Sign in to follow this  
Followers 0
Kastehelmi

Kodin koristelu häitä varten

24 posts in this topic

Onko kukaan järjestänyt häitä kotonaan ja miten sen on koristellut? Kaikki vinkit vastaanotetaan, sillä aikaa on vähän ja ideoita itsellä ei ole ollenkaan.

Meillä on häät kotona omakotitalossa, jossa on todella kaunis piha suihkulähteineen ja monine kukkaistutuksineen. Pihassa on myös jonkinlainen valaistus. Häät on elokuun lopulla ja toivomme poutaista päivää, että hääväki voisi olla paljon pihalla. Jos ilmat ei salli, ruokailemme sisällä. Tilaa sisälläkin on ihan mukavasti, kun vain siirretään muutamia huonekaluja pois tieltä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Taisin otsikoida typerästi. Ajatuksena ei ole tehdä kodistamme mitään radikaaleja tempauksia, joista kotiamme ei tunnistaisi kodiksemme. Lähinnä tarkoitin (mitä kukaan ei voinut tietää, kun kerran en kertonut), että miten saisin kodin näyttämään siltä, että siellä juhlitaan häitä, eikä vaikkapa tupaantuliaisia tai synttäreitä.

Olisiko mitään pientä (tai vaikka suurta) Sitä Juttua, joka kuuluu ehdottomasti häihin ja josta juhlapaikan tunnistaa häiksi? Haluan kaikesta tästä pienuudesta ja kotikutoisuudensta huolimatta, että häämme tuntuvat ja näyttävät häiltä.

Vieraita tulossa pikku erehdyksen takia n.50... Yhdestä perheestä kutsuttiin vain toinen aikuinen ja ovat nyt tulossa 5 lapsensa kanssa.  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koristelut auttavat asiaa, voittehan kotiinnekin laittaa sellaisen hääparin pöydän ym samoja asioita mitä muuallakin.

Mieti minkälaiseksi olisit somistanut paikkaa jos se olisi muualla ja sen jälkeen mitä olisi mahdollista toteuttaa kotona joko sellaisenaan tai hiukan muunneltuna.

Kukkia, sydämiä, tunnelmallisuutta (kynttilät, valot) ym.

Kyllä ne juhlat joka tapauksessa näyttävät häiltä  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Amandy: Meillä sama homma, elikkäs häät kotona. Olimme kerran yhden sukulaisen kotona häitä juhlimassa ja he eivät olleet tehneet muuta kuin siirtäneet huonekaluja pois tieltä. Minun mielestäni, vaikka olinkin pikkulikka tunnelma oli tosi juhlallinen... :o Minun mielestäni kauniilla kukilla, kynttilöillä ja kattauksilla saa sen kuvan että nyt ei olla tupareissa tai syntymäpäivillä ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ulos voisi laittaa hääkaaren, jos moisesta tykkää. Esim tarjoilupöydän taakse tms. Ja kynttilälyhdythän on aivan ihania!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä valkoinen pöytäliina ja valmiiksi katettu pöytä kruunaa paljon asiaa. Ja sitten tietenkin kukka koristeita pöytiin. Meillä on kanssa kotona häät mutta vieraita tulee 140 henkeee.... piti tulla 100 mutta määrä nousikin.

Meillä ei ole aiemmin ollut valkeita verhoja joten ostin eurokankaasta stafti kangasta keväällä 2 euroa metri ja nytten ompelen valkoiset hääverhot meille. Jos näyttää vielä kaipaavan kiinnitän sinne ruusuja.

Ja muutenkin pöytiin tulee pikku asetelmat ja sitten oikeita ruusun terälehtiä tulee pitkin valkoista pöytälliina.

Voin sulle laittaa privana sähköpostiin kuvia jos tahdot nähdä.

Ja sitten tietenkin kaikki ylimäärinen tavara kannattaa varmaan "piilotta pois" näkyvistä ja sekin luo jo omaa kuvaa. Näin koti ei liikaa kuitenkaan muutu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mitenkäs ton hääkaaren laita on, voisko sen rakentaa esim. kuistille portaiden yli tai portille? Kuuluuko sen olla hääparin pöydän takana vai voiko se olla missä tahansa?

Taidan pistää kuvia pihasta ja kodistamme päikkyyni, jos se vaikka kirvottais lisää loistokkaita ideoita.

