riinakata

Meneekö muilla hermo anoppiin? (yhdistetty)

309 posts in this topic

Menee :P! Kysy vain kuinka paljon  ;D.

Ollaan tapeltu siitä ketä kutsutaan ja ketä ei, istumajärjestyksestä, mainitsemastasi iltapalasta etc....

Ja ollaan annettu periksi jo sen verran että välillä ihan harmittaa  :(. Mutta nyt se on loppu! Nyt on mielipiteet kysytty ja mitä ei oo kysytty ei haluta edes tietää  ;):D ;D.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi ei, kuulostaa tosi hyvältä  >:(  >:(

Exäni kanssa oli juuri tuollaista, anoppi taputteli poikaansa ja lääppi muutenkin ja muisti joka väliin sanoa minulle että vien häneltä pojan, hehehe..

Musta sun kannattaa jättää anoppis mielipiteet omaan arvoonsa, ja kuunnella itseäsi ja miestäsi! Teidän häännehän ne ovat! Kova kovaa vastaa vaan ja pidätte oman päänne!

Tsemppiä :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

juu menee!! ;D onnex ollaan jo loppuvaiheessa menossa.. mutta sanomista on tullut kutsutuista, istumajärjestyksestä ja ohjelmasta.. :-X :-X mutta ovat silti ihan oman näköiset juhlta, vaikka myönnytyksiäkin jouduttu tekemään..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei, kun ei olla vielä sille kerrottu. Saa sitten kutsun kun muutkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Juuri tuossa vuodatin oman tulevan anoppini käytöksestä.. Kyllä, hermot menee. >:( Harmittaa miksi kerrottiin jo häistä, mutta onhan se sentään sulhasen äiti.. ???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anoppi on muutenkin meidän suhdetta vastaan ollu koko ajan ikäeron takia.10 vuotta,voi kamalaa  :o ::)

Onhan se yrittäny mielipiteitään sanoa mutta ei olla kuunneltu ja mies jo uhkas,että ei pääse koko häihin jos se ei lopeta!  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hermot menee lähes jatkuvasti. Ollaan vaan niiiiin erilaisia ja toisiamme ymmärtämättömiä ihmisiä. Häiden aattona meillä oli ihan kamala riita, jota ei kyllä olisi tarvinnut olla. Riidan jälkeen anopista tuli paljon etäisempi  ::)

Muutenkaan en viihdy sulhasen perheen kanssa, en ole samalla aaltopituudella hänen siskojensa kanssa ja kaikkein vähiten ymmärrän hänen isäänsä  :P

Mies taas on eri maata kuin perheensä ja usein toteaakin, että voi kunpa hänelläkin olisi sellaiset vanhemmat kuin mulla.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä menee!!!

Anopin tyyli on tappavan tasainen, joka on tuttu jo kihlajaisista asti. Nyt osaan varautua paljon paremmin.

Tyyli siis on sellainen, että asioista ei keskustella minun kanssa, vaan ollaan hiljaa tai kysytään mieheltä (joka ei muista sitten mulle ilmaista). Sitten vaan mennään ja tehdään/tilaillaan esim. tarjottavia oman mielen mukaan ja miniästä piittaamatta siis. Anoppi vielä uskoo, että kun häät on miehen kotipaikkakunnalla, niin se on hänen vastuullaan suunnitella koko juhla.

Tämmöistä meillä...onneksi tämän tietää, niin osaa varautua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon oikeestaan vasta nyt tajunnu kuinka voimakastahtoinen nainen mun anoppini oikestaan onkaan.  Se oli tuossa mun äidillekin joku aika sitten sanonut "koska me vanhemmat maksetaan nämä häät puoliksi, niin eiköhän meillä aika suuri päätösvalta ole!" äiti oli sitten sanonut, että niin tai näin, mutta se on nää meidän lapset kun menee naimisiin, joten loppukädessä he päättävät mitä haluavat. Kyseessä oli bändin varaaminen, kun anoppi oli bändiö soitellut, niin oli sitten soittanut meidän äidille, että varataanko vaikko eikö, johon mun äiti oli sanonut, että täytyy kysyä multa ja sulholta, niin sillon oli paukahtanu  ;D

