene. Sisävessat löytyy, samoin kunnon keittiö astioineen. Varsinaisia majoitustiloja ei ole, mutta vieraamme saavat halutessaan jäädä lattia-/telttamajoitukseen. Tontilla sijaitsevaa kylmää ulkorakennusta saamme käyttää vapaasti esim. tanssitilana tai muuten.

 

Jos saa udella niin missä ajno teidän häitä vietetään? Onko jokin vuokrattava juhlapaikka vai tuttujen omistuksessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

elimi, vuokrattava kunnan rantasauna n.40km Tampereelta, koko viikonlopulta vuokra on 210e. Oma mökkikin on, mutta siellä ei koko porukka mahtuisi samaan tilaan, kun on yläkertaa ja makuuhuonetta ja muuta ja se sijaitsee vähän kauempana(n.70km).

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Tuo teidän paikka kuulostaa kyllä aivan mahtavalta, varsinkin hinnan osalta. Majarannan vuokra on aika suolainen (tonnin luokkaa, tosin vuokra-aika perjantaista maanantaihin), mutta se oli vaan sijainniltaan ja varustelultaan meille aivan täydellinen...

Edited by elimi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now