Jump to content
Naimisiin.info

Ravintolahäät vs. pitopalvelu


Recommended Posts

Eli mikä teillä on kokemus asiasta?

1.Jos vaihtoehtona on suht. edullinen juhlapaikka (en tiedä tarkkaa hintaa, heitetään nyt vaikka 200-300euroa), pitpalvelun ruuat ja tarjoilu (ja ehkä jotakin itse tehtyä lisäksi), pitopalvelun puolesta EHKÄ astiat ja liinat, en tiedä tarkkaan mikä käytäntö, itse tehty booli sekä vieraiden tuomat omat juomat.

2.Vai juhlapikkana ravintola, jonka puolesta kaikki ruoka&tarjoilu, luonnollisesti astiat yms. sekä meidän tarjoama booli. Vierailla mahdollisuus ostaa omat juomat baarista (+takakonttibaarit ja piilopullot :girl_wink: )

Itse molempiin varmasti huolehdittava kukat yms. koristeet. ravintolasta saa varmaan kuitenkin kynttilät.

Tuleeko vaihtoehto 2. kuinkapaljon halvemmaksi??? (riippuu tietysti pitopalvelusta, mutta noin keskimäärin) Maksaako vaivan? Vai tuntuuko hinta vain paljon edullisemmalta koska summat maksetaan tipoittan (ruoka+paikka+viinat+omat tekeleet...)

Niin, ja lisäkysymys, paljonko teillä on pitopalvelu veloittanut hlö:ltä??? Mitä sillä on saanut?

Link to comment
Share on other sites

:girl_sigh: Copypastetan nyt tämän saman, minkä olisit löytänyt muutama ketju alempaa:

Kerron vielä omat kokemukseni tuohon kilpailuttamiseen. :)

Laitoin viime syksynä monelle pitopalvelulle tarjouksia häistämme ja sain paljon tarjouksia takaisin.

Meillä tilanne oli silloin seuraava:

-n.80hlöä

-tarvitaan tarjoilu, kaikki astiat, liinat ym.

-häämenu + kahvit (iltapala oli tarkoitus järjestää itse)

-hääpaikka pienellä paikkakunnalla, josta isoon kaupunkiin n.60km

Menut vaihtelivat 25 eurosta aina 45 euroon / hlö. Lisäksi joillakin tuli tähän päälle astiakustannukset (n.7e/hlö) ja matkakustannukset (0.50e/km), tarjoilijoiden tuntitaksat (yhdellä pelkkä tarjoilu olisi maksanut reilut 1000e!!! ja kaikki muu päälle :girl_impossible: ) ja jotkut verottivat suunnittelusta (50e/kerta). Menut eivät olleet kovin kummoiset yhdelläkään pitopalvelulla.

Vaikka ruoat olisi tehnyt itse, olisi astiavuokrat (ilman pitopalvelua) tulleet maksamaan lähes 10e/hlö. Lisäksi tähän päälle omatekemät ruoat ja raaka-ainekustannukset.

Jos olisimme valinneet halvimman mahdollisen pitopalvelun (sis. nuo edellä mainitut astiat ym.) ja maksaneet juhlapaikan tilavuokran (500e), olisi kustannukset nousseet lähes 50e/hlö. Ihan pirun kalista siis.

Me päädyttiin viettämään meidän häät ravintolassa. Me maksettiin loppujen lopuksi erittäin hyvästä ja monipuolisesta menusta 33e/hlö (sis. kaiken, halvemmallakin olisi päässyt halutessaan) ja tilavuokraahan meille ei tullut maksettavaksi. Me päästiin halvemmalla vaikka otettiin ravintolahintaisia viinejä kaksi kaatoa/hlö, kuin pelkät tila+ruokakulut halvimman pitopalvelun kautta (tuohon pitopalveluihinhan ei oltu laskettu viinejä/viinoja mukaan, ne olisi tulleet vielä tuon päälle). Joten suosittelen kilpailuttamaan myös ravintoloita, ellei juhlapaikka ole ehdoton. :girl_wink: Ne ei välttämättä tule yhtään kalliimmaksi kuin ottaa pitopalvelu.

