Guest JoSo

Onko muita jotka ei halua olla keskipisteenä

144 posts in this topic

Mulla on nyt paha ongelma häät lähestyy ja iskee paniikki!

Paikallistin ongelmani eli en halua olla huomion keskipisteenä enkä tiedä mitä tekisin!

Olisin halunnut pienet häät ,mutta isäni halusi maksaa suurimman osan häistä joten yllättävästi  häät paisui.

ja nyt on kamala paniikki

Kunkahan tämmöisestä pääsisi eroon??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eikai siitä eroon pääse vaikka häät olis pienetkin... Meille tulee hirveen pienet häät ja silti ahdistaa!!

Se on just se, ettei halua olla tuijoteltavana ja jännittää sitä koko 'esiintymistä' muutenkin. Jos haluaa olla varma, ettei ahdista, niin täytyy mennä kahdestaan vaan.

Ja voihan yrittää ajatella, että se on teidän päivä ja pääasia olette sinä ja sulhosi. Muut ihmiset voi oikeastaan unohtaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kanssasiskoni ! Olette siskoja vaikken minä mikään jännittäjä olekaan  ;D

Lähdetään siitä että päivähän on maailman iloisin ja ihanin (tuskin tuntuu siltä nyt, jos on suuri jännittäjä) - keskittykää siihen ! Olette iloisen "tapahtuman" (joka on vain murto-osa siitä jatkosta !) päähenkilöitä ! Olette kaikkien silmissä kauniita ja onnellisia mitä tahansa teette !

Keskity JoSo nauttimaan siitä että pääset purjehtimaan avioliiton satamaan miehesi kanssa, keskity häneen.

Jos ja kun jännittää - sano se. Kerro se ihmisille jos esim. joudutte johonkin ohjelmanumeroon.

Nauti JoSo ! Tämähän on hauskaa !

Share this post


Link to post
Share on other sites

JoSo: olethan kertonut asiasta sulhasellesi, isällesi ja kaikille sellaisille, jotka jotenkin liittyvät hääjärjestelyihin, että eivät sitten ainakaan järjestä mitään sellaista ohjelmaa, jossa joutuisit "esille". Eräällä ystävälläni on sama ongelma, ja hän järjestää aikanaan hyvin pienet häät. (vaikka tämä nyt ei sinua enää kovasti auta) Itse aion myös tehdä selväksi, että en aio "esiintyä" häissäni. Jos siis esim. sulhanen ryöstetään, en suostu laulamaan tai tekemään runoa saadakseni hänet takaisin. (hups, taitaa jäädä lyhyeksi avioliitto)

Nyt istu alas ja mieti asiaa rauhassa, aikaa on vielä kuukausi, joten yritä psyykata itseäsi. Mieti valmiiksi miten toimit, jos joudut hankalaan tilanteeseen. Yritä välttää paniikkia. Tilanteissa, joissa tiedät kaikkien katsovan sinua, esim. alttarilla, keskity mieheesi ja papin puheeseen ja yritä unohtaa muut ihmiset. Voit varmaankin luottaa miehesi ja isäsi apuun, tietäväthän he tilanteen? Onnellista hääpäivää sinulle!

Share this post


Link to post
Share on other sites

JoSo:

meillä tuo sama ongelma on miehellä.Hirvittää kuulemma ajatuskin.

Olen yrittänyt jankuttaa että sinnehän tulee vaan perhe ja lähimmät,samat ihmiset jotka kutsutaan joka vuosi esim.lasten synttäreille.

Huvittavaa sinänsä,että kun itse stressasin molempien lasten ristiäisten vuoksi hän lohdutti:mitä suotta stressaat,sinnehän tulee vaan perhettä. ;D

Ehdotin kyllä maistraattivihkimistäkin,jos pelko on niin suuri,mutta pitää minun kuulemma kirkkohäät saada kun kerran ne haluan :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oletko JoSo puhunut sulhollesi asiasta?

