Jump to content
Naimisiin.info

lumi

Naikkari
 • Posts

  4566
 • Joined

 • Last visited

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Paikkakunta
  henkisesti etelä-savo

Recent Profile Visitors

2040 profile views

lumi's Achievements

Konkari

Konkari (4/5)

 1. Olen varmaan aika yksin tämän "ongelman" kanssa, mutta joku tuossa siviilivihkimiskaavassa tökkii. Parinkymmenen vuoden myötä- ja vastamäkien jälkeen verotuksellisista syistä täytyisi vihdoin viimein kai alkaa harkita naimisiinmenoa, mutta tuntuu jotenkin TODELLA kummalliselta mennä kuuntelemaan "perustatte perheen" ja "tahdotko ottaa ja rakastaa myötä- ja vastoinkäymisissä". Emme oikein osaa nyt suhtautua... Tuo on liian paljon kirkkovihkimiskaavan kaltainen. Jotenkin toivoisi, että tuo kaava olisi vielä pelkistetympi ja keskittyisi vain kylmään faktaan ilman mitään hengellisyyden kaltaista tai tunteisiin liittyvää. Jos haluaisimme hengellistä tunnelmaa, liittyisin takaisin kirkkoon ja mies kävisi rippikoulun.
 2. Ihana avatar Sinulla!!! :D

