Redrika

Tulppaani hääkimpussa (kuvia) UUSI

20 posts in this topic

Kuvia ja keskustelua aiheesta Tulppaani hääkimpussa. :)

Vanhan ketjun satoa:

Tulppaaniaika on n. joulukuun puolivälistä maaliskuun loppuun. TODELLA VAIKEA on saada kesällä tai syksyllä, ulkomaistakaan. Kalliiksi ainakin tulee jos joku niitä saa taiottua. :)

Paljonkohan tollanen yksinkertainen tulppaanikimppu tulee maksamaan?

Ei paljoa mitään. 1 lk:n tulppaanit (eli pitkät) maksavat helmi-maaliskuussa n. 80 snt kappale. Jos vaikka kimppuun menee 20 kpl (on jo aika paljon), niin kimppu maksaa 16 egee. Ja kimpun teko (ellei tee itse) ei VOI maksaa paljoa, koska siihen ei mene juuri lainkaan aikaa. Tietenkin nauhan hinta lisäks, joka on max 4 euroa. Eli reilut parikybää sanoisin.

Mikähän on tulppaanin pakkaskestävyys? Jos siis kimpussani olisi tulppaaneja ja häämme ovat talvella, niin kestääkö tulppaanikimppu ulkosiirtymiset ja mahdollisen ulkokuvauksen hääpäivänä?

Tulppaani kestää oikein hyvin kylmää. Ulkoilun ei pitäisi aiheuttaa mitään vaurioita. Jos pakkanen on oikein kireä, jotain suojausta voisi laittaa kimpulle varmuuden vuoksi.

Mulla oli tulppaanikimppu. Kimppu maksoi 80e ja tulppaanit siihen oli tilattu Hollannista.

Kimppu kesti hyvin, vaikka pakkastakin oli lähes 20 astetta, ja oli vielä seuraavanakin päivänä maljakossa nätti. Miehen viehe puolestaan oli hääpäiväniltana jo aika nuupahtanut.

Minun heittokimppuni oli osaksi tehty tulppaaneista. Siinä oli violettia tulppaania ja valkeaa ruusua jotka oli sidottu satiininauhalla (satiininauha saatiin kiinni pikaliimalla), oli yksinkertainen tehdä sekä tosi nätti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tässä mun oma yksinkertainen tulppaanikimppu viime helmikuulta.

haakimppu.jpg

Suunnitelmat muuttuivat viimehetkellä, olin 100% tyytyväinen kimppuuni. Floristi oli muutes laittanut joukkoon yhden söpön pinkin kukkasen, joka on nyt vasta auennut. Kiva ylläri smile.gif

 

DSCN5545.jpg

Oma helmikuinen kimppuni ja miehen viehe tumman punaisesta tulppaanista ja valkoisesta freesiasta...Sitonut Turun Kukka-Terttu wink.gif

2352204291_9c27bfb72a_o.jpg2352204249_ba9e3f71cd_o.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulppaaneista kysyttävää..

Voipi olla tyhmä kysymys, mutta tietääkö kukaan saako tulppaneita loppukesästä? Häämme ovat vajaan vuoden päästä ja käyttäisin mielelläni tulppaaneita somistuksessa ja hääkimpussa, mutta käsittääkseni ovat enemmän kevätajan kukkia. Onko siis mahdollista saada mistään loppukesällä?

Kiitos jo etukäteen mahdollisista vastauksista :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun käsittääkseni tulppaaneja on aika heikosti saatavis loppukesästä ja jos saa niin ne on Hollannista ja kalliita.

Tulppaani on mun lempikukka, joten oli pakko saada niitä hääkimppuunkin mukaan. Lisänä hortensiaa, jaloleinikkiä, oksaruusua ja freesiaa:

JohannaHannu-452.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajatuksissa on hääkimppu pääosin tulppaaneista (mukana myös ruusua) omin varsin sidottuna, mutta mieltä askarruttaa kuinka paksu kimpun varresta tuolloin tulee, koska tulppaanien varret ovat suht paksuja jo itsessään? Onko tuollaista kimppua pienikätisen mahdoton kantaa yhdessä kädessä eli tarvitaanko silloin aina kaksi kättä kannattelemaan kimppua? Onkohan tuohon sitomisnauhaan mahdollista saada jonkinlaista samasta materiaalista tehtyä käsilenkkiä tms. joka auttaisi pitämään kimppua kädessä?

Googletuksen perusteella näyttää vähän turhan paksulta ja vaikealta tuon kimpun piteleminen, http://www.knotforli...ips-bouquet.jpg . Ainoa keino kiertää ongelma on lie lisätä ruusujen määrää kimpussa? http://www.flower-ar...g_bouquet_3.jpg

Onko täällä kellään omakohtaisia kokemuksia?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tulppaaneista ihan tavallisia kimppuja sitoneena voin kertoa, että jo n. 20 tulppaanista tulee melko paksulti varsia. Veikkaan että ainakin tuon ensimmäisen kuvan kimppu on tehty osittain katkaistuin varsin eli varret on katkaistu ja tilalle on laitettu rautalankaa ja päällystetty kukkateipillä. Tuossa ensimmäisessä kuvassa varret on muutenkin aika lailla peitetty tuolla nauhalla, joten rautalankoja ei huomaa. Kimppuun voi tehdä myös ns. feikkivarret, että kimppu on siis koottu noista katkaistuin varsin tehdyistä kukista ja sitten lisätty nuo varret erikseen kun on sidottu kimppua kiinni. Tuo toinen kimppu näyttää siltä, että se olisi mahdollisesti tehty ihan omin varsin, ruusujen varret kun tosiaan on ohuemmat. :)