Hansula:Laita ihmeessä kuvia. Miten suuri koti teillä oikein on, jos tuon vierasmäärän sinne mahdutat. :o (Ei oo pakko vastata)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuollaisissa häissä en ole ikuna ollut, mutta haluaisin ehdottomasti päästä. Lupsakkaan oloiset ja kaikinpuolin aivan ihanat. Toivottavasti saadaan lisää kuvia. Pukusi oli kaunis, ja tietysti koko morsian. Onnea!

Meidän hääjuhlamme on myös kotona (itse vihkiminen aikaisemmin kahden todistajan läsnäollessa). Jos sää suosii juhlimme puutarhassa, ja on tuollainen ladon tapainenkin jos keli on huono.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kotihäät ovat kuitenkin kotihäät. Olisi varsin mukavaa luultavimmin vieraillekin ja helpompaa teille, jos ette kovin dramaattisin toimin yrittäisi talostanne tehdä muuta kuin mitä se on; kotinne. Juhlistanne tulee varmasti paljon henkilökohtaisemmat ja intiimimmät, jos teidän tavaroitanne on ympärillänne. Kynttilöillä ja kukkasilla saa jo paljon aikaan. Valkeat pöytäliinat pöytiin ja hienot kattaukset. Ulos kynttilöitä ja vaikkapa ulkovaloja tuomaan tunnelmaa.

Muutamia aatoksia.... Oletan, että vieraita ei kovin paljoakaan tule....vai tuleeko?  ;)

Meidän kotijuhliin tulee ainakin paljon vieraita, lähemmäs sata  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ollaan ajateltu alustavasti, että häävastaanotto pidettäisiin kodissamme. Olisiko teillä ideoita kuinka kotia saa koristeltua jotenkin järkevästi? Kirjahyllyjä kun ei voi rahdata pois, joten ovatko ne ruman näköisiä häissä? Asumme rivitalossa, asunto on kahdessa kerroksessa. Vieraat viettäisivät siis aikaa alakerrassa sekä pihallamme, vieraita ehkä n. 40, max 50 joten heidän pitäisi mahtua. Miten omasta kodista saa sitten "häänäköisen"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos juhlat on kotona, ei kodista minun mielestäni tarvitse tehdä mitään muuta kuin se on. Ei siis tarvitse juhlien takia ruveta hävittämään tai peittelemään esim. juuri noita kirjahyllyjä. Riittää, jos siivoaa ja järjestelee kunnolla. Kaikki turha tavara kaappeihin ja kirjat hyllyssä ojennukseen. Pitäisi ikään kuin osata katsoa kotiaan vieraan silmin. Vieraan silmin katsomisella tarkoitan sitä, että oma koti näyttää siistiltä siivouksen jälkeen, mutta minun silmiini on ainakin joissakin ylioppilasjuhlissa pistänyt pöydillä olevat siisteihin pinoihin järjestetyt sanomalehdet, jotka olisi toki voinut keräykseenkin viedä...

En tiedä tuliko nyt hieman sekava sepustus, mutta pointti varmaan selkeni. Siivottuun kotiin sitten hillitysti ja hallitusti kynttilöitä ja kukkia ja muuta, joista tulee se juhlan tuntu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sellainen lisää vieraan näkökulmasta viihtyvyyttä kotihäissä, että kaikki yksityistavarat (sanahirviö ;D ) eli esim hammasharjat ja ylimääräiset meikki- tms rasvapurkit jemmataan kylppärin kaappeihin, aiemmin mainitut sanomalehtipinot ihan ensimmäisenä keräykseen, sääntönä voi ajatella, että kaikki irtotavara pois näkösältä, selventää tilaa huomattavasti.

Ei tosiaan kannata ruveta huonekaluja siirtelemään, mutta varsinkin, jos vieraissa on vanhempia ihmisiä, kannattaa varmistaaa, että istumapaikkoja on varmasti riittävästi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät kotona. Siivottu on kovasti ja lisäksi aion panostaa kauniiseen kattaukseen.

Tässä ketjussa oli oikein hyviä vinkkejä.