Ja yleensä pitopalveluiden hintaan kuului lämminruoka lisukkeineen sekä pari salaattia ja joku perus kakku hääkakuksi + kahvit. Ravintolassa saatiin paljon hienompi ja kattavampi menu, halvemmallakin oltaisiin päästy, jos oltaisiin haluttu.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Tunsin suurta helpotusta kun päätimme pitää sittenkin pienet häät ja mennä ravintolaan. Ravintola huolehtii ruuista, pöydistä, tuoleista, liinoista, astioista, serveteistä, kakusta, kahveista, koristelusta. Ja Tämä kaikki kuuluu 32€/henk hintaan. Ja koska meille tulee pienet häät, maksamme mielellämme enemmän kunnon ruuasta. Aivan ihanaa, ei tarvitse edes teemavärejä miettiä enään, kunhan vain hommaa itsensä paikalle, nauttii ja maksaa laskun! :D

Link to comment
Share on other sites

Heips. Tässä tarkemmin meidän pitopalvelun kustannuksista (130 henkeä):

Kokonaishinta: 4740 e johon kuuluu alkupalat, 11 ruokalajin pitopöytä (salaatteja mm. hedelmäinen juustosalaatti, lämminsavulohta, karitsan paahtopaistia, pääruoaksi kukonrintaa ja erilaisia lisukkeita), pitopyödän alkoholittomat juomat, 2 erilaista leipää ja levitteitä, lakkakakkua ja kahvia/teetä, 2 iltapalavaihtoehtoa, kangaspöytäliinat, kangasservietit, tarjoilupalkkiot, kattaus, alvit, astiat (myös kertakäyttöastiat iltapalalle sekä kahvi-avec -lasit), kukat pitopöytään ja vieraspöytiin, jääpalat sekä suunnittelutapaaminen.

Juhlapaikan vuokra oli 270 euroa.

Toki meilläkin aika suureellinen tuo ruokalajien määrä eikä ihan niitä halvimpia ruokalajeja, mutta haluttiin panostaa ruokaan ja musiikkiin. Lisäksi haluttiin tarjota vieraille itse myös juomat, joten niihinhän sitten menee vielä useampi saturainen.

Edited by Kissukka
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nostan tata ketjua...Lisaa kokemuksia ravintola vs pitopalvelu + omat juomat!? :girl_smile: Itse olen alusta asti ajatellut, etta pitopalvelu + omat juomat- meiningilla mennaan, mutta tuo yllaoleva Mrs. M:n viesti pisti miettimaan. Ja onhan ravintolahaissa se helppous tavallaan. Turussa aiomme viettaa haita, eli jos silta seudulta on kokemuksia ravintoloiden ja pitopalveluiden kilpailuttamisesta, olisin erittain kiitollinen kuulemaan!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me pyydettin n. 2 vuotta sitten tarjouksia lähinnä ravintoloilta, mutta myös muutamalta pitopalvelulta Helsingistä. Loppujen lopuksi hintaeroa ei ollut juurikaan, joten päädyttiin ravintolaan vaivattomuuden takia. Ravintoloissa alkoholi on tietty kalliimpaa kuin jos hakee omat juomat esim. Tallinnasta, joten juomia tuli sitten tarjottua vain malja ja ruokajuomat. Pitopalvelut kuitenkin olisivat laskuttaneet tilavuokran, tarjoilijoiden tuntipalkat, siivouksen, koristelun yms. ihan kaiken mahdollisen, mitä suurin osa ravintoloista taas ei laskuta. Jos noissa haluaa säästää, täytyy sitten koristella ja siivota itse ja viedä suunnilleen pöytäliinatkin. Ja tietenkin käydä hakemassa ne viinat sieltä Tallinnasta ja maksaa nekin matkat... Kannattaa vertailla todella tarkkaan ja miettiä haluaako säästää pari sataa euroa vai aikaa ja hermonsa.

Edited by Cranberry
Link to comment
Share on other sites

Me mietimme häiden paikaksi erästä helsinkiläistä merenrantaravintolaa, mutta kun laskimme, että juomatarjoilut 130 vieraalle olisi maksanut n. 8000-9000 euroa (siis pelkät juomat) päätimme pitää juhlat tilassa, johon saimme käydä hakemassa ne juomat Tallinnasta :)

Mutta tietysti meillä oli suhteellisen paljon tarjottavaa ja kallis maku, joka nosti tarjoilujen hintoja, mutta jos tosiaan meinaa tarjota muutakin kuin ruokajuomat, tulee ravintolalaskuun iso lisä.

