Jump to content
Naimisiin.info

Häät 2017


nedis

Recommended Posts

Kaikilla tuntuu olevan jo todella pitkällä suunnitelmat, että alkaa jo ahdistamaan... Jos jotakuta (tai varmaan kaikkia jossain vaiheessa) stressaa hääjärjestelyt, niin muistakaa, että aina voi mennä vielä huonommin: meillä tilanne on se, että sulhasen pääsy Suomeen omiin häihinsä on epävarmaa, ja voi hyvinkin olla, että kesäkuun häät joudutaan perumaan. Toiveissa oli, että sulho olisi saanut viisumin viime kuussa, ja meidän piti mennä maistraatissa naimisiin joulukuussa. Sitten kesäkuussa olisi siis ollut itse hääjuhla ja siunaus. Mutta mutta, viisumi hylättiin, mikä oli todella suuri pettymys. Nyt yritetään hakea uutta viisumia, ja jos se onnistuu, voitaisiin mennä naimisiin vaikka tammikuussa ja sulho voisi toivottavasyi jäädä Suomeen, että kesän hääjuhla onnistuisi. Todennäköisempää on silti, että mun pitää mennä Intiaan ja mennään siellä naimisiin jossain kämäsessä virastossa. Tässä tapauksessa kesän häät pitäisi perua ja siirtää vuodella, koska viisumi ei järjesty edes aviopuolisolle kovin nopeasti. Eli ehkä siirryn sitten häät 2018 -ketjuun.

Ketuttaa ja välillä itkettääkin se, että meidän on pakko olla erossa toisistamme ja että en tule saamaan sellaisia unelmähäitä (kirkkovihkiminen ja hääjuhla heti perään) joista olen aina haaveillut. Ja mietin sitäkin, onko järkevää pitää hääjuhla kesällä 2018, jos mennään virallisesti naimisiin jo 1,5 aikaisemmin? Ja kiinnostaako vieraita enää tulla juhliin? Hääpuku on jo ostettu, joten haluan päästä sitä kuitenkin käyttämään. Poistun nyt kiukuttelemaan reaalimaailmaan.

Link to comment
Share on other sites

Kävin tänään ostamassa korvakorut. Tarvitsen vielä punaista satiininauhaa vyöksi ja mun kokonaisuus on valmis. Mitä tästä vielä puuttuu on vihkijä (voi varata joulukuun alusta) sekä miehen puku. Pitää myös sopia puhelinpalaveri juhlapaikan kanssa, että saadaan sovittua viimeiset ykstiyiskohdat. Alkaa oikeasti jännittää, enää vähän alle kaksi kuukautta häihin. :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@Aleze: Joo, olen kyllä kiitollinen siitä, että ollaan sulhon kanssa molemmat sentään EU-kansalaisia. Kun kiroilen sitä, että on niin hankalaa järjestellä häitä ulkomailta käsin, niin täytyy kyllä muistaa, että voisi olla huonomminkin. Mutta toivottavasti saatte sen viisumin, niin pääset sitten sinäkin hyvillä mielin järjestelemään häitä! :give_heart:

Link to comment
Share on other sites

 @Jadine kiitos paljon :) Enkä nyt tarkoittanut tietenkään sitä, että muiden ongelmat olisi jotenkin vähäpätöisempiä. Tuskin mitkään häät saa aikaiseksi ilman pienintäkään takapakkia. Hyvin todennäköistä on, että mun sulho ei saa viisumia toisellakaan yrittämällä, ja sit mun pitää mennä Intiaan. Juhlat olisi sitten vasta kesällä 2018. Tässä tapauksessa mä en saisi edes polttareita (joiden piti alun perin olla menneenä viikonloppuna, nekin oli jo kaason mukaan suunniteltu). Ja mun työtilanne on sellainen, että nyt on ehkä huonoin hetki lähteä ulkomaille, koska mun pitäisi olla valmistelemassa yhtä suurta projektia. Onneksi pomo kyllä ymmärtää, mutta enj haluaisi missata tätä projektia. Stressiä lisää se, että me ollaan jo kohta kaksi vuotta taisteltu näissä viisumiasioissa, ensin Suomesta käsin ja sitten eri maissa asuen. Alkaisi pikku hiljaa riittämään... Ja vaikka mua ahdistaa ja surettaa lukea muiden häähehkutuksia, silti roikun täällä joka päivä. Masokistin vikaa ehkä ;)

Muokattu: , käyttäjä: Aleze
Link to comment
Share on other sites

Mäkin toivon todella @Aleze et teidän asiat järjestyisi. Todella kuluttavaa ja stressaavaa tuollainen tilanne. 