Mutta oikeestaan mulla ei mene hermo, mua vaan huvittaa, kun se niin kovin huseeraa ja silti on joskus vaikeuksia pitää narut käsissä.  Pelottavaa sekin, että anoppi on ollut suurin hössöttäjä, vaikka alunperin luulin, että mun oma äiti olis pahin ja anoppia ei edes saisi innostumaan...joskus ihan ottaa päähän, kun ei mistään muusta puhuta kuin häistä  :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä menee. On ollut puhetta että vanhemmat maksavat puoliksi häät ja anopin mielestä on liian kallista järjestää häät paikassa, jossa tulisi ruuat paikan mukana, eli päätimme valmistaa lähes kaiken itse kun siihen hyvin kyetään. Nyt sitten alkaa valitus kun häihin on vielä lähes vuosi, että on niin kauheen iso työ rueta tekemään kaikki itse jne. Hirveä valitus kaikesta. Lisäksi he ovat appiukon kanssa päättäneet että koko sulhon suku on kutsuttava, ettei vain kukaan suutu. En kuitenkaan haluaisi häihini ihmisiä joita en tunne.  >:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä taas pärjään anopin kanssa mainiosti, mutta minun äitini käy hermoon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jep! Meillä jo häät tanssittu, mutta silti menee edelleen ja tulevaisuudessa. Anoppi ei ottanut meihin mitään yhtyettä koko häävalmiteluiden aikana eikä osallitunut mihinkään. Sanaakaan ei sanonut minulle häiden aikana ja lähtiessään heitti vieheen mielenosoituksellisesti pöytään ja marssi ulos. Lisäksi hän oli tullut juhlaan aivan arkivaatteissa.No on sanomattkin selvää, että meillä ei ole ollut muutenkaan hyvät välit, mutta olisi hän sentään voinut oman poikansa vuoksi yrittää käyttäytyä. Onneksi emme antaneet tuon ihmisen pilata häitämme vaan nautimme juhlasta, toisistamme ja muista vierista, jotka olivat meille rakkaita. Juhla oli unohtumaton.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä luulin että kun ei olla rahaa vailla=itse maksetan, saa itse myös suunnitella  :-/

No, eihän se niin mene sitten vissiin kuitenkaan. Sulho lohdutti että tehdään niinkun ite halutaan huolimatta siitä mitä sukulaiset sanoo  :-X

Räikein oli ehkä se, kun kysyi "Kai sä siltä (puhui sulhasestani) kysyt myös mielipiteitä"

Voitte arvata meinasinko mennä puhelinlankoja pitkin  >:(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ei, kun ei olla vielä sille kerrottu. Saa sitten kutsun kun muutkin.

Asiaa! ;D ;D ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei olla uskallettu kertoa anopille kun ei tosiaan ole minkäänlaista hajua miten se suhtautuisi. Pelottaa pikkusen :-/ Anoppi on sitä sukupolvee, joka 70-luvulla erosi kirkosta ja naimisiin ei menty ollenkaan. Mutta vielä on 5 kuukautta aikaa häihin, kai sitä pitäs kertoo...  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anoppi oli ennen sietämätön mutta nyt se alkaa oleen ihan ok. Oon kai kouluttanu kunnolla.  ;D

Varmaan sitte jos joskus hankitaan/saadaan lapsia niin anopilla pääsee [taas] mopo mettään ku se oottaa ihan kieli pitkällä lapsenlapsia ja ei varmasti pysty olla neuvomatta joka lapsenhoitoasiassa.