Mun mieheni jännittää keskipisteenä olemista. Isot häät unohdettiin saman tien, ja tuntuu noissa pienissäkin olevan sille sulateltavaa. Sitten vaan toinen toistaan tukien ja ymmärtäen. Eikö se ollut koko liiton ajatus joka tapauksessa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä yksi kohtalotoveri :) Me ratkaisimme asian siten että menimme naimisiin maistraatissa kahdestaan, ja hääjuhjat pidetään myöhemmin erikseen, ja sinne tulee alle 40 vierasta. Sanoin myös ystävälleni joka järjestelee ohjelmaa, että en halua itse esiintyä missään. Tosin hän on toiselle ystävälleenkin tehnyt sellaisen tempauksen että kun pyydettiin että ohjelmassa ei olisi morsiamen ryöstöä, niin ystäväni oli kuitenkin sellaisen järjestänyt. Enpä tiedä mitä teen jos hääjuhlassa minua pyydetään johonkin esiintymään, pelkään sitä niin paljon että mielummin nolaan itseni kieltäytymällä, kuin yrittäisin  jotenkin selvitä siitä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitoksia kaikille kannustuksesta!

Juu kyllä olen puhunut sulhon kanssa asiasta ja olen myös kaikille ohjelman järjestäjille maininnut että en halua esiintyä.Mutta kun se ei meinaa mennä jakeluun.

Kaikkea ne kuulemma suunnittelee kovalla tohinalla.

Ja aikas hassua minua ei jännitä se kirkko osuus yhtään :o en tiedä miksi.

Ehkä siksi koska tiedän että ihmiset eivät koko ajan kuitenkaan tuijota meitä.(monissa häissä missä olen ollut niin katsellaan aikas paljon muita vieraita ja niiden pukeutumista ja kuiskutellaan vieressä istuvan kanssa)

Kyllä tämä varmaan tästä rupee sotkeutuun

Kiitoksia kaikille vielä paljon!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä sulho ei pidä keskipisteenä olemisesta, kun taas minä nautin esiintymisestä. Olen kuitenkin esittänyt toiveen, että ohjelma on kaikille yhteistä osallistumista ja mahdollisimman vähän meidän "kiusaamista" (minua tietysti saisi vaikka vähän kiusatakin, mutta sulho vaivaantuu huomiosta...). Meillä tulee iltamatyylinen ohjelma, eli esityksiä, sketsin pätkiä yms.

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla oli aiemmin ihan sama ongelma, kaikki esilläolo jännitti kamalasti! koulussa panikoin viikkokaupalla edessä olevaa esiintymistä tms. tunne on todella kauhea!  ???

jostain syystä vuosien mittaan jännitykseni on kadonnut  ::) olen huomaamattani suunnittelemassa isoja häitä, vaikka aiemmin olisisn varmaan tehnyt toisisn. olen kyllä ilmottanut kaasolleni, etten halua olla itse koko ajan esiintymässä häissämme, mut ymmärrän kyllä et se on meidän juhla.. joten vieraat varmaan odottaa meidän olevan huomion keskipisteenä. :)

en vieläkään voi sanoa nauttivani huomiosta, mut luotan siihen että kaaso järkkää meille kivaa ohjelmaa, ettei oo mitään pelättävää.. ja toiseksi olen yleensä parhaimmillani, ja rennoimmillani oman rakkaani rinnalla.. joka on kaukana mistään jännittäjätyypistä, joten uskon kaiken menevän ihan omalla painollaan..

tsemppiä kaikille jännittäjille! muistakaa, ei kukaan muu mieti, jännittääköhän tuo morsian, ne keskittyy seuraamaan sitä miten kaunis se morsian on, ja minkälaista ohjelmaa on ,jne.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ystäväni sanoi minulle juuri ennen vihkimisen alkua että:"Muista, että tämä on ihan teidän kahdenvälinen juttu. Kukaan ei kiinnitä huomiotaan teihin vaan kaikki alkavat vain ajatella omia häitään ja muistelemaan muita häitä. Te kaksi olette ainoat, joita tämä asia koskee!"

Itse rakastan keskipisteenä olemista, mutta oli tärkeä muistaa, että tämä tosiaan oli ihan meidänvälinen juttu. Alttarilla ollessa jopa unohdin täydellisesti, että takanamme istuu puoli seurakuntaa. Näin vain mieheni ja papin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

En varsinaisesti ole mikään älytön jännittäjä, mutta en kyllä viihdy juhlien keskipisteenäkään. Erityisesti monet leikit ja muut saattaa alkaa ahistamaan. Olemme ratkaisseet tämän siten, että kaasoja ym. on ohjeistettu tarkkaan ohjelman luonteesta. Vihkiminen on vasta klo:16.00 joten pakollisissa kuvioissakin (syöminen ym. hääkakku) menee aikaa, joten ei siinä edes ehdi koko päivää olla pällisteltävänä. Haluan siis koko paketin (isot juhlat ym. puvut, kimput) mutta haluan, että juhla etenee mukavan joutuisasti. Oletan, että vieraillakaan ei ole tylsää kun ei turhaa tarvitse odotella.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on sama, että en nyt varsinaisesti rakasta keskipisteenä olemista, mutta olen ajatellut niin, että tuon yhden päivän se voi olla kivaakin. Meillä onneksi suhteellisen pienet häät ja kaikki vieraat ovat tuttuja, joten tiedän, että heidän seurassaan ei tarvitse jännittää. Vaikka ainahan sitä jännittää tuollaisia tilaisuuksia ja ehkä se on ihan tervettäkin vähän jännittää...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä en halunnut olla keskipisteenä siinä mielessä, että en halunnut mitään leikkejä tai pelleilyjä joissa joudun olemaan esillä.

Mulla ei taas ole mitään ongelmaa siinä,että ihmiset katsoo (ihaillen, siihen varautukaa morsiamet!) koko ajan mitä teen. Oli jopa aika hauskaa että tehtiin me sulhasen kanssa mitä tahansa, niin kameroita oli esillä jatkuvasti. Tuollaiseen kyllä kannattaa siis varautua, mutta tietysti kannattaa yrittää ajatella se niin, että kyseessä on sinun ja sulhasesi elämän suuri päivä ja ihmiset ovat tulleet sitä juhlistamaan eikä tuttujen ihmisten kanssa tarvitse jännittää.

Kerro kaasollesi sekä lähisukulaisille, että et halua mitään "ylimääräistä" valokeilaa itseesi, he varmasti ymmärtävät ja järjestävät ohjelmaa sen mukaisesti. Ei mielestäni ole mitenkään välttämätöntä että morsiuspari on koko ajan esillä, ystävät ja sukulaiset sekä bändi voivat hyvin olla ohjelman esittäjiä - jos ylipäätään kamalan paljon ohjelmaa halutaan järjestää. Kannattaa jättää aikaa myös yleiseen seurusteluun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täältä löytyy yksi. En pidä suuresta huomiosta, ja senpä takia haluaisin pienet häät. Tosin molempien pelkät perheet yhteenlaskettuna tulee summaksi jo noin 40. Joten pienet häät ovat melko lailla tuhoontuomittu ajatus jo heti kättelyssä.

En jännitä esiintymistä, kyse ei ole siitä. En vaan pidä suuresta huomiosta ympärilläni. Olen lähinnä sellainen, että haluan yllättää ihmiset teoillani, joille he eivät sitten voi enää mitään.

Häissä saa olla erilaisia leikkejä yms ohjelmaa, joihin hääparikin osallistuu.. Ne mielestäni kuuluvat häihin ja häiden ohjelmistoon..

En vain halua sitä 'esilläolemista' jonka isot juhlat, esim rippi- tai yojuhlat, aiheuttavat. Onneksi häissä ei olla yksin esillä, vaan siellä on myös sulhanen. Eli ehkä sitä voi jossain välissä sitten 'piiloutua' hetkeksi hengähtämään..???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sama meillä, eli emme kumpikaan halua, että leikit tai muu ohjelma keskittyy siihen, että minä tai sulhanen yksinään jotain teemme ja muu katsovat. Tämän olen tehnyt erittäin selväksi kaasolleni ja isosiskolleni, jotka ohjelmaa järkkäävät. He varmasti ottavat myös onkeensa. Henk.koht. en ymmärrä, jos ohjelman järjestäjät tieten tahtoen tekevät juuri päin vastoin kuin, mitä olette toivoneet...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä sulho ei halua olla keskipisteenä, mutta minä taas sitäkin enemmän!!  ;D Eli ollaan mietitty niin, että mä oon enemmän esillä leikeissä sun muissa ja sulho saa kaikessa rauhassa fiilistellä mun hunnun suojissa..  ;) ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

mä en pelkää lainkaan, että mua jännittäisi, mutta en muuten vaan pidä ajatuksesta olla juhlien keskipisteenä. sama ongelma on mahdolliseten polttareiden kanssa, sillä en tunne oloani kotoisaksi tilanteessa, jossa on ainut juhlakalu. onneksi häissä sentään sulhanen on jakamassa huomiota.

tämä on siinä mielessä hassua, koska järjestän mielelläni kotibileitä ns. yleisinä juhlapäivinä ja muuten vain, mutta en suin surmin halua juhlia omia synttäreitä, kihlajaisia tai mitään muitakaan juhlia, joissa juhlittaisiin nimenomaan minua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä vastaavaa keskusteltu.... itse lähinnä jaattelen häitä hauskana tapaamisena kaikkien tuttujen kanssa ja mukavia juhlia ja hyvää ruokaa - mutta sulho... ahdistuu leikistä ihan oikeesti ja meinaa koko hääsuunnittelu tyssätä siihen. tai ei ihan....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ou jes,

täällä kaksi kappaletta. Häiden lopullinen pääluku on 5 meidät mukaanlukien ja olemme päätökseemme todella tyytyväisiä.  Mielestäni häät ovat "meidän päivä",jolloin keskitymme toisiimme, pidetään niitä bileitä sitten myöhemmin muiden kanssa muiden asioiden tiimoilta  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös yksi jännittäjä! Sen vuoksi me kipaisemme maistraattiin vain kahden ystävän kanssa. Ja siltikin jännittää... Masussa tuntuu perhosia kun vaan ajattelenkin vihkimistilaisuutta! Varmaan saan lietsottua vielä itseni kunnon paniikkiin ennen häitä... ::)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Toisaalta minä pidän olemisesta huomion keskipisteenä, mutta minua kauhistuttaa ajatuskin siitä että kaikki katsovat meitä esim. häävalssin aikana tai jossain sukkanauhan metsästyksessä yms.

Pikku hiljaa olen aloittanut totuttelun yllä mainittuihin asioihin ajattelemalla että kerranhan se vain kirpaisee...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä eräs pari, joista kumpikaan ei halua olla juhlien keskipisteenä. Käytiin salaa maistraatissa ja ollaan kyllä oltu onnellisia päätöksestämme. Suku tai tuttavatkaan ei ole pahakseen pistäneet, pikemminkin päin vastoin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Täällä myös pari, joka ei halua olla keskipisteenä päivää/päiviä/kuukausia. Menemme kahdestaan (todistajat talon puolesta) maistraatissa naimisiin ja pidämme täysin toisen, todellisen syyn varjolla ystäville juhlat pari päivää myöhemmin. Jossakin vaiheessa ilta kerromme lisää juhlimisen syitä...  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

mulla oli vähän samanlaisia fiiliksiä... mutta kummasti kun aikaa on mennyt niin on tottunut tuohon ajatukseen ja alkanut nauttimaan tulevasta...  :-X :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now