Mulla on puku :wub: Kirjoittelen varmaan pidemmin tuonne Turun hääpukuketjuun, mutta Fianceé : sta löysin aivan täydellisen puvun.  Kokeilin viittä pukua ja siinä kolmannen kohdalla mietin että mistäköhän sen sitten tietää kun täydellinen puku tulee vastaan ja sitten viimeisenä kokeilin tuota valitsemaani ja siinä se oli. Ihan pieni pakokauhu iski kun en tajunnut kysyä hintaa, mutta onneksi ei ihan tajuttoman kallis ollut kuitenkaan. ( Yli 1000 euron kuitenkin, kun budjetti oli 800 , joten sinällään vähän pieleen. )  Ihan erillainen kuin olin ajatellut, mutta siinä puvussa tuli todellakin " se fiilis".  Todella loistava palvelu, nyt vaan toivon ettei mies mitenkään saa vihiä puvusta. Piti koneellakin piilottaa kuvat sellaseen kansioon ettei se vaan ikinä osu sinne vahingossakaan. 

Toukokuussa puku saapuu sitten ja heinäkuussa sitten viimeiset sovitukset ja korjaukset. On tää jännää aikaa. :)

Link to comment
Share on other sites

Mekin saatiin nyt vihdoin suunnitelmat kuntoon, hääjuhlaa vietetään torstaina (halvempaa :D ) 6.7.2017 Helsingissä Suomenlinnassa. <3 Paikka ja juhlatila ollut tiedossa jo viime vuodesta, mut kihlauksen myötä suunnitelmat nytkähti eteenpäin. Tohon päivään päädyttiin kun ollaan edellisviikonloppu Tuskassa, niin ollaan muutenkin siinä etelässä. Oulussa kun siinä vaiheessa muuten jo molemmat asutaan, mutta lähes kaikki vieraat on etelästä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nonni, nyt se on varmaa, että mä lähden ensi kuussa Intiaan ja meidät vihitään siellä :) Päivämäärä riippuu ihan siitä, milloin päästää paikalliseen maistraattiin, mut luultavasti joskus helmikuussa. Mä menen sinne ihan yksin, eli vanhemmat eivät nyt tule näkemään lapsensa vihkimistä, mutta ne ei suostu matkustamaan koskaan minnekään. Vihkiminen hoidetaan siis ihan virastossa, mutta sulhon perhe haluaa ehkä järjestää jonkinlaisen intialaisen hääjuhlan. Se voi olla aikamoinen kokemus, kun yleensä intialaisissa häissä on se 1000-3000 vierasta :wacko: Mut sulho sanoi, että ne yrittää kutsua "vain" alle 200 henkilöä :D Hääjuhla, jonka piti olla ensi kesänä, on nyt siirretty kesälle 2018. Tulee todella pitkä väli vihkimisen ja juhlan välillä, mutta ei voi mitään, kun mieheni ei pääse Suomeen ensi kesäksi. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

@Aleze: Kiva, että asiat kuitenkin etenevät, vaikkei mennytkään ihan toiveiden tai suunnitelmien mukaan. Mutta voi apua, tuhansien vieraiden häät olisivat kyllä pahin painajaiseni. :D Jo 100 ihmistä olisi minulle liikaa.

Meillähän miehen äiti uhkaa edelleen, ettei tule häihin, koska ne ovat "kaukana Suomessa" ja hänhän ei tasan astu jalallaankaan lentokoneeseen. :rolleyes: Uskon kyllä edelleen, että hän vielä muuttaa mielensä.

Link to comment
Share on other sites

No nyt alkaa taas tuntua melko huimalta. Tänään ostettiin miun sormus. Mies jäi vielä miettimään omaansa, mutta mie olinkin jo pariin otteeseen käynyt kahtelemassa ja kokeilemassa yksikseni niin tiesin kyllä heti kun osui oma kohdalle. Ja mikä säkä että sain sen heti mukaan ja vielä -25%. Alennus auttoi pysymään juuri ja juuri budjetissa sormuksen suhteen, joten sain "paremman" sormuksen kuin mihin olisi normaalisti ollut varaa. 