Tähän meidän lukemaan olisi päästy näillä: lasi shampanjaa, kaato valkoviiniä, kaksi kaatoa punaviiniä, konjakki tai Baileys kahvin kanssa ja n 2 alkoholijuomaa jokaiselle tanssien ajaksi eli kolmeksi ja puoleksi tunniksi. Ja koska vieraamme oli pääasiassa meidän ystäviämme, vieraat juhlivat myöhään ja lähes jokainen taisi nauttia juomista myös ruuan jälkeen, eli meillä ei ainakaan olisi voinut luottaa siihen sääntöön, että osa poistuu ruuan jälkeen tai ei nauti alkoholijuomia.

Kun juomat toi itse, tiesi niihin käytetyn summan eurolleen etukäteen. Muuten mä olisin varmaan miettinyt koko illan, että moneskohan GT tuollakin on menossa ja minkälainen lasku tästä mahtaa tulla :D

Mutta helpommalla olisi kyllä tietenkin päässyt järjestelyiden kanssa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Minä nyt sitten kirjoittelen tähänkin ketjuun vielä.. Eli. Meillä on juhlapaikan valinnassa kaksi vaihtoehtoa, seurojentalo (+pitopalvelu+omat juomat) ja ravintola/majoitushässäkkäkeskus. Itse en koskaan ole kuvitellut "a-oikeudellisia häitä" itselleni, (koska mielestäni tietty määrä alkoholia kuuluu häihin, se on ravintolassa kallista ja ei tunnu kivalta pistää vieraita maksamaan omia juomiaan), mutta mies liputtaa tuon ravintolan puolesta. Itse koen, että koska haluamme vieraiden jäävän joraamaan pitkään, alkoholia olisi oltava tarjolla. No noiden paikkojen hintaero on sitten huima...

 

Tallinna (viime vuoden hinnat muistaakseni) vs. tämä ravintola:

Alkumalja: 1,70 vs. 3,60

2 kaatoa viiniä: 2,50 vs. 4,33

Avec: 1,50 vs. 7,00 (varsinkin tämä hinta tuntuu ihan_älyttömältä)

2 mietoa: 2,00 vs. 9,00

 

Ero tuntuu aivan uskomattomalta ja alan jo epäillä, että olen laskenut väärin tuon Tallinnan tuonnin hinnat per kpl! (Tietysti tuohon pitää laskea vielä risteilyn hinta.)

Ravintolan menuehdotukset (4 alku, 2 salaattia, pääruoka+lisäke, täytekakku) ovat n. 36-39 €. Yhden pitopalvelun nettisivuilla menun hinta on 28 € (3 alkupalaa, 3 salaattia, 1 liha/kalaruoka, 2 lisäkettä, kakku+pikkuleivät), ja toisella 32-41 €. Joten tuossa menun hinnassa "säästöä" ei tule suuntaan tai toiseen.

 

Tuohon ravintolan hintaan ei kuulu kukat, koristelu tmv. vaikka vuokra on 300 € (käsittäisin, että liinat kuuluvat tuohon kuitenkin). Myöskään eivät tarjouksessaan antaneet yhtään alennusta majoituksesta, vaikka varaisimme koko paikan kapasiteetin! Seurojentalon vkl:n vuokra siivouksella olisi 280 €, mutta sinne pitäisi lisäksi vuokrata astiat (heiltä 60 €). Ja pöytäliinat olisi ostettava/vuokrattava, esim. knoppa-lakanoita vaikka parilla kympillä. Eli n. 360 € - ei tässäkään erityisemmin eroa. Lisäksi tuo keskus on mielestäni vähän kulahtanut, esim. tuo seurojentalo on pinnoiltaan siistimpi, mutta siellä taas on suht rumat pöydät ja tuolit.

 

Eli meidän tapauksessa (n. 70 vierasta) ko. ravintolahäiden ja "pitopalveluhäiden" ero olisi 1000, jopa 2000 euroa, joka tulee periaatteessa täysin alkoholista. Itse valitsisin tuon seurojentalon ykkösvaihtoehtona. Jos "pakko" mennä tuonne ravintolaan, niin avecit omakustanteiset ja ehkä alkoholittomat alkumaljat.

Apuja?

Link to comment
Share on other sites

Tämä on sitten juuri sitä rajanvetoa, jolloin kannattaa kysyä itseltään: millaiset häät ihan oikeasti haluamme, mitä olemme valmiit niistä maksamaan ja mikä juhlapaikassa on oikeasti tärkeää?