Minusta koti on upea paikka juhlia häitä, kun vierasmäärä ei ole kovin suuri. Omakotitalossa kun vielä olemme, on pihakin käytössämme.  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me aiomme viedä kaiken ylimääräisen tilpehöörin häiden ajaksi tilavaan ulkovarastoomme, jotta kodista tulisi juhlatilan näköinen. Lattioille vaihdamme todennäköisesti lainatut valkoiset matot, hyllyille tulee kynttilöitä ja ruusun terälehtiä. Ulko-ovelle kukkakaupasta teemaan sopiva köynnös ja jollekin pöydälle myös kukka-asetelma. Näin ajattelen kolme kuukautta ennen juhlaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vihkiminen käräjäoikeudessa, pienet pippalot sukulaisille ja kavereille kotona kahden viikon päästä. Pienellä budjetilla, tiukalla aikataululla ja olemattomilla askartelutaidoilla pitäisi saada koti näyttämään jonkinmoiselta hääpaikalta. Ohjelmassa epävirallista yhdessäoloa ja menu sisältää kahvipöytäkattauksen ja pientä iltapalapurtavaa sekä boolia. Noutopöytä keittiössä, mitään ruokapöytää istumapaikkoineen ei meille mahdu.

Suunnittelin tuossa suursiivouksen (rojut kaappeihin piiloon, tasot tyhjiksi) lisäksi uusia verhoja (jotain satiinikappaa tms.), valkoiset liinat pöydille, jotain kukka-asetelmaa kenties. Ideoita otan vastaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joku iso näyttävä kukkakimppu tarjoilupöytään vois olla hyvä, sellainen joka vetää heti huomion itseensä. Silloin ei tarvi olla niin paljon muita koristeita. Valkoisen pöytäliinan päälle voi laittaa vaikka niiden uusien verhojen sävyyn sopivat kaitaliinat ja servetit, se tuo yhtenäistä vaikutelmaa.

Kynttilät on aina hyvä koristeluelementti, siinäkin yksi isohko asetelma voisi toimia paremmin kun joka paikkaa ripotellut pikkukynttilät.  Ja jos lisää pöytäkoristeita haluaa niin niiden liinojen päälle voi vaikka ripotella kultaisia pikkusydämiä, ne on kauniit esim. viininpunaisen liinan päällä.

Nämä nyt tuli alkuun mieleen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Palapeilin palan päälle aseteltu kynttiläasetelma on näyttävä ja kustannuksiltaan edullinen. Muutama harkittu kukka-asetelma ja turhat rojut pois silmistä, niin koti näyttää juhlavalta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos vastauksista. Onkohan muuten kellään kotihäitä viettäneillä kuvia netissä, mistä voisi nappailla ideoita. Ovat nuo oikeiden juhlapaikkojen kuvat niin hienosti laitettuja, ettei kotiin sellaista millään saa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikeassa on ihanan pitkiä pöytäkynttilöitä, 48cm tai 65cm korkuisia. Sellaisista saisi jo aika näyttävää pöytäkoristelua. Ja voihan sitä verhoissa käytettyä satiinia laittaa pöydän taka-alalle samaan tyyliin kuin usein on morsiusparin pöydissä (tosin enemmän kai etualalla), tuo juhlavuutta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En tiedä vielä meidän häistä, mutta olen miettinyt yhtenä vaihtoehtona tuota kotihääasiaa. Tarjoilujen laittaminen näyttävin astioihin (esimerkiksi osa ruuista korkeissa tai kerroksellisissa astioissa) on mielestäni aika helppo  ja lisätilaaviemätön idea toteuttaa. Astioita voi lainata vaikka, jos ei ole tarvetta usein pitää illallisia. Hyviä ideoita onkin tullut: liinoilla saa paljon näköä ja kynttilät kuulostvat juhlavilta myös. Kotona saa olla kotoisaakin  ;D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on tulossa pienen budjetin häät, vihkiminen maistraatissa ja sen jälkeen juhlat kotona. Ensiksi tulee molempien perheet, joille tarjotaan ruoka (sulhanen on kokki), ja sen jälkeen myös joitakin kavereita, suunnitelmissa on tarjota kakkukahvit koko porukalle samaan aikaan. Meille on tulossa vähän perinteisestä poikkeavat häät muutenkin, rockhenkiset ja väreinä punainen ja musta - koti on helppo koristella kun värimaailma on jo valmiiksi mieluinen ;) Toisekseen juhlat on helpompi järjestää kotona, koska meillä on häiden aikoihin 1,5v. poika (häiden tienoilla 2v.), joten ei tarvitse stressata päiväunista yms. Eikä juhlapaikan siivouksesta :D Olen samaa mieltä kuin Nindy, että kotona saakin olla kotoisaa, siivotaan totta kai hyvin, muttei yritetä tästä mitään turhan hienoa saada - juhla tulee muutenkin olemaan vain lähimpien ystävien ja sukulaisten kesken intiimi ja rento :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vanha ketju, mutta vastaanpa tähän kun niin sopiva aihe!  :) Meille tulee kotihäät, koska vierasmäärä ei ole suuri, ja koska emme missään nimessä halua maksaa kuukauden vuokran verran tai enemmänkin yhden päivän juhlapaikasta! Kotona jos pitää, ei tarvitse erikseen juhlapaikasta maksaa.