Myös kutsukorttitarpeet on ostettu ja miulla meinasi alkartelutarvikkeita penkoessa lyödä leukaa lattiaan, kun mieskin ilmaisi mielipiteensä aiheesta. Pitkään olin sitä mieltä että saan yksinäni hoitaa näitä järjestelyjuttuja ja askarteluhommia, mutta taitaa tuosta miehestä vielä kuoriutua isompi hössöttäjä kuin minusta kunhan juhlat lähestyy. Mutta täytyy myöntää, on se melkoisen hieno näky kun iso hevarimies tutkii askarteluosastolla liimattavia rusetteja ja koristetarroja kutsukortteja varten <3

Link to comment
Share on other sites

Heippa, 

Täällä yksi mattimyöhänen hääsuunnitteluiden suhteen. Hääpäivämme on 23.9.2017 ja suunnitelmat aloitettiin pari viikkoa sitten. Hääpaikan saimme ihme ja kumma vielä varattua päivälle jonka haluamme. Kaasojen kutsukortit lähtivät postiin pari päivää sitten. Paljon on tehtävää ja suunnteltavaa mutta hyvien apukäsien kanssa varmasti saamme hommat hoitumaan. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me tehtiin 1,5 viikkoa sitten ensimmäinen avioliittohakemus (täällä Intiassa pitää tehdä tavallaan kaksi hakemusta, tämä eka on vähän niin kuin esteidentutkinta) :girl_dance: Nyt sitten odotetaan 30 päivää että voidaan virallistaa avioliitto Vielä tän kuun aikana päästään siis naimisiin, ja hääjuhlakin pyritään järkkäämään heti siihen perään.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hääpäivä on 26.5.2017. Mies kosi pari päivää ennen uuttavuotta, joten en todellakaan oo ehtinyt suunnitella sen kummemmin vielä paljon mitään. Onneks ollaan jo aikuisia, niin ei tartte järkätä mitään hienoja prinsessajuhlia. Mut kivat juhlat perheelle, sukulaisille ja kavereille halutaan pitää ja onhan sitä suunnittelua, vaikkei niin hirveesti säätäiskään.

Link to comment
Share on other sites

Meidän hääpäiväksi vahvistettiin tänään 27.2. :girl_dance: Enää suunnilleen viikko, en jaksaisi odottaa. Päivästä on ollut vähän vääntöä miehen perheen kesken, mutta onneksi me saatiin tahtomme läpi - eli ei siis valita päivää sen mukaan, mikä on hindujen uskon ja horoskooppien mukaan hyvä päivä. Varsinainen hääjuhla on sitten seuraavana päivänä, 27. päivä hoidetaan "vain" se virallinen puoli. On ollut kiinnostavaa seurata täkäläistä hääjärjestelykulttuuria, ja monesti on jo iskenyt paniikki, kun mitään ei ole suunniteltu tai päätetty. Mutta kuten anoppi sanoi, viikossa ehtii hyvin :D Hääpaikka vahvistetaan ensi viikolla, samoin puvut ostetaan silloin. 

Link to comment
Share on other sites

Uskallan varovaisesti siirtyä tänne puolelle, vaikka hääpäiväkirjakin on vuoden 2018 puolella... ^_^ Mukava seurailla missä kohtaa täällä on järjestelyt. Meidän piti alunperin pitää kesällä 2018 isot n. 100 hengen häät. Budjettiongelmien lisäksi alkas muutenkin tulla sellainen tunne, että ne ei ookkaan meidän juttu. Että meidän juttu vois olla pienet ja tunnelmalliset häät ihan lähipiirille. 

Nyt suunnitelmat onkin jo kovassa vauhdissa ja hääpäivä on mitä todennäköisemmin 28.10.2017 ^_^ Häihin tulee yhteensä meidät mukaanlukien n. 25 henkilöä, joista niistäkin n. 10kpl lapsia. Iltavihkiminen ja ravintolaruokailu päälle. Eli tunnelmallinen ja intiimi tilanne iltahämärässä. :wub: 

Link to comment
Share on other sites

Missä vaiheessa ootte varanneet kirkon? Juhlapaikan suhteen meillä on tuskin ongelmaa, koska se on vaan ravintolasta pieni nurkka ja tosiaan lokakuu ajankohtana. Noh, toki pikkujoulut täytyy ottaa huomioon.... 

Kirkossakaan tuskin ruuhkaa tosin on. Pitäis ehkä rohkeasti soitella ja kysyä koska ylipäätään ottavat varauksia vastaan. :)

Muokattu: , käyttäjä: annima
Link to comment
Share on other sites

Nyt on kirkko varattu! ^_^ Meidän suunnitelmathan oli päivälle 28.10, mutta haluamassamme kirkossa oli tietty just silloin joku konsertti. <_< Tottakai, kun miettii, että muuten ei olis ollut sesonkiaika eikä mitään sen kummempaa hätää varmasti niin sattuikin sitten jotain muuta. :rolleyes: Mutta päädyttiin siihen, että koska häät ovat rauhalliset ja pienet, ei oo väliä vaikka se olisi sunnuntaikin. Joten niin meidän päiväksi varmistui 29.10 ja kirkko on nyt tosiaan varattuna. ^_^

