Jump to content
Naimisiin.info

Ei lainkaan studiokuvia?


Nerdinna

Recommended Posts

Kiirettä pitää hääpäivänä. Tuumattiin, että olisiko aivan älytön idea, jos skipattaisiin valokuvaajalla käynti, ja kuvia otettaisiin vain juhlapaikalla. Meidät vihitään juhlapaikan yläkerrassa, ja talosta löytyy huoneita, jonne voisi ennen vihkimistä vetäytyä kuvattavaksi. Näin säästyisi ainakin matka-aika.

Löytyisiköhän valokuvaajalta jotain liikuteltavia taustakankaita ja lamppuja, joita voisi tähän käyttää?

Voisiko näin saada aikaan jotakin studiokuvan tapaista?

Tulisikohan lopputuloksesta ihan kamala?

Onko kukaan kokeillut?

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollut studiokuvia ollenkaan. Vain dokumentoiva hääkuvaaja. Ja olemme tyytyväisiä miljöössä otettuihin kuviimme.

Kuvaajilla on yleensä myös reissukalusto taustoja, valoja, generaattoreita jne. Mutta siitä pitää muistaa puhua erikseen. Enkä ole varma kuinka joustavia perinteiset studiokuvaajat ovat. Mutta aina kannattaa jutella aiheesta.

Link to comment
Share on other sites

Me emme mene ollenkaan studioon vaan otamme vihkimisen jälkeen muutaman kuvan kirkon pihalla, lisää hääpaikan pihalla ja jos juhlat eivät kestä kauaa, vielä pari sen jälkeen. Jos taas menee pitkään, laitamme itse joskus myöhemmin vaatteemme päälle ja otamme luonnossa syksyllä väriloistossa kuvaajaystävämme kera kiitoskuvia..Jo pelkkä ajatuskin studiokuvauksesta ahdistaa, kaikki ne kuvat ovat kuitenkin samanlaisia poseerauskuvia, not my favourites.. :P

Link to comment
Share on other sites

Me kyllä oikeastaan haluttaisiin juuri niitä perinteisiä poseerauskuvia. Olkoot vaan kaikki samanlaisia, mutta ei meistä ole ennen sellaisia otettu.

Jos joku osaa suositella pääkaupunkiseudulta kuvaajaa, joka ottaa tällaisia kuvia reissukalustolla, niin mikäs sen kivempaa. Täytyy alkaa soitella valokuvaajille kohtapuoliin.

Lisäksi halutaan toki kuvia myös juhlapaikalta, vihkimisestä jne. Luonnossa otetut kuvat on ihania, mutta lokakuussa hyvien ilmojen todennäköisyys on turhan pieni.

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee ne poseerauskuvat miljööseen eli käytetään taustana luontoa  ;D

Jos haluatte, että kuvaaja ottaa studio oloisia kuvia jossakin muualla kuin omassa studiossaan, niin varautukaa maksamaan ja paljon. Studio on aina studio ja miljöö sitten oma juttunsa.

Mun henk.koht. mielipide on, että jos kuvaaja yhtään tuntee seutua mihin mennään kuvaamaan, niin miljöökuvista saa reilusti parempia kuin perinteiset studiokuvat, mutta makunsa kullakin  ;D

Link to comment
Share on other sites

Kuvaajilla on yleensä myös reissukalusto taustoja, valoja, generaattoreita jne.

En kyllä usko että kuvaajilla yleensä on mukana taustoja ja generaattoreita..  Keikkavaloja varmasti kylläkin, mutta että generaattoreita..? Eikös juhlapaikassa yleensä ole sähköt ja ulkona kuvataan luonnonvalossa? Ja jos joku näin lähtee kuvaamaan niin mielestäni kannattaa hinta kysyä ensin, voi tulla todella kalliiksi.

Niin ja Peikonlehti kirjoitteli, että löytyisikö valkoista taustaa juhlapaikalta. Jos sinulla on valkoinen hääpuku niin kannattaa ehkä ajatella jotain muuta kuin valkoista taustaa. Ja varmasti juhlapaikalta löytyy joku kaunis nurkkaus jossa kuvauksen voi hoitaa!  :)

:-X :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Varmasti kuvaajan kanssa pystyy sopimaan, että hääparin poseerauskuvat otetaan paikan päällä. Riippuu vähän paikasta ja ajankohdasta, mutta luultavasti juhlapaikalta aina jotain rekvisiittaa, sopivaa taustaa yms löytyy. Kaikenlaisia liikuteltavia lamppuja voi toki hyödyntää. Ja jos vain ilma sallii niin ulkona saa aina loistavia miljökuvia.

Mun mielestä oikein suositeltava ja hyvä idea! Eipä tarvitse juhlaväenkään odotella hääparia ja juhlan alkamista.

Link to comment
Share on other sites

Eipä meilläkään ollut studiokuvia, emme halunneet niitä missään nimessä. Kuitenkin meistä otettiin poseerauskuvia, ne otettiin juhlapaikalla onnittelujen jälkeen: aikaa meni noin 15 minuuttia ja vieraat nauttivat sillä välin pientä palaa ja lisää skumppaa. Näin vieraiden ei tarvinnut odottaa tyhjänpanttina. Ja kuvista tuli hienot, koska juhlapaikka antoi hienot puitteet kuville, kun ulkokuvat oli poissuljettu juhlapaikan sijainnin ja häiden ajankohdan johdosta.

Kuvista tulee jotenkin elävämpiä, kun ei seistä tönkköinä studiossa (ja tämä vain minun henkilökohtainen, jyrkkä mielipiteeni, josta kenenkään ei kannata ottaa hernettä nenuun  ;D)

Link to comment
Share on other sites

Ei tule studiokuvia meillekään, vaan dokumentaarinen kuvaus. Ehkä miljöössä poseerataan max 15 min., niin saadaan vanhuksille vähän perinteisemmät hääkuvat. Ja olen samaa mieltä mrs A:n kanssa siitä, että studiokuvat on vähän tönkköjä, etenkin ennen vihkimistä otetut. Jännityksen voi oikein aistia kuvista.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
En kyllä usko että kuvaajilla yleensä on mukana taustoja ja generaattoreita..  Keikkavaloja varmasti kylläkin, mutta että generaattoreita..?

Tarvii niitä geniksiä lisävaloja ja salamoita varten. Tai siis riippuu kuvausoloista. Ja kyllä kankaitakin pingotetaan luontoon...

Link to comment
Share on other sites

Meillä otettiin potrettikuvat juhlapaikan kauniissa pihapiirissä ruokailun jälkeen, kun vieraat vastailivat tietokilpailuun. Ei valkokankaita, generaattoreita tms. vaan digikamera ja taustana tumma kuusi, pienen joen yli kaartuva silta, ruusupensas jne. Ja ihania kuvia tuli, moni on ne nähdessään tuhertanut itkua. Usein yksinkertainen on kaunista.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidät kävi kuvaamassa reilu vuosi sitten Kare Bonsdorff. kuvaus saatiin sopimaan juuri sopivasti meikin ja kirkon väliin ja varattiin siihen aikaa reilu tunti. Kävimme juhlapaikalla kuvaamassa, joka oli vanha nuorisoseuran talo. Kuvaajalla oli mukana kaveri, jolla oli sellainen valtava peili, jolla se ohjaili luonnonvaloa meihin ja koko liikutettava valokuvauskalusto. Homma kävi nopsaan ja kuvista tuli todella hienoja. Ei olisi tulluit mieleenkään enään tuon jälkeen studiokuvat

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...