  Meillä on kerrostalokaksio, mutta tiettyjen öh, ristiriitojen takia (ollaan avioerolapsia + muita sukulaisten välisiä kahnauksia) otetaan ensin äitien perheet ja jokunen sukulainen vastaan, sitten isien. (Tai toisin päin, aika näyttää) Lopuksi kaverit. Näin ollen tila ei ole ongelma. Kakkukahviperiaatteella mennään tarjoiluissa. Ja kuten joku tuolla ylempänä mainitsi, meillekin tulee noutopöytä koska sen verran väkeä kumminkin aina tulee kerralla, ettei kaikkia saa pöytään mahtumaan.

  Ylioppilasjuhlani pidettiin täällä myös, samalla tyylillä, joten kokemusta järjestelyistä on. Siirretään vaan pöydän penkit, käännetään sohva ja lainataan pari lisätuolia. Näistä sitten tehdään sellainen "kaari" olohuone-keittiön välille.  :)  

   Varsinainen juhlakuntoon somistaminenkin alkaa olla jo mielessäni, ei malta olla suunnittelematta  :girl_haha:  Totta kai siivotaan kunnolla ennen juhlia ja pidetään juuri ne arjessa pyörivät irtotavarat loitolla juhlissa. Eli ei mitään sanomalehtiä pöydän kulmassa tai kaukosäätimiä lattialla. Pöydän päälle ajattelin laittaa vaaleanvihreän pöytäliinan (ei jaksa niitä ainaisia valkoisia juhlaliinoja) ja vaaleanpunaisen kaitaliinan. Siihen sitten kattaa tarjottavat ja astiat kauniisti. (Tuosta kaitaliinasta en ole vielä varma, sopiiko tuohon) Lisäksi vaihdan verhot. Laitan tietysti vaaleanvihreät ja vaaleanpunaiset verhot, yritän asetella ne jotenkin kauniisti.  :)  Erään lipaston naamioin myös liinoilla. Se on siis sellainen avoin lipasto ja täynnä molempien vanhoja lukiokirjoja sekä Aku Ankkoja. Paiskaan siihenkin vaaleanvihreä pöytäliina + vaaleanpunainen kaitaliina -kombon päälle, ja kirjat ja Akut ovat piilossa  :D  Lisäksi kyseisen "pöydän" päälle voisi sitten asetella niitä lahjoja ja kortteja, näin oli myös yo-juhlissani  :)  

   Morsiuskimppuni saa toimia kukkakimppuna, muita kukkia tuskin tulee. En vielä tiedä mihin sen sijoittaisin, ja nyt en kuollaksenikaan muista, missä koristekukkakimppu yo-juhlissani oli :D

   Kynttilöitä tuskin tulee, kun mitään järkevää paikkaa ei ole. Ei kai niitä parvekkeelle kannata nakata  :girl_haha:  Eivätkä ne oikeastaan edes toimisi kesäpäivänä.. 

   Aion vielä vähän hioa tätä ja kehitellä yksityiskohtia, mutta näin alustavasti  :)  Oikeanvärisiä liinoja ja verhojakin olen jo vilkuillut, aion ostaa heti kun vastaan tulee  :D  Toivottavasti on muitakin nykyhetken kihlapareja jotka suunnittelevat kotihäitä, olisi kiva saada tuoreempaa keskustelua tähän ketjuun  :)  

 

Edit. Tyhmä sanavalinta järkevämpään muotoon :)

Edited by Minitikru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täytyypä nyt vähän päivittää tähän, että kävikin niin että otettiin kuitenkin juhlapaikka muualta. Sulhanen sen yllättäen tahtoi ja löytyihän täältä sitten hyvä ja hyvän hintainen. :) Mutta jos tuosta ylemmästä viestistäni vaikka jollekin löytyy apua tai ideaa tai mitä vaan, niin hyvä juttu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0