Link to comment
Share on other sites

On 27.2.2017 at 11.18, annima said:

Nyt on kirkko varattu! ^_^ Meidän suunnitelmathan oli päivälle 28.10, mutta haluamassamme kirkossa oli tietty just silloin joku konsertti. <_< Tottakai, kun miettii, että muuten ei olis ollut sesonkiaika eikä mitään sen kummempaa hätää varmasti niin sattuikin sitten jotain muuta. :rolleyes: Mutta päädyttiin siihen, että koska häät ovat rauhalliset ja pienet, ei oo väliä vaikka se olisi sunnuntaikin. Joten niin meidän päiväksi varmistui 29.10 ja kirkko on nyt tosiaan varattuna. ^_^

Eihän se mennyt vieläkään kuin elokuvissa. :grin: Kolmas kerta toden sanoo.. Häiden päiväksi tuleekin perjantai 27.10. No, saimme vahingossa helposti muistettavan päivän samalla.. :D Emme tajunneet, että eihän ravintolat oo sunnuntaisin auki ja meidän jatkot, kun tulee olemaan ravintolassa. Siitä syystä jouduimme muuttaa vielä kirkonkin varausta. Nyt on kuitenkin kahteen ravintolaankin alustava varaus eli nyt ei muutoksia pitäisi enää tulla. :)

Link to comment
Share on other sites

Meistä tuli maanantaina aviopari :wub: On vähän epäuskoinen tunne, että olen nyt vaimo. Avioliiton solmiminen ja häävastaanotto menivät ihan hyvin, vaikka viime päivinä sekä minä että mies oltiin aika stressaantuneita. Paniikki iski, koska paikalliseen tyyliin aikataulut eivät pitäneet (hääjuhla esim. alkoi kolme tuntia sovittua myöhemmin), mä olin ihan pihalla mitä tapahtuu ja milloin, hääasu ostettiin päivää ennen häitä ja ihmiset mun ympärillä puhuivat pääasiassa kieltä, jota en ymmärrä. Mutta selvittiin silti kaikesta :D Tulipahan nähtyä täysin erilainen tapa viettää häitä kuin mihin Suomessa on totuttu. Nyt voin alkaa keskittyä Suomen hääjuhlan ja siunaustilaisuuden järkkäämiseen - on ihanaa saada päättää kaikesta itse, toisin kuin täällä ;) 

 @annima Hienoa, että saitte päivän vahvistettua :) 27 on hyvä numero, sillä meidänkin hääpäiväksi tuli 27. päivä, tosin kuukausi on eri :D 

Muokattu: , käyttäjä: Aleze
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Täällä on viimeinkin saatu kutsut postiin ja sit sitä vaan odotellaan vastauksia.

Pientä elämäntaparemonttiakin on harrastettu, eli toisin sanoen laihdutuskuurilla on oltu. Painoa on saatu jo lähemmäs 8kg pois, eli tavoite on kohta saavutettu sen suhteen, mutta kyllä tässä ollaan tosiaan pysyvästikin ruokailutottumuksia muuttamassa. Jos sitä vaikka pysyttäisiin pois tuolta merkittävän ylipainon puolelta jatkossakin :) 

Mutta kohta saa alkaa piirtämään kaavoja mekkoa varten, mitä odotan kyllä innolla. Kismittää vaan kun oma ompelukone sanoi sopimuksensa irti juuri nyt, kun kaikki ylimääräinen raha on menossa häitten maksamiseen. Uuteen koneeseen ei siis ole varaa n. vuoteen. Onneksi saan työpaikalla käydä viikonloppuisin ompelemassa omia projekteja niin en aivan pulassa ole. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meidän häät on 26.5.2017. Tätä palstaa kun lueskelee, niin kauheen aikaisessa te muut ootte. Mua kosittiin vasta joulun jälkeen, joten valmistautumisaikaa on ollut vasta siitä saakka. Tällä hetkellä on varattu maistraatti, juhlapaikka, pitopalvelu ja bändi. Kutsut on lähetetty. Kaikki muu puuttuu vielä.

Muokattu: , käyttäjä: LilleriLalleri9
Link to comment
Share on other sites

@Lillerilalleri Teillä on vielä hyvin aikaa! Me päädyttiin kesän 2018 häistä lokakuun 2017 häihin vasta n.1kk sitten. Nojoo, on meillä silti yhteensä n. 8kk aikaa valmistautua ja valmistella. Enemmän siis kun teillä, mutta tässäkin ajassa ehditte hyvin, kun teilläkin jo suuret linjat on tiedossa ja varattuna. Tsemppiä valmisteluihin! :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...