Jump to content
Naimisiin.info

Ruokaa ym. bändille?


My_Dream_Wedding

Recommended Posts

Hei, mä en keksinyt mihin tämä viesti kuuluu, niin postaan sen nyt tänne Bändiosioon.

Eli tarjoatteko bändin jäsenille ruoan?

Meille on tulossa 8-henkinen orkesteri, ja juhlatilaan ei mahdu enää yhtään ylim. pöytää.. Ruoka maksaa myös sen 23,- /naama, joten en kyllä raaskisi tarjota heille! Olenko nyt ihan törkeä??

Ongelmana on tosiaan myös se, että juhlatilaan ei tosiaan mahdu enempää pöytiä/istumapaikkoja..

Maksamme bändille kuitnekin aika muhkean palkkion, niin pitääkö siihen vielä ruoatkin laittaa kaupan päälle? Mieheni on sitä mieltä, että kyllä.. Entäs muut? :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Tämä on kysymys joka tulee säännöllisesti esiin. Bändi ei varmaankaan kaipaa omaa pöytää juhlasaliin. Kaipa siellä joku tila on, jossa bändi viettää aikaansa tauoillaan. Tai jos ei ole, niin kesällä tarkenee pihallakin tai sitten keikkabussissa. Bändille ei myöskään tarvitse välttämättä sitä juhla-ateriaa tarjota, voileivilläkin pärjää, jos ei muuta ole tarjolla. Mutta jos koko pitkä ilta pitää olla syömättä, niin onhan se vähän karua. Ainakin se kannattaa kertoa bändille etukäteen, että osaavat varata omat eväspaketit matkaan.

Muutamat sadat häätilaisuudet soittaneena en muista äkkiseltään kuin yhden tilaisuuden, jossa oli etukäteen ilmoitettu ettei ruokaa tule ja toisen, jossa sitä ei saatu, koska ranskalaistyylliseltä pitopalvelulta loppui ruoka kesken.

Link to comment
Share on other sites

Guest flossband

Sanoisin notta jos bändi joutuu olemaan paikalla tilaisuuden ajan esim etukäteisroudauksen takia niin sillon olis asiallista tuo ruoka tarjota. Mutta jos bändi roudaa "sivuovesta" tilaisuuden aikana ennen soittoa niin sitten tuo iltapala on ihan jees. Yleensä pitopalvelut ei ota täyttä hintaa bändistä, siitäkin voi kysyä. :)

Link to comment
Share on other sites

Me tarjotaan bändin jäsenille ruoka, jos he ovat paikalla silloin, kun muukin juhlaseurue syö . Ei siis erikseen syötetä heille pääruokaa. Iltapalapöydästä saavat sitten hakea ruokaa oman tahtonsa mukaan :)

Meille bändin syöttäminen ei ole ongelma, sillä teemme itse ruuat, joten pari ruoka-annosta sinne tänne ei maata kaada.

Link to comment
Share on other sites

Jos kemut alkavat vaikkapa jo klo.14:00 ja päättyvät joskus yöllä - niin voisi olla hyvä antaa orkesterin jäsenille vettä juotavaksi ja kertokaa ihmeessä tilatessanne, että ottavat jotain eväitä mukaansa, jotteivat vaan pyörry sinne.

:grin:

"Syökää nyt bändin pojat - sioille ne kuitenkin menevät"

"Tulkaapa pojat syömään - kaikki ihmiset ovat jo ruokailleet"

"Orkesterille ei kokolihaa"

...............

Link to comment
Share on other sites

Todennäköisesti tarjotaan kyllä ruoka ja varmaan jotkut juomatkin "bäkkärille". Käytännön toteutus ei ihan ole vielä selvillä, kun oikeastaan tän ketjun lukeminen sai sitä vasta ajattelemaan, mutta kuitenkin. 3 x 45 min setti tarkoittaa kuitenkin keikka-ajassa jo reilusti neljättä tuntia + roudaus. Toki sitä omillakin eväillä päivästä selviäisi, mutta mä en pidä sitä kauhean rakentavana ratkaisuna ravintolassa. Veikkaisin, että on myös parempi fiilis soittaa, kun saa kunnon sapuskat alle/päälle/väliin/miten nyt tuleekaan. :girl_wink:

Edited by Anna H
Link to comment
Share on other sites

Me tarjottiin bändille mahdollisuutta sekä pääruokaan että iltapalaan, ja myös alkoholiin (tietty niin että soitto silti sujuu :D). He eivät kuitenkaan keikalla juo, ja roudaavat kamat jo aamupäivällä (ja menevät välissä kotiin), joten tyytyvät pelkkään iltapalaan.

