Jump to content
Naimisiin.info

Suuteloittako kirkossa?


Ninnu78

Recommended Posts

Rouvana tässä ollaan oltu lähes kaksi viikkoa ja mukavaahan tämä on.  

On vaan jäänyt mietityttämään, että kuinka moni teistä suuteli kirkossa aviopariksi julistamisen jälkeen? Varmaankin kaikki?

Me ei suudeltu (ja näin jälkeen päin harmittaa) kun meillä pappi halusi käyttää uutta vihkikaavaa ja siinä ei sanottu, että saatte suudella morsianta.

Ja meillä ei todellakaan tullut mieleen sanoa siitä etukäteen papille kun jännitti jo muutenkin kaikki etukäteen. Eikä pappikaan siitä mitään sanonut. Pappi ei edes sanonut sitä: "Tässä he ovat Morsiamen nimi ja Sulhasen nimi Sukunimi". Illan mittaan saatiinkin monesti vastailla, että meillä on nyt yhteinen sukunimi.

Harmittaa vaan enemmän kun asiaa ajattelee.

Onneksi muuten koko hääpäivä oli todella ikimuistoinen ja ihana!  

Edited by Trio
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meidänkään pappi ei sanonut että "saat suudella morsianta", mutta hän kyllä kertoi harjoituksissa että hän ei näin tee, ja sanoi myös että yleensä hääpari tekee sen sormuksen antamisen yhteydessä. Niinpä sitten mekin. Mua kyllä harmittaisi myös, niinkuin sua, jos ei oltais näin tehty. Mutta saattehan suudella rutkasti nyt avioparina!  

Edited by Trio
Link to comment
Share on other sites

Guest TuuliTytto

Pusuteltiin juu, mutta ei se pappi siihen mitään sanonut. Etukäteen sovittiin, että hän antaa pienen merkin sitten, kun saapi suukotella ja pieni nyökkäys saatiinkin merkiksi.

Tarkoitus oli pusutella myös lähtiessä, mutta vaikka minä yritin kuinka miestä nykiä hihasta, niin sillä oli kai jo niin kiire syömään, ettei se enää mitään pusuja muistanut. Mutta kirkon portailla sitten muiskautettiin vielä kerran, että saatiin pussauskuviakin.

Meilläkään ei pappi mitenkään esitellyt meitä nimellä, vaan nimet sitten selvisi juhlassa tai viimeistään siinä vaiheessa, kun kiitoskortit on menneet perille.

Link to comment
Share on other sites

Guest cinderella
Kysytään nyt vielä niin päin, että onko ketään jotka eivät pussanneet?

On, me. Emme pussanneet alttarilla, kun sormuksen pujottamisen jälkeen pappi jatkoi suoraan juttuaan eikä jäänyt sopivaa väliä pussailulle. Ja myöhemmin taas ei tullut luontevaa kohtaa. Korjasimme tilanteen suutelemalla kirkon ovella, joten ammattikuvaaja ehti ikuistaa yhden suukonkin. Eipä tuo pussailemattomuus minua ihmeemmin harmita.

Edited by Trio
Link to comment
Share on other sites

Mä kysyin etukäteen papilta että missäs kohtaan suudellaan. Pappi vastasi että sitten kun hän antaa luvan (oli ort. vihkiminen ja pääasiassa maililla papin kanssa neuvottelin). Sitten ihan lopussa pappi sanoi hiljaa että nyt vois. Ja mehän toteltiin....

Link to comment
Share on other sites

On kiva kuulla, että onhan niitä muitakin jotka eivät kirkossa alttarilla pussanneet. Meillä pappi kans jatkoi heti sormuksen pujottamisen jälkeen juttuaan, joten ei siinä tullut mieleen/ehtinyt. Tosin sen olis voinut kylläkin varmaan sopia ennen vihkimistä, jos ois tiennyt. Mut turha jahkailla mennyttä.