Tällä hetkellä mun oma ISÄ on ihan kamala. Sen bändi esiintyy meidän häissä ja nyt se on huseeraamassa ku olis hänen omat häänsä.  ::)  >:(   Sanoo vaan mulle että hääjuhla-asiat ei mulle kuulu...  :'(

Onneksi muilla, varsinki kaasolla joka oikeesti vastaa ohjelmasta, on järki kädessä että yhdessä toppuutellaan tota isää!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lohduttavaa kuulla ettei ihan kaikilla muillakaan oo helppoa  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä taas anoppi uhkasi lähteä häistä saman tien pois, kun tanssit alkaa. No ei lähtenyt mutta varmastikin oli vähän näreissään alkomahoolin tarjoilusta, vaikka sekin oli hoidettu asiallisesti; viiniä ja olutta ruualla, ei boolia. Miehen suku uskovaista, siksi  näin. Muuten ei anoppi eikä äiteekään puuttunut asiaan mutta mun anoppi pahoitti meidän molempien mielen tuolla tanssihommalla etukäteen... >:(

Share this post


Link to post
Share on other sites

No todella menee...

Meidän yhteiseloa on jatkunut jo kymmenisen vuotta ja yhä edelleen samalle aaltopituudelle pääseminen anopin kanssa tuntuu mahdottomalta! Ihan niinku Tassullaki, niin meilläki se halailee ja taputtelee poikaansa jatkuvasti ja sitte kattoo mua just sillä ilmeellä, että tää on kuules mun poikani...Hankkis jotain muuta hoivattavaa ku aikuisen poikansa! Nuo lauseet: "viet multa pojan", on ihan tuttuja meilläki. Lohduttavaa kuulla, etten ole ainoa!

Mies vaan sanoo, että sitä pitää yrittää ymmärtää. Ymmärränhän minä sen, mutta jotenki vaan raivostuttaa!!

Kauhulla odotan miten häät ens kesänä menee...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ei onneksi!

Anoppini on mukava ihminen, minulle hieman vieras eikä pyri puuttumaan liikaa asioihimme.

Mies pelkäsi äitinsä puuttumista häiden suunnitteluun, joten pidimme suunnitelmat salassa vanhemmilta mahd myöhään. Eipä anoppi / äitini sitten enään kauheesti ehtinyt painostamaan.

Viet multa pojan - tämän olen kuullut.

Ainoan poikansa menettämistä anoppikin oli appiukolle hääaamuna surkutellut. Appi oli lohdutellut ettei se poika minnekkään katoa.

Mies oli tuolloin asunut jo 9 vuotta pois kotoaan.....  

Hymyilytti moinen  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ihan noin vielä ainakaan...Kesti 7v anopin ymmärtää että mä oon erillinen olio enkä puolisoni tossunpohja.Tein sen erittäin selväksi omaamalla omat mielipiteet asioista eivätkä tasan aina menneet anopin mielen mukaan.Meillä tilanne nyt tämä:molempien äidit mukana liikoja puuttumatta,maksavat osan kustannuksista ja päättävät itse miten pukeutuvat.Ongelma onkin seuraavanlainen:anoppi pitää vanhempiani rikkaina (ovat ehkä hyvin toimeentulevia mutteivät rikkaita,meitä on 5 lasta...)ja itseään varattomana (yhtä virheellinen arvio).Ensin piti mukamas jättää heidän sukunsa kutsumatta kun tulee liian kalliiksi.Sitten kutsutaankin kaikki kun sulhoni sanoi että rahaa emme ole pyytäneet kummankaan vanhemmilta vaan maksamme häät itse tarvittaessa.No,kun kyseessä onkin meidän rahat niin yhtäkkiä ei appiukolla mukamas ole pukua,anoppi tarvitsee hatun,ruoka ei saakaan olla ns. tavallista vaan vimpan päälle kunnon gourmet-ateriat...Kutsujakin ehdotti tehtäväksi ensin itse jopa paperia myöten mutta pian olikin jo sitä mieltä että ne tilataan jostain valmiina...No,mepä pidämme oman päämme ja anoppihan hyvin tietää ja tuntee MINUN jääräpäisyyteni.Ainakin toistaiseksi ei ole painostanut suuntaan eikä toiseen vaan uskoo kun sanotaan.Pelkää kaikkein eniten poikansa suuttumista...ihan kuin sulho nyt jonnekin katoaisi tai selkänsä kääntäisi!!! :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kylläpä osaa olla ankeita anoppeja  :o Omani on oikein mukava, vaikka pientä mielipahaa  :'( hän on saanut aikaiseksi jankuttamalla, kuinka muutama ihminen PITÄÄ kutsua (kumpaakaan pariskuntaa en ole edes tavannut).  Onneksi sulho on kanssani samoilla linjoilla ja pidämme päämme. Onneksi maksamme juhlat itse, ei ole pakko velvollisuuden tunteesta joustaa anopin toiveiden mukaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Todellakin!! Aikaisemmin anopin kanssa ihan pärjäsi, mutta "totuus" paljastui kun menimme kihloihin ja kerroimme hääpäivästä.