Link to comment
Share on other sites

Guest flossband

Jep, mutta huomioikaa, että 8 x 23€ = toista sataa euroa, pitäisikö se sitten vähentää keikkapalkkiosta ;)?

Kaverit tulevat siis töihin, ovat tehneet sitä jo vuosia.. Tarkoitus ei ole heitä kestittää.. Eli iltapala riittäkööt tässä tapauksessa..

Noh jos ette ole mitään sopineet niin ei teillä velvollisuutta ole, me sovimme näistä asioista heti siinä vaiheessa kun sovimme keikkaa tilaajan kanssa. Ei sitten tarvi myöhemmin pohtia miten toimitaan. Muistutan tosin siitä mahdollisuudesta että pitopalvelulla on joku halvempi vaihtoehto, kuten lähes aina on. Mutta tosiaan jossei bändi ole paikalla kun syötte... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest soittaja

Jos on varaa pitää häät ja on varaa tilata bändi, on varaa tarjota vieraille ruoka..... NIIN miksi soittajat pitää soittaa nälässä, vaikka ovatkin töissä.

Hyviin tapoihin kuuluu aina tarjota soittajille myös ruokaa. Onko mielestänne hienoa, että soittajat tekevät kuitenkin pitkän päivän matkoineen ja roudausaikoineen, tulevat omien eväspussien kanssa keikkapaikalle.

Link to comment
Share on other sites

Meillä pitopalvelu tarjosi bändille ruoat, niistä ei veloitettu erikseen. Luulen että logiikka oli se, että ruokaa jää sen verran kuitenkin yli että päivällisestä jää jotain ja loput tarjotaan iltapalasta jos jää nälkä. Kannattaa kysyä pitopalvelulta olisiko heillä jotain tarjousta bändin ruokkimiselle.

Link to comment
Share on other sites

Yleensä on meidän keikoillamme ollut niin, että bändi saa ruoan, mutta syöminen tapahtuu taukotilassa, keittiössä, tms. Hienoa kattausta ei siis tarvita, eikä ruoan välttämättä tarvitse olla sama kuin juhlavieraille: se kelpaa, mitä seisovasta pöydästä jää, tai jos ruokailu on annoksittain, bändiläisille voi olla vaikka yksinkertaisempi, halvempi annos. Jos bändi soittaa lähinnä iltapalan molemmin puolin, iltapala tietysti riittää. Pääasia, että jotain on. Nirsoilu ei ole ammattimuusikoilla tapana. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest flossband

Jos bändi joutuu jostain syystä olemaan paikalla koko tilaisuuden olisi asiallista ainakin että lämmin ruoka olisi tarjolla. Se on sitten aina vähän hankalampaa tuoda omia eväitä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest muutamat häät

Noin kymmenen keikkaa vasta takana mutta Niiiin samaa mieltä siitä, että ei nyt hyvänen aika bändiä juhlasaliin syömään, ei bändi sinne halua! Se on lähinnä kiusallista.. Ja tosiaan, tässä vaiheessa vielä joka keikalla on saanut joko lämpimän ruuan tai iltapalapöydän. Molemmat Fine.

Ainiin ja voi olla että en vain nähnyt "vitsin" läpi, mutta tuolla oli kommentti ruuan hinnan vähennyksestä keikkapalkkiosta. Eli siis jos se oli ihan vakavissaan kirjoitettu niin.. Lyhyesti: Ei näin. Muuten tulee bändiltä ilmoitus että osa keikkapalkkiosta puuttuu..

