Jump to content
Naimisiin.info

Kihlajaiset?


Illuusia

Recommended Posts

  • Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä ei vietetty kihlajaisia ollenkaan. Todettiin että se on meidän kahden juhla ja häippästiin kahdestaan pienelle matkalle. Niille ollaan kerrottu kenen kanssa ollaan yhteydessä oltu, mutta ei olla kenellekään erikseen ilmoiteltu.

Ollaan tässä nyt kuukauden päivät oltu jo kihloissa....

Häät on sitten eri asia. Niistä tuleekin suuremmat juhlat ja panostetaan enemmän...

Link to comment
Share on other sites

Mitä tarjota kihlajaisissa vieraille?

Vieraiksi on kutsuttu 4 lasta + vauva sekä noin 20 aikuista.

Tarjoilun tulisi olla sellaista, jota olisi helppo napostella seisaaltaankin, kaikille ei riitä istumapaikkoja pöydän ääressä...

Suolaisia pikkupiiraita, pizzatyylisiä. Suolaisia muffinsseja. Pieniä coctail-riisipiirakoita (Moilaset on parhaita ;)). Joku pakastettu paistovalmis patonki, esim yrttitäytteelä.

Piirakkaa, kakkua, keksejä... :)

Link to comment
Share on other sites

Kerroin omalle äidille kihlauksesta ennenkuin ostimme sormukset. Äiti sitten kailotti koko perheelle ja suvulle. Mies sitten kertoi, kun ostettiin sormukset, ja tämän äiti sitten kertoi hänen suvulleen. Ei itse kerennyt edes kertoa kuin äideille ja kavereille, kun sukulaiset ja perheet tiesivät.

Tarkoitus olisi järjestää pienimuotoiset kihlajaiset 30.7, mutta tosi pienimuotoiset. Samalla on veljen synttärit siinä sitten.

Juhlittiin ensin kahdestaan kihloja, sen jälkeen kaveriporukan kanssa ja nyt sukulaisten kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Me ei erikseen ilmoitettu muille kuin miehen veljelle, joka asuu eri paikkakunnalla. Muut saivat tietää sitten kun huomasivat. Pienet kihlajaiset järjestettiin, että perheet tapaisivat toisensa. Sukulaisille ei ilmoiteltu mitenkään. Niille, joilta saimme lahjat, teetimme kuvat äidin räpsäisemästä kuvasta. Jos perheet olisivat tavanneet toisensa aikaisemmin, emme varmaankaan olisi järjestäneet mitään juhlaa.

Link to comment
Share on other sites

Järjestimme kihlautumisen jälkeen noin kahden viikon päästä kihlajaiskahvit, jossa pyrimme tutustuttamaan kummankin perheitä paremmin toisiinsa. Se oli todella pienimuotoinen kahvitilaisuus, johon oli tarkoituksella pyydetty vain perheenjäseniä. Kavereille kerroimme ripotellen ja sana taisi levitä aika nopeasti.

Link to comment
Share on other sites

Meidän piti ilmoittaa kihlautumisesta samana päivänä kun juhlimme tupareita ja minun valmistumista, mutta viikkoa ennen kun sain yllätys sormuksen en voinut enää olla hiljaa... Ja mieskin suostui siihen... Meidän uudessa omassa asunossa siis juhlittiin lähi perheen voimin, tosin minun puolelta oli vain vanhempani kun kaikki muu väki asuu toisella puolella suomea. Kovin vaan syötiin ja juotiin... Varmasti yksi ikimuistoistista päivistä sekin...  ;D

Link to comment
Share on other sites

Menimme kihloihin anoppilassa juhannusaattona aamuyöllä. Seuraavana aamuna noustiin iloisina ja salamyhkäisinä. Annettiin anopin itse huomata mitä on tapahtunut, kyllähän tuo vähän päivemmällä sitten yllättyi ja oli heti ottamassa kuvia.

Pari viikkoa myöhemmin mun äidin luona pidettiin kihlajaiset, joissa oli vain mun puolen sukua kun sulhon suku on kauempana.

Link to comment
Share on other sites

Meillä kosinta tapahtui matkalla. Asiasta ilmoitimme lähettämällä tavallisten lomakorttien sijaan lähisukulaisille (vanhemmat, isovanhemmat, sisarukset) kortit, joissa kerroimme kihlauksesta ja kutsuimme kahville. Pidimme siis pienet kakkukahvit viikon kuluttua kotiin pääsystämme, muutama viikko kihlauksen jälkeen. Valokuvaukset, lehti-ilmoitukset ja muut jätämme häihin, sillä häät ovat jo vuoden kuluttua.