Meillä on pääasiassa kaverihäät ja joukossa on paljon opiskelijoita yms. ja meille oli myös selvää, että porukka tulee viihtymään häissä myöhään. Niinpä emme missään nimessä halunneet a - oikeuksia omaavaa paikkaa! Ne karsittiin heti. Pitopalveluita voi myös aina kilpailuttaa.

Mutta tilanteita on niin erilaisia ja juhlia myös, aivan hyvin voi järjestää myös juhlat, joissa on esim. juomapiikki ja ns. ylimääräiset maksavat vieraat itse.

En ihan ymmärtänyt tuota Tallinna-ravintola -vertailua, mitä tuo 2 mietoa 2,00 tarkoitti? Oliko alkumalja 1,70e per lasi? :)

Link to comment
Share on other sites

Itse nimenomaan haluaisin, että porukka viihtyy pitkään ja tanssii meidän kanssa eikä kukaan koe juhlia tylsiksi tai vaivaannuttaviksi (ja tähän vaikuttaa mielestäni se alkoholi, selvinpäin nälättää ja nukuttaa puoltayötä kohden), mutta sen edellytyksenä ei tietenkään ole, että me maksamme koko illan, tuossa ravintolassahan ihmiset voisivat sitten maksaa omat juomansa loppuillasta. Parasta tuossa ravintolakeskuksessa olisi tuo majoitusmahdollisuus, eli kenenkään ei tarvitsisi olla kuskina tai huolehtia hotelliin matkustamisesta.

 

Täältä foorumilta olen saanut sellaisen kuvan, että "a-oikeudettomat juhlat" ovat suosituimpia kuin ravintolahäät. Itse olen vain ollut kolmissa häissä, kaikki a-oikeudellisia paikkoja, joissa pari tarjosi alkumaljan, kaksi kaatoa ja avecin, ja vierailla oli mahdollisuus ostaa itse lisää.

 

Nuo Tallinnan hinnat olen laskenut niin, että hinta per yksi tölkki tai lasi. Eli kun kuoharipullo maksaa siellä vaikka 10e, siitä tulee 7 lasia = yksi lasi 1,40e. Tai joku 24 tölkin lava 15e -> 0,63e/tölkki. Ravintolan hinnat on laskettu samoin, eli ilmoittavat viinipullon hinnaksi 26e/6 annosta = 4,33e/lasi. Tuolla ylempänä oli laskettu, että pitopalvelu ja ravintola tuli samoihin hintoihin - meidän vaihtoehdoissa näin ei todellakaan olisi.

Link to comment
Share on other sites

Olen ollut aikaisemmin yksissä ravintolahäissä ja siellä oli mielestäni juomapuoli hoidettu todella hyvin. Eli tarjottiin alkumalja, ruokaviinit ja avecit olisi myös saanut  (mutta tätä ei mainostettu) jos olisi käynyt kysymässä. Näiden tarjoilujen lisäksi hääpari oli laittanut piikin baariin tietyllä summalla ja tuon summan ylittymisen jälkeen vieraiden olisi tullut maksaa itse juomansa. Piikki ei kuitenkaan koskaan ylittynyt ja juhlat olivat mitä mainioimmat.

Me aijomme siis tehdä saman omissa häissämme, sillä asiat hoituivat niin mallikkaasti noissa häissä. Meille ei pitopalvelu ollut oikeastaan koskaan vaihtoehto, enkä tarkemmin koskaan vertaillut hintoja. Meidän ravintolassa oli mielestäni ihan järkevän hintainen ruokailu ja kaikki kuuluu tuohon hintaan. Ei tule yllätyskuluja pöytäliinoista tai astioiden vuokrauksesta.

 

Eikös joillain pitopalveluilla ole myös a-oikeudet? Tällöin asiakkaan omat viinathan olisi laittomia?

 

Pahoittelen jos meni ihan OT:ksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä oli alunperin suunnitelmissa pitää 60-70hengen häät joihin oli jo paikka varattu ja pitopalvelu. Tämä olisi tullut kustantaman n.1200-1300e ilman alkoholeja ja koristeluja(liinat ja kukat ym). Nyt päädyimme kuitenkin pieniin 30hengen häihin, jotka aiomme pitää ravintolassa. Katsoimme paikkakunnaltamme tasokkaampia paikkoja (ei siis amarilloa, rax yms). Saimme kahdesta paikasta tarjouksen. Toisessa 45e/hlö menu johon sisältyy kasa kylmiä alkuruokia (olikohan 6vaihtohtoa buffet) ja pääruoan ja hääkakun ja kahvit. Tässä paikassa ei ollut tilavuokraa. Toinen paikka jossa on palkittu kokki tekemässä ruokaa menu hinnat olivat 55e-70e/hlö plus tilavuokra 270e. Molemmissa olisi kabinetti mikä on ehdoton vaatimus jotta saa olla omassa porukassa. Odottelen tarjousta vielä kolmannesta paikasta.

 

Alkoholista emme vielä tiedä, koska ruoan jälkeen olisi tarkoitus siirtyä mökille illan viettoon ja siellä olisi sitte alkoholitarjoilu (ja tässä paikan vaihdon yhteydessä lapset vietäisiin mummoloihin).

Link to comment
Share on other sites

Meidän pulma ratkesi niin, että löysin aivan upean paikan, jossa on sekä ravintolakokki tarjoilijoineen että mahdollisuus tuoda omat juomat. Uskomatonta, mutta totta :) Majoituskaan ei ole kaukana. Onneksi ei tyydytty tuohon ravintolaan! Vaikka tällä uudella paikalla onkin suuri vuokra, loppusumma on vähemmän kuin ravintolassa olisi ollut, niin se vaan alkoholi on ravintolassa moninkertaisesti kalliimpaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tuntuu että ravintoloilla on aivan hirveesti ilmaa noissa niiden hinnoissa! Ja samaa mieltä tosta alkoholista.. eniten meillä ainakin vaikuttaa alkoholin määrä joka ravintoloissa on aivan törkykallista..

 

Kilpailutettiin just Foodiac-nimisen palvelun kautta jokunen kokki (tosin niillä vielä aika rajallinen määrä tarjoajia) ja saatiin sieltä aika hyvää vertailua hinnoista meidän haluamalle menulle ja kun on oma tila vielä varattuna jollon saa tuoda omat juomat ni tulee kyllä paljon halvemmaks kun missään ravintolassa. 

 

Toki ravintolassa on se hyvä ettei ainakaan juomat lopu kesken jos meinaa samassa paikkaa jatkaa iltaa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Olen ollut aikaisemmin yksissä ravintolahäissä ja siellä oli mielestäni juomapuoli hoidettu todella hyvin. Eli tarjottiin alkumalja, ruokaviinit ja avecit olisi myös saanut  (mutta tätä ei mainostettu) jos olisi käynyt kysymässä. Näiden tarjoilujen lisäksi hääpari oli laittanut piikin baariin tietyllä summalla ja tuon summan ylittymisen jälkeen vieraiden olisi tullut maksaa itse juomansa. Piikki ei kuitenkaan koskaan ylittynyt ja juhlat olivat mitä mainioimmat.

Me aijomme siis tehdä saman omissa häissämme, sillä asiat hoituivat niin mallikkaasti noissa häissä. Meille ei pitopalvelu ollut oikeastaan koskaan vaihtoehto, enkä tarkemmin koskaan vertaillut hintoja. Meidän ravintolassa oli mielestäni ihan järkevän hintainen ruokailu ja kaikki kuuluu tuohon hintaan. Ei tule yllätyskuluja pöytäliinoista tai astioiden vuokrauksesta.

 

Eikös joillain pitopalveluilla ole myös a-oikeudet? Tällöin asiakkaan omat viinathan olisi laittomia?

 

Pahoittelen jos meni ihan OT:ksi.

Jotakin tämän tyylistä tarjoilua olemme mekin pohtineet, tosin kyllä mainostamme, että myös avecit on tarjolla :) Nostelen samalla tätä ketjua, koska olisi kivaa kuulla tuoreita kokemuksia ravintolahäistä.

 

Itseä mietityttää ihan käytännössä se, että miten vieraiden juomien saaminen sujuu. Meidän juhlapaikassa siis on ilmeisesti yksi työntekijä pitämässä baaria, josta vieraat saavat meidän piikkiin hakea hanajuomia (olut, siideri, lonkku). Mietityttää, että onko meininki sitten ihan kuin kapakassa, että porukka jonottelee baaritiskillä juomiaan ja ilta kuluu siinä? Aikuisia, juovia vieraita on todennäköisesti noin 75, joten kaippa ne juomien tilailut siinä sujuvasti menee, mutta kaikenlaisia skenaarioita sitä pitää kuitenkin päässä käydä läpi.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...