Link to comment
Share on other sites

Huomatkaa kuitenkin, että jos muusikko on soittamassa ilmaiseksi, koska on tuttu/sukulainen/ystävä, niin hänet pitää tottakai laittaa istumaan myös vieraiden joukkoon. Jos läheisyyden varjolla esiintyy ilmaiseksi, myös istumapaikka pitää löytyä salin puolelta. Ja tottakai vähintään ruoat pitää saada.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kun ollaan itse oltu keikalla, ollaan aina saatu ruokaa (ja usein juomaakin). Kavereiden häissä ollaan oltu luonnollisesti myös vieraina, ja asia on mennyt tietty automaattisesti niin. Jos on taas ihan puhdas tilauskeikka, niin useimmiten on menny niin, että vieraiden syömisen jälkeen meidät on pyydetty hakemaan sapuskaa ja ollaan syöty "bäkkärillä" omalla porukalla. Oon samoilla linjoilla siitä, että ei todellakaan bändipöytää saliin. Mä ainakin kokisin sen kiusallisena, mieluummin ollaan omalla porukalla ja ei ainakaan häiritä ketään tai aiheuteta pahennusta :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me tarjottiin bändille ruoka, kakkukahvit ja iltapala eli sama kuin vieraillekin. Pojat söivät taukotilassaan eli keittiön vieressä. Lisäksi oltiin hommattu heille limsaa, vischyä ja olutta janojuomaksi. Eikä tullut edes mieleen vähentää ruokien kuluja keikkapalkkiosta. Tulihan siinä bändin jäsenille jo pitkä päivä roudauksien, soittelun ja odottelun vuoksi. Bändin jäsenet hakivat ruokansa ja juomansa häävieraiden jälkeen, mutta taisi kuitenkin kaikkea riittää. Niin ja kerrottiin bändille jo etukäteen että ruokailut tulee meidän puolesta, että osasivat varautua. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

Itse olen sitä mieltä, että bändille on ihan reilua tarjota ruoka. Varmaan usein on niinkin, että bändi tekee roudauksen aamulla ja tulee vasta illalla juuri ennen h-hetkeä paikalle. Meidän häihin tulevalle bändille tarjosin ruokaa, mutta sanoivat tulevansa vasta illalla paikalle, joten heille riittää iltapala. Juomisia aion kyllä jonkin verran varata heille takahuoneeseen, ettei nestehukka pääse yllättämään :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Äänialan ammattilainen

Tässä tilanteessahan olennaista on se, mitä on sovittu. Harvempi bändi tulee keikalle (ainakaan vakavammin hommaa tekevä) ilman sopimusta ja tämä sopimus määrittää niin bändin kuin järjestäjänkin velvoitteet. Jos rupeatte sopimatta vähentämään keikkapalkkiosta ruokia, siitä seuraa todennäköisesti uusi lasku ja jos tätä ei makseta perintä. Suomessa vakiintunut käytäntö on keikkapaikoilla, että bändille ja bändin henkilökunnalle tarjotaan ruoat, silti tämä mainitaan vielä erikseen useiden bändien soppareissa.

Bändillehän ei tosiaan tarvitse tarjota samaa mitä vieraille, voitte esim. itse (ooh!!!) tehdä tai pyytää jotain kaveria tekemään jotain perusruokaa (ei maksa paljoa) ja tarjota tätä bändille. Pidempään kiertäneet bändit eivät ole nirsoja ja itse ainakin yleensä ilahdun jos tulee kotiruokaa, eikä perus ravintelisafkaa. Itsellä kokemukset ovat vaihdelleet itsetehdystä pastasalaatista hernekeiton (ei välttämättä niin hyvä idea hääbändille :P) kautta hyvinkin tasokkaaseen ravintolaan, ja noista nuo ensimmäiset vaihtoehdot ovat todella halpoja sekä helppoja satsauksia hääbudjetissa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mun mielestä ei varmaan pidä pyytää koko bändiä esiintymään, jos ei ole valmis tarjoamaan heille ruokaa.. Ja kukaan ei varmaan halua, että häissä esiintyy huonotuulisia, nälkäisiä muusikoita? :)

Meilläkin tuli bändille kellonympäri-työpäivä, koska käytimme heidän äänentoistoaan aiemmin juhlassa ja olin ilmoittanut heidän ruokailustaan pitopalvelulle. Oletan, että hinnaksi tulee sama kuin muillekin vieraille eli 35e x 5hlöä (laskua en ole vielä saanut). Ruuan bändi söi omassa takahuoneessaan ja ajankohdan käskin sopia itse keittiöhenkilökunnan kanssa. Juomia bändi sai hakea vapaasti juomapöydästämme, kuten muutkin vieraat.

Yhtäkään euroa en ole katunut, jonka bändiin käytin. Oli se sen arvoista :-X

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...