Link to comment
Share on other sites

Kihlauduimme lomareissulla, joten emme ole ehtineet vielä edes sormuksia hankkimaan. Lisäksi tahdomme kunnolliset sormukset, joten senkin vuoksi vielä odottelemme hieman, jotta saadaan vähän rahaa säästöön. Sormusten oston jälkeen tarkoitus olisi kutsua molempien vanhemmat kylään "sunnuntai-kahville" ja kertoa kihlauksesta silloin! Hieman kyllä jännittää, miten uutinen otetaan vastaan  ;D

Link to comment
Share on other sites

Me kihlauduttiin kaksin ja myöhemmin samana iltana käytiin juhlistamassa muutaman kaverin kanssa, jotka olivat lähteneet viihteelle. Sitten pidettiin perheille ja lähisukulaisille kihlajaiskahvit ja koko kaveriporukalle isommat pippalot (juhlien aihe oli suurelle osalle yllätys). Joten kyllä sitä kihlautumista tuli juhlittua ihan mukavasti.  :D

Link to comment
Share on other sites

Anteeksi ahdasmielisyys ja niuhotus... mutta mielestäni kihloihin menoa ei voi sopia etukäteen, koska kihloihin meno = myönteinen vastaus kosintaan, tai yhteinen päätös naimisiinmenosta. Sormustenvaihtopäivän voi tietenkin sopia, mutta kihloissa ollaan siitä hetkestä alkaen, kun päätös naimisiinmenosta on tehty, tahi kosintaan myöntävästi vastattu. Nih. :)

Me emme vielä kihloissa ole, ja tuskinpa meille mitään sormuskihloja tuleekaan (saati sitten kihlajaisjuhlia), emme oikein semmoisista perusta. Suattaapi olla niinkin, että sukulaiset ja ystävät saavat tietää kihlauksesta vasta sitten, kun hääkutsu kolahtaa postiluukusta ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Oopperan Kummitus

Meille on tulossa ylihuomenna bridal shower, joten saa nahda minkalainen kokemus se on. :) Meilla sita ennen ole ollut minkaanlaisia kihlajaisia, joten taa shower saa nyt sitten olla sellainen tapahtuma.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Kihlajaisjuhlia me ei pidetä, ihan kaksistaan sormukset tänään sormiin pujotettiin. Soiteltiin kyllä heti sen jälkeen molempien vanhemmille. Anoppi kyseli heti kihlajaiskahvien perään, joten kait sellaiset on heille tarjottava. Kunhan ei vaan anoppi alkaisi ehdotella isompia juhlia..... Hääpäivää ei ole vielä päätetty, vaikka moni sitä kyseleekin. Aikataulu niiden suhteen on, että ei ainakaan ensi kesänä.

Link to comment
Share on other sites

oikeastaan kosintakin oli hassu juttu, en tiedä kumpi on kysynyt tai kosinut, ei ole ollut kosintaa eikä kukkia... vielä... , mutta tuossa sitten sain tietää ohimennen, että onhan tämä ollut jo selvää, ja  oikeastaan oltiin välillä mietitty minkälainen sormus morsiamella tulisi olla, jotta voisi sitä  non stop arkisin ja sunnuntaina käyttää...

anyway sitten varasimme kirkon ja juhlapaikan viikko sitten ja satuimme käymään ulkomailla viikonloppuna ja jotenkin... kun pyöräiltiin kaupungissa ja etsittiin jotakin museoa... sitten löytyi timanttiliike... kokeiltiin, ja kävi niin että visa vinkui ja morsian sai timanttisormuksen, sulho samanlaisen, puurasioihin ne laitettiin, ja odottavat alttarille pääsyä

häihin 8 kuukautta

ei kihlasormuksia

vihkisormukset siis jo on

vain bestman ja morsiamen äiti tietävät nyt

jännää ::)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest hienostolainen

Me kihlauduimme vappupäivänä, menimme seuraavana päivänä ostamaan sormukset ja kävimme sitten oluella kantapaikassamme ( :P). Seuraavana päivänä sormukset olivat valmiit, laitettiin ne sormiin ja otettiin konjakit. Siskolle ja parille kaverille kerroin asiasta parin päivän päästä, jolloin lähti juorut liikkeelle ja kohta kaikki kaverit tiesivät. Vanhemmat saivat tietää vasta juhannuksen tienoilla ja järkkäsivät pienet kihlajaiskahvit mun kotona.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...