 3. Kuinka te pystytte olemaan valkaisun jälkeen sen n. 48h ilman kahvia tms? Minua neuvottiin välttämään vuorokauden ajan värjääviä aineita (kävin jossain "kevytvalkaisussa" viime keväänä, tulos oli yllättävän kiva) ja sitten kun join ekan kerran kahvia, niin tuntui, että valkeus himmeni heti (otin valokuvia valkaisun jälkeen ja kahvin jälkeen, joten ero oli kyllä ihan havaittavissa). Ehkä kauneuden takia pitää sitten vain kärsiä. Tekisi mieli mennä uudelleen valkaisuun, mutta kaikkien paheitteni kanssa se tuntuu turhauttavalta.
 4. Pepsodent White Now ei toimi minulla ainakaan. Emmelle on paras, hintalaatusuhde hyvä.
 5. Hieman OT: Kuinka paljon sähköhammasharjoissa on eroja? Jotain eroa varmasti on 30e harjan ja 130 euron vekottimen välillä??!
 6. Mulla vihloi aika ikävästi jo tuo omakin prosessi, tosin vihlontaa kesti vain noin vuorokauden. Kivut tulivat aina täysin yllättäen ja tuntui, että koko leuka revähtää/hammas irtoaa. Tuo vihlonnan yllätyksellisyys oli ehkä karmeinta. En halua ketään pelotella, ja tuntemukset ovat varmasti hyvin yksilöllisiä (mun hammaslääkärikipukynnys on a l h a i n e n), mutta valkaisutapauksessa kauneudesta saattaa joutua kärsimään hieman. Eli henkistä asennoitumista kehiin tarpeentullen!
 7. Minulle lääkäri puhui "kevytvalkaisusta", ja homma tehtiin kutakuinkin seuraavalla tavalla (mitään kotivalkaisusysteemejä en ostanut, ja valkaisu suoritettiin vain kerran): Hampaiden vaalennushoito Vastaanotolla tehtävään hampaiden valkaisuun tarvitaan 45 minuuttia aikaa, jolloin ylä- ja alaetuhampaat puhdistetaan, ikenet ja limakalvot suojataan vanuilla ja valkaisugeeli levitetään 10-15 minuutiksi hampaiden pinnoille. Yhden vastaanotolla suoritetun hampaiden vaalennushoidon jälkeen hampaat näyttävät puhtaammilta ja kirkkaammilta, eli vaalenevat noin yhden asteen verrattuna alkuväriin. Selvä värimuutos on havaittavissa vasta toisen vaalennuskerran jälkeen. Vastaanotolla tehtävän vaalennuksen lisänä tehtävä kotivaalennus parantaa myös vaalennustulosta. Valkaisupakettiin kuuluvat vastaanotolla suoritettava valkaisu, hammaslaboratorion valmistamat kotivaalennuslusikat sekä kotivaalennustuubi. Ensimmäinen aika tarvitaan vastaanottovalkaisuun ja jäljennöksen ottoon, jonka perusteella hammasteknikko valmistaa henkilökohtaiset kotivaalennuslusikat. Noin viikon kuluttua kotilusikat ovat valmiina käyttöön kotivaalennustuubin kanssa. Yksi tuubi riittää noin viiteen kotivaalennukseen ja yksi käyttökerta kestää 1-4 tuntiin tai jopa yön yli geelin vahvuudesta riippuen. Vaalennutuloksen kesto riippuu värjäävien nautintoaineiden, kuten kahvin, teen ja punaviinin käytön määrästä. Tutkimusten mukaan hampaiden valkaisuhoidolla ei ole todettu olevan haittaa hampaiden terveydelle. Suun terveyden tulisi kuitenkin olla hyvä ennen valkaisua. Ennen valkaisua kannattaa siis hoidattaa esimerkiksi vialliset paikat ja ientulehdukset kuntoon. Huomioitavaa on myös se, että valkaisuaine ei tehoa proteettisiin kruunuihin tai paikkamateriaaleihin. Valkaisua ei suositella raskaana oleville tai imettäville naisille. www.oral.fi Minulla tuo vei värjäytymiä pois ja kirkasti väriä juurikin sen yhden asteen verran. Kannattaa muuten huomioida, että valkaisun jälkeen tulee välttää värjääviä ruokia ja juomia vähintään vuorokausi, sillä valkaistu hammas imaisee väriä helposti (luulen, että mun ois pitänyt odottaa sen kahvini kanssa vieläkin pitempään, sillä valkein valkeus himmeni ekan kahvin jälkeen... vaikka hikenä harjasin sitten valkaisevalla tahnalla, plaah). Lääkäri laittoi ikenille jotain kovettuvaa suoja-ainetta, ja valkaisuaine taisi olla hampaiden pinnoilla 30 min. Eli suu on aukivenytettynä melkein tunnin kaikenkaikkiaan.
 8. Sensodyne -hammastahna auttaa hieman vihlontaan (hammaslääkäri suositteli kevytvalkaisun jälk., ja Sensodyneäkin on valkaisevana). Apteekista löytyy Yotuelin vaihtoehdoksi edullisempi ja minun mielestäni täysin vastaava Emmelle -tahna. Lisäksi olen nyt kokeillut Yotuelin valkaisukynää, toimii, mutta pitää käyttää usein. Olen siis kahvinjuoja... Ajattelin, että töiden alkaessa voisi palkita itsensä jollain suuhygienistin tehopuhdistuksella (valkaisuväliksi hammaslääkäri suositteli 1 vuotta!). Hirmusti auttoi hammaskivenpoistokin jo ja asteen verran vaalentanut kevyt(?)valkaisu.
 9. Yksityiselle mennessä täytin kaavakkeen, jossa kysyttiin kaikista peloista ja jutuista. Hammaslääkärille saattoi sanoa, jos joku juttu ahdistaa. Hoitosuunnitelmaa tehdessä varmasti voi jutella rauhoittavista, puudutuksista, ilokaasusta, nukutuksesta tms. Varaat ajan tarkistukseen ja hammaskiven poistoon yksityiselle (saat ajan varmastikin aika piankin, ennen häitäsi ehtii tehdä vaikka mitä). Yksityiset eivät ainakaan ala väkisin poraamaan, jos et anna. Ekalla kerralla hampaat tarkistetaan ja ehkä ehtii rapsuttaa hammaskiveä pois. Sekin saattaa kyllä paikoitellen vähän vihloa, joten kannattaa jutella hammaslääkärin kanssa. Ainakin minä käsitin käyttämäni yksityisen ajanvarauksessa, että ennen puhdistusta ja/tai (kevyt)valkaisua mahdolliset hammaskivi, ientulehdukset ja reiät pitäisi olla hoidettuina. Kovasti tsemppiä! En aliarvioi pelkoasi, istun itsekin hammaslääkärin tuolissa rystyset valkoisena ja jo pienenkin vihlaisun alkaessa älähdän, koska pelkään sitä mahdollista pahempaa vihlaisua. Puudutukset otan aina, kun vain mahdollista. Muuten kipukynnykseni on korkea, mutta hammaslääkärissä erittäin alhainen. Huonoja kokemuksia lapsuudesta, ja vieläkin mieluusti välttelen hammaslääkäriin menoa... Nyt tsemppinä oli se, että halusin tosiaan hampaat puhdistettavan ja tehtiin myös kevytvalkaisu, joka aavistuksen kirkasti ilmettä. Tosin kahvinjuojana tulos ei ole kovin pysyvä. Ja vaalennuskin vihloi ikävästi. Mutta jotenkin se oli kuitenkin sen arvoista.
 10. Vastavierailulla profiilissasi! =) Mukavaa keväänjatkoa!

 11. Tästä kaulakorusta tykkään jotenkin tosi erityisesti.
 12. Hei! Sinulla on IHANA Lilo & Stitch -avatar! Ovat ihan parhaita!

 13. lumi

  Klikkasin profiiliasi, koska Sinulla on kiva nikki! :)

 14. Ihana ja "herkkis" kissa-avatar! =)

  terv. lumi

 15. Hieno puku, Jaanuli! Samoin ketjun ensimmäinen puku, Kultamarja! Hääpuku on aikansa kuva lopulta kuitenkin -eikös se ole ihan automaattinen ja luonnollinen asia-, miksi sitä tarvitsisi varoa tai pelätä?
×
×
 • Create New...