Jump to content
Naimisiin.info

Miksi (ihmeessä) haluat vihkimisen kirkossa?


Guest Macilla

Recommended Posts

  • Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Jumalasta
Omppu: Edelleenkin, jokainen uskokoon kuten itse haluaa, mutta ihmettelin vain sitä ristiriitaa, että painotetaan kuinka ajatellaan omilla aivoilla, vaikka kuitenkin usko perustuu jonkin toisen kirjoittamaan kirjaan. Minä en missään vaiheessa väittänyt, etteivät uskovaiset ajattelisi omilla aivoillaan, vaikka Jumalasta-nimimerkki kovasti niin yrittikin väittää. Vai mistä löydät tällaisen lauseen minun kirjoittamanani?

En nyt selvästi osaa ilmaista itseäni, kun väännät tekstistäni jotain sellaista mitä siellä ei ole. Suvaitsevaisuutta on mielestäni se, että näen maailman eri uskonnot kulttuurisena rikkautena enkä katso ketään kieroon sen takia, että kuuluu johonkin uskontokuntaan. Se mitä ihminen on muuten ja toisaalta se miten tuo maailmankatsomuskensa esiin kertoo ihmisestä enemmän kuin pelkkä uskontokunta.

Enemmän karsastan tapauskovaisuutta tai sitä, että mennään kirkossa naimsiiin, koska "se on tapa" tai "vanhemmat haluaa".

Kristinusko ei perustu mihinkään kirjaan vaan jumalaan uskomiseen. Mä en väitäkään olevani yhtä ja samaa sarjaa kaikkien kristittyjen kanssa, vaan uskon jumalaani tasan niin kuin hän mun mielessä on. Raamattua en lue eikä lue monikaan tuntemani ihminen ja mun mielestä se on lähinnä historiallinen kirja eikä mikään ohjeistus. Mä en allekirjoita mitä mieltä toiset seurakunnan jäsenet on eikä se mua kiinnosta. Ihmisiltä unohtuu, että usko on aikasta henkilökohtainen juttu ja vaikka kirkossa kävisi tai juhlisi tiettyjä juhlapyhiä, ei se tarkoita, että ollaan kaikki samaa sarjaa ja eletään joidenkin sääntöjen mukaan!

Mä olen muun muassa tehnyt elämäni aikana abortin ja saanut siihen ihan uskovan ystäväni hyväksynnän. Asia on täysin ok vaikka uskonkin jumalaan. Vaikka uskoo jumalaan, voi elää aivan normaalia elämää. Mulle uskon tärkein sanoma on nöyryys (ihmiset ei todellakaan ole mitään maailmankaikkeuden kingejä ja se olisi nykypäivänä yhä useamman parempi muistaa), hyvyys ja epäitsekkyys -ja niihin mä keskityn.

Link to comment
Share on other sites

Kristinusko ei perustu mihinkään kirjaan vaan jumalaan uskomiseen.

No ohoh! :blink: Kristinusko ei ole sama asia kuin mikä tahansa jumalausko. Kristitystä tekee kristityn se, että hän uskoo Jeesuksen olevan jumalan poika ja sovittaneen meidän ihmisten synnit ristinkuolemalla. Uskovathan ne muslimit ja juutalaisetkin jumalaan, mutta eivät ole silti kristittyjä. Raamattu on kristittyjen pyhä kirja ja kyseinen uskonto kyllä perustuu juuri siihen.

Link to comment
Share on other sites

Guest Jumalasta
No ohoh! :blink: Kristinusko ei ole sama asia kuin mikä tahansa jumalausko. Kristitystä tekee kristityn se, että hän uskoo Jeesuksen olevan jumalan poika ja sovittaneen meidän ihmisten synnit ristinkuolemalla. Uskovathan ne muslimit ja juutalaisetkin jumalaan, mutta eivät ole silti kristittyjä. Raamattu on kristittyjen pyhä kirja ja kyseinen uskonto kyllä perustuu juuri siihen.

No tokihan tämän nyt tiedän. Eli korjataan nyt, että minä uskon tähän meidän kristinuskon jumalaan. Mutta mun mielestä kaikki maailman uskonnot omilla tavoillaan uskoo samaan jumalalliseen voimaan. Siinä on variaatioita, mutta pääasiassa jumala on sama. Mutta siis tämä on mun uskoni. :)

Mun uskoni ei perustu raamattuun sellaisenaan eikä perustu niin monen muunkaan tuntemani kristityn. Raamatun teksti on ristiriitaista ja usean eri ihmisen kauan sitten kirjoittama. Sieltä löytyy hyviä tekstejä ja sitten sellaisia, joita en allekirjoita. Esim. yhdessä kohdassa neuvotaan kääntämään se kuuluisa toinen poski ja toisessa kohdassa kostamaan verisesti.. :) Eli kirja on hyvin aikakauteensa sidottu, ristiriitainen eikä suoraan käytettävissä kenenkään elämän oppaana. Mutta hyviä yksittäisiä tarinoita siellä on uskon tukemiseksi ja opettamiseksi.

Link to comment
Share on other sites

Ja väliin vastaus varsinaiseen kysymykseen... ;)

Me myös kuulumme kumpainenkin kirkkoon. Meille molemmille on myös jostain syystä ollut alunperin selvää, että kirkossa vihkiminen tapahtuu. Minä olen meistä se, joka "uskoo" (omalla tavallani), tuleva mieheni ei sen enempää näistä asioista perusta. Kirkko, jossa meidät vihitään, on minulle hyvin tärkeä. Tuntuu hienolta, että saan sen käytävää kävellä ensin isän ja sitten mieheni kanssa. :-X

Mutta ymmärrän myös hyvin ihmisiä, jotka eivät kirkossa halua vihkimistä. Kukin tavallaan. :)

Link to comment
Share on other sites

Mulle uskon tärkein sanoma on nöyryys (ihmiset ei todellakaan ole mitään maailmankaikkeuden kingejä ja se olisi nykypäivänä yhä useamman parempi muistaa), hyvyys ja epäitsekkyys -ja niihin mä keskityn.

OT:Minä olen ymmärtänyt kristinuskon ihan erilailla: Raamatussa sanotaan jotenkin niin, että Jumala on luonut eläimet ja luonnon ihmisen tarpeisiin. Niinpä ihmiset ovat ihan Jumalan "luvalla" nostaneet itsensä kingeiksi, ja sortavat hyvillä mielin nyt tätä maapalloamme. Sen sijaan luonnonuskonnoissa (kuten esim. intiaaneilla) tätä ongelmaa ei ole ollut, vaan ihminen on ymmärtänyt olevansa vain OSA luontoa, ei sen herra!

Link to comment
Share on other sites

Meitä ei vihitä avioliittoon kirkossa, koska emme kumpikaan kuulu kirkkoon (olemme molemmat eronneet kirkosta omasta päätöksestä heti 18 v.) Haluamme juhlistaa rakkauttamme ja toisiimme sitoutumista ilman mitään meille vastenmielistä kristillistä, vanhoillista ja tekopyhää tematiikaa.

Link to comment
Share on other sites

^Tulikohan tuo viesti nyt väärään ketjuun?

Nyt voitaisiin tässä ketjussa jo palata otsikon mukaiseen aiheeseen kiitos :)

Luepa ketjun aloitusviesti uudestaan.

Ihan oikeassa paikassa "tuo viesti" on.

Link to comment
Share on other sites

Hei kaikki rakkaan kanssa naikkarit! Tuolla yhteiskunnallisissa on ketju "Missä taivas on, missä Jumala on". Sinne voi mennä pohtimaan uskontoa edestä ja takaa. Tosin vaarana kyseisessä ketjussa on, että toiset (mm minä) ovat aika vastahankaisia, mutta uutta verta sinne toivotaan.

Jatketaan täällä aiheesta, jookos? ;)

Link to comment
Share on other sites

Jumalasta:

Täällä on turha lähteä ruotimaan sitä, mihin ihmiset uskoo, sillä asia on aivan liian laaja. Mutta väitätkö todella, ettei esim. raamattu tarjoa kristitylle valmiiksi pureskeltua ajattelumallia? Olen ymmärtänyt, että raamattu on jumalan sana kristityille ja siinä sopii pitäytyä. Miten tämä antaa tilaa omalle ajattelulle, jos kerran eri mieltä oleminen on sitten väärässä olemista ja mahdollisesti jopa syntiä?

Luonnontieteellisen maailmankatsomukseni lisäksi suurin syy siihen, etten voisi kuulua kirkkoon on se, että kristinuskoon sisältyy runsaasti suvaitsemattomuutta, jota en vain voi hyväksyä.

Mielestäni en väännellyt sanojasi. Tekstistäsi tulee läpi selvä oikeassa olemisen tarve, kun ensin sanot, että on turha ruotia uskomista ja heti perään kuitenkin selvästi kyseenalaistat uskomisen mielekkyyden ja väität mielestäni, että uskominen edellyttää omasta ajattelusta luopumista. Miksi se on niin vaikeaa antaa toisten uskoa kyseenalaistamatta heidän uskoaan, ja antaa toisten olla uskomatta kyseenalaistamatta heidän uskomattomuuttaan? Tällä koetan siis sanoa, että uskontoa pakkotuputtavat ihmiset ovat aivan yhtä ärsyttäviä kuin ne ateistitkin, jotka eivät voi hyväksyä muiden uskoa, vaan huomauttelevat uskoville heidän "taikauskostaan" tai viittaavat Jumalaan satuolentona. Suvaitsemattomimpia ihmisiä ovat oman kokemukseni mukaan usein juuri ne, jotka varta vasten korostavat omaa suvaitsevaisuuttaan.

Mielestäni on vain kahdenlaisia täysin suvaitsevaisia ihmisiä: toiset eivät ole vielä syntyneetkään ja toiset ovat jo mullan alla. Me muut voimme vain hyväksyä sen, että aina on parantamisen varaa.

Sitten itse asiaan: Haluan kirkossa naimisiin, koska haluan avioliitolleni Jumalan siunauksen.

Link to comment
Share on other sites

Omppu: Minä en puhunut taikauskosta tai satuolennosta, se oli joku muu. Ymmärsit siis tekstini selvästi väärin, mutta ei se mitään. Edelleenkin mun puolesta jokainen saa uskoa tai olla uskomatta. Omaa näkemystäni en kenellekään tuput, enkä yleensäkään kauheasti uskonnosta kavereiden saati vieraiden kanssa keskustele.

Link to comment
Share on other sites

Guest SorbusHorror
Tällä koetan siis sanoa, että uskontoa pakkotuputtavat ihmiset ovat aivan yhtä ärsyttäviä kuin ne ateistitkin, jotka eivät voi hyväksyä muiden uskoa, vaan huomauttelevat uskoville heidän "taikauskostaan" tai viittaavat Jumalaan satuolentona. Suvaitsemattomimpia ihmisiä ovat oman kokemukseni mukaan usein juuri ne, jotka varta vasten korostavat omaa suvaitsevaisuuttaan.

Mielestäni on vain kahdenlaisia täysin suvaitsevaisia ihmisiä: toiset eivät ole vielä syntyneetkään ja toiset ovat jo mullan alla. Me muut voimme vain hyväksyä sen, että aina on parantamisen varaa.

Mielestäni uskonnosta ja sen sisällöstä pitää voida keskustella. Jos ilmaisen mielipiteeni jonkun asian todenperäisyydestä tai järkevyydestä, ei se tarkoita sitä että yritän käännyttää toisia. Ihan samalla tavalla olen valmis kuulemaan jonkun muun käsityksiä asiasta.

Taruolento olisi satuolentoa parempi ilmaisu, sillä tosiaan esim. raamatussa on kyse mielestäni taruista ja taruolennoista, joista osalla on varmasti historiallista pohjaa, ja osa on sitten taiteellista tulkintaa.

Suvaitsevaisuudesta sen verran, että jokainenhan ulottaa suvaitsevaisuutensa omien moraalikäsityksiensä rajoille. Minun moraalini ei hyväksy esim. rasismia tai vaikka työpaikkakiusaamista. Näin ollen en ole suvaitsevainen rasisteja tai kiusaajia kohtaan. Uskovaisuudessa ei ole käsitykseni mukaan mitään väärää, joten kyllä minä sen suvaitsen. Sokeaa ja kritiikitöntä uskoa saatan pitää hölmönä, mutta sillä ei ole mitään tekemistä suvaitsemattomuuden kanssa.

Omppu: Minä en puhunut taikauskosta tai satuolennosta, se oli joku muu.

Minähän se taisin olla.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mehän maksamme kirkollisveroa, joten miksi ei sitten käytettäisiin kirkon palveluja hyväksi. :D

Oikeastaan minulle ei ole tärkeää saada vihkiminen nimenomaa kirkossa, vaan tärkeää on saada papin suorittama vihkiminen. Talvella kuitenkin on vieraidenkin mukavampi todistaa vihkimistä kirkossa eikä ulkona. :) Jumalan silmät näkevät muuallekin kuin kirkkoon - onneksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest Terrorita

Mies oli sitä mieltä, että kun naimisiin mennään niin sitten mennään Helsingin Pitäjän kirkossa, piste! Ei se kyllä uskovainen ole, tai jos on niin hyvin se sen peittelee...

Minä en ole uskovainen, mutta ittellä on tietty pienestä pitäen rakentunut se malli pähän, että miltä häät näyttää... Jos Suomen säästä voisi mennä takuuseen, olisin halunnut mieluiten ulkohäät ja siviiliseremonian paikan päällä, että saisi naimisiin mennessään pitää sitä valkoista prinsessapukua :)

Olisihan mekin tietty voitu mennä maistraatissa naimisiin ja sitten mahdollisesti kirkossa siunattu (nyt minun pitää siis liittyä takaisin kirkkoon, mutta se on pieni 'uhraus' tässä asiassa :) ) mutta itse olen aina halunnut itselleni vain yhden hääpäivän, eli siis mennä naimisiin ja juhlia häitä samana päivänä :)

Kukin tyylillään!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...