Jos tätä miettii hinnan kannalta, niin en oikeastaan osaa sanoa, kumpi tulisi kalliimmaksi. Jos noista tulppaaneista alkaa katkaistuin varsin tekemään, toki menee enemmän aikaa ja käsityötä, mutta toisaalta taas ruusut ovat usein huomattavasti kalliimpia kukkia kuin tulppaanit.

Mietit tuon käsilenkin laittamista ja uskoisin kyllä, että se on mahdollista. Ei ehkä niin käytetty ratkaisu, mutta varmasti asiantunteva floristi pystyy sellaisen toteuttamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ai täällä oli tämmöinen tulppaaniketju, en muka löytänyt mitään sopivaa kun tein oman ketjuni, mutta hyvä näin :)

Kiitos paljon vastauksesta sitruun! Ehkä siis voisinkin saada pelkkiä tulppaaneja, jos tehtäisiin feikkivarsia osaan. Eipä sillä, mitä enemmän katson tuota jälkimmäistä kuvaa, niin sitä kivemmalta näyttää tuo ruusujen ja tulppaanien yhteiselokin. Pitää kysellä kukkakauppiaalta asiasta tarkemmin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mie meinaan myös käyttää tulpaania omassa kimpussani ehkä noin 3-4kpl ja sit muutama ruusu :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt on kimppu tilattu ja sen innoittajana ja esikuvana on juurikin alla oleva kimppukuva, mutta omaani tulee enemmän tulppaaneja kuin ruusuja, samanvärisiä kuitenkin keskenään (suurinpiiren tätä väriä). Nyt sitten kuitenkin vielä kysymys, joka on yhä avoinna: minkä värisellä nauhalla te sitoisitte yllä olevan värisen kimpun? Samanvärisellä kuin kukat? Vihreällä? Valkoisella (puku on siis valkoinen myös)? Millä?

tulip_wedding_bouquet_3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

miomao, mulle tuli ekana mieleen hopeinen nauha. Siihen voisi yhdistää kukkien värisiä helmiä esim. tällä tavalla. :)

Muita ideoita mm. musta nauha + ohutta, kukkien väristä nauhaa, valkoinen pitsi kukkien värisellä korulla, kukkien värinen nauha mustilla helmillä... :girl_sigh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

miomao: Valkoinen voisi olla tosi kaunis kunhan se on just saman sävyinen kuin puku. Jos kimpun nauha on puhtaamman valkoinen kuin puku, niin puku näyttää helposti kellastuneelta. :)

Tässä vielä ketjuun yleisesti pari ideakuvaa

tulip-bouquet-1.jpg

stock-photo-bridal-bouquet-of-tulips-367

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kommenteista. Huomenna ajattelin soitella floristille, vaikka en ole vielä ihan täysin päättänyt minkäväristä se tulee olemaan. Eiköhän se siinä puhelun aikana tule valittua :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä yksi talvimorsian ja kimppuun tulossa todennäköisesti tulppaania ja vain ja ainoastaan tulppaania...

Tyhmä kysymys ehkä, mutta saako tulppaania ns. veden- tai mintun vihreänä?

Ilmeisesti aiemmista kommenteista päätelleen laji kestää hyvin pakkasta, huh :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä on häät 15.6. Tulppaani on ehdottomasti lempikukkani, mutta mietin onko sitä kovin vaikea saada kesäkuussa? Jos tulppaaneja ei mistään saa kesäkuussa, niin olisiko jollain ehdottaa jotain kukkaa tilalle?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä myös häät 15.6. ja tulppaani on myös suosikkini. Ajattelin laittaa myös pöytiin tulppaaneja, mutta suunnitelmani ilmeisesti hieman muuttuu, jos niitä on vaikea saada kesällä.  Kaipailen myös vinkkejä vaihtoehdoista.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama. Tulppaani on mun suosikki. Ja häät on vuoden päästä 14.6. Eli samoja aikoja minäkin mietin.

Oon tässä kokoajan miettinyt, että mulle tulisi kielokimppu, mutta sen kestävyys huolestuttaa. Kieloon päädyin parin hyvän kuvan perusteella, kun ajattelin, ettei tulppaania ei varmaan saa.

Edited by iiinez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täälläkin on kesämorsion tulppaaniahdistusta meneillään  :unsure:  Häät 3.6, ja pelkästään valkoisista tulppaaneista koostuva kimppu pitäisi saada ): En ole oikein kukka-ihminen, kotiinikaan en oo yhtään kasvia kelpuuttanut. Valkoinen tulppaani on ainoa kukka mistä pidän. Jos ei aitoja irtoa mistään, niin pitänee hankkia vaikkapa silkkisiä  :grin:  Saakohan noita tuohon vuodenaikaan ilman suurempia vaikeuksia tilattua sieltä Hollannista? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now