Ennen anoppi kehui ahkeraksi yms. ja pyysi poikaansa ottamaan mallia minusta, nykyään kommentoidaan lähinnä sitä kuinka huonosti/laiskasti pidän huolta hänen pojastaan! Argh! Siis aikuisesta ihmisestä?! (jos ei osaa ottaa itse ruokaa jääkaapista niin kuolkoon nälkään..:-)   )

Seuraavaksi se varmaan ehdottaa, että käyn pyyhkimässä hänen poikansa perseenkin vessakäynnin jälkeen...:-)

Sitten kaikki häävalmistelut mitä olemme SULHASEN kanssa YHDESSÄ päättäneet ovan väärin/huonoja yms.

Paikka on väärä (liian kallis, tosin hänen vaihtoehtonsa on vielä kalliimpi, loogista...)

Vieraat on vääriä (hän ei tykkää kaikista vieraista, mutta mepä tykätään.)

Ruoka on väärää (liian vähän vaihtoehtoja)

Ruoka tarjoillaan väärin (pöytiin, kun pitäis olla buffet..)

Hääpuku on väärä (olkaimet on "oudot")

alkoholi ei saa tarjoilla yms..

Morsiustyttö on väärä, pitäisi olla HÄNEN kummityttönsä (jota olen nähnyt ehkä kaksi kertaa)..

yms. enempää suunnitelmista ei olla sitten viitsitty edes kertoa...

Lisäksi mega-ärsyttää on anopin epäluotettavuus! Anoppi lupailee maat ja taivaat, mutta sitten ei tulekaan mitään. Häihin anoppi on luvannnut osallistua x summalla rahaa, joka kattaa suurinpiirtein heidän puolen sukulaisten ruokakulut plus minimaallisesti extraa...todella kilttiä, oikeasti. Ongelma vaan on se, että anoppi ei ole tähän mennessä varmaan kertaakaan pitänyt lupauksiaan ja nyt pelkään sitä, että sitä x summaa rahaa ei sitten tule ja häiden budjetti menee puihin! :-(

Niin, ja tietenkin anoppi on kertonut kaikki hääsuunnitelmamme kaikille tutuilleen ja sukulaisilleen, jotka vain ovat pysähtyneet kuuntelemaan! Voi miten kivaa! Se sitten siitä yllätyksellisyydestä! (no, mutta olipa viimeinen kerta, kun kerroimme hänelle mitään luottamuksellista tai salaista). Hassua, että sitten silloin kun anopin odotetaan levittävän jotain tietoa sukulaisille, esim. että olemme menneet kihloihin, niin SILLOIN anopin suu pysyy supussa ja ei VAHINGOSSAKAAN kerro kenellekään. Räikein esimerkki oli, kun eräs mieheni sukulainen oli erikseen kysynyt meidän kuulumisia kihlajaisten jälkeen ja ei voinut kertoa..ARGH.

Hmph, vuodatuksesta voinee päätellä, että - kyllä, hermo menee anoppiin!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla keittää hiukan tällä hetkellä tulevaan anoppiin... Toivottavasti päästään järjestelyissä eteenpäin ilman hänen suuria suunnitelmiaan.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now