Tosin pussasitte (Cinderella) kuitenkin kirkon ovella, joten on sekin kirkossa pussaamista ja meillä sitä ei ollut.  :-/

No, eiköhän mun harmitus jossain vaiheessa mene ohi. Ja kun ei me olla muutenkaan sellaisia ihmisiä, että muitten ihmisten seurassa paljon pussaillaan. Pussaillaan sitten omassa kodissamme ihan kahden kesken..  :-*

Link to comment
Share on other sites

Pussattiin tietysti. Jo maistraatissa ed. päivänä, en tosin tarkalleen muista missä kohtaa. On häävideo vieläkin katsomatta, ja häistä on jo 2kk

Mutta tuota kirkossa pussaamista, sieltä lähtemistä ja kaikkea siihen liittyvää vähän ikään kuin harjoiteltiin kahdestaan etukäteen. Vähän että miten pidetään missäkin vaiheessa toisistamme kii jne. Pussattiin sitte kun sormukset oli pujotettu (meillä pujotettiin sormukset myös kirkossa, vaikka kyse oli siunaamisesta). Ja sitte vielä pikku pusu portailla. Sitähän ne vieraat aina odottaa

Edited by Trio
Link to comment
Share on other sites

Jes, kohtalotoveri löytyi vihdoinkin.  :D

lelle: Harmittaako teitä yhtään näin jälkeen päin? Mun harmitus alkaa lauhtua kun mieskin (ja sukulaiset) koko ajan hokee, että mitä ny tuollaista harmittelen. Olihan päivä muuten ikimuistoinen. Pussata ehtii muulloinkin..

Link to comment
Share on other sites

Pappi sanoi harjoituksissa ettei sano mitään suutelemiskohdasta, mutta jos haluamme pusuttaa niin aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen se yleensä tapahtuu. Siinä kohtaa sitten pusutettiin, ja toisen kerran vielä kun olimme kääntyneet yleisöön päin ja pappi oli kuuluttanut "herra ja rouva X:t" ja Prinsessa Ruusunen alkoi soida. Niin ja vielä tietysti kirkon portaillakin.  

Edited by Trio
Link to comment
Share on other sites

Meillä myös pussattin papin nyökkäys-merkin jälkeen kun sormus oli pujotettu. Nimiä ei kyllä kuulutettu mitenkään.. Aika monissa häissä olen ollut missä sitä suudelmaa ei ole kirkossa vaihdettu ollenkaan, outoa mun mielestä. En sitten tiedä onko se vähän papista kiinni?

Link to comment
Share on other sites

Guest Tikru78

Pussattiin aviopariks julistamisen jälkeen. tosin jouduin hieman kiskasemaan aviomiestä kun ei raukka jännitykseltään muistanu missä kohtaa piti pussata. Tosta kiskomisesta sit sai kuulla koko juhlan ajan et kyllä tietää kenellä on valta perheessä  ;D

Link to comment
Share on other sites

Me pussattiin vasta kun pappi oli antanut raamatun ja oltiin valmiina lähtöön. Pappi oli tottunut, että pusu tulee tässä välissä, joten noudatettiin papin tottumusta. Aika moni ihmetteli, etteikö ne aio pusutella ollenkaan.

Link to comment
Share on other sites

Guest Myrskytuuli

Kylhän me pussattiin  :-* Tosin väärässä paikassa eli sormuksen pujottamisen jälkeen, vaikka "oikea" paikka olisi vasta aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen. Valokuvasarjassa näkyy hyvin, miten mä kyl innokkaana pussaan, mut heti perään totean, et "EIIII, väärä kohta..."  :D

Link to comment
Share on other sites

Mei ei pussattu kirkossa ollenkaan, kun oltiin vielä niin ihmeissämme siitä sormuksen pujottamisestakin. Se kun ei millään meinannut mennä lämpimässä säästä ja morsiuskimpun puristamisesta turvonneeseen sormeeni. Minä olin kyllä muutenkin sitä mieltä, että kirkossa ei aleta pusuttelemaan, mutta mies olisi halunnut suukottaa alttarilla. Kirkon portailla sitten kyllä pussattiin, niin että saatiin niitä